Четвер, 28.03.2024, 12:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 24

Російські «сезони» стали ризикованими


Потрібно мати закордонний паспорт, візу, дозвіл на роботу, страхівку… Через кордон не пропускають, українські машини обстрілюють, гроші відбирають… Такі страшні сни все частіше бачать українські заробітчани, які їздять у Росію «на сезон».
А лякатись є кому. За офіційними даними, у 2013 році в Росію виїхали майже 3,5 мільйона українських заробітчан. Та що там статистика. Завітайте у будь-яке прикарпатське село і побачите, що з кожної третьої хати хтось у Росії на заробітках: батько, син, кум чи сват. Така жорстока реальність української родини. Та затяжне військове протистояння на сході внесло свої корективи і на життя українських гастербайтерів.  


Вдома – багач, у Москві ... Читати далі »

Переглядів: 922 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Згоріла церква  уже на третій день після освячення
У селі Старуня-Ластівці Богородчанського району 15 липня загорілась церква святих апостолів Петра і Павла, яку урочисто освятили 12 липня 2014 року


Століттями Церква була своєрідним культурним кодом Прикарпаття, історичною маркою і світовим брендом. Важко знайти місце в світі, де було б скупчено стільки шедеврів народного зодчества. Здавна зналось як побожне і село Старуня. У свята та неділі перекликаються дзвонами та співами хорів аж три греко-католицькі храми, побудовані зусиллями та коштами громади. Ознакою великої духовності селян є й те, що в селі діє 14 капличок, це одне з небагатьох сіл Прикарпаття, де ще збереглись і живуть стародавні українські звичаї: коляда, вертеп, М ... Читати далі »

Переглядів: 897 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Як «свободівець» виганяв «регіонала»
Народний депутат «свободівець» Руслан Марцінків знову став героєм головних новин країни. Вівторкові репортажі з його участю у Верховній Раді облетіли всі центральні та місцеві ЗМІ.
Депутата від Партії регіонів Миколу Левченка видалили на три засідання Верховної Ради з сесійної зали. За це проголосували 171 депутат за пропозицією спікера Олександра Турчинова.
Перед цим Левченко у виступі почав говорити, що на сході України військові стріляють в українців – і Турчинов вимкнув йому мікрофон, вимагаючи припинити провокації. Левченко підійшов до президії парламенту, та тут до нього підбігли «свободівці» Ігор Мірошниченко та наш земляк Руслан Марцінків. Почали виштовхувати Левченка від трибуни. Після цього Турчинов запропонував видалити Левченка з зали парламе ... Читати далі »

Переглядів: 506 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Люстрація «Батьківщини»
Партія «Батьківщина» впродовж останніх чотирьох років видворила зі своїх лав майже 170 «зрадників». Таку цифру позбавлених партквитка  озвучив лідер фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Сергій Соболєв на прес-конференції в Івано-Франківську.    
«Із понад шести тисяч депутатів місцевих рад ми змушені були виключити з партії майже 170 чоловік, – повідомив Сергій Соболєв. – За позицію, яку вони займали всупереч позиції центральних органів партії, позиції Юлії Тимошенко, яка на той час перебувала за ґратами, та позиції нашої фракції в парламенті».
Недобросовісним партійцям вказували на двері з різних причин.
«Зокрема за те, що вони йшли на співпрацю з режимом Януковича, пробували підголосовувати із Партією регіонів у м ... Читати далі »

Переглядів: 536 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Благодійність треба погоджувати
Проведення усіх благодійних акцій в Івано-Франківську треба погоджувати з міською владою.
Про це повідомив заступник міського голови з гуманітарних питань Михайло Верес. За його словами, останнім часом у місті різні організації проводять чимало благодійних заходів, під час яких збирають кошти на різні потреби – від допомоги безпритульним тваринам до допомоги армії, про які міська влада взагалі нічого не знає. Є випадки, коли гроші збирають не місцеві, нікому не відомі організації і невідомо на які потреби  потім зібрані кошти використовуються. Крім того, під час акцій між різними благодійними організаціями інколи навіть виникають суперечки. Тому проведення всіх благодійних акцій необхідно узгоджувати з міською владою.
«В Івано-Франківську відбуваються різноманітні благодійні заходи зі збору кошт ... Читати далі »

Переглядів: 541 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Гасло світло і лилася вода
Впродовж минулого тижня в Івано-Франківську сталося кілька неприємних інцидентів на інженерних мережах, які, як з’ясувалося, можуть повторитися у будь-який момент.
З-поміж інших виокремимо два. Зокрема, під час виконання земляних робіт було пошкоджено електрокабель. Електроенергія зникла не лише у житлових будинках на прилеглих до місця інциденту вулицях, але й у контактній мережі міського електротранспорту, внаслідок чого зупинився тролейбусний рух. За словами директора Івано-Франківського міського району електромереж Володимира Поліша, випадки пошкодження кабельних електромереж під час виконання несанкціонованих земляних робіт у Івано-Франківську, на жаль, не поодинокі. «Люди вважають, що краще не відкривати ордери на розкопки, а це потім шкодить усім», – зазначив він.
А ось у мешканців одні ... Читати далі »

Переглядів: 456 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Олег Войтичук, депутат  Івано-Франківської міської ради, фракція ВО «Свобода»


Ніби мрія (роздуми  після вражень…)
Назавтра все виглядало благополучним. Широкі зелені проспекти, квітучі та пахучі гірлянди дерев, чисті вулиці та майже безтурботні мешканці. Бродити такими містами й містечками – одне задоволення. Тут усюди відчувається якийсь безмежний простір доброти та досконалості. Усе привітне та знайоме, усі бажають приємних речей і просто не віриться, що може не збутись.
Це зовсім інший вимір і з зовсім іншими відчуттями та задоволенням.
Це те, що повинно бути назавтра, у гіршому разі на післязавтра…
Але  разом з тим – це почуття ірреальності, чогось далекого, недосяжного, хоча абсолютно можливого. Відчуття таке близьке, як ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Мерська розвідка
Міський голова Івано-Франківська побував у розташуванні 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття» в зоні АТО
Віктор Анушкевичус здійснив третю поїздку на схід країни. Разом із міським головою Коломиї Ігорем Слюзаром він вирушив на Донеччину, щоб на місці прозондувати рівень забезпечення всім необхідним батальйону прикарпатських  бійців.
«Інформація, яку поширювали дезертири, не відповідає дійсності, – запевнив Віктор Анушкевичус, повернувшись із зони АТО. – Батальйон «Прикарпаття» забезпечений усім необхідним».
«Проїжджаючи блокпости, розвозячи передачі, ми переконалися, що наші бійці забезпечені всім, що потрібно, – наголосив Віктор Анушкевичус. – У всіх абсолютно є бронежилети, у бійці ... Читати далі »

Переглядів: 555 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Перевізники не хочуть, щоб їх контролювали
З початку року на перевізників, що обслуговують міські автобусні маршрути, надійшло 20 скарг.
Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. За його словами, найчастіше пасажири скаржаться на незадовільну якість перевезень, порушення водіями правил дорожнього руху та передчасні з’їзди автобусів з маршрутів.
Як пояснив М.Смушак, такі скарги пасажирів є підставою для проведення планових, позапланових і рейдових перевірок роботи перевізників та їхніх автобусів на лінії. При виявленні порушень працівники департаменту складають відповідні акти. Три складені акти є підставою для одностороннього розірвання департаментом комунального господарства, транспорту і зв’язку угоди з перевізниками на обслуговування автобусних маршрутів. Таким ч ... Читати далі »

Переглядів: 550 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Проблеми майже непомітні
Впродовж минулого тижня робота івано-франківських комунальників не викликала нарікань.
Про це повідомив керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. За його словами, у місті значно покращився санітарний стан, тверді побутові відходи вивозили вчасно і вони не накопичувались на контейнерних майданчиках, завершено покіс трав. «Гострих зауважень до роботи комунального господарства та комунальних підприємств не було», – підсумував він.
Але в такій бочці меду не обійшлось й без ложки дьогтю. Керівник муніципальної інспекції з благоустрою порекомендував «Станіславській теплоенергетичній компанії» у місцях їхніх торішніх розкопок на вул. Мельника поправити дорожнє покриття, яке просіло, звернув увагу вивізників ТПВ, що на кількох контейнерних майданчиках все-таки залишилися так звані нег ... Читати далі »

Переглядів: 630 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Ліфти продовжують розкрадати
В Івано-Франківську продовжуються випадки масового викрадення комплектуючих ліфтів.
Як повідомив міський голова Віктор Анушкевичус, минулого тижня з кількох будинків на вулицях Симоненка, Івасюка та Івана Павла ІІ з ліфтів знову викрали дві гальмівні котушки та 34 пружини. І це вже не перші такі випадки. Впродовж останнього часу розкрадачі комунального майна значно активізувалися. Крадуть каналізаційні люки, будинкові лічильники води і тепла, а крадіжки комплектуючих ліфтів стали масовими.
Керівництво міста і комунальних підприємств неодноразово зверталося до міліції, щоб вона належно реагувала на повідомлення про крадіжки комунального майна і вживала оперативних заходів щодо встановлення та затримання злодіїв. Як дав зрозуміти під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі представник міськвідділу внутрішні ... Читати далі »

Переглядів: 526 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Сквер чи кладовище?
Меморіальний сквер пропонують перетворити на некрополь


З такою громадською ініціативою виступила Івано-Франківська туристсько-краєзнавча спілка, відділ туризму міськвиконкому та громадська організація «Туристичний альянс». На спільному засіданні групи прийнято аргументацію та пропозиції щодо способу та етапів реалізації  ініціативи.
– В житловому кварталі поміж вулицями Незалежності, Мельника, С.Бандери та А.Сахарова (майже в центрі міста Івано-Франківська) існує зелений масив, званий мешканцями «сквер за драмтеатром», офіційно – «Меморіальний сквер». Сквер створений на місці колишнього міського кладовища, яке започатковане в 1782 році, всього тут було за ... Читати далі »

Переглядів: 785 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Голос, який чує міліція

У тому, що Прикарпаття до минулого понеділка залишалося чи не єдиним регіоном, де начальник обласного УМВС обіймав посаду із дражливою приставкою «т.в.о.», не останню роль відіграла саме Громадська рада при обласному міліцейському відомстві. Головні важелі впливу на її діяльність зосередила в своїх руках маловідома у широких масах організація – ВО «Голос». Інтерес її членів до міліцейського життя-буття закономірний – засновники об’єднання колишні правоохоронці. Сама організація з’явилася напередодні масових антиміліцейських протестів, спричинених подіями у Врадіївці, й відтоді нарощує впливи.
Окрім домінування у Громадській раді при УМВС (що за нинішньої ситуації, само собою зрозуміло, дає можливість впливати на політичні про ... Читати далі »

Переглядів: 737 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Настрої народу мовою соціології
Згідно з результатами опитування Соціологічної групи «Рейтинг», більше половини респондентів (58%) вважають, що за збройними протистояннями на сході України стоять російські спецслужби, а половина (49%) вважають, що до цього має причетність оточення колишнього Президента В.Януковича. Ще чверть покладають відповідальність на Партію регіонів (28%) та на місцевих олігархів (24%), кожен п’ятий (18%) вважає, що за цим стоять місцеві мешканці, невдоволені політикою нової влади, 15% – радикальні нацiоналiстичнi організації, 11% – західні спецслужби, 6% – українські спецслужби, за інший варіант – 4%, не визначилися із відповіддю – 11%.
Порівняно з квітневим опитуванням, у питанні щодо збройних протистоянь на Сході, зросла кількість тих, хто вважає причетними до них оточення коли ... Читати далі »

Переглядів: 549 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

В Україні оголошено часткову мобілізацію
У вівторок Верховна Рада підтримала проект президентського Указу «Про часткову мобілізацію». За «основу і в цілому» проголосували 232 депутати. Указ Петро Порошенко направив до Верховної Ради 21 липня, згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України.


Мобілізаційних 45 діб
Згідно з пояснювальною запискою, «необхідність прийняття рішення про часткову мобілізацію зумовлена поширенням проявів тероризму на території України, що призводять до загибелі мирного населення, військовослужбовців і працівників військових формувань та правоохоронних органів України у східних регіонах держави, концентрацією угруповань військ (сил) зі значним наступальним потенціалом на території РФ поблизу державного кордону України, загрозою нападу, небезпекою держ ... Читати далі »

Переглядів: 663 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Від латок – до полотна
«ЗК» з’ясував, які дороги у місті можна вважати найкращими

ТО ВГОРУ,   ТО ВНИЗ
Стан доріг – одна з найбільших проблем, на яку найчастіше нарікають люди. За цьогорічним загальнодержавним рейтингом найгіршими визнані дороги в Одеській, Львівській та Івано-Франківській областях. В обласному центрі Прикарпаття ситуація з дорогами теж не надто втішна. Водії кажуть, що після щорічних ямкових ремонтів одних і тих же вулиць дорожнє покриття на них рівнішим не стає. Мовляв, де була ямка, з’являється горбик, біля якого знову утворюється ямка. Тому дороги потребують повноцінних капітальних ремонтів чи, бодай, вибіркових капітальних ремонтів, під ... Читати далі »

Переглядів: 1149 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Пенсії на пошті
Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» впродовж багатьох років виконує важливу соціальну функцію, покладену на нього державою, – здійснення виплат та доставки пенсій і державної матеріальної допомоги різним категоріям населення України.


Ці послуги надаються в усіх поштових відділеннях, яких майже 14 тисяч по Україні, навіть у найвіддаленіших населених пунктах. Щомісяця в об’єктах поштового зв’язку виплачується від 10 до 25  видів соціальних допомог залежно від регіону.
На сьогодні  в УДППЗ «Укрпошта» обслуговуються 6,5 млн. пенсіонерів та понад 1,3 млн. одержувачів  соціальних  допомог.
Користуючись послугами Укрпошти, пенсіонери та отримувачі державної матеріальної допомоги мають низку переваг.
Насамперед це зручне р ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Українська мова – праматір алфавітних мов світу
Якщо взяти в руки підручник англійської мови для учнів Великої Британії, то навіть не відкриваючи його, англійський учень бачить, що мова його батьківщини прийшла з берегів Дніпра, іншими словами, з Північного Надчорномор’я.  Це видно по малюнку на обкладинці, де на карті Європи стрілками показано, що мови народів континенту прийшли з України.
Всі науковці знають, що українська мова входить до так званої групи індо-європейських мов, яка налічує більше 600 мов різних народів світу. Але деякі не погоджуються з тим, що всі ці мови пішли від санскриту та прадавньої української мови. Та й назву цій групі мов придумали наші опоненти, щоб з певних причин не признавати прямо, що це сім’я українських мов.
В основі української лежить алфавіт, який налічує 32 букви, тобто 32 знаки, за ... Читати далі »

Переглядів: 660 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

ГОРТАЮЧИ ЖУРНАЛ
«Борітеся – поборете!»  
Під таким девізом оновлена редакційна колегія видала втричі більшим накладом  – 1500 примірників! – тематичний випуск (число 1-2 за 2014 рік) всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал», присвяченого 200-літтю з дня народження Тараса Шевченка. У ньому представлено широкий діапазон літературно-художніх творів, цікавих наукових досліджень, публіцистичних роздумів митців і вчених Прикарпаття та Шевченкового краю,  а також матеріалів, наданих згромадженнями української спільноти в світі.


Історико-тематичний зміст номера часопису вирізняє інформаційна насиченість публікацій, авторами яких є Шевченківські лауреати, наукові світила минувшини й сьогодення, що підтверджує розкішну геогр ... Читати далі »

Переглядів: 742 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Відгук
Життя як спосіб віри
Кафарський В.І. Духовна наука: у 3-х томах
Споконвіку, відколи існує на Землі людина, вона ставить перед собою прості й водночас складні питання: звідки вона з’явилася? Що там, поза межами планети? Хто управляє Космосом? Хто впливає на її долю? Що таке Бог? Чи є життя після смерті?  Ламалися списи і пера, досліджувалися найпотаємніші куточки людської душі, людина вперто рвалася в космос – і все заради однієї мети. Її можна означити одним словом – пізнання. Пізнання себе, Всесвіту, себе у Всесвіті. Упродовж всієї історії людства кращі уми суспільства,  різних сфер науки, найавторитетніші представники світових релігій намагалися дати відповідь: що є Бог і куди відлітає душа після нашої фізичної смерті? Чому ми говоримо про рай ... Читати далі »

Переглядів: 693 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

vox populi

Які книги ви любите читати?
Валентин, відеооператор:
– Я ніяких книжок не читаю, окрім технічних, що стосуються моєї роботи і апаратури, якою я користуюсь. За все життя я прочитав лишень одну книгу «Діти капітана Гранта», коли вчився ще в середній школі. Читав її протягом року. Мені важко зосереджуватись на читанні книг, у наш час все можна подивитись по інтернету, переглянути фільм, щоб розслабитись.

Олександр, електро-монтер:
– З книг я читаю тільки Святе Письмо, а ще дуже люблю читати газети, адже на статтю не треба витрачати стільки часу, як на книжку. Особливо мені подобаються матеріали про історичні події в нашій країні, зокрема в Івано-Франківську.

Віра, продавець:
– Які книги, про що ви говорите? В країні війна,  ... Читати далі »

Переглядів: 579 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)

Літній відпочинок по-«ураганівськи»
Літо – час канікул, гарячих турів, незабутніх вражень та море позитивного настрою. Тож в період, коли яскраве сонце так і манить на відпочинок, кожен вибирає собі відпустку "до смаку". Хтось ніжиться на сонячних пляжах, хтось дихає гірським повітрям, а хтось насолоджується рідними просторами…

"Ураганівці" теж вакації проводили з максимальною користю, тож клубна прес-служба поспілкувалася з оновленою командою та довідалася, як відпочили та набиралися сил "гвардійці" і молоді гравці івано-франківського клубу.
Андрій Сімка розповів, що після напруженого "бронзового" сезону відновлювався у селі, у рідних. Каже, що саме відпочинок у колі близьких людей є найбільш корисним не тільки для душі, а й для тіла. Тож Андрій сповна зміг "смакувати&quo ... Читати далі »

Переглядів: 601 | Додав: bond | Дата: 24.07.2014 | Коментарі (0)