П`ятниця, 29.03.2024, 07:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 10

Вигідна партія
Яким буде політичне забарвлення майбутніх місцевих рад


Політики різного гарту все частіше замислюються над запитанням: до яких партійних лав примкнути, щоб під час виборів (котрі, як запевняють у «верхах», відбудуться не пізніше жовтня 2015 року), опинитися якщо й не «на коні», то принаймні не «за бортом»? До гарячкових роздумів з цього приводу спонукає свіжопідбита соціологія, згідно з якою політичні важкоатлети – фаворити минулих електоральних змагань нині безперервно убувають в рейтингах. Додатковим барометром «прикрої» тенденції стали президентські вибори у травні.
Тим більше, вибирати «є з чого». Політологи налічують уже з десят ... Читати далі »

Переглядів: 1046 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

У пошуках історичної правди
Національно-патріотичні та історико-просвітницькі організації Прикарпаття вимагають меморіалізувати приміщення  Івано-Франківської спеціалізованої школи №5 на вулиці Франка, 19, де колись розташовувалась тюрма НКВС, у застінках якої перебував батько Степана Бандери.


Про це на прес-конференції у вівторок повідомив член правління обласного історико-просвітницького товариства «Меморіал» імені Василя Стуса Василь Тимків. Він розповів, що до товариства звернулися батьки учнів одного із класів школи №5, які знали, що у приміщенні школи колись була тюрма НКВС, де утримували і катували людей, та попросили, щоб представники «Меморіалу» були присутніми під час демонтажу підлоги в одній із класних кімнат, під якою чомусь засипаний підвал. Члени товариства відгукнулись на таке прохання і під час ... Читати далі »

Переглядів: 662 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет:
«Правда – на нашому боці…»
Цього тижня на Прикарпатті перебував Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, який прибув в нашу область у рамках щорічного архіпастирського візиту та Всеукраїнської прощі у Хресто-Воздвиженському соборі Манявського монастиря.


«Україна – дуже релігійна країна, і вона може похвалитися перед іншими європейськими державами своєю духовністю, – зазначив Філарет. – В нашій країні за роки незалежності збудовано більше 3,5 тис. тільки православних храмів. Жодна держава за такий короткий час не будувала стільки церков. Це свідчить про те, що віруючі пам’ятають про Бога, про святі заповіді та активно відвідують богослужіння, особливо ... Читати далі »

Переглядів: 592 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

Недовговічний ремонт
Поки шляховики минулими вихідними настеляли новий асфальт на вулиці Дністровській, комунальники розкопали торік відремонтовану вулицю Галицьку.


«На вихідних ми мали дві розкопки на вулиці Галицькій, яку тільки торік відремонтували. Прикро, але була аварійна ситуація на водопроводі і її треба було усунути, – каже керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. – Тому пропоную під час ремонтів доріг звертати увагу на стан мереж, щоб потім відремонтовані дороги не доводилось розкопувати».
Нагадаємо, що торік аналогічна ситуація виникла на капітально відремонтованій ділянці вулиці Василіянок, яку для усунення пошкодження водогону теж довелося розкопати. Цікаво, що вже цього року у тому самому місці знову прорвало водогін і розкопку довелось повторити.
Водночас, як повідомив ... Читати далі »

Переглядів: 674 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

Кількість боржників зменшується
Впродовж двох років кількість злісних боржників перед «Єдиним розрахунковим центром» – найбільшим балансоутримувачем житлового фонду Івано-Франківської міської ради –  за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій зменшилась з 2,5 тисячі до 460 абонентів.  


Про це повідомила т.в.о. директора КП ЄРЦ Руслана Василюк. За її словами, це показник зростання довіри до комунального балансоутримувача житлового фонду, а також результат інформаційно-роз’яснювальної роботи з абонентами та претензійної роботи з боржниками.
«Щомісяця ми розсилаємо абонентам рахунки за надані послуги, періодично видаємо буклети, газети, інформаційно-довідкові матеріали про виконані у будинках роботи, – каже Р.Василюк. – Для зручності абонентів розширюємо можливість ... Читати далі »

Переглядів: 562 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

Вшанували пам’ять націоналіста
6 липня в Івано-Франківську націоналісти вшанували пам'ять Степана Ленкавського. Біля пам’ятника провіднику ОУН, що на вулиці Степана Ленкавського, міська організація ВО «Свобода» провела панахиду-віче до 110-ї річниці від дня народження одного з головних ідеологів українського націоналізму.


Участь у заходах взяли народний депутат України Руслан Марцінків, голова міської організації ВО «Свобода» Ігор Шевчук, депутати міської ради та громада міста.
У своєму виступі народний депутат України Руслан Марцінків наголосив, що цьогорічне вшанування героя як ніколи актуальне, адже саме із заповідями ідеолога на вустах й сучасні хлопці йдуть у теперішню боротьбу. «Здавалося б, перша заповідь «Здобудеш Українську Державу або згинеш у боротьбі за неї» написан ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

А вода втікає через шлюз…
Для реалізації заходів, спрямованих на відновлення водного балансу і збільшення рівня води у так званому німецькому озері в мікрорайоні «Пасічна», необхідно понад шість мільйонів гривень. Оскільки в міському бюджеті на це грошей нема, міська влада розмірковує над тим, щоб озеро, яке зараз перебуває на балансі комунальної організації «Міський парк культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка», віддати в концесію приватній структурі, з умовою відновлення водойми і облаштування там на належному рівні громадської відпочинкової зони.


Про це йшлося на останньому засіданні міської ради. Депутат-мажоритарник від мікрорайону «Пасічна», відомий громадський діяч, підприємець і меценат Роман Харук вкотре порушив питання про незадовільний стан озера у Пасічній, яке продовжує міліти, зароста ... Читати далі »

Переглядів: 836 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

Наталія Голодюк, депутат Івано-Франківської міськради, фракція ВО «Свобода»


Завершуємо розпочате

Так вийшло, що цього року ми спільно з мешканцями дооблагороджували, доукомплектовували те, що було зроблено нами за минулі роки у сфері благоустрою та дитячого дозвілля, аби було ще цікавіше та комфортніше і дітям, і дорослим.
Зокрема, у 2011 році мені вдалося переконати депутатський корпус в необхідності встановлення дитячо-спортивного обладнання у дворі вулиць Галицька, 140-144 та Хіміків, 2-4. Радію, що на цьому майданчику завжди багато як дітей, так і дорослих. Цього року отримала звернення від мешканців цих будинків, які хотіли, крім цього обладнання, встановити ще дві пісочниці та гірку. Мешканці активно долучилися до благоустрою. Так, навколо майданчика облаштували огорожу з ав ... Читати далі »

Переглядів: 523 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

Шукатимуть майно на продаж
Щоб виконати плановий показник наповнення міської скарбниці від продажу комунального майна, необхідно вносити зміни у програму приватизації.


Про це повідомив голова Фонду комунального майна територіальної громади Івано-Франківська Богдан Чупірчук. За його словами, планові показники поповнення міського бюджету від оренди та приватизації майна за перше півріччя навіть дещо перевиконані, однак для того, щоб вийти на затверджений річний показник від приватизації приміщень, необхідно шукати нові об’єкти на продаж.
«За підсумками півріччя від оренди майна надійшло 4 мільйони 530 тисяч, що складає 120%, а від приватизації – 1 мільйон 330 тисяч гривень, що складає 111%, – каже Б.Чупірчук. – За рік від оренди до бюджету має надійти 8 млн. 200 тис. грн., а від приватизації – вісім м ... Читати далі »

Переглядів: 572 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

ТО ВГОРУ, ТО ВНИЗ

Лідери серед навчальних закладів міста
Під час літніх канікул, як правило, відпочивають тільки діти. Уся педагогічна громадськість активно готується до наступного навчального року. Тим часом стурбовані навчанням своїх чад батьки активно вирішують наболіле для них питання – котра ж школа краща, де їхня дитина могла б комфортніше почуватися. Особливо це питання хвилює батьків майбутніх першокласників. Тут в хід ідуть найрізноманітніші методи. І головне – родичі в першу чергу зважають на популярність школи, її рейтинг. Чомусь в основному спрацьовує той фактор, що у школі має бути порядний директор, зручність добирання і аж ніяк не система навчання і результат педагогічної майстерності учителя. Зважаючи на думки батьків і освітян, пропонуємо реальний рейтинг навчальних закладів міста.


... Читати далі »

Переглядів: 642 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

Пасажири бігатимуть за автобусами?
Через рішення міськвиконкому автобуси, які прямують в одному напрямку, на вулиці Дністровській зупинятимуться на різних зупинках.


Івано-Франківський міськвиконком ухвалив рішення про розподіл зупинок між маршрутами міських автобусів на вулиці Дністровській. Воно має на меті оптимізувати рух транспорту та розвантажити зупинки маршрутних автобусів на ній. І все б нічого, якби не та обставина, що автобуси, які прямують в одному напрямку, з 1-го серпня зупинятимуться на різних зупинках.
Над тим, яким чином розподілити автобусні зупинки на вулиці Дністровській, у департаменті комунального господарства, транспорту і зв’язку, який готував проект рішення, довго не думали. Пішли найпростішим шляхом і вирішили, що автобуси, які рухаються з вулиці Галицької, зупинятимуться біля центрального ринку, а автоб ... Читати далі »

Переглядів: 679 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

З ПОШТИ «ЗК»
Одним маршрутом – дві проблеми
У Івано-Франківську ніяк не вдається вирішити проблему транспортного сполучення мікрорайону вулиць Сагайдачного-Хмельницького. Також з центру міста наразі нічим напряму дістатись у мікрорайон Набережної імені Василя Стефаника. Можливо, настав час міській владі поміркувати над тим, як одним новим маршрутом вирішити ці дві старі проблеми мешканців мікрорайонів вулиць Сагайдачного-Хмельницького і Набережної імені Василя Стефаника?
У цьому міг би допомогти маршрут «АТ «Родон» - Набережна», який від зупинки «АТ «Родон» пролягав би вулицями  Вовчинецькою, Івасюка, Хмельницького, Сагайдачного, Вовчинецькою, пл. Привокзальною, Гаркуші, Лепкого, Незалежності, Січових стрільців, Орлика, Новгородською, Галицькою, Пулюя, Береговою, ... Читати далі »

Переглядів: 633 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

З ПОШТИ "ЗК"

Чи таких послуг прагнемо?
Мені доволі рідко доводиться користуватися громадським транспортом у нашому місті. Після однієї такої поїздки маршрутним автобусом я зрозумів, що це на краще – менше нервів витрачаю на непотрібні речі. Так сталося, що наприкінці червня мені треба було дістатися спочатку в «Пасічну», а потім назад до центру міста. Хочу поділитися тими враженнями, котрі, напевне, відчуває значна частина міського населення, коли переступає сходинку автобуса.
На зупинці біля міжнародного автовокзалу «Пасічна» чекати автобуса довго не довелося. Він приїхав, миттю заповнився і вирушив у турне містом. Для достовірності інформації вкажу навіть номер маршруту і його номерні знаки, оскільки те, що було під час поїздки, не могло не стати причиною обурення. Принаймні м ... Читати далі »

Переглядів: 512 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

Домашній іспит прикарпатців
У Калуші пройде національний відбір Кубка регіонів УЄФА
Як відомо, 20 червня виконком обласної федерації футболу ухвалив рішення про формування збірної Івано-Франківської області на базі ФК «Калуш». Мета цієї команди – участь в IX Кубку регіонів УЄФА – найбільш престижному і масовому аматорському футбольному турнірі Європи. Головним тренером збірної призначений Роман Драган, допомагатимуть йому Володимир Мандрик і Роман Русановський.


Попередником турніру є Кубок аматорів, який проводився один раз у чотири роки з 1966 по 1978 рік. В 1998 році УЄФА ухвалив рішення відродити турнір, значно змінивши його формат – учасниками Кубку регіонів УЄФА стають переможці регіональних турнірів. Українські команди брали участь в усіх розігра ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)

Станиславівські скандали
«То скандал!» – цю фразу наші прабабусі вимовляли нечасто, адже життя в Станиславові на початку ХХ ст. протікало спокійно й розмірено. Нечисленні скандальні випадки пліткарі жваво обговорювали й «смакували» місяцями. Якими ж вони були – затишні провінційні скандальчики?


Зірване весілля
«Кур’єр Станиславівський» за 13 липня 1902 р. повідомляє про скандал на весіллі, тактовно не називаючи імен молодят. В суботу пополудні на вулиці Казимирівській (нині вул. Гетьмана Мазепи) в будинку одного заможного містянина зібралося чимало гостей з нагоди одруження його дочки. Прийшли вже всі запрошені, й весільний почет був готовий вирушити до місця вінчання. Аж раптом наречений поставив «питання ребром»: почав вимагати від майбутнього тестя н ... Читати далі »

Переглядів: 803 | Додав: bond | Дата: 10.07.2014 | Коментарі (0)