Четвер, 28.03.2024, 20:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 17

І сонячний колектор, і дідусева грубка
Найкращою альтернативою газу для прикарпатців може стати комплексне використання біопалива та «чистої» електроенергії  


Найближчу зиму українці ризикують провести без змоги зігрітися звичним для себе «блакитним» паливом. Про ймовірність такого сценарію керівництво країни вголос заговорило місяць тому, після остаточного припинення газових поставок з боку Росії. Стурбованих перспективою змерзнути громадян заспокоюють фахівці від енергетики. Наглухо закручений російський вентиль, переконують вони, навіть зі всіма витікаючими бідами, не привід для посипання голови попелом. Навпаки, нинішній стан речей має стати для українців потужним двигуном руху до нових, прогресивних та головне &nd ... Читати далі »

Переглядів: 1013 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Негода додала проблем
Минулого тижня в Івано-Франківську знову вирувала негода. Вітер валив дерева, сильні зливи підтопили вулиці і подвір’я. Лише за один день у місті випала півторадекадна норма опадів.

Як повідомив керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, під час обстеження міста після негоди комунальники виявили чимало повалених вітром дерев. Серед них були сухі і ті, що вважалися аварійними. Однак найбільше занепокоєння у комунальників викликають тополі вищі за 30 метрів. Такі, як висловився С.Кукула, «треба привести у належний та безпечний вид шляхом формування крон з пониженням рівня стовбура».
Керівник муніципальної інспекції з благоустрою також зазначив, що дощова каналізація не справлялася з відведенням води не лише через сильні опади, а й через те, що виявилася просто забитою. Уже традиційно д ... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Працюють у борг
Попри проблеми з невчасним фінансуванням, комунальники уже виконали 40% робіт від тендерного завдання з поточного ремонту доріг. Про це повідомив директор департаменту комунального господарства,  транспорту і зв’язку Михайло Смушак.

Зокрема, за його словами, уже завершені поточні ремонти вулиці Національної гвардії і більших частин вулиць Ребета та Івасюка. Мілкі ями і тріщини дорожнього полотна на вулицях міста також ремонтують повітряно-струменевим методом за допомогою установки «Мадпадчер».
У найближчих планах поточні ремонти вулиць Сахарова, Вовчинецької, Петлюри, Желехівського та 100-річчя Червоного Хреста. До укладання верхнього шару асфальтного покриття підготовлені ділянки вулиць Стуса, Української дивізії та Дудаєва, де тривають капітальні і вибіркові капітальні ремонти. Проходять експерти ... Читати далі »

Переглядів: 634 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Начальника штабу батальйону «Прикарпаття» поховали на Алеї Слави


Сотні прикарпатців прийшли у суботу, 12 липня, до Меморіального скверу міста Івано-Франківська. Тут, на Алеї Слави, поруч з могилами героя Небесної сотні Романа Гурика та бійців спецпідрозділу міліції, загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході України, ховали ще одного загиблого героя.
Начальник штабу 5-го батальйону територіальної оборони майор Баран Юрій Миколайович – чудовий чоловік та чудовий батько двох дітей – дуже хотів жити у вільній мирній країні, коли над його державою нависла смертельна загроза. В минулому професійний військовий, він не міг просто сидіти склавши руки і спостерігати, як на нашій українській землі гинуть наші українські хлопці. Тому одра ... Читати далі »

Переглядів: 581 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Затримали велокрадіїв
Минулого тижня в Івано-Франківську знову затримали крадіїв велосипедів.
Про це повідомив начальник відділу дільничних інспекторів міськвідділу внутрішніх справ Ігор Полив’яний. За його словами, працівники міліції затримали двох місцевих мешканців, які впродовж кількох останніх місяців викрадали в Івано-Франківську велосипеди. У скоєному вони зізналися і у них вилучили речові докази. Правоохоронці наразі встановлюють, кому належали викрадені велосипеди. Згодом їх повернуть власникам.
Загалом, як поінформував І.Полив’яний, за минулий тиждень до чергової частини міської міліції надійшло 424 інформації від громадян, зареєстровано 105 злочинів. Серед них 45 крадіжок, 15 випадків нанесення тілесних ушкоджень, 13 шахрайств, три грабежі, по два випадки шахрайств та збуту наркотиків і три злочини у сфері економіки.
... Читати далі »

Переглядів: 501 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Добре спрацювали
В Івано-Франківську перевиконали дохідну частину міського бюджету за перше півріччя.
Про це йшлося на нараді у заступника міського голови з економічних питань Руслана Панасюка за участю представників міського фінансового управління, управління економічного та інтеграційного розвитку і державної податкової інспекції у місті Івано-Франківську.
За інформацією фінуправління, міський бюджет з власних доходів за І півріччя 2014 року до планових показників виконано на 110,3%. Загальний фонд, без урахування трансфертів, до планових показників виконано на 105,4% – при плані 177 558,7 тис. грн., фактично надійшло 187 130,3 тис. грн., що на 2 254,1 тис. грн. більше від надходжень за відповідний період минулого року.
Водночас, як інформує прес-служба міськвиконкому, учасники наради обговорили ситуацію із заборгованістю зі спла ... Читати далі »

Переглядів: 578 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Мер незадоволений міліцією
Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус незадоволений роботою міськвідділу внутрішніх справ.
Про це він заявив під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі. Зокрема, у міського голови є питання до правоохоронців щодо припинення роботи незаконних гральних закладів, пунктів прийому металобрухту і реагування на повідомлення комунальних підприємств про викрадення комунального майна.
Як ми вже повідомляли, останнім часом у місті знову почастішали випадки крадіжок гальмівних котушок та цілих гальмівних пристроїв ліфтів. А минулого тижня, за словами директора КП «Ліфт-Франківськ» Ярослава Кваса, працівники підприємства в одному з будинків на вулиці Івана-Павла ІІ виявили крадіжку 18-ти ліфтових демпферних пружин. Керівник ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак скаржи ... Читати далі »

Переглядів: 597 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Міський голова дістався Щастя
Віктор Анушкевичус з рук в руки передав бійцям в зоні АТО зібрану прикарпатцями допомогу та спорядження
Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус повернувся із зони АТО. На вируючий схід від початку буремних подій мер обласного центру подався уже вдруге. Цього разу, щоб передати зібрану на Прикарпатті допомогу та спорядження батальйону «Айдар», у чиїх рядах несе службу чимало франківців. Провівши майже добу в дорозі, минувши 11 блок-постів на шляху, Віктор Андрюсович дістався до луганського міста Щастя – пункту дислокації «айдарівців», де персонально передав супроводжуваний вантаж командиру батальйону Сергію Мельничуку. «Емоції позитивні, – резюмував голова враження від поїздки на спеціально скликаній прес-конференції. – Що ... Читати далі »

Переглядів: 539 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Ріяфет  Гасимов, депутат  Івано-Франківської міської ради


Бути українцем зараз!
Давно вже слідкую за тим, під яким соусом подаються новини «на тому боці». І весь цей час мене дивує (а якщо чесно — обурює!), що людей, які на сході взялися до зброї, намагаються виставити як борців за справедливість, свободу, свої права, а українців — як якихось загарбників на своїй же землі! І ті журналісти, котрі це роблять, докладають усіх зусиль й використовують свої професійні знання, щоб у цьому когось переконати.   
Нехай не обманюють ні себе, ні мало обізнаних людей ті,  хто кажуть, що терористи взяли зброю, бо незгодні з владою, яку обрали більшість українців — а саме таку думку намагаються транслювати на сході, виправдовуючи дії терористів, вбивства, на ... Читати далі »

Переглядів: 623 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Зі світу по нитці
Боєць батальйону «Айдар», депутат Івано-Франківської міської ради від ВО «Свобода» Андрій Грималюк зібрав кошти на тепловізори.
Як він зазначив два тижні тому після повернення із зони АТО, тепловізори конче необхідні під час несення служби вночі, коли зазвичай і відбуваються основні бої. До цього часу  у батальйоні «Айдар» був лише один такий пристрій. Гроші на ще один тепловізор зібрали  однопартійці-«свободівці». Але цього мало. Тому Андрій Грималюк звернувся до всіх небайдужих з проханням  допомогти у зборі коштів на придбання таких приладів. І ось результат. Вже  минулого понеділка «айдарівець» відзвітував про зібрані кошти, яких загалом близько 170 тис. гривень, і показав перший придбаний тепловізор.
«Всі надходження від неАКбайдужих лю ... Читати далі »

Переглядів: 590 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Трубопроводи перевірятиме електронне око
КП «Єдиний розрахунковий центр» придбало прилад відеодіагностики трубопроводів, якого не має жодна інша комунальна служба міста.
Нова сучасна техніка дозволяє опустити відеокамеру з підсвіткою у каналізаційні та водопровідні мережі і з’ясувати причину непрохідності чи знайти пошкодження труби, – повідомляє прес-служба ЄРЦ. Також 30-метрова довжина кабелю дає змогу проводити відеообстеження мереж від одного оглядового колодязя до іншого.
Підрядники, котрі обслуговують мережі, новим приладом задоволені. З його допомогою вже продіагностували низку будинків і мереж та вирішили наболілі для мешканців проблеми із каналізацією.
Наш кор.

Переглядів: 698 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

В автобусах Івано-Франківська запровадять обов’язкові квитки
Керівник департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак повідомляє, що від мешканців Івано-Франківська надходить багато скарг на те, що ціни на перевезення у громадському транспорті зросли, а якість надання послуг не змінилася. Зокрема скаржаться, що водії не видають квитки, завчасно сходять з маршрутів, відсутня потрібна інформація в салонах автобусів тощо.
„Виконавчим комітетом прийнято рішення про впровадження з 1 вересня обов’язкових квитків. Розробляється типовий зразок майбутнього квитка, кожен квиток матиме серію, номер, відповідний захист тощо. Ми хочемо, щоб по квитку видно було, що людина побувала саме в Івано-Франківську. Тому до розробки дизайну квитка вирішили залучити ініціаторів проекту „Тепле місто”, – каже Михайло Смушак.
... Читати далі »

Переглядів: 615 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Михайло НАЗАР:
«Громада не може бути штучним утворенням»
В Україні розпочалось обговорення концепції адміністративно-територіальної реформи та децентралізації влади. Про суть, переваги і можливі ризики під час впровадження реформи, а також інші важливі соціально-економічні питання розвитку села Вовчинець Івано-Франківської міської ради ми розмовляємо з сільським головою Михайлом Назаром.


–    Михайле Мирославовичу, нещодавно ви брали участь в обласній нараді щодо адміністративно-територіальної реформи. Про що там йшлося?
–    На таких нарадах я вже був неодноразово, ще за часів Ющенка і Безсмертного. Наразі це була суто промоційна нарада, на якій на ... Читати далі »

Переглядів: 530 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

П’ятірка обраних
Рейтинг найвпізнаваніших депутатів облради

ТО ВГОРУ, ТО ВНИЗ
Сказати своє «вагоме слово» на сесійному обговоренні, запитом реактивно відреагувати на хвилююче виборця питання, влучно скористатися трибуною для політичної заяви… «ЗК» визначив, хто серед численних представників депутатського корпусу Івано-Франківської облради найактивніше використовує ці та інші надані їм важелі впливу. До уваги бралися такі критерії, як безпосередня функціональна активність того чи іншого народного обранця, його присутність у ЗМІ та впізнаваність в масах.

Юрій Романюк вперше став депутатом облради у далекому 2002 році. Стрімкий політичний злет цього політика відбувся після Помаранчевої революції та отриманн ... Читати далі »

Переглядів: 709 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

«Батьківщина» оновить команду
ВО «Батьківщина» готується до внутрішньопартійної люстрації. Переглядатиметься  склад усіх первинних партійних ланок. Партія готується до походу на наступні вибори з оновленою командою, конструктивною програмою дій і реформування України, – про це йшлося на прес-конференції народних депутатів від ВО «Батьківщина» Дмитра Шлемка та Василя Гладія, присвяченій 15-річчю заснування партії.
Партія ВО «Батьківщина» була заснована на установчому з’їзді 9 липня 1999 року на базі Всеукраїнської громадської організації «Союз миролюбивих сил «Батьківщина». 16 вересня 1999 року була зареєстрована в міністерстві юстиції України. На другому з’їзді партії 18 грудня 1999 року головою «Батьківщини» була обрана Юлія Тимошенко, яка незмінно займає ... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Ринок залишили депутату міськради
Господарський суд Івано-Франківської області скасував рішення Івано-Франківської міської ради про розірвання договору оренди з ТзОВ «Торговий сервіс»


«Рішення Івано-Франківської міської ради «Про схвалення тексту договору оренди нежитлових приміщень торгового комплексу за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Дністровська, 5» від 29.12.2011 №544-18 є ненормативним правовим актом, який вичерпує свою дію фактом свого виконання. А тому після укладення договору оренди дане рішення не могло бути скасоване Івано-Франківською міською радою», – йдеться у рішенні суду. За договором, термін оренди між міською радою та ТзОВ «Торговий сервіс» дійсний до 31 грудня ... Читати далі »

Переглядів: 575 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

«Укртрансгаз» очолив франківець
Депутат Івано-Франківської міської ради Ігор Прокопів, який після кадрових чисток людей Януковича рішенням Кабінету Міністрів України був призначений першим заступником голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», минулого тижня очолив «Укртрансгаз».
До виконання обов’язків Ігор Богданович приступив 10 липня. За повідомленням «Укртрансгазу» в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, відповідне рішення ухвалили збори акціонерів компанії 8 липня.
«Укртрансгаз», 100% якого належить НАК «Нафтогаз України», експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни. Пропускна здатність ГТС України на вході становить 288 млрд. куб. м, на виході &ndas ... Читати далі »

Переглядів: 641 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Стартував перший он-лайн-аукціон
Постмайданні зміни в діяльності владних структур торкнулися і Державної виконавчої служби України. Зокрема, йдеться про запровадження Системи електронних торгів арештованим майном – важливий, як заявив міністр юстиції Павло Петренко, крок до знищення корупційних схем, які до цього існували у виконавчій службі.
Ця система матиме серйозний соціальний ефект: пересічні громадяни зможуть купувати ті товари, до яких раніше фактично не мали доступу. Ефект від реформи відчує і Державний бюджет.
Пілотний проект з реалізації арештованого майна на онлайн-торгах уже близько двох місяців успішно впроваджують у м. Києві, Дніпропетровській, Вінницькій та Львівській областях. А з початку липня територіальні рамки експерименту розширено до 10 пілотних регіонів. Серед іще шести областей, які приєдналися до Системи електронних тор ... Читати далі »

Переглядів: 644 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)

Погойдування на мотузку
ГУМОР

Дійшло у нас з жінкою, як у відомій опері: «Гей, Одарко, годі буде, перестань- бо вже кричать!» – «Ні, нехай  же  чують люди, ні, не буду я мовчать!..»
– Набридло так жити, втомлено сказав я, – і махнув рукою.
– Пропади! Плакати не буду! – промовила дружина. – У  Матейчихи до чого   чоловік добрий був і – на тобі – навесні втопився, а тут…
Такий мене жаль узяв, що пішов у комору, відшукав мотузок і закинув на балку. Плакати, кажеш, не будуш? Побачимо. А сам аж киплю. Виліз на драбину, пхаю голову в зашморг – не лізе. Мабуть, хоче жити. Обмотав тоді мотузок довкола грудей, а петлю для виду кинув на шию. Вдягнув піджак, щоб непомітно було, штовхнув драбину і завис, погойдуючись. Шарпонуло мене до ... Читати далі »

Переглядів: 905 | Додав: bond | Дата: 17.07.2014 | Коментарі (0)