П`ятниця, 19.04.2024, 17:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 24 » АКЦЕНТИ
12:56
АКЦЕНТИ

Мерська розвідка
Міський голова Івано-Франківська побував у розташуванні 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття» в зоні АТО
Віктор Анушкевичус здійснив третю поїздку на схід країни. Разом із міським головою Коломиї Ігорем Слюзаром він вирушив на Донеччину, щоб на місці прозондувати рівень забезпечення всім необхідним батальйону прикарпатських  бійців.
«Інформація, яку поширювали дезертири, не відповідає дійсності, – запевнив Віктор Анушкевичус, повернувшись із зони АТО. – Батальйон «Прикарпаття» забезпечений усім необхідним».
«Проїжджаючи блокпости, розвозячи передачі, ми переконалися, що наші бійці забезпечені всім, що потрібно, – наголосив Віктор Анушкевичус. – У всіх абсолютно є бронежилети, у бійців на блокпостах – кевларові шоломи».
Прикарпатські мери побували не лише у штабі батальйону, а й на всіх блокпостах. Зокрема на найвіддаленішому – за 7 км від Амвросіївки.   
«Там ми спілкувалися не тільки з командуванням, а й з рядовими бійцями. Їхній морально-психологічний і бойовий дух, незважаючи ні на що, дуже високий, – запевнив очільник Івано-Франківська. –  Вони просили передати їхнім рідним та близьким, що у них все добре і вони сто відсотків готові відстоювати незалежність України!».
Місцеве населення, за словами Віктора Андрюсовича, до прикарпатських військових ставиться дуже прихильно.
«Третина  жителів Тельманівського району, на території якого воюють хлопці, це вихідці і переселенці із Західної України», – додав він.
В підмогу бійцям 5-го територіального батальйону «Прикарпаття» мерська делегація доправила два тепловізори, бензопили, маскувальні сітки, оптику, прилади нічного бачення, біноклі, колючий дріт, продукти харчування та інші потрібні речі на суму близько 400 тисяч гривень.      
Бійці в зоні АТО також висловили меру своє ставлення до ситуації, що склалася довкола їхніх земляків-дезертирів.
«Хлопці надзвичайно обурені! Але не самим актом дезертирства, а тим, що ті два «бійці», коли приїхали сюди, почали збирати людей, давати інтерв’ю, нагнітати і без того напружену ситуацію. Вони завдали морального болю всім їхнім близьким», – переповів сказане бійцями Віктор Анушкевичус.
За його словами, прикарпатці на сході дали йому доручення звернутися до правоохоронних органів, щоб ті в найкоротші терміни вжили всіх заходів для затримання дезертирів та притягнення їх до відповідальності. «В іншому випадку, бійці сказали, що зроблять це самі», – каже мер.
Оксана ГЛУШКЕВИЧ

 

Переглядів: 562 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]