П`ятниця, 29.03.2024, 13:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 24 » АКЦЕНТИ
12:44
АКЦЕНТИ

Перевізники не хочуть, щоб їх контролювали
З початку року на перевізників, що обслуговують міські автобусні маршрути, надійшло 20 скарг.
Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. За його словами, найчастіше пасажири скаржаться на незадовільну якість перевезень, порушення водіями правил дорожнього руху та передчасні з’їзди автобусів з маршрутів.
Як пояснив М.Смушак, такі скарги пасажирів є підставою для проведення планових, позапланових і рейдових перевірок роботи перевізників та їхніх автобусів на лінії. При виявленні порушень працівники департаменту складають відповідні акти. Три складені акти є підставою для одностороннього розірвання департаментом комунального господарства, транспорту і зв’язку угоди з перевізниками на обслуговування автобусних маршрутів. Таким чином з початку року департамент розірвав угоди уже з сімома перевізниками.
Принагідно М.Смушак  поінформував, що на підставі рішення міськвиконкому та відповідних доповнень до угод на обслуговування міських автобусних маршрутів з 1 вересня перевізники мають підвищити культуру обслуговування пасажирів, запровадити обов’язкову видачу пасажирам квитків за проїзд і обладнати автобуси компостерами та навігаторами.  Водночас він зазначив, що перевізники надіслали міській владі звернення, в якому, зсилаючись на брак коштів, просять профінансувати їм витрати на виготовлення і придбання квитків та обладнання автобусів компостерами і навігаторами.
«Квитки, компостери і навігатори насправді коштують не так вже й багато. Просто перевізникам не вигідно, щоб таким чином контролювати їхню роботу, – зазначив М.Смушак. –  Перевізники кажуть, що все і так добре. Але якби все у їхній роботі було добре, ми б не вимагали компостерів та приладів навігації».
«Перевізників треба зібрати на нараду і сказати, що за кошти міста ніхто їм не буде ставити ці пристрої, але у вересні місто буде у них питати, чому вони їх не поставили», – наголосив перший заступник міського голови Зіновій Фітель. А секретар міськради Микола Вітенко запропонував перевізникам «купити водіям банку монет по 25 копійок, щоб ті нормально видавали пасажирам решту» і залучити до контролю за перевізниками громадських контролерів, яким свого часу міська влада видала відповідні посвідчення. Однак, за словами М.Смушака, із 80-ти зареєстрованих громадських контролерів зараз з департаментом співпрацюють лише двоє. Але на зміну громадським контролерам на допомогу комунальникам приходять молоді небайдужі мешканці, які про допущені перевізниками порушення інформують у соціальних мережах.
Хвалимир ВЛАДІВ

Переглядів: 552 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]