Вівторок, 19.03.2024, 09:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 20
Віктор Анушкевичус:
«Роботи дуже багато.  А політика – заважає...»



Чи стане новий міськвиконком новою відправною точкою в роботі міського голови та міської ради? Яких домовленостей досягнуто? Чи претендуватиме Віктор Анушкевичус на голову обласної організації об’єднаного Руху? Що очікуватиме Івано-Франківськ в контексті майбутніх президентських та місцевих виборів? Про це й не тільки – в інтерв’ю міського голови Віктора Анушкевичуса «Західному кур’єру».

Домовленостей  «ти – мені, я – тобі» не було  
– Закінчилася епопея з формування нового виконавчого комітету. Що стало крапкою в переговорному процесі?
– Я з самого початку говорив, ще в грудні, коли відправляли старий виконком у відставку, що це не правильно. Якщо хотіли зробити певні зміни, то треба було іти ... Читати далі »
Переглядів: 1011 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Непрохані гості
У центральній частині Івано-Франківська з’явилися змії


Про плазунів службу оперативного реагування міськвиконкому повідомили мешканці будинків №3 та 3-«а» на вулиці Толстого. За їхніми словами, змію вони помічали і на подвір’ї, і на сходах під’їзду, і перед дверима однієї із квартир.
Про ці випадки служба оперативного реагування поінформувала управління з питань надзвичайних ситуацій міськвиконкому та міськвідділ держслужби надзвичайних ситуацій в області. Як повідомив керівник останнього Василь Мацалак, рятувальникам вдалося зловити плазуна. Це виявилась так звана чорна гадюка довжиною 50 см. Можливо, саме її одну люди бачили і на подвір’ї, і у під’їзді будинку.
Це вже не перший випадок, коли майже у центрі Івано-Франківська з’являються змії. Кілька років тому ціле кубло змій виявили у порожнині огорожі меморіального комплексу на вулиці Лепкого.
У разі виявлення змій міська ... Читати далі »
Переглядів: 639 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Зупинять розпочате?

Відсутність фінансування може зупинити роботи з капітального ремонту доріг


Про це повідомив начальник управління капітального будівництва Володимир Ковальчук. За його словами, казначейство не профінансувало ремонтів доріг на суму в один мільйон 198 тисяч гривень. «Така ситуація може призвести до зупинки робіт, бо асфальтний завод не має за що придбати інертні матеріали», – сказав В.Ковальчук.
Аналогічна ситуація і з поточними ремонтами доріг. За словами заступника начальника дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Віталія Бурка, Хриплинський асфальтний завод не дає ДРЕУ асфальту ще з минулого тижня, а Надвірнянський завод у вівторок відпустив останню його партію.
Однак, за словами міського голови Віктора Анушкевичуса, ситуація найближчим часом зміниться. «Я з цього питання був у губернатора і не знаю, чи ви в курсі, але видатки на ремонти і утримання доріг ... Читати далі »
Переглядів: 712 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Прикарпаття матиме свій пункт пропуску в Європу

В Яремче відбувся круглий стіл «Перспективи відкриття пункту пропуску на українсько-румунському державному кордоні Шибене – Поеніле-де-Суб Мунте», у якому взяли участь голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, Надзвичайний і Повноважний Посол України  в Румунії Теофіл Бауер, президент повітової ради Марамуреш Замфір Чічеу, мер міста Поеніле-де-Суб Мунте Штефан Онча‚ депутат Румунського парламенту Васіле Берч‚ сенатор парламенту Лівію Мар’ям Поп, президент Союзу українців в Румунії Стефан Бучута.

Як наголосив у коментарі журналістам Михайло Вишиванюк, відкриття пункту пропуску на українсько-румунському кордоні має надзвичайно важливе, стратегічне значення. В першу чергу це сприятиме скороченню дороги на Балкани, відкриттю цілого ряду привабливих гірськолижних курортів, які дадуть можливості для працевлаштування лю ... Читати далі »
Переглядів: 800 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Круглі пастки

Відсутністю кришок люків на комунікаційних колодязях в Івано-Франківську нікого не здивуєш. Кажуть, їх крадуть, щоб здати на металобрухт. От і зіяють посеред дороги чи тротуару ці круглі чорні пастки, в які може потрапити кожен.



Найгірше те, що комунальні служби не поспішають їх ні закривати, ні огороджувати, попереджаючи про небезпеку. Навіть поблизу шкіл, дитячих садочків, зупинок громадського транспорту, де ходять діти, дорослі, літні люди, і де до біди лише один крок!
Фотооб’єктив нашого кореспондента зафіксував лише два такі небезпечні місця поблизу дитсадків на вулицях Селянській та Марійки Підгірянки. А скільки їх ще є по цілому місту? Мабуть, достеменно про це не знає ніхто…



Як поінформували у департаменті комунального господарства, транспорту і зв’язку, за минулий тижден ... Читати далі »
Переглядів: 924 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

На футбол – до Вовчинця
Минулої неділі у селі Вовчинець Івано-Франківської міської ради урочисто відкрили і освятили футбольний майданчик зі штучним покриттям. Ця подія стала справжнім спортивним святом. Традиційну стрічку перерізали сільський голова Михайло Назар та народний депутат Олександр Сич, який разом з колегою Русланом Марцінківим теж взяв участь в урочистостях з цієї нагоди.
За словами Михайла Назара, наразі це чи не найкращий майданчик зі штучним покриттям в області. Адже споруджували його за спеціально виготовленим проектом з дотриманням всіх сучасних вимог і стандартів. Він переконаний, що майданчик потрібний. Каже, що пограти у футбол тут зможуть не лише діти, але й дорослі. І не тільки місцеві, але й з прилеглих мікрорайонів міста.
Першими нову футбольну арену випробували команди депутатів Івано-Франківської міської ради від фракції ВО «Свобода», яку очолив Р. Марцінків, т ... Читати далі »
Переглядів: 682 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Передислокація
Міській владі вдалося ліквідувати найпроблемнішу стихійну автостанцію Богородчанського напряму на вулиці Панаса Мирного.
Про це повідомив керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. За його словами, маршрутні мікроавтобуси на Богородчани тепер зупиняються на приватній території перед колишнім пивзаводом на вулиці Заклинських.
Хоча суттєвих змін щодо зменшення стихійних стоянок автобусів на вулицях міста наразі не спостерігається. Проблемними залишаються Тисменицький напрям, автобуси якого паркуються на вул. Незалежності, поблизу кінотеатру «Космос», та Долинський – на вулиці Галицькій, в районі парку Військових ветеранів.
Водночас, за інформацією Івано-Франківського обласного підприємства автобусних станцій, зі стихійних зупинок на автостанції на околицях міста уже переїхали автобуси маршрутів до сіл Довге, Стриганці, Підпечари, Кутище, Горохолина, Ста ... Читати далі »
Переглядів: 630 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Водія звільнять, а перевізників поміняють?
Міський голова вимагає звільнити водія автобуса, який закрив двері перед інвалідом на милицях, і навести лад з автобусними маршрутами, які пролягають до мікрорайону «Позитрон».
Про це Віктор Анушкевичус заявив на вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі.
Інцидент трапився 11 червня о 18.40 на зупинці поблизу магазину «Оазис» на вулиці Дністровській. Водій автобуса 86-го маршруту перед інвалідом на милицях закрив двері, прищемив руку чоловіка, який йому допомагав зайти до салону, і нахамив обуреним пасажирам, які намагалися його схаменути. «З’ясуйте прізвище водія і щоб його за кермом міських автобусів більше не було», – наказав мер начальникові відділу транспорту і телекомунікацій міськвиконкому Юрієві Маджузі.
Водночас В.Анушкевичус також розповів, що мешканці мікрорайону «Позитрон» та працівники торгового центру «Метро» поскаржилися йому на те, що після 22 ... Читати далі »
Переглядів: 656 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Щоб іншим не кортіло
Народний депутат від ВО «Свобода» Руслан Марцінків власноруч розтрощив конфліктну забудову на вул. Стуса, 25




У попередньому номері «ЗК» повідомляв про підозріле будівництво прямо під вікнами у жителів будинку №25 на вулиці Стуса. Тут, за кілька метрів від багатоповерхівки,  зводили зупинку громадського транспорту з двохповерховим магазином та платним туалетом. Невдоволені таким сусідством мешканці виступили проти забудовника, стверджуючи, що бізнесмен «помилився» адресою, адже мав будувати зупинку на вул. Стуса, 17а.

На той час ситуація довкола «будівного ексцесу» виглядала доволі туманно: обурені городяни в пошуках правди металися між різними держвідомствами, чиновники тільки починали з’ясовувати що до чого. А забудовник тим часом, обгородившись високим парканом, повільно, зате впевнено робив св ... Читати далі »
Переглядів: 671 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Труби рве
З початку гідравлічних випробувань на івано-франківських теплотрасах уже  виявили 100 пошкоджень.
Про це повідомив заступник головного інженера ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак. За його словами, у найгіршому стані перебувають мережі, прокладені у 50-60 роках минулого століття, а найбільше пошкоджень тепловики виявили у мікрорайонах так званого «БАМу», у Пасічній та на «Позитроні».
Гідравлічні випробування ще не завершені, тож кількість пошкоджень теплотрас може збільшитись. Після їх усунення тепловики проведуть ще одне випробовування, щоб при виявлені нових пошкоджень встигнути відремонтувати їх до осені.
В. Рущак також поінформував, що на підготовку мереж до нового опалювального сезону підприємство планує витратити сім мільйонів гривень і замінити три кілометри теплотрас та 1,5 км мереж гарячого водопостачання.
Наш кор.

Переглядів: 702 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Встигнути відпочити

Впродовж  літніх канікул у Івано-Франківську планують організувати відпочинок і оздоровлення 70% школярів.

Про це повідомив заступник начальника управління у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики міськвиконкому Ростислав Микитюк. За його словами, у Івано-Франківську, за офіційними даними, проживає 21 тисяча 500 дітей. Так званими організованими формами відпочинку мають охопити 100% дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування, яких є 134, та 70% дітей з багатодітних сімей.
У 58-ми пришкільних таборах, які діяли два тижні, уже встигли відпочити 7 тисяч 50 дітей і 169 дітей – у дитячих таборах області, «Артеку» і «Молодій гвардії». У чотири зміни працюватиме заміський оздоровчий комплекс «Лімниця». Діятимуть традиційні «Пластові» та спортивні табори. Управління освіти, у рамках міжнародного співробітництва міських шкіл зі своїми ... Читати далі »
Переглядів: 684 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Старому асфальту – нове життя
В Івано-Франківську мають намір випробувати нову технологію ремонту доріг за допомогою реміксера – дорожнього комплексу з регенерації старого асфальту.
Про це повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. За його словами, в Україні таким методом ремонтують дороги лише три фірми і з представниками однієї з них він уже мав зустріч. «Вони просять дати їм найгіршу діляку дороги, щоб вони показали свої можливості», – сказав мер.  
Суть роботи реміксера полягає у тому, що він розігріває, зрізає і подрібнює старе покриття, змішує його з новими коректуючими сумішами та повторно  укладає.
Можливо, саме таким методом ремонтуватимуть вщент зруйноване дорожнє покриття вулиці Автоливмашівської. Тим більше, що жоден інший метод його ремонту, за словами заступника начальника дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Віталія Бурка, єфекту не дає. «При будів ... Читати далі »
Переглядів: 717 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Василь Ревчук,  депутат міської ради, фракція «Батьківщина»


Станіславські обереги

До мене, як депутата міської ради звернулася громадська організація ''ЗУНР'', ціль якої є провадження освітньої та культурної діяльності для збереження історичної  спадщини, етнічних особливостей та громадянських традицій Галичини.
На практиці це втілюється у пошуку недоступних загалу історичних джерел, популяризації історії рідного краю серед широких верств населення. Своєю роботою організація намагається залучити якомога більше людей до цієї справи, незалежно від того, чи є вони професійними науковцями.
Одним із таких заходів є реалізація проекту ''Станіславські обереги''.
Так склалося, що у Середньовіччі та протягом Раннього Нового Часу була традиція оберігати свої помешкання та сім'ї, прохаючи заступництва у ... Читати далі »
Переглядів: 681 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

На запитання читачів відповідає директор КП «Єдиний розрахунковий центр»  Вадим  Войтик.

— У нас біля будинку росте дерево. Не лише в мене, але і в сусідів складається враження, що та липа от-от впаде. До кого звернутись з цього
питання?

— Видалення зелених насаджень здійснюється у разі:
• знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш як 5 сантиметрів;
• ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;
• відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;
• проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі;
• досягнення дерев ... Читати далі »
Переглядів: 687 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Робото, знайдися!

Таке «заклинання» зазвичай подумки повторюють безробітні, прямуючи на місцеву біржу праці чи до чергового кадрового агентства. Ситуація з працевлаштуванням у Івано-Франківську, та й в Україні загалом, що не рік – то плачевніша. Про роботу за фахом відвідувачам Центру зайнятості часто доводиться лише мріяти, натомість сподіватися бодай на якесь вакантне робоче місце, аби лиш гроші платили.
Як збільшити свої шанси на вдале працевлаштування? Для цього треба, в першу чергу, знати, що й до чого  «в тилу противника», тобто потенційного наймача.  «ЗК» дослідив, які тенденції панують нині на франківському ринку праці, хто має привілейовані шанси отримати оплачуване «місце під сонцем» та який він, працівник-«мрія роботодавця». 


Жінкам платять менше
Цікаво, що серед майже трьох тисяч безробітних, які нині активно оббивають пороги фр ... Читати далі »
Переглядів: 835 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Бізнес проти влади
Івано-франківська рада підприємців протестує проти чергових порядкувань міського керівництва

Не ділянка, а «конструктивний елемент»

Мова йде про нові правила користування окремими конструктивними елементами благоустрою, які кілька тижнів тому своїм рішенням затвердили депутати міськради. Документом впровадили нову процедуру отримання в користування комунальної землі. А саме: замість оренди ділянки владоможці ввели поняття «конструктивного елемента». Простіше кажучи, частини бруківки чи газону. Такі новаторства органів місцевого самоврядування, на думку комерсантів, суперечать законодавству.
«Поняття конструктивних елементів взагалі відсутнє в українському законодавстві, – запевняє юрист Дмитро Мельникович. – Це якась новела наших місцевих органів влади. Вона не відповідає закону «Про благоустрій», а отже і діючому законодавству».
Крім юридичних суперечностей, новоприйняте положен ... Читати далі »
Переглядів: 867 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Втомлені сонцем
або У пошуках сонцезахисних окулярів


Нарешті українці дочекалися літа. Воно, як сповіщають синоптики, цьогоріч буде довгим і спекотним, тож попереду нас чекає багато сонячних днів. Але тим часом, як наші руки-ноги блаженно засмагатимуть на сонці, очі, наше «дзеркало душі», потерпатимуть від сліпучих променів. Добре, що цю проблему можна легко вирішити: придбати сонцезахисні окуляри. Але де саме справити покупку?  Тут іванофранківці поділяються на два «табори». Одні з метою економії купують окуляри на  розкладках, яких на місцевих ринках та під стінами торгових центрів хоч греблю гати. Інші, не шкодуючи грошей, ідуть лише до спеціалізованих магазинів, бо «фірма є фірма».
А для тих, хто ще вагається, куди відправитися за своєю парою сонцезахисних «штор», аби і не втридорога, і зір не зіпсувати, «ЗК» провів дослідження, чи можна в Івано-Франківську купити якісні окуляри на баз ... Читати далі »
Переглядів: 856 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Аскетичний простір франківських підмостків
«Три сестри» заговорили українською


На відновленій малій сцені Івано-Франківського облмуздрамтеатру  відбулася прем’єра вистави «Три сестри» за однойменним твором                  Антона Чехова. Вкотре на сцену театру знову вийшов молодий зірковий склад під керівництвом директора, а заодно і режисера п’єси Ростислава Держипільського.
Давно омріяний для акторського складу спектакль змусить кожного глядача, як і акторів, взяти для себе частинку характерів героїв вистави, переконані актори. Вони ж стверджують, що вже самі переконалися у цьому на власному досвіді, адже у попередніх постановках лицедії самі надавали власних рис своїм персонажам. А цього разу все сталося зовсім навпаки – герої сильніші за акторів.
«Прем’єра вже за своєю назвою повинна бути непересічною, ос ... Читати далі »
Переглядів: 854 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Політ фантазії

Вісім років поспіль з нагоди Міжнародного дня захисту дітей в Івано-Франківську відбувається наймирніший у світі парад техніки.

Щодня ці візочки курсують вулицями рідного міста у звичному вигляді. Але тільки один раз на рік батьки проявляють креативність та створюють неперевершені шедеври на колесах. Фантазія дорослих не має меж. Про це щороку свідчать візочки конкурсантів. Скажімо, цього року на парад завітало одразу два авто – раритетний «Роллс Ройс» та двомісний спортивний болід «Феррарі». За звання найкращого також змагалися «Оксфордський університет», «Млин», «Козак на коні», а також декілька звичайних візочків. Організатори кажуть, що є такі батьки, котрі випадково потрапляють на це свято, тому вони прикрашають свій візочок кулькою або якоюсь квіткою і таким чином беруть участь у параді. Проте більшість конкурсантів переконані, що тільки завдяки наполегливості та креатив ... Читати далі »
Переглядів: 737 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Троє у човні, не рахуючи...

Третину турнірної дистанції здолали учасники обласного чемпіонату. Згаданого відрізку вистачило, щоб визначитися з фаворитами змагань. На чолі турнірної таблиці тріумвірат у складі брошнівських «Кроно-Карпат», «Карпат» з Коломиї і богородчанського «Газовика», який суттєво відірвався від решти учасників.

В черговому турі лідери здобули по три очки, однак похвилюватися їхнім прихильникам все ж довелося. «Газовик», граючи у Тлумачі з «Придністров’ям», першим отримав м’яч у власні ворота. Однак підопічні Олександра Микуляка швидко відігралися і ще до перерви вийшли вперед. Крапку у матчі на початку другої 45-хвилинки поставив ветеран богородчанців Роман Мотуз – 3:1.
З таким самим рахунком здобули перемогу і коломийські «Карпати». Покутяни вперше у своїй поки що недовгій історії зуміли виграти матч на франківській «Гірці». Пропустивши швидкий м ... Читати далі »
Переглядів: 617 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

Не вистачає тільки Кубка
За три роки «Ураган» зібрав повний комплект нагород чемпіонату країни


Івано-франківському «Урагану» не вдалося повторити досягнення дворічної давності і вдруге стати чемпіоном країни. У вирішальній зустрічі «золотої» серії плей-офф проти харківського «Локомотива» наші земляки зазнали поразки у післяматчевих пенальті.


Як і в 2011-му, вирішальну гру за чемпіонський титул «Урагану» довелося проводити на майданчику суперника. Тож згадана обставина не повинна була лякати франківців. Тим паче, в їх складі було шестеро звитяжців львівської «Енергії». Однак не було головного, чий «дубль» приніс обласному центру чемпі-онський титул – «товстого і доброго» бразильця Сержао…   
З іншого боку, з понад десятка поєдинків у Харкові супроти «залізничників» ураганівці виграли лише один, чотири роки тому. Не вдалося їм перемогти й цього раз. Хоч за рівнем гри, то був, ... Читати далі »
Переглядів: 675 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

«Нафтохімік» пішов на вакації

Завершилося перше коло жіночого чемпіонату країни з футболу. Калуський «Нафтохімік», попри втрату у міжсезоння майже всіх гравців торішньої «основи», пішов на літні вакації з другої позиції.

Через кадрові проблеми «Наф-тохімік» вніс у свою заявку всього 17 гравців, п’ятеро з яких – школярки. На старті турніру команда поступилася чинному чемпіону – «Житлобуду-1» (0:3) і опинилася у хвості турнірної таблиці. Однак в наступних шести поєдинках підопічні Романа Драгана, який за лічені дні до старту замінив на тренерському містку Миколу Пристая, здобули п’ять перемог, розписавши «мирову» тільки з чернігівською «Легендою» (1:1).
Друге коло турніру стартує 15 серпня. Нині керівництво клубу вишукує кошти для продовження своєї участі у змаганнях.
Чемпіонат України. Жінки. 5 тур. 29 травня. «Нафтохімік» - «Легенда» Чернігів - 1:1 (Яковишин, 42 – ... Читати далі »
Переглядів: 680 | Додав: bond | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)