П`ятниця, 29.03.2024, 12:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 20 » НАСАМПЕРЕД
09:39
НАСАМПЕРЕД
Прикарпаття матиме свій пункт пропуску в Європу

В Яремче відбувся круглий стіл «Перспективи відкриття пункту пропуску на українсько-румунському державному кордоні Шибене – Поеніле-де-Суб Мунте», у якому взяли участь голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, Надзвичайний і Повноважний Посол України  в Румунії Теофіл Бауер, президент повітової ради Марамуреш Замфір Чічеу, мер міста Поеніле-де-Суб Мунте Штефан Онча‚ депутат Румунського парламенту Васіле Берч‚ сенатор парламенту Лівію Мар’ям Поп, президент Союзу українців в Румунії Стефан Бучута.

Як наголосив у коментарі журналістам Михайло Вишиванюк, відкриття пункту пропуску на українсько-румунському кордоні має надзвичайно важливе, стратегічне значення. В першу чергу це сприятиме скороченню дороги на Балкани, відкриттю цілого ряду привабливих гірськолижних курортів, які дадуть можливості для працевлаштування людей двох країн. Окрім того, пункт пропуску важливий в контексті підписаного Президентом України Віктором Януковичем закону «Про заходи зі створення умов для проведення у 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні».  
Голова облдержадміністрації висловив сподівання, що Президент України візьме відкриття пункту пропуску під свій особистий патронат. Михайло Вишиванюк наголосив: основне, що для такого кроку є політична воля наших сусідів, повітової ради Марамурешу, а значить і Бухареста.
За словами Надзвичайного і Повноважного Посла України в Румунії Теофіла Бауера, питання відкриття пункту пропуску на українсько-румунському державному кордоні Шибене – Поеніле-де-Суб Мунте розглядалося на рівні урядів України та Румунії. Завдяки цим перемовинам, голові облдержадміністрації Михайлу Вишиванюку, тим крокам, які робить обласна влада, цей проект має перспективу бути реалізованим і стати «найближчим вікном до Європи», – інформує прес-служба голови ОДА.

Переглядів: 802 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]