Вівторок, 19.03.2024, 13:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 13
Франківський колізей

Поки у високих кабінетах вирішують долю стадіону, він розсипається на очах



Розпочавши восени 1986 року несанкціоновану реконструкцію центрального міського стадіону, її не названі досі натхненники підклали велику свиню нащадкам. Наслідки непродуманого і безвідповідального рішення обласний центр «пожинає» вже більш, як чверть століття. І кінця-краю цьому процесу не видно…
В середині 1980-х в Івано-Франківську й так вистачало довгобудів: у самому центрі муляв око незавершений критий ринок, з року в рік переносилося відкриття 23-ї школи… Відтак керівництво регіону не давало «добро» на дорогу і складну за архітектурним рішенням спортивну споруду.
Реконструкцію стадіону розпочали тишком-нишком, поставивши усіх «перед фактом». Цей об’єкт немов незаконно народжене дитя. ... Читати далі »
Переглядів: 696 | Додав: bond | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Володимир КУПЧАК:
«Хіба можна після такого довіряти лідерам «Батьківщини»?



Минулого тижня для когось сенсаційною, а для когось прогнозованою стала новина про те, що народний депутат України Володимир Купчак, який здобув перемогу в одномандатному мажоритарному в/о №84 з центром в Тисмениці, вийшов з парламентської фракції «Батьківщина». Буквально тут же ж на виборчому окрузі нардепа розклеїли листівки: «Він зрадив Україну», «Він став тушкою». На брифінгу в Києві «батьківщинівці» від Прикарпаття Володимир Шкварилюк, Василь Гладій, Ольга Сікора та Анатолій Дирів заявили, що представники партії влади, аби розвалити найбільшу опозиційну фракцію «Батьківщина» пропонують їхнім колегам 3-5 млн. доларів. Засудили вчинок Володимира Купчака й у ВО «Свобода», закликавши здати мандат. На чиєму боці правда – розсудить час ... Читати далі »
Переглядів: 1123 | Додав: bond | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Повзуча забудова

На вулиці Стуса, 25, прямо під вікнами у городян зводять двоповерховий будинок з магазинами і платним туалетом

Мешканці багатоповерхівки на вулиці Стуса розповідають: визирнувши в суботу 8 червня зі своїх вікон, угледіли вельми незвичний «краєвид». Прибудинкову територію прямо перед їхнім будинком на зеленому газоні хтось обгородив щільним, високим парканом і на повну котушку розгорнув там будівельні роботи.
«Звернутися у відповідні державні органи і спитати, що це за будова, того ж дня ми не могли, бо в суботу всюди вихідний, – розповідає Галина Гринюк, голова будинкового комітету на Стуса, 25. – А робочі сказали нам, що вони тут прості наймані працівники, нічого не знають, а заробляють гроші».
Від будівничих розсерджені містяни дізналися лише, що на цьому місці забудовник надумав спорудити зупинку громадського транспор ... Читати далі »
Переглядів: 789 | Додав: bond | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Крок назустріч громадським ініціативам



Андрій ГНАТІВ,
депутат міськради, фракція ВО «Свобода» 
                     

Мало кому відомо те,  що у нашому місті започатковано міський конкурс Проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства. Цей конкурс триває вже другий рік поспіль і кожного разу привертає до себе все більшу увагу учасників.
Для мене, як депутата міської ради, цей конкурс важливий тим, що міська рада має можливість допомогти мешканцям, які організувалися в будинкові комітети, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, обслуговуючі кооперативи, покращити умови проживання у багатоквартирних будинках. За відсутності фінансової держаної підтримки зазначених форм самоорганізації громад ... Читати далі »
Переглядів: 657 | Додав: bond | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Чиєї волі виконавці?

Івано-Франківська міська рада затвердила кількісний і персональний склад її виконавчого комітету

На першому пленарному засіданні 36-ї сесії Івано-Франківської міської ради, що відбулось минулого четверга, депутати затвердили кількісний і персональний склад міськвиконкому. Таким чином завершилося піврічне протистояння міського голови та фракції більшості у представницькому органі міської влади від ВО «Свобода». Міському голові вдалося зберегти кількох своїх чинних заступників і призначити ще одного зі свого оточення, а «Свобода» провела до виконавчої влади ще кількох своїх людей.

Виконавчий комітет міської ради відтепер складатиметься не з 18, а з 16 осіб. До його складу входитимуть міський голова Віктор Анушкевичус та секретар міської ради Микола Вітенко. Залишаться на своїх посадах перший заступник міського ... Читати далі »
Переглядів: 649 | Додав: bond | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Міськрада з народом

Депутати міськради довели, що влада у місті є, і на неї треба зважати. Вони одноголосно
проголосували за зменшення поверховості новобудови на вул. Мазепи, 35«А» до трьох поверхів


Минулого четверга мешканці кварталу будинків №№ 27,29 на вул. Мазепи, №№ 1,3 на вул. Гординського, №№ 22,24,26,28,30 на вул. Шевченка, які протестують проти зведення у їхньому дворі третьої новобудови на вісім поверхів, знову прийшли на сесію міськради. Питання про розгляд їхнього звернення щодо будівництва на вул. Гетьмана Мазепи, 35«А» у її порядку денному було шостим. Але депутати розглянули його першим.
Доповідав головний архітектор міста Володимир Гайдар. Він повідомив, що в процесі перемовин ініціативна група мешканців з владою дійшли компромісу і погодились на мирову угоду. Забудовник має знизити поверховість будинку до чотирьох поверхі ... Читати далі »
Переглядів: 627 | Додав: bond | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Додатковий капремонт
Міська влада визначила перелік вулиць, які додатково планують відремонтувати цьогоріч.
Роботи відбуватимуться під егідою міського управ-ління капітального будівництва та департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку. УКБ відповідатиме за ремонт вулиць Василіянок, Гаркуші, Лепкого, Франка та Драгоманова. Комунальне дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління ремонтуватиме вулиці Автоливма-шівську, Сахарова, Миру, Коновальця. На вулиці Проектній, що має сполучити вул. Короля Данила і Мазепи, цього року влаштують лише нижній шар асфальтного покриття.
Крім того, УКБ розроблятиме проектну документацію на ремонт у наступному році Набережної Стефаника, вулиць Деповської, Кардинала Йосипа Сліпого, Кисілевської, Грабарської та вул. Княгинин. Перехідними на наступний рік будуть і ремо ... Читати далі »
Переглядів: 769 | Додав: bond | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Міського голову обиратимуть у два тури?

У парламенті пропонують запровадити систему виборів міських голів у два тури. Таку ініціативу з парламентської трибуни висловив лідер партії «УДАР» Віталій Кличко, коментуючи позачергові місцеві вибори в Україні. Ідею нововведення на широкий загал політик озвучив вперше, хоча відповідний законопроект «ударівці» зареєстрували у Верховній Раді ще в грудні минулого року. Президент України Віктор Янукович, чи то за збігом обставин, чи нарочито прийнявши до уваги законодавчі «начала» опозиціонерів, у своєму щорічному посланні до Верховної Ради новації у системі місцевих виборів підтримав. А якщо вже Президент не проти, то виборча реформа і справді «на носі»…
Зазирнувши у вир українського політикуму кілька років тому, побачимо, що нині про дворівневу систему виборів на місцях народні обранці говорять не вперше. Коли у 2008 році в столиці були призначені дострокові вибори, цю проблему ... Читати далі »
Переглядів: 623 | Додав: bond | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Націоналісти дали звіт

Олександр Сич та Руслан Марцінків прозвітували за півроку своєї діяльності у Верховній Раді України

«В умовах, коли перебуваєш в опозиції, а не у більшості, не доводиться розраховувати, що ти повсякчас успішно зможеш лобі-ювати інтереси рідного міста й Івано-Франківщини загалом. Але, принаймні, слід чинити так, щоби твоя совість була чистою, що ти зробив усе, що міг зробити задля мешканців міста та області», – відзначив Олександр Сич, звітуючи 9 червня перед громадою міста Івано-Франківська.
Як наголосив, Олександр Сич, характеризуючи роботу фракції ВО «Свобода», основою діяльності «свободівців» у парламенті є засадничий програмний документ – «Програма захисту українців». Кожен із депутатів від ВО «Свобода», в залежності від комітету, який він представляє, покликаний законодавчо реалізовувати її положення.
За словам ... Читати далі »
Переглядів: 613 | Додав: bond | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Пам’ятники-привиди Івано-Франківська

Пам’ятники бувають різним. Є серед них видатні особистості й красномовні символи, а є й пам’ятники-привиди. Колись вони прикрашали собою місто, але їх знищив безжальний вітер історичних змін. Незважаючи на це, вони все ж продовжують жити – на старих світлинах і поштівках та в людській пам’яті. Кожен із цих пам’ятників залишив по собі слід в історії, а тому вони заслуговують на нашу увагу. Якими б не були їхні прототипи.

Тінь імператора

Пам’ятник імператору Австро-Угорщини Францу Йозефу І був споруджений у 1838 р. Він знаходився на однойменній площі (нині майдан Шептицького). Там бронзовий цісар  простояв 81 рік, аж поки на рубежі 1919-1920 рр. його не наказав знести польський військовий комендант. Пам’ятник демонтували, а бронзу відправили на військовий склад. Постамент проіснував трохи довше – до 1928 р.
До речі, великий імператор був зовсім «не ... Читати далі »
Переглядів: 1088 | Додав: bond | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Володимир Кузнєцов:
«Зараз мало хорошої пісенної лірики»

Гурт «Дзвони» вже давно став популярним на Прикарпатті завдяки пропаганді гуцульського фольклору. Синтез сучасних танцювальних ритмів і мелодійного року на основі українського став їхньою візитівкою. Створивши колектив ще у радянські часи, його ідейний натхненник і незмінний керівник Володимир Кузнєцов не втомлюється «відриватися» на сцені так, як це робить чимало сучасних молодіжних гуртів. На концертах «Дзвонів», де б вони не виступали, майже немає таких слухачів, котрі б не підтанцьовували. І це для учасників гурту є найважливішим. Колектив багато часу і сил віддає студійній роботі на власній студії «Кузня» в ролі музикантів, аранжувальників, вокалістів. Про творчість колективу нам розповів його засновник, вокаліст, гітарист, композитор і аранжувальник, заслужений артист України Володи ... Читати далі »
Переглядів: 974 | Додав: bond | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Сто хвилин інтриги

«Газовик» потіснили з першої позиції

У черговому турі чемпіонату Івано-Франківщини вирізнявся поєдинок у Богородчанах, де зійшлися одні з головних претендентів на нагороди – місцевий «Газовик» і брошнівські «Кроно-Карпати». Гра виправдала сподівання, тримаючи глядачів у напрузі майже сто хвилин.
Поєдинок розпочався доволі несподівано. Вже до 20-ї хвилини «кроно-карпатівці» провели у ворота господарів три «сухі» голи. Отямившись і провівши деякі перестановки у складі, «газовики» почали скорочувати відставання. На 58-й хвилині рахунок став хитким – 2:3. У господарів залишалося більш ніж півгодини, щоб врятувати гру. Та всі їхні зусилля виявилися марними. Коли в останню атаку пішов навіть голкіпер богородчанців, брошнівці перехопили м’яч і спрямували його у незахищену «рамку». Йшла 98-а хвилина зустрічі…
Ще більш резу ... Читати далі »
Переглядів: 658 | Додав: bond | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Чисті джерела хорового співу

На початку тижня в Івано-Франківську студія документального кіно Мирослава Бойчука  презентувала документально-публіцистичний фільм «З чистих джерел», присвячений хоровому мистецтву Прикарпаття. Автором ідеї виступила дослідниця Ольга Терешкун, яка обрала тему історії та розвою хорового мистецтва нашого краю своєю дисертацією. Зібрані матеріали лягли в основу цієї документальної стрічки, в якій знані на Прикарпатті науковці,  дослідники і популяризатори хорового співу своїми спогадами, думками і оцінками діляться з сучасниками.
Фільм багатий документальними світлинами, аудіозаписами та відеозйомками з архівів Першого національного телеканалу України, ОТБ «Галичина», ОДТРК, Тисменицького районного телебачення, особистого кіноархіву М.Бойчука. Перед глядачем відкривається історія хорового мистецтва України й Прикарпаття зокрема,  історія окремих ... Читати далі »
Переглядів: 592 | Додав: bond | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)