Вівторок, 19.03.2024, 08:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 27
«Білий дім» штурмують
Минулого тижня Івано-Франківськ охопили пікети




Невдоволені мешканці міста тричі виходили на пікети під вікна держадміністрації та мерії. Одні протестували проти «Івано-Франківськтеплокомуненерго», другі – проти встановлення вишки мобільного зв’язку, а треті – проти нового диригента.

Батареї просять тепла

Першими у четвер, 20 червня, напередодні сесії Івано-Франківської міської ради під «білий дім» прийшли іванофранківці, невдоволені роботою «Теплокомуненерго». Мовляв, підприємство навіть попри рішення суду забороняє мешканцям встановлювати автономне опалення. Із плакатами в руках протестувальники нагрянули на пленарне засідання сесії міськради. Там активісти спочатку вимагали звільнити керівника підприємства Руслана Гайду, згодом – і міського голову.
«Керівництво ДМП «Теплокомуненерго» н ... Читати далі »
Переглядів: 693 | Додав: bond | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Курчат рахують восени
Об’єднавчі процеси опозиційних сил на місцях триватимуть до осені


Лейтмотивом прес-конференції, яку дали вчора в Івано-Франківську народні депутати Дмитро Шлемко та Володимир Шкварилюк, став об’єднавчий процес, який, за висловом Дмитра Васильовича, був започаткований ще напередодні парламентських виборів 2012 року і отримав свій розвиток 14-15 червня цього року, коли відбулися з’їзди кількох опозиційних до влади політичних партій, що проголосили саморозпуск та злиття в одну-єдину політичну партію «Батьківщина».
Те, що відбувалося у Києві, бажаючі могли бачити, чути, читати, сприймати чи не сприймати. А як же бути партійним осередкам на місцях, у глибинці? Власне про це й говорили лідери обласної «Батьківщини». Як зазначив на прес-конференції Володимир Шкварилюк, на обласному рівні Дмитро Шлемко залишається керівником цієї політичної сили, а його «бойовим заступником» погодився бути п ... Читати далі »
Переглядів: 579 | Додав: bond | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

«Віртуальна бомба» для бізнесу
Негативні відгуки в інтернеті –   як на них реагувати?


В епоху інтернету достатньо ввести в пошуковик назву фірми й можна прочитати про неї багато відгуків – хороших і не дуже. Ці коментарі стають неначе цеглинками, з яких складається репутація компанії. У власника бізнесу, який читає в мережі гостру критику своєї роботи, виникає природна реакція: відповісти у тому ж дусі, особливо не добираючи слів. Проте не варто поспішати. Спробуйте знешкодити «віртуальну бомбу» правильно, поки вона не знищила ваш бізнес.

Збитки на 180 мільйонів… через відгук в інтернеті
У 2008-му році канадський музикант Девід Керолл мандрував літаком авіакомпанії United Airlines, прихопивши з собою улюблену гітару. Під час розвантаження багажу носильник жбурнув інструмент на бетонний майданчик, в результаті чого гітара була розбита. Протягом дев’яти місяців Керолл ві ... Читати далі »
Переглядів: 1007 | Додав: bond | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Голова ОДА прозвітував  перед депутатами



На другому пленарному засіданні 22-ї сесії обласної ради заслухали звіт голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка про підсумки виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2012 рік і делегованих обласною радою повноважень.


Як прозвучало у сесійній залі, план надходжень до бюджету в 2012 році виконано на 110 відсотків. Видатки зведеного бюджету області торік склали 6 мільярдів 641,7 мільйонів гривень. Значна частина бюджетних коштів була спрямована на охорону здоров’я, освіту, соціальний захист населення. За звітний період з державного бюджету отримано дотацій вирівнювання на суму 2 млрд. 457 млн., в повному обсязі виплачувалася заробітна плата працівникам бюджетних сфер.
За минулий рік вдалося провести будівельні та ремонтні ... Читати далі »
Переглядів: 604 | Додав: bond | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Так далі працювати не можна!

Минулого тижня казначейство капремонт доріг профінансувало всього на 150 тисяч.

Таку цифру озвучив перший заступник міського голови Зіновій Фітель і поінформував, що роботи з капремонту доріг у місті фактично зупинились.
«Що можна зробити за 150 тисяч? Фактично нічого. Нам кажуть, що хід ремонту доріг перебуває на контролі у Президента. Але так далі працювати не можна. Літо проскочить, і нас знову запитають: «А що ви зробили?». Всі забудуть, що не було грошей, але всі пам’ятатимуть, що нема доріг», – вважає З.Фітель.
Однак і в умовах безгрошів’я на дорогах міста намагаються щось робити. Управління капітального будівництва встановило перильні огородження у місці концентрації ДТП на перехресті вулиць Галицької-Пулюя, а дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління за допомогою установки «Мадпатчер» бітумною емульсією і гранітною висівкою, я ... Читати далі »
Переглядів: 653 | Додав: bond | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Михайло СЕНЬКІВ, депутат міськради, фракція ВО «Свобода»



Казначейство! Віддай гроші місту!

Циганський анекдот:
– Тату, хочу купити цукерку, дайте грошей.
– За гроші будь-хто купить. Ти без грошей спробуй купи.
У бюджеті на 2013 рік заклали близько тридцяти мільйонів гривень на ремонт дорожньої інфраструктури. Ніби й немало. Але фахівці підрахували, що потрібно до півмільярда, аби зробити дороги усього міста. Таких грошей не маємо (зрештою, ми ж не Єнакієве). Просто ці дві цифри дають можливість порівняти нашу потребу і наші можливості. Так чи інакше,  у планах дорожників – капітально зремонтувати кілька магістралей, позалатувати більші і менші ями, зробити десяток-другий міжбудинкових проїздів.
Щодо капітальних робіт на дорогах, то найкраще почувається Пасічна, де ремонт кількох магістральни ... Читати далі »
Переглядів: 586 | Додав: bond | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Зелений окупант
Прикарпаття атакує борщівник Сосновського


За останніми даними, лише в Рогатинському районі небезпечна рослина охопила понад 120 гектарів землі, і незважаючи на всі зусилля тамтешніх мешканців, продовжує широким фронтом наступати на регіон.  
Таке масове поширення «зеленого окупанта» стурбувало депутатів облради. Мовляв, такими темпами «джунглі» борщівника незабаром повністю заполонять область і тоді викорінити рослину буде неможливо.  
«Ми уже кілька років безуспішно боремося з борщівником Сосновського, – зазначив на сесії депутат облради від ВО «Свобода» Володимир Семко. – Наприклад, у Рожнятівському районі за два попередні роки до цього активно залучалися навіть бійці МНС. Але борщівник все ще росте. Останніми днями до цієї боротьби долучаються всі, хто зареєстрований у центрі зайнятості. Але ефективність цієї роботи дуже мала».
Як вихід із ситуації, у своєму запиті до ОД ... Читати далі »
Переглядів: 702 | Додав: bond | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Міліція звітує

Минулого тижня начальник УМВС в Івано-Франківській області Олег Сало розповів депутатам облради про успіхи своїх підлеглих у 2013 році.

У своєму виступі на сесії обласної ради Олег Сало насамперед зазначив, що міліція Прикарпаття у загальнодержавному рейтингу, відповідно до критеріїв оцінки роботи МВС, від початку року займає передові місця.
«У порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилася кількість тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, умисних вбивств, зґвалтувань та крадіжок майна з квартир громадян, злочинів, пов’язаних з порушенням правил дорожнього руху, які мали смертельні наслідки», – відрапортував головний міліціонер Прикарпаття.
Як підкреслив генерал, в Івано-Франківській області вперше у державі запроваджено систему оповіщення правоохоронців і за необхідності – громадян про вчинення резонансних кримінальних правопорушень чер ... Читати далі »
Переглядів: 678 | Додав: bond | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Учасники українських визвольних змагань матимуть свою палату

Днями в Івано-Франківську у денному стаціонарі поліклініки №2, що на вул. Довгій, 42, було відкрито окрему палату для обслуговування учасників українських визвольних змагань.
Цей проект став успішним завдяки співпраці двох небайдужих та відомих на теренах нашої області людей, а саме голови Всеукраїнського братства вояків ОУН-УПА Богдана Боровича та голови наглядової ради ПАТ «Івано-Франківськцемент» Миколи Круця.
Задля створення належних умов для лікування наших ветеранів зусиллями ПАТ «Івано-Франківськцемент» приміщення палати було повністю відремонтовано. В ньому влаштовано окремий санвузол, замінено на нові всі вікна та двері, встановлено кондиціонер та нове освітлення. Крім того, палата обладнана новими ліжками та меблями. Для зручності майбутніх пацієнтів в палаті встановлено телевізор, холодильник та мікрохвильова піч.
... Читати далі »
Переглядів: 718 | Додав: bond | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Ура! Зелений популізм переміг здоровий глузд,
або Розкопки вулиці Шевченка триватимуть і після реконструкції


Кажуть, що містобудівними канонами передбачена максимальна висота дерев на міських вулицях 5-6 метрів. Здавалося б, реконструкція вулиці Т. Шевченка (давня назва – Липова) в обласному центрі дозволить замінити молодими липами старі величні «кривуляки», напівгнилі всередині, що періодично падають на голови (дахи, автомобілі) мешканців. Та не так сталось, як гадалось. Знайшлись «захисники природи», які підбурили групу людей і пішли з нібито благодійними намірами «штурмувати» міську владу. А владні мужі не довго опиралися явно популістським гаслам і припинили роботи з реконструкції зелених насаджень.

Але, на жаль, ніхто не поцікавився думкою мешканців будинків лівого боку вулиці, чиї вікна виходять на північний захід або північний схід. Чи проливатимуть вони сльози за гігантськими дер ... Читати далі »
Переглядів: 587 | Додав: bond | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

«Касова» реформа: штрафи наближаються?
З 1 липня за неподання електронних звітів підприємцям загрожують штрафи

2013-й рік зустрів підприємців нововведенням: влада посилила контроль над фінансовою звітністю. З першого січня почав діяти наказ Міністерства фінансів, який зобов’язав усіх суб’єктів господарської діяльності обладнати свої касові апарати спеціальним модемом для передачі електронних звітів до Міністерства доходів і зборів. На виконання припису українським бізнесменам дали півроку, а з першого липня за неподання електронних звітів пообіцяли штрафувати – по 10 неоподаткованих мінімумів за день, тобто по 170 гривень.

Підприємці «касову» реформу сприйняли без ентузіазму, але й особливо не протестували. Проте чим ближче до початку липня, тим більше у комерсантів множаться сумніви. Мовляв, хоч офіційно законодавці і виділили на облаштування модемів термін у шість місяців, програмного ... Читати далі »
Переглядів: 666 | Додав: bond | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

Перед антрактом

Цієї неділі фінішує перше коло чемпіонату Івано-Франківщини. «Літній» переможець визначиться у Коломиї, де зійдуться лідери турнірних перегонів – місцеві «Карпати» прийматимуть «Кроно-Карпати» з Брошнева-Осади. Загалом на поточному тижні заплановано два тури.

Червень взагалі виявився найурожайнішим футбольним місяцем. Організатори запланували шість повноцінних турів чемпіонату, а це майже чверть усієї турнірної дистанції! Щоправда, після такого спурту команди отримають місячну відпустку. Старт другого кола запланований на 4 серпня.
З матчів минулої неділі вирізняється матч в Яремче, де місцеві «Карпати» зарано повірили у свою перемогу над «Гал-Вапном-Енергетиком». Поступаючись – 0:2, гості видали ударний 15-хвилинний відрізок, під час якого чотири рази вразили ворота «курортників».
В турі зафіксовано ще одну вольову перемогу. Коломийське «дербі» між «Карпатами» та отин ... Читати далі »
Переглядів: 836 | Додав: bond | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)