Вівторок, 19.03.2024, 06:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 06
«Припаркувались»

Інтерес до «Сервіс-Авто» зрозумілий – гроші


Останнім часом у Івано-Франківську знову заговорили про паркування транспорту та роботу комунального підприємства «Технічний центр «Сервіс-Авто», яке цим займається. Мовляв, є сумніви, що плату за цю послугу в Івано-Франківську справляють законно і що вона поповнює міський бюджет. Роботу «Сервіс-Авто» вже розглядала балансова комісія міськвиконкому, її вивчає спеціальна робоча група при міському голові, а фінінспекція зараз проводить планову перевірку фінансово-господарської діяльності підприємства.


Інтерес до «Сервіс-Авто» зрозумілий – гроші, яке воно збирає. Претензій до його роботи теж ніколи не бракувало. Спершу водії обурювалися: намалювали на асфальті розмітку і вимагають якусь плату. Потім підприємство звинувачували у тому, що воно занижує показники заповню ... Читати далі »
Переглядів: 945 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

На службі в народу

Що встигли зробити за півроку народні обранці від Прикарпаття?

Фракція «Батьківщина»
Найбільше парламентарів з Івано-Франківщини у лавах об’єднаної опозиції – 8. Отож з них і почнемо.

Дмитро Шлемко
– з самого початку роботи парламенту (12 грудня) справно відвідував усі депутатські зібрання, не пропустивши жодної письмової та
електронної реєстрації. У базі даних ВР зафіксовано три виступи парламентаря. Депутатських запитів протягом останньої каденції «батьківщинівець» не надсилав нікуди. Зате у квітні-травні у співавторстві з іншими нардепами встиг розробити три законопроекти: два з них у царині культури (140-річчя Марка Черемшини та ювілей майстрів гуцульського різьбярства), а третій стосується збільшення державних гарантій в соціально-економічному розвитку гір ... Читати далі »
Переглядів: 1055 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ – в парадоксальних умовах



Ігор РОСИПАЙЛО,
депутат міськради,                       
фракція «УДАР-Громадський форум»

Конституція України каже: «Український народ або його частина здійснюють владу безпосередньо на загальнодержавних і місцевих виборах, всеукраїнських і місцевих референдумах, мітингах, демонстраціях, зборах громадян, через народні ініціативи тощо».
Кожен свідомий громадянин повинен розуміти, що люди обирають владу. І чим більше в Україні буде таких свідомих громадян, тим важче буде владі фальсифікувати вибори. Потрібно пам’ятати: всіх не купиш, не залякаєш і не примусиш! Найбільшою проблемою в нас на сьогодні є пасивність людей і такий стан влаштовує теперішню владу. В Європі будь-яка ініціатива влади щодо погір ... Читати далі »
Переглядів: 557 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Перший біометричний дадуть Президенту

Закордонний паспорт нового зразка в Україні планують видавати вже цього літа.
Про це повідомив начальник Міграційної служби в області Сергій Саїв на прес-конференції минулого тижня. Власником першого серед біометричних паспортів стане Президент України Віктор Янукович.
«Як мені відомо, перший закордонний біометричний паспорт планується до 1 липня вручити главі держави. Після цього документи почнуть видавати громадянам», – зазначив керівник обласної Міграці-йної служби.
Якою буде ціна нового закордонного біопаспорта – вищою чи нижчою за теперішню, та чи можна буде за бажанням відмовитися від нововведення на користь «червоної книжечки», за словами Сергія Саїва, поки не відомо.
«Відповідну постанову Кабміну готують до виходу наступного тижня. Там все буде чітко відрегульовано», - запевнив очільник відомства.
Нові закордонні ... Читати далі »
Переглядів: 663 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Автоливмашівську відремонтують, тролейбусний маршрут не скоротять

Минулого тижня ми інформували, що через поганий стан проїжджої частини вулиці Автоливмашівської кері-вництво КП «Електроавтотранс» просило дозволу міської влади на скорочення тролейбусного маршруту №2 «Вокзал – завод «Карпатпресмаш» до автостанції №4 на вулиці Юності.
Довго не зволікаючи, міський голова Віктор Анушкевичус особисто поїхав подивитися на проблемну ділянку дороги. Пересвідчившись у її аварійному стані, мер доручив комунальникам терміново здійснити її ямковий ремонт і розглянути можливість проведення вибіркового капремонту вулиці Автоливмашівської ще цього року.
А директор КП «Електроавто-транс» Леонід Яковець повідомив, що, з огляду на масові звернення пасажирів, тролейбусний маршрут №2 скорочувати не будуть.
Наш кор.
Переглядів: 583 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Асфальтна нарізка

За сприятливих погодних умов поточні ремонти доріг Івано-Франківська завершать через десять робочих днів.
Про це повідомив начальник дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Володимир Юсипів. За його словами, нарізавши фрезою 6370 квадратних метрів та ... Читати далі »

Переглядів: 588 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Виховують інтелектуальну еліту

Івано-франківські школярі здобули 28 перемог у предметних олімпіадах,
а випускницю української гімназії №1 Ірину Репетило визнано «Ученицею року».


Про це повідомив заступник начальника управлі-ння освіти і науки міськвиконкому Петро Ласійчук. За його словами, випускницю української гімназії №1 удостоєно такого звання завдяки високим успіхам у навчанні і перемогах на всеукраїнських та міжнародних олімпіадах.
Ірина Репетило здобула два дипломи першого ступеня з екології та біології, диплом другого ступеня з медицини. Завоювала золоту медаль з екології на міжнародній олімпіаді у Туреччині. А зараз готується до міжнародної олімпіади з біології, яка пройде у Швейцарії. Її педагога Світлану Левицьку представлено до звання «Заслужений вчитель України».
Загалом, за словами П.Ласійчука, серед цьогорічних випускників івано-франкі ... Читати далі »
Переглядів: 603 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Мер нагородив героя

16-річний Владислав Пендорак, який врятував життя 4-річної дівчинки та її 56-річної бабусі, що тонули на озері у Дем’яновому Лазі,
отримав нагороду від міського голови Івано-Франківська.

Під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі міський голова Віктор Анушкевичус вручив герою-рятівнику грамоту і цінний дарунок – книгу «Станіславів. Станіслав. Івано-Франківськ» з власним автографом.
«Кожному з нас Господь Бог посилає час від часу випробування. І те, як ми їх долаємо, як виконуємо свій громадянський і людський обов’язок, характеризує людину. Таке випробування Владиславу Пендораку Господь Бог послав у день його 16-річчя. Свій день народження він святкував у Пасічній, де могла статися трагедія. Владислав не задумуючись кинувся у воду і врятував життя дівчинці і її бабусі, які тонули в озері. Я вважаю, що це подвиг», –  сказав Віктор Анушкевичус.
Наш кор.
Переглядів: 726 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Без паніки!

Через посуху дві івано-франківські Бистриці обміліли і підйомів рівнів води у них наразі не спостерігається.
Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін. За його словами, рівень води у Бистриці Солотвинській та Бистриці Надвірнянській наразі навіть менший за норму. Тож іванофранківцям, стривоженим повідомленнями про водну стихію у Європі та сильні опади в Україні і на Прикарпатті, передчасно панікувати не варто.
«Ми щодня одержуємо штормові попередження і спостерігаємо за ситуацією. За два-три дні опадів Бистриці якраз увійдуть у норму. Подальший підйом рівнів води і виникнення повені ймовірні лише при затяжних опадах у горах», – сказав Ю.Щочкін.
Водночас він поінформував, що у місті створений спеціальний штаб з організації запобігання виникненню повені та проведення аварій ... Читати далі »
Переглядів: 592 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (1)

На запитання читачів відповідає директор КП «Єдиний розрахунковий центр» Вадим Войтик

– Хто повинен слідкувати за чистотою контейнерних майданчиків та вивозити купи зметів, гілля та листя?
– Відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради в Івано–Франківську послуга з вивезення побутових відходів визначена як окрема комунальна послуга. Таким чином, виконавці послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій (в тому числі КП «ЄРЦ») не включають надання згаданої послуги до свого тарифу і не є суб’єктами стосунків між споживачами та виконавцями послуги з вивезення побутових відходів.
Питання утримання контейнерних майданчиків перебуває у компетенції виконавця послуг з вивезення побутових відходів, котрий виграв конкурс за обслуговування певної частини території міста.
Відповідно до п. 9 наказу Міністерства з питань житлово–комунального господарства України N 75 від 22 бер ... Читати далі »
Переглядів: 802 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Чи важко в наш час знайти хорошу роботу?

Петро Васильович, підприємець:

– Важко знайти високооплачувану роботу. Хорошу в плані зручного графіка та отримання насолоди від роботи – неважко. Ось ми, наприклад, шиємо гарний якісний одяг. Якщо до мене приходить людина у пошуках роботи, я обов’язково даю їй шанс день-два спробувати себе: чи підійде їй ця робота, чи підійде вона цій роботі…Думаю, при бажанні можна знайти.

Марія, інженер:

– Державну роботу, знаю, знайти дуже важко.  Хабар за працевла-штування, наприклад, у школі складає суму приблизно 300 євро (та кількість місць все одно обмежена), а за місце лікаря у лікарні –  10-15 тисяч доларів, залежно від кваліфікації. Цю інформацію я знаю від людей, які влаштовувались на роботу.

Світлана, домогосподарка:
– Дуже ва-жко знайти будь-яку нормальну роботу. Я за фахом товарознавець, та шукала роботу і не за фахом, б ... Читати далі »
Переглядів: 610 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Богородчанське газосховище претендує на роль Центрально-Європейського

Україна готова бути Центрально-Європейським газовим хабом (вузлом), заявляє міністр палива та енергетики України Едуард Ставицький. За його словами, до українських газосховищ в Брюсселі було проявлено інтерес з боку європейських компаній.
«Ми надаємо особливого значення створенню Центрально-Європейського хаба в Україні на основі наших газових сховищ. На сьогодні газові сховища України мають можливість зберігати 31 млрд. метрів кубічних. При виконанні інвестиційного проекту, який ми зараз технічно майже узгодили, ми вийдемо на зберігання 50 млрд. метрів кубічних. Я скажу, що це досить серйозні проекти», – заявив Ставицький у четвер у Брюсселі на прес-конференції в ході круглого столу з питань українського газового ринку.
За словами міністра, до українських сховищ під час цього заходу було проявлено інтерес з боку європейських компан ... Читати далі »
Переглядів: 771 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

«Карусельний» сезон

Чи безпечний «адреналін» на франківських атракціонах?

Літо – пора розваг, і куди нам, іванофранківцям, податися у вихідний день, як не в тінь міських парків, подалі від спекотного сонця і щоденної біганини.   А там, не спокуситись покататися «з вітерцем» на веселих атракціонах вкрай важко не те що дітлахам, а й дорослим. Отож містяни до сезону літніх забав «з адреналіном» готові. А чи готовий до нього місцевий «луна-парк»?

Перевіряють на совість
Цьогоріч, як і кожного року, управління Держгірпромнагляду перевірило усі франківські атракціони. Їх у нас – 15. І, як стверджує головний державний інспектор відомства Василь Боднар, на чотирьох із них експерти виявили порушення. Щоправда, огріхи незначні і в цілому заборона експлуатації атракціонам ... Читати далі »
Переглядів: 659 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

На природі потрібно бути передбачливим і обережним

Людей нестримно тягне в гори, в ліс. Адже день такого активного відпочинку додає енергії і бадьорості. Але навіть до нетривалої одноденної прогулянки в ліс необхідно приготуватися. По-перше, ваші рідні і близькі обов’язково повинні знати, куди, з ким і чи надовго збираєтесь. По-друге, якщо вирушаєте у незнайому місцевість, візьміть з собою карту, компас. По-третє, одяг і  взуття повинні бути зручними, підходити для місцевості і різних погодних умов, адже в наших горах погода може змінитися дуже швидко. Якщо з вами йдуть діти, краще, щоб вони були одягнені у яскравий кольоровий одяг – таке вбрання буде здалеку помітним. Необхідно домовитися між собою про сигнал, щоб було легше зібратися, якщо ваша група розійдеться у лісі.

У лісі

Запам’ятовуйте орієнтири. Ними можуть ... Читати далі »
Переглядів: 607 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Світлана ВЕСНА:
«Сама не заздрю і нікому не раджу»



Презентація третього відеокліпу  у творчому доробку Світлани Весни зібрала чимале коло шанувальників її творчості. А також однодумців, колег по сцені. «Перше почуття» на музику Ніколо Петраша гармоні-йно вписалося у той образ, котрий створив свого часу для співачки її продюсер Володимир Куртяк. Цей творчий тандем не прагне популяризувати те, що модне, а продовжує пропагувати українську пісню, її автентичні корені. У доробку Світлани вже є один сольний альбом, незабаром планується вихід другого. І вже зовсім скоро Світлана Весна обіцяє побувати у кожному куточку Прикарпаття.
– Вперше як Світлана Весна я вийшла на сцену у палаці «Україна» під час ювілейного творчого вечора Вадима Крищенка у 2007 році. То була ідея Володі Куртяка назвати мене ... Читати далі »
Переглядів: 1336 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Тест для Брошнева

На минулому тижні в чемпіонаті Івано-Франківщини зіграно матчі двох турів. У центрі уваги були поєдинки за участю коломийських «Карпат». На покутян очікувало важке «турне» за маршрутом Тлумач – Яремче, де їм раніше перемагати не вдавалося… 
Зламати неприємну для себе статистику в черговому поєдинку з «Придністров’ям» підопічні Василя Блясецького не змогли, хоч і вели двічі у рахунку (2:2). Натомість поєдинок в Яремче склався для них несподівано легко. Вже на 11-й хвилині Андрій Олійник вразив ворота недавніх одноклубників. За ним аналогічний трюк повторили Кавінський і Веретко. У підсумку – 4:0 на користь гостей (Олійник відзначився «дублем»).
Після цих матчів коломияни розмістилися на третій позиції, поступаючись богородчанським «газовикам» і «Кроно-Карпатам» з Брошнева. «Газовики» спершу здолали у рідних стінах долинський «Нафтовик» (2:0), після ... Читати далі »
Переглядів: 770 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Треба перемагати!

«Ураган» не може здолати «Локомотив» сім матчів поспіль

Вже цієї неділі в Івано-Франківську може визначитися чемпіон України з футзалу. Це станеться у разі, коли котрийсь з учасників фінальної серії – «Ураган» або ж «Локомотив» виграє обидва матчі на майданчику коледжу фізвиховання. Перша частина серії, що відбулася у Харкові, принесла нічию – 1:1.
Втім, у такий прийнятний для франківців результат протистояння не вірилося аж до останньої, 80-ї хвилин протистояння у першій столиці. Після поразки у стартовій грі (0:5) гостям мало що вдавалося й у другій зустрічі. На 25-й хвилині, щоправда, Петро Шотурма нарешті розмочив ворота господарів, однак на той момент вони вже передували з рахунком 2:0. Невдовзі «залізничники» відновили перевагу у два голи і, здавалося, «Урагану» не уникнути чергової, сьомої поспіль поразки від харків’ян. Але сталося маленьке диво…
За одну ... Читати далі »
Переглядів: 673 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Новий чемпіон

Завершився черговий сезон в Аматорській баскетбольній лізі Івано-Франківської області. У драматичній фінальній зустрічі «Пасаж» переміг «Вамбуд». Бронзові нагороди виборола команда ПНУ ім. В.Стефаника, котра здолала студентів НТУНГу.
Загалом на старт турніру вийшли 12 команд, вісім з котрих представляли обласний центр. Регіони делегували у турнір команди Снятина, Богородчан, Калуша та Надвірної. Втім, втрутитися у суперечку франківчан їм не вдалося. На відміну від попереднього сезону, коли звання найсильнішої команди виборов БК «Коломия». В цьому сезоні коломияни вирішили зосередитися на першоліговій першості України. Відтак найсильнішим став дебютант змагань – БК «Пасаж».
Цікаво, що в складі переможців у фінальній грі виступав наставник «Говерли» Євген Мурзін. Чемпіонами також стали екс-гравці "Говерли" Володимир Марковецький, Владислав Ливишин, Валерій Сажиєн-ко та Андрій Калашніков, ... Читати далі »
Переглядів: 789 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Прихована небезпека

За останні роки в Україні відзначається значне погіршення епідемі-ологічної ситуації з туберкульозу. З 1995 року офіційно зареєстрована епідемія туберкульозу. Щороку зростає число осіб, які вперше захворі-ли на цю недугу.
Збільшилась захворюваність дітей, як найбільш вразливої категорії, які сприймають туберкульозну інфекцію із меншою опірністю, ніж дорослі, і чутливо реагують навіть на прихований резервуар інфекції.
Чомусь у суспільстві існує думка, що паличка Коха присутня тільки в осіб із груп ризику: алкоголіків, наркоманів, звільнених з місць позбавлення волі, безробітних. Так, саме хворі із цих соціально-дезадаптованих груп є основними джерелами нових вогнищ інфекції в сучасних умовах.
Але хворіють і ті, хто не вживає алкоголь.
Основним джерелом інфікування є хвора людина, а при несприятливій епізоотичній ситуації – хворі ... Читати далі »
Переглядів: 603 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Медична реформа без шкоди для людини

Останнім часом ведеться чимало розмов про реформу у медичній сфері. Як і кожне нововведення, ця реформа має чимало плюсів і мінусів.
Особливо суперечливим є реформування сфери швидкої та невідкладної медичної допомоги.


Головний лікар станції швидкої та невідкладної медичної допомоги Івано-Франківська Ігор Ковалюк наголошує: реформа має чимало позитивних рис, адже повинна першочергово вдосконалити надання екстреної медичної допомоги сільському населенню.
Згідно з законодавством реформа швидкої допомоги має вивести на однаковий рівень стан доступності до цієї галузі як мешканців міста, так і села. В цьому однозначно є позитивний аспект, адже на сьогодні така доступність мешканців сіл дещо обмежена.
Медики зазначають: не в кожній місцевості діє телефонний номер «103», тому людям часто доводиться ... Читати далі »
Переглядів: 715 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Молодий франківський художник відправив гуцулів на Марс

У малому залі Музею мистецтв Прикарпаття протягом декількох  тижнів можна було переглянути виставку робіт молодого, але добре відомого в творчих колах художника Сергія Григоряна. Йому підвладні монументальний настінний живопис й об’ємна пластика, а також графіка, скульптура.
Роботи Сергія надзвичайно різноманітні – тут є звичайні краєвиди Івано-Франківська, мальовані на березі річки або в міському парку, проте увагу відвідувачів музею одразу ж привертають більш монументальні полотна художника. Незвичне зображення Довбуша та загалом гуцульського побуту.
«Гуцульська культура мені дуже близька, там живуть цікаві і розумні люди. Завжди хотілося зобразити Довбуша якось по-інакшому, не так, як усі. Хотілося показати гуцулів з іншого боку. Тому й вирішив запустити їх у космос. Ці роботи належать до такого стилю етнофантастика. Це мене більше приваблює, бо я не з ... Читати далі »
Переглядів: 686 | Додав: bond | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)