Четвер, 18.04.2024, 10:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 20 » КУЛЬТУРА
08:58
КУЛЬТУРА
Політ фантазії

Вісім років поспіль з нагоди Міжнародного дня захисту дітей в Івано-Франківську відбувається наймирніший у світі парад техніки.

Щодня ці візочки курсують вулицями рідного міста у звичному вигляді. Але тільки один раз на рік батьки проявляють креативність та створюють неперевершені шедеври на колесах. Фантазія дорослих не має меж. Про це щороку свідчать візочки конкурсантів. Скажімо, цього року на парад завітало одразу два авто – раритетний «Роллс Ройс» та двомісний спортивний болід «Феррарі». За звання найкращого також змагалися «Оксфордський університет», «Млин», «Козак на коні», а також декілька звичайних візочків. Організатори кажуть, що є такі батьки, котрі випадково потрапляють на це свято, тому вони прикрашають свій візочок кулькою або якоюсь квіткою і таким чином беруть участь у параді. Проте більшість конкурсантів переконані, що тільки завдяки наполегливості та креативності можна створити справжній шедевр і претендувати на перемогу.
Відрадно, що учасники минулорічного параду не втомлюються дивувати городян і з року в рік придумують все нові ідеї для візочків своїх чад.
«Минулого року наш замок був переможцем параду. А цього разу в нас виникла ідея створити щось в українському стилі. Ми використали звичні матеріали – картон, труби, також додали мішковину, квіти, вишитий рушник. На все це ми потратили орієнтовно тиждень часу. Вирішили, що навіть, якщо і не виграємо, то фотографії зі свята будуть приємним спогадом для сімейного альбому», – ділиться враженнями від конкурсу Ірина Кульчицька.
Сімейну мрію про навчання в Оксфордському університеті втілила Наталя Кияк. До мантії, котру позичила у брата, Наталя разом із чоловіком пристосовувала весь образ візочка. Для «повного фаршу» у кошику візочка розмістили бібліотеку навчальної літератури іноземними мовами. А для шестимісячної Олі довелося шити костюм спеціально.
Окрім параду візочків, на учасників та гостей свята чекало ще чимало цікавих ігор та розваг. Щороку це свято викликає ажіотаж серед мешканців нашого міста, а охочих відвідати його стає дедалі більше.
Путівку на туристичний комплекс «Буковель» виграла Ольга Петренко. Журі визнало найкращим витвором уяви двомісний спортивний автомобіль. До речі, перемога у конкурсі далася їм не з першого разу, минулого року Петренки також брали участь у параді візочків.
Дмитро ГУСАК
Переглядів: 744 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]