П`ятниця, 29.03.2024, 08:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 6 » VOX POPULI
11:56
VOX POPULI
Чи важко в наш час знайти хорошу роботу?

Петро Васильович, підприємець:

– Важко знайти високооплачувану роботу. Хорошу в плані зручного графіка та отримання насолоди від роботи – неважко. Ось ми, наприклад, шиємо гарний якісний одяг. Якщо до мене приходить людина у пошуках роботи, я обов’язково даю їй шанс день-два спробувати себе: чи підійде їй ця робота, чи підійде вона цій роботі…Думаю, при бажанні можна знайти.

Марія, інженер:

– Державну роботу, знаю, знайти дуже важко.  Хабар за працевла-штування, наприклад, у школі складає суму приблизно 300 євро (та кількість місць все одно обмежена), а за місце лікаря у лікарні –  10-15 тисяч доларів, залежно від кваліфікації. Цю інформацію я знаю від людей, які влаштовувались на роботу.

Світлана, домогосподарка:
– Дуже ва-жко знайти будь-яку нормальну роботу. Я за фахом товарознавець, та шукала роботу і не за фахом, бо сімейний бюджет потребує доходів. Та пропозиції по розміру зарплати такі, що я залишила пошуки: краще приділятиму своїм дітям весь день увагу, ніж цілий день їх не бачити і приносити додому якісь копійки, умовно кажучи.

Галина, вчителька:
– Важко. Я працюю у сіль-ській школі, але щоб влаштуватись туди, хоча і була відкрита вакансія, було непросто. У райвідділі освіти мені було непрямим текстом сказано, що «не помастиш – не викладатимеш». Та я вперта!!!Сама знайшла школу, де потрібно було вчителя, взяла відношення, що мене беруть туди на роботу, і за допомогою  переговорів і моєї позиції нізащо не дати хабаря таки отримала цю посаду! Не можу сказати, що це дуже хороша робота в плані зарплати, але я роблю те, що люблю, і це гарно!

Валерій Павлович, пенсіонер:
– Думаю, при великому бажанні можна. Молоді люди не звикли долати труднощі, вони хочуть, щоб за них все батьки вирішували, домовлялись, може, щоб за них і на роботу ходили. Та якщо в людини є характер, здатність вчитись, велике бажання працювати і чогось досягати, вона обов’язково знайде застосування цим своїм якостям. Проб’ється у приватну структуру бодай на рядову посаду, а тоді себе проявить.

Опитував Іван ЛУЧКІВ, студент  

Переглядів: 613 | Додав: bond | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]