Вівторок, 23.04.2024, 18:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 6 » ЗАПИТУЙТЕ-ВІДПОВІДАЄМО
11:58
ЗАПИТУЙТЕ-ВІДПОВІДАЄМО
На запитання читачів відповідає директор КП «Єдиний розрахунковий центр» Вадим Войтик

– Хто повинен слідкувати за чистотою контейнерних майданчиків та вивозити купи зметів, гілля та листя?
– Відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради в Івано–Франківську послуга з вивезення побутових відходів визначена як окрема комунальна послуга. Таким чином, виконавці послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій (в тому числі КП «ЄРЦ») не включають надання згаданої послуги до свого тарифу і не є суб’єктами стосунків між споживачами та виконавцями послуги з вивезення побутових відходів.
Питання утримання контейнерних майданчиків перебуває у компетенції виконавця послуг з вивезення побутових відходів, котрий виграв конкурс за обслуговування певної частини території міста.
Відповідно до п. 9 наказу Міністерства з питань житлово–комунального господарства України N 75 від 22 березня 2010 року «Про затвердження Рекомендованих норм надання послуг з вивезення побутових відходів», який діяв на момент затвердження норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів в Івано–Франківську, норми надання послуг з вивезення твердих побутових відходів для житлових будинків включають об’єми утворення вуличного змету та відходів з площі зеленого насадження на прибудинковій території.

–  ЄРЦ нараховує плату за вивіз сміття?
–  Ні.

–  Чому я маю оплачувати за вивезення великогабаритних та ремонтних відходів, якщо я не роблю ремонти вже багато років?
–  Норми вивезення твердих побутових відходів включали і включають в себе вартість вивезення великогабаритних та ремонтних відходів.

–  Чи маю я право на компенсацію у випадку постійного захаращення сміттєвого майданчика побутовим сміттям та його нерегулярного вивезення?
–  Згідно з Типовим договором про надання послуг з вивезення побутових відходів (п. 22) обов’язком виконавця послуг є надавати послуги відповідно до вимог законодавства про відходи, санітарних норм і правил, Правил надання послуг з вивезення побутових відходів, а також ліквідувати звалище твердих відходів у разі його утворення на контейнерному майданчику через недотримання графіка перевезення, проводити прибирання в разі розсипання побутових відходів під час завантаження у спеціально обладнаний для цього транспортний засіб.
Крім того, виконавець зобов’язаний усувати протягом 24 годин недоліки надання послуги, а у  разі, коли недоліки не усунено протягом трьох робочих днів, проводити  відповідний перерахунок розміру плати, відшкодувати відповідно до закону та умов договору збитки, завдані споживачеві внаслідок ненадання або надання послуг не в повному обсязі.

Переглядів: 808 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]