Субота, 20.04.2024, 17:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 24

«Травневі»: місце зустрічі змінити не можна?
Російські спецслужби готують провокації на Західній Україні


Календар стрімко наближає нас до чергової «обойми» свят – травневих. Прикро, але урочистості з нагоди відзначення цих, віднесених державою до святкових, дат, в останні роки все більше привертали увагу іванофранківців черговою порцією скандалів між прихильниками двох символік – червоної та червоно-чорної. У нинішній неспокійний час ідеологічні міжусобиці між політичними опонентами, навіть локального масштабу, ризикують стати фатальними для країни в цілому. Найбільше провокацій цими днями, як запевняють політики, російські спецслужби готують саме на Західній Україні. То чи готові ідеологічні противники ук ... Читати далі »

Переглядів: 862 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

27 квітня Олег Тягнибок зустрінеться із громадами Прикарпаття


У неділю, 27 квітня 2014 року, лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода", кандидат на пост Президента України Олег Тягнибок проведе низку зустрічей із громадами Івано-Франківщини.
Зустрічі відбудуться:
О 12.00 – у смт. Богородчани, у районному Будинку культури (вул. Шевченка, 65);
О 15.00 – у м. Івано-Франківську, в актовому залі «Будинку політпросвіти» (вул. Незалежності, 46).
О 19.00 – у м. Бурштині, в актовому залі Палацу культури «Прометей» (вул.Міцкевича, 4).
Запрошуємо на зустрічі представників ЗМІ та всіх охочих.

Переглядів: 554 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Про «кадрові» смаки  не сперечаються?


Кадрова комісія МВС визначила остаточний список претендентів на посаду головного міліціонера Прикарпаття. Висуванців місцевої Координаційної ради в переліку немає.  


Претендентами на посаду начальника УМВС в Івано-Франківській області, за результатами проведеного конкурсу, міністерська комісія визначила Сергія Піддубного, Володимира Лемчака та Ігоря Сав’юка. Громадське обговорення кандидатів закінчилось учора, остаточні результати його поки не відомі.
Кандидатам, погодженим напередодні активістами Координаційної ради області – Василю Христіну та Ярославу Манжелею – не вдалося пройти відбір у кадровій комісії МВС. Як наслідок, члени Координаційної ради громадських об’єднань Прикарпаття в ... Читати далі »

Переглядів: 840 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Путіна поставили на коліна


В Івано-Франківську відбувся молодіжний флеш-моб «Стоп сепаратизму!», який організувала «Студентська Свобода».
Молоді люди вивісили на шнурівку для білизни фото сепаратистів, а після цього влаштували невеличке театралізоване дійство. Хлопець у спортивному одязі, який грав роль Путіна, розповів присутнім, що він прийшов рятувати Україну від «бендеровців». Потім він почав збирати фотографії сепаратистів, заявляючи, що своїх не кине. Але українська молодь його затримала, поставила на коліна і «засудила» до довічного ув’язнення. Не кращою була і доля сепаратистів, фотографії яких активісти «відмивали» у калюжі. На завершення флешмобу молоді «свободівці» виконали український славень. За ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Наше місто для військових
В теперішній складний час жоден свідомий українець не може перебувати осторонь подій, котрі відбуваються у нашій державі. Винятком не стали й мешканці Івано-Франківщини.
Так, активісти громадської організації «Наше місто» під керівництвом Віктора Кімаковича, до яких також долучився колишній мер Івано-Франківська Зіновій Шкутяк, вирішили допомогти військовим, які базуються на території Прикарпаття. Волонтери звернулися до всіх прикарпатців, яким не байдужа доля нашої країни, і розпочали збір коштів для потреб солдатів.
Впродовж нетривалого часу активістам вдалось зібрати понад 118 тисяч гривень, на які вони почали закуповувати для наших військових льотчиків та обласного військкомату необхідні матеріальні засоби та паливно-мастильні матеріали.
Активісти ГО «Наше місто» висловлюють щиру подя ... Читати далі »

Переглядів: 591 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Як компенсувати витрати на підвищення цін
5 квітня поточного року Урядом України розроблено і затверджено постанову про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги.
„Останнім часом у країні відбувається підвищення цін на комунальні послуги, це пов’язано із зростанням тарифів на газ. З метою посилення соціального захисту мешканців, розроблена постанова, у якій чітко визначений порядок надання компенсацій і те, які саме категорії населення попадають під ці компенсації”, – зазначає директор департаменту соціальної політики Олександра Заклинська.
З 1 травня продовжує роботу програма житлових субсидій на літній період, а компенсація буде додатковою соціальною пільгою для мешканців і надаватиметься з 1 липня.
За словами Олександри Заклинської, для того, щоб отримати ко ... Читати далі »

Переглядів: 651 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Свято духовної музики
Одразу два фестивалі відбулися в Івано-Франківську в третій день Великодніх свят: завершився фестиваль «Від Різдва до Великодня», а заодно відбувся і одноденний фестиваль духовної та естрадної пісні «Великодні дзвони».
«Найперше сьогодні відбувається урочисте завершення фестин «Від Різдва до Великодня», які були приурочені 200-річчю від дня народження Т. Шевченка, – каже начальник міського управління культури Мирослав Петрик. – Сьогоднішні два фестивалі відбуваються на контрасті. Якщо у першому концерті виступають ті колективи, котрі дарували своє мистецтво щонеділі у Музеї мистецтв Прикарпаття, то у другому концерті переважають виступи молодих виконавців, танцювальних колективів, гуртів, тематично-духовні сучасні твори». У концертній програмі прозвучали також твори мі ... Читати далі »

Переглядів: 590 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Виборча підготовка


В Івано-Франківську діятимуть дві окружні – з виборів Президента та народного депутата –   та 109 дільничних виборчих комісій.


Про це повідомив керуючий справами Івано-Франківського міського виконавчого комітету Андрій Лис.
За його словами, більшість дільниць для голосування традиційно розташовуватимуться у міських закладах освіти. Міська влада повинна забезпечити дільничні виборчі комісії всім необхідним для роботи – телефонними лініями та апаратами, меблями, сейфами для зберігання бюлетенів та документації, вогнегасниками. За вимогою міліції у приміщеннях ДВК на вікнах повинні бути грати, а двері мають бути лише металічні.
Керуючий справами міськвиконкому також закликав громадян перевірити дані про себе у виборчих списках у відділі ведення держреєстру виборців. Він працює ... Читати далі »

Переглядів: 533 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Обладнають зупинки


В Івано-Франківську на зупинках громадського транспорту встановлюватимуть нові зупинкові комплекси.
Відповідне рішення ухвалив міськвиконком і надав шести суб’єктам підприємницької діяльності дозвіл на розміщення перших 32-х таких комплексів. Вони складатимуться із кіоска та павільйона-почекальні для пасажирів, будуть обладнані лавочками. Такі нові комплекси  з’являться не лише на основних зупинках у центрі міста, але й у мікрорайонах. Зокрема, на вулицях Івасюка, Хоткевича, Мазепи, Довженка, Петлюри, Медичній та інших.   


Нагадаємо, що торік департамент містобудування та архітектури міськвиконкому провів три конкурси на визначення переможця ескізного проекту (архітипу) тимчасової споруди та тимчасової споруди із зупинкою громадського транспорту. Як повідомила заступник головного ... Читати далі »

Переглядів: 876 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Фотофакт
Час водограїв настав


Цього тижня в Івано-Франківську запрацювали фонтани.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, фонтани включили у вівторок. В обливаний понеділок цього не зробили свідомо, щоб водою з фонтанів хлопці не обливали дівчат.
Хоча, як можна було пересвідчитися, такий передбачливий і дбайливий вчинок комунальників франківським панянкам мало поміг і не одній з них довелося в обливаний понеділок сушити своє волосся і одяг під лагідними променями весняного сонця.
Нагадаємо, що в Івано-Франківську є шість фонтанів, якими опікується комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром». Але, на жаль, не всі вони цього року працюватимуть. Капітального ремонту, на який наразі нема грошей, потребу ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Агітпроцес
За самовільне розміщення у невстановлених місцях передвиборчої агітації місцевим партосередкам загрожує штраф від 850 до 1700 гривень.
Про це повідомив керуючий справами міськвиконкому і голова адміністративної комісії Андрій Лис.
За його словами, в Івано-Франківську офіційно визначено 95 місць для розміщення передвиборчої агітації та ще 19 таких місць визначено у селах Івано-Франківської міської ради. Тих же, хто дозволить собі розміщувати агітацію у невстановлених місцях, за словами А. Лиса, будуть штрафувати. Він також наголосив, що будь-яка агітація заборонена у державних установах, бюджетних закладах та на комунальних підприємствах. А до 24.00 23 травня, перед так званим днем виборчої тиші, у місті взагалі не повинно залишитися жодної передвиборчої агітки.
Наш кор.

Переглядів: 591 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Володимир Кушнір,
депутат Івано-Франківської міської ради, фракція «УДАР-Громадський форум»


Вибори українського відродження
Цими днями ми разом із мільйонами людей в усьому світі святкуємо найбільше християнське свято – світле Воскресіння Христове.
Свято Великодня – це свято перемоги життя над смертю, віри і милосердя – над злом та заздрістю. Цього року священні дні окутані неймовірними емоціями, адже Україна та кожен українець довів собі та всьому світу те, що справжню віру неможливо знищити.
Ще недавно українці стояли на морозі та холоді три місяці і протистояли владі. Люди йшли під кулі за вільну демократичну державу, свою державу. І в цій жорстокій війні за свою свободу ми перемогли. А головне, Майдан дав зрозуміти, що людьми тепер ніхто не бу ... Читати далі »

Переглядів: 556 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

У трійці кращих центрів України


З жовтня 2013 р. по квітень цього року проводився громадський моніторинг центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в містах України. Моніторинг проводили Центр політико-правових реформ, Фонд місцевої демократії (Харків), Центр інформаційного консалтингу і Центр досліджень місцевого самоврядування (Львів), Центр підтримки громадських та культурних ініціатив «Тамариск» (Дніпропетровськ).


Основними цілями моніторингу було з’ясувати відповідність утворених ЦНАП вимогам Закону «Про адміністративні послуги»; виявити типові проблеми / ризики в утворенні і функціонування ЦНАП; надати адресні рекомендації керівникам ЦНАП та органів, що утворили ЦНАП для покращення їх роботи.
За результатами проведеного моніторингу Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківс ... Читати далі »

Переглядів: 859 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Міста-побратими. Порівняння


Український Івано-Франківськ та румунське Бая Маре, між якими вже майже чверть століття діє угода про партнерство, зможуть порівнювати статистичні показники свого розвитку у різних сферах і використовувати їх для визначення пріоритетів. Така мета спільного проекту «Транскордонна база даних індикаторів моніторингу процесу сталого розвитку на території міст Бая Маре та Івано-Франківськ», який виконують Асоціація розвитку спільнот «Околиці Бая Маре» та громадська організація «Центр регіонального і муніципального розвитку – ресурсний центр» за участі управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому і головного управління статистики в області. Фінансується проект Програмою транскордонного співробітництва ... Читати далі »

Переглядів: 656 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Українці  не хочуть другої державної мови
Проти надання російській мові статусу державної виступають 56,5% українців.
Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова та Соціологічною групою «Рейтинг».
Якби на референдум винесли питання про статус мов, то 56,5% від усіх опитаних висловилися б за те, щоб єдиною державною залишалася українська, а російська вільно використовувалась.
37,6% готові підтримати варіант, згідно з яким українська та російська — дві державні мови. Водночас 5,9 відсотка респондентів вагалися із відповіддю.
Щодо самої участі у референдумі, то якби він відбувся найближчим часом щодо актуальних проблем розвитку України, зокрема: статусу української та російської мов, можливості федералізації України, можливості інтеграції України до ЄС, Митного союзу, вступу до НАТО, то в ньому точно або скоріше ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Не ширина вишиванок  на грудях, а інвестиції
стають головним питанням для Івано-Франківська та України


Коли ми говоримо про інвестиційну привабливість держави чи окремого регіону, міста, села, то розуміємо цілий комплекс ознак, що роблять систему комфортною чи ж надто ризикованою для інвестора.
Україна хронічно займає останні місця в усіх світових рейтингах щодо інвестиційної привабливості. У нас одні з найкорумпованіших суди, контролюючі та правоохоронні органи, у нас чи не найскладніша та найзаплутаніша податкова система в світі, наша бездуховна влада мотивована не на служіння людям та державі, а майже виключно на власні «хапальні рефлекси»... Маємо масу прикладів, що підтверджують ці негативні рейтинги – від ... Читати далі »

Переглядів: 667 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Як вплинуло на ваш сімейний бюджет зростання цін  на продукти харчування?

vox populi
– Олександра, продавець-консультант:
– Негативно вплинуло, бо за звичні на нашому столі м'ясні вироби, овочі та фрукти доводиться платити значно дорожче, ніж раніше. Поки що нам вдається не економити на їжі і купувати все, як зазвичай, але зі зростанням вартості комунальних послуг доведеться вибирати, які продукти купувати, які ні, адже без дечого з їжі обійтись можна, а от без води, газу та світла – ніяк.


– Мирослава, держслужбовець:
– Дуже відчутно для нашої сім’ї подорожчання продуктів. Навіть такі традиційні наші овочі, як картопля, буряк і морква коштують стільки, як ще недавно коштували банани. Про м'ясо я взагалі мовчу. Ми з чоловіком почали економити ... Читати далі »

Переглядів: 629 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

«Мене покусали  «бандерівці» і я став таким самим»
Біженець зі Сходу України розповідає свою історію


Валерію 31 рік. Він переселенець із Запорізької області, який знайшов прихисток на Прикарпатті. Разом із сім’єю тимчасово мешкає в селі поблизу Івано-Франківська. Сім’я велика: дружина і четверо малих дітей. Приїхали на початку квітня. Колишній бізнесмен і засновник газети не зміг і тут всидіти без діла. Уже відкрив невеличку власну справу в центрі міста – фірму з ремонту техніки. Каже, що додому не повернеться. Від чого тікає запорізький переселенець, що вразило його на Галичині, чому в «східняків» титанічне терпіння і звідки з’явиться нова революція, дізнавався «Західний ку ... Читати далі »

Переглядів: 882 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Яка книга переможе – друкована чи електронна?


Ще декілька років тому найбільш популярні письменники побоювалися тільки одного – аби їхні книжки не стали масовою літературою, котру би читали у маршрутках чи метро. Невже це так погано? – спитаєте ви. Адже чим більше читають твори письменника, тим він стає популярнішим. Уже сьогодні літераторам варто боятися зовсім іншої напасті. Вони можуть не вберегти свої авторські права на власноруч написані твори. І все це «завдяки» тому, що широке коло читачів перейшло на електронний варіант книг, озброївшись так званими рідерами.
Зараз літератори, видавці, ба навіть працівники бібліотек задаються питанням: яка книга переможе – друкована чи електронна? Належу, очевидно, до тієї когорти читачів, котра надає перевагу звичайній друкованій книзі. Бо так приємно полистати паперові сторін ... Читати далі »

Переглядів: 625 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

За новим трофеєм!
«Ураган» спробує здобути Кубок України


Наприкінці цього тижня футзальна спільнота України буде стежити за подіями, що розгортатимуться у черкаському Палаці спорту «Будівельник». Він обраний місцем проведення фінального етапу розіграшу Кубка України. Спершу планувалося провести його у звичному форматі «Фіналу чотирьох». Однак буремні події останніх місяців підштовхнули організаторів до зміни регламенту. Відтак у Черкаси приїдуть вісім команд.


На попередньому етапі еліта встигла втратити трьох своїх представників. Всі вони стали жертвами жеребу, який звів представників Екстра-ліги між собою: «Єнакієвець» сенсаційно поступився у рідних стінах «Спортлідеру+» (3:4), ЛТК – «Локомотиву» (1:4), «К ... Читати далі »

Переглядів: 749 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

За новим трофеєм!
«Ураган» спробує здобути Кубок України


Наприкінці цього тижня футзальна спільнота України буде стежити за подіями, що розгортатимуться у черкаському Палаці спорту «Будівельник». Він обраний місцем проведення фінального етапу розіграшу Кубка України. Спершу планувалося провести його у звичному форматі «Фіналу чотирьох». Однак буремні події останніх місяців підштовхнули організаторів до зміни регламенту. Відтак у Черкаси приїдуть вісім команд.


На попередньому етапі еліта встигла втратити трьох своїх представників. Всі вони стали жертвами жеребу, який звів представників Екстра-ліги між собою: «Єнакієвець» сенсаційно поступився у рідних стінах «Спортлідеру+» (3:4), ЛТК – «Локомотиву» (1:4), «К ... Читати далі »

Переглядів: 622 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Легендарні особистості станиславівського бізнесу


Власники великого бізнесу завжди відігравали значну роль у житті суспільства. Особливо це помітно перед черговими виборами, коли ведуться жваві дискусії: чи має право прийти до влади особа зі значним капіталом? Чи не буде вона використовувати повноваження в своїх інтересах? У Станиславові кінця дев’ятнадцятого – початку двадцятого століття великий бізнес теж помітно впливав на життя міста. Без деяких ділових людей узагалі неможливо уявити собі його історію і розвиток. Хто ж вони – легенди станиславівського бізнесу?


Династія видавців
У 1868 -1914 рр., в період автономії Галичини у складі Австро-Угорщини, підвищився попит на друковану продукцію. Цим скористався український підприємець Ян Данкевич, який у 1868 р. купив друкарню, розбудував її й о ... Читати далі »

Переглядів: 845 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Легендарні особистості станиславівського бізнесу


Власники великого бізнесу завжди відігравали значну роль у житті суспільства. Особливо це помітно перед черговими виборами, коли ведуться жваві дискусії: чи має право прийти до влади особа зі значним капіталом? Чи не буде вона використовувати повноваження в своїх інтересах? У Станиславові кінця дев’ятнадцятого – початку двадцятого століття великий бізнес теж помітно впливав на життя міста. Без деяких ділових людей узагалі неможливо уявити собі його історію і розвиток. Хто ж вони – легенди станиславівського бізнесу?


Династія видавців
У 1868 -1914 рр., в період автономії Галичини у складі Австро-Угорщини, підвищився попит на друковану продукцію. Цим скористався український підприємець Ян Данкевич, який у 1868 р. купив друкарню, розбудував її й о ... Читати далі »

Переглядів: 607 | Додав: bond | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)