Вівторок, 23.04.2024, 12:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 03

Спектаклі без прикрас
На свій страх і ризик дирекція Івано-Франківського облмуздрамтеатру розпочинає показ вистав у невідреставрованому приміщенні


Цими днями виповнюється вже рік із того часу, відколи Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. І. Франка зупинився на ремонт. Це був вимушений та запланований тодішньою владою крок. Проте замість очікуваних реставраційних робіт цей період став роком втрачених ілюзій і надій. Наразі дирекція театру не знає, чи варто надалі вірити у шанси першочерговості ремонту приміщення, оскільки у зв’язку із оголошеною мобілізацією країни відбувається перекидання бюджетних  коштів на більш нагальні загальнодержавні проблеми. З тієї ж причини припиняються як розважальні заходи, так і ... Читати далі »

Переглядів: 1039 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Підсвітять переходи
В Івано-Франківську продовжуватимуть реалізацію програми  додаткового освітлення у темну пору доби пішохідних переходів на вулицях міста.
Про це повідомив директор державного підприємства з експлуатації мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Юрій Волошанський. За його словами, торік у місті уже додатково підсвітили понад два десятки пішохідних переходів у найнебезпечніших місцях на дорогах у різних районах міста, а цього року планують освітити ще 17 переходів.
Зокрема, додаткове освітлення змонтують на перехрестях вулиць Галицької-Пулюя, Вовчинецької-Василіянок, Івасюка-Незалежності, Гаркуші-Лепкого, Гаркуші-Франка та на Північному бульварі. Підсвітять окремі пішохідні переходи на вулицях Галицькій, Тролейбусній, Василіянок (біля парку Воїнів-інтернаціоналістів та біля обласного управління лісового госп ... Читати далі »

Переглядів: 626 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

На дорогах з’являться «зебри»
За сприятливих погодних умов у Івано-Франківську незабаром розпочнуть нанесення дорожньої розмітки.
Про це повідомив начальник дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Володимир Юсипів. За його словами, зараз це ще не можливо, бо вночі все ще фіксується мінусова температура атмосферного повітря. «Цього тижня ми маємо отримати розміточну фарбу і, як тільки дозволить погода, розпочнемо роботи. Техніка і наші працівники до цього вже готові», –  запевнив В.Юсипів.
Найперше на проїжджих частинах поблизу шкіл, дошкільних закладів та на перехрестях позначатимуть пішохідні переходи, а згодом на відремонтованих ділянках доріг наноситимуть осьові лінії та інші види дорожньої розмітки. Як поінформував директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку М ... Читати далі »

Переглядів: 612 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Іванофранківці обиратимуть нардепа  
На 25 травня (в день, коли країна обиратиме нового Президента) Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори народного депутата України в одномандатному окрузі №83 (Івано-Франківськ). Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що Верховна Рада України своєю постановою від 28 лютого достроково припинила повноваження народного депутата України Олександра Сича, обраного в одномандатному виборчому окрузі м.Івано-Франківська, у зв'язку з його призначенням на посаду віце-прем'єр-міністра України та особистою заявою про складення ним депутатських повноважень.
За довіру виборців вже зголосилися поборотися ряд відомих особистостей міста, зокрема, міський голова Віктор Анушкевичус, голова обласної організації ВО «Свобода» Василь Попович, «срібний» призер минулих виборів до парламенту, депутат обласн ... Читати далі »

Переглядів: 495 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Розкопали – заасфальтуйте!
До 1 травня експлуатуючі організації повинні відновити асфальтне покриття на проїжджих частинах міських вулиць після планових та аварійних розкопок взимку.
Про це повідомив керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. За його словами, наразі у місті налічується понад 120 т.зв. «незароблених» розкопок. Найбільше автомобілістам дошкуляють розкопки на вулицях Галицькій, Василіянок, Вовчинецькій, Деповській та Микитинецькій.
«Організації подали план-графік, відповідно до якого всі розкопки вони мають заасфальтувати до першого травня, – каже С.Кукула. –  Зараз ведуться підготовчі роботи. А за наявності асфальту, думаю, вони це зроблять швидше».

Літнє освітлення
З переходом н ... Читати далі »

Переглядів: 656 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Ігор  Росипайло, депутат Івано-Франківської міської ради, фракція «УДАР-Громадський форум»


Перезавантаження
Сьогодні Україні вкрай необхідне повне перезавантаження влади, і це не тільки обрання президента, а й проведення  дострокових виборів до Верховної та  місцевих рад. Тільки так можна зламати злочинну систему в нашій державі. Я б сказав, хоча б наблизитись до зламу системи, яка протягом останніх чотирьох років дуже міцно укорінилася. Другим кроком повинна стати політична воля новообраного президента та нового складу Верховної Ради провести важливі реформи у всіх галузях економіки, а також  розпочати формувати нові правила для функціонування бізнесу, нові стандарти роботи виконавчих органів влади, нові стандарти якості життя кожного громадянина, впровадити ... Читати далі »

Переглядів: 519 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Три пільгові місця
Приватні перевізники пропонують міській владі скасувати норму про необмежене безкоштовне перевезення пенсіонерів з 10 до 16 години в автобусах міських маршрутів, але, відповідно до законодавства, готові впродовж дня надавати для безкоштовного перевезення пільговиків 15% пасажиромісць у кожному автобусі.
Минулого тижня у деяких міських автобусах почали оголошувати, що з 1 квітня не будуть безкоштовно перевозити пільговиків з 10 до 16 години, і вони одразу ж почали скаржитись на перевізників у службу оперативного реагування міськвиконкому. Як з’ясувалось під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі, така новина від перевізників застала зненацька навіть міського голову Віктора Анушкевичуса. Тож він зажадав пояснень від керівництва галузевого департаменту.
Як поінформував заступник міського голови з питань житлово ... Читати далі »

Переглядів: 688 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

А ДАІ проти
Державтоінспекція перешкоджає відновленню двостороннього руху на ділянці вулиці Академіка Сахарова, де розташовані обласні управління МВС та СБУ.
Недавно Івано-Франківський міськвиконком ухвалив рішення про запровадження двостороннього руху на ділянці вулиці Академіка Сахарова від вул. Коновальця до вул. Чорновола. Комунальники виконали рішення міськвиконкому і демонтували знак, який забороняв заїзд транспорту з вулиці Коновальця. Але Державтоінспекція видала припис про його поновлення.
«ДАІ видала припис, прийшли люди і сказали, щоб знак повернути, – каже начальник дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Володимир Юсипів. – Виписали штраф на вісімсот гривень і сказали, що будуть й надалі штрафувати. За знаки, за дороги, за ями, за все».
Такі дії ДАІ обурили міського голову Віктора Анушкевичуса ... Читати далі »

Переглядів: 597 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Приберуть «білі плями»
В Івано-Франківську почали ліквідовувати стихійні сміттєзвалища на територіях, які не мають власників і не закріплені за  балансоутримувачами.
Про це повідомив керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. За його словами, до прибирання так званих «білих плям» залучені комунальні та приватні підприємства. Вони уже прибрали 15 таких місць, але роботи ще багато. «Це одноразова робота, – каже С.Кукула. – Її почали, але це дуже великі площі, тому це не так швидко відбувається».
Водночас керівник муніципальної інспекції з благоустрою зазначив, що останнім часом прибирання міста покращилось і це, мовляв,  можна бачити. Сміття з контейнерних майданчиків вивозять регулярно. «Єдиний розрахунковий центр» наводить порядок на прибудинкових територі ... Читати далі »

Переглядів: 705 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Ходив зі зброєю
У 25-річного іванофранківця вилучили пістолет зі стертим номером.
Про це повідомив начальник відділу дільничних інспекторів Івано-Франківського МВ УМВС Ігор Полив’яний. За його словами,  28 березня на Набережній імені Василя Стефаника наряд патрульно-постової служби задокументував факт виявлення у громадянина 1989 року народження незареєстрованої вогнепальної зброї – пістолета ТТ. Правоохоронці зараз з’ясовують його походження, адже номер на пістолеті стертий кустарним способом.
Загалом, як поінформував І.Полив’яний, за минулий тиждень до чергової частини міської міліції від громадян надійшло 303 інформації, зареєстровано 41 злочин. Зокрема, за цей час скоєно 11 крадіжок, два шахрайства, задокументовано шість випадків нанесення громадянам тілесних ушкоджень, два випадки вилучення наркотичних засобів, сім злочинів у сфері економіки, ... Читати далі »

Переглядів: 525 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Пенсії на пошті: своєчасно, зручно, надійно!


Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» впродовж багатьох років виконує важливу соціальну функцію, покладену на нього державою, – здійснення виплат та доставки пенсій і державної матеріальної допомоги різним категоріям населення України.
Ці послуги надаються в усіх поштових відділеннях, яких майже 14 тисяч по Україні, навіть у найвіддаленіших населених пунктах. Щомісяця в об’єктах поштового зв’язку виплачується від 10 до 25  видів соціальних допомог залежно від регіону.


На сьогодні  в УДППЗ «Укрпошта» обслуговуються 6,5 млн. пенсіонерів та понад 1,3 млн. одержувачів  соціальних  допомог.
Користуючись послугами Укрпошти, пенсіонери та отримувачі державної матеріальної допомоги мають низку ... Читати далі »

Переглядів: 636 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Крим: поза законом.Свідчення очевидців


Де в АРК ховаються «бандерівці», як кримські військові імпровізували, здаючись росіянам, які проблеми в Криму не помічає українська влада і чому бореться з тамтешнім населенням, а не з окупантами. Трагедію півострова розглянули за круглим столом у рамках 11-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, де побував кореспондент «Західного кур’єра». Розповідали активісти й члени кримських правозахисних організацій. Більшість із них уже стали вимушеними переселенцями. Сьогодні їхньому життю загрожує небезпека.


Військова зрада?
Андрій Зубарєв, член оргкомітету ялтинської групи опору окупації, каже, що геть розчарований цілковитим нерозумінням ситуації в Криму з боку українських народних депутатів, особливо, коли зви ... Читати далі »

Переглядів: 484 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Що передбачає «антикризовий пакет»


Прем'єр Арсеній Яценюк представив у парламенті програму реформ, які повинні врятувати країну від дефолту та фактичного банкрутства України.


Перші новації стосуються великого бізнесу.
«Збільшиться вдвічі рента за користування корисними копалинами. Ми чудово усвідомлюємо, зараз буде піднятий крик, що будуть зникати робочі місця, закриватися підприємства. Тому ми піднімаємо вдвічі і чітко заявляємо, що це не вплине на конкурентну спроможність гірничого комплексу, такі тарифи і на конкурентних виробництвах у тій же Росії», – заявив Яценюк.
Також він додав, що уряд піднімає плату за нафту і газовий конденсат. Водночас буде посилено контроль за відрахуваннями до бюджету з боку компаній, у яких державі належить контрольний пакет (50% + 1 акція).
Наступн ... Читати далі »

Переглядів: 531 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Дуель невидимок


Після суботніх партійних з'їздів стало остаточно зрозуміло, що основна боротьба за пост нового президента країни розгорнеться між двома давніми політичними суперниками – Петром Порошенком і Юлією Тимошенко. Ще кілька місяців тому мало хто міг уявити собі таке протиборство. Тимошенко здавалася надійно захована в лікарняну палату своїм головним супротивником – Віктором Януковичем, що почав своє правління з «зачистки» недавньої суперниці на виборах глави держави. Порошенко теж не виглядав реальним претендентом: навіть під час Майдану його можливу участь у виборах президента сприймалося швидше як примху бізнесмена, який старався таким чином зробити заявку на, власне, політичний вплив і парламентські вибори, але вже ніяк не на перемогу.


Але пропуском у велику політику виявилася якраз відсутніс ... Читати далі »

Переглядів: 797 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

40 днів за Небесною сотнею  


В суботу на віче-реквіємі в Меморіальному сквері міста громадськість Івано-Франківщини відзначала 40 днів за Небесною сотнею. Після виконання українського славня виступили безпосередні учасники Майданів, побратими безневинно убієнного героя Романа Гурика, громадські активісти. Представники духовенства відправили поминальну панахиду за героями Небесної cотні… Звернення від громадськості до учасників віча й усіх мешканців Прикарпаття виголосив письменник Ярослав Ткачівський:


Дорога і шановна франківська громадо, брати і сестри, друзі!
У ці дні ми за давнім християнським звичаєм відзначаємо 40 днів за Небесною cотнею. Її світлої пам'яті бійці ще так недавно були тут, поруч з нами. Сьогодні ж вони дивляться в очі Господа, готові остаточно ... Читати далі »

Переглядів: 509 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

З когорти нескорених


У  квітні минає 65 років з часу загибелі в селищі Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області командира УПА-Захід Василя Сидора. І хоч таємницею залишаються як точна дата, так й деталі загибелі командира, бо такі сумні реалії військової історії армії без держави, якою була Українська Повстанська Армія від свого зародження й до останнього пострілу, однак є достатньо доказів щодо того, що саме ця місцевість стала місцем його спочинку. А щодо дати загибелі, то існує  дві версії – 14  або ж 17 квітня, рік загибелі беззаперечно 1949.


Починаючи від тверджень тодішнього їздового та лісоруба місцевого ліспромгоспу й карти місцевості, знайденої в кишені керівника крайового проводу ОУН-УПА Дениса, й завершуючи донесенням Станіславського обкому КП(б)У першому секретареві ЦК КП(б)У М.С ... Читати далі »

Переглядів: 626 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Життя – на цифрі «1944»


Століттями наша країна страждала від різних поневолювачів, які знущалися з неї, витравляючи з її свідомості все патріотичне, все національне, все українське. Але найтрагічнішим періодом нашої історії стало ХХ століття, коли почалась найстрашніша трагедія нашого народу, початок якої датується 1917 роком. Першими відчули це страхіття селяни у 1932-1933 роках під час штучно спланованого Голодомору.


Потім, у вересні 1939 року, розпочався другий етап антиукраїнської істерії, коли було розпочато наступ на інтелігенцію, яка ще збереглась на теренах Західної України. Така ж доля в цей час спіткала і Українську греко-католицьку церкву.
Такі знущання над українським народом призвели до формування спротиву репресивним діям поневолювачів. Результатом цього спротиву було створення Організації Укра ... Читати далі »

Переглядів: 563 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Футбольна сплячка
Підготовку до нового сезону розпочали лише кілька його учасників


За відсутності у краї професійної футбольної команди вся увага вболівальників останнім часом прикута до чемпіонату Івано-Франківщини. Наприкінці квітня стартує новий сезон, однак більшість команд все ще перебувають у зимовій сплячці. Попри сприятливі погодні умови, станом на сьогодні відбулося тільки сім контрольних поєдинків за участю чотирьох клубів.


У ролі футбольних пролісків виступають брошнівські «Кроно-Карпати», ФК «Калуш», бурштинська «Енергія» і новачок обласних змагань – ФК «Перегінське». Можливо, розбурхати учасників зможе традиційний Кубок Підгір’я, який стартує цієї неділі і триватиме до 13 квітня. До участі у ньому зголосилося вісім ко ... Читати далі »

Переглядів: 490 | Додав: bond | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)