Четвер, 28.03.2024, 20:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 17 » СУСПІЛЬСТВО
10:34
СУСПІЛЬСТВО

Ринок залишили депутату міськради
Господарський суд Івано-Франківської області скасував рішення Івано-Франківської міської ради про розірвання договору оренди з ТзОВ «Торговий сервіс»


«Рішення Івано-Франківської міської ради «Про схвалення тексту договору оренди нежитлових приміщень торгового комплексу за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Дністровська, 5» від 29.12.2011 №544-18 є ненормативним правовим актом, який вичерпує свою дію фактом свого виконання. А тому після укладення договору оренди дане рішення не могло бути скасоване Івано-Франківською міською радою», – йдеться у рішенні суду. За договором, термін оренди між міською радою та ТзОВ «Торговий сервіс» дійсний до 31 грудня 2022 року.
Нагадаємо, Івано-Франківська міська рада 27 лютого на підставі заяви генерального директора ТзОВ «Торговий сервіс» Ігоря Дутки розірвала договір з підприємством на оренду нежитлових приміщень, що розташовані по вул. Дністровська, 5 в цоколі та на першому поверсі будівлі критого ринку. Цьому передували події 25 лютого, коли на хвилі революційних протестів активісти «Самооборони», підприємці і працівники центрального міського ринку Івано-Франківська увірвалися в офіс директора ТзОВ «Торговий сервіс», депутата міської ради від Партії регіонів Ігоря Дутки, вивели його на вулицю та поставили на коліна.
У позовних вимогах підприємство-орендар послалося на те, що директор Ігор Дутка не мав повноважень на розірвання договору оренди, до того ж заява про розірвання договору була написана під психологічним та фізичним тиском.
«…Письмовими поясненнями від 12.03.2014 підтверджується те, що 25.02.2014 до нього, як директора ТзОВ «Торговий сервіс», було здійснено психологічний та фізичний тиск людьми в масках та з вогнепальною зброєю, внаслідок чого він, не усвідомлюючи своїх дій, був змушений написати заяву, яка за примусом була датована 22.02.2014, про розірвання договору оренди нежитлових приміщень №ДО-3493 між Івано-Франківською міською радою та ТзОВ «Торговий сервіс». Викладені обставини підтверджуються інформацією, яка була оприлюднена в засобах масової інформації, в тому числі в Інтернет-ресурсах… Так повідомлено, що майже тисяча розлючених активістів увірвались в офіс «регіонала», вивели його на  вулицю і, погрожуючи зброєю, поставили на коліна… підприємці вимагали, щоб у найкоротші терміни ринок був переданий у власність територіальної громади міста і призначено нове керівництво… підприємці вирушили до міського голови вимагати скликання сесії міської ради… майже тисячний натовп скандував «Ринок – місту!», – йдеться у рішенні суду.
Отже, «революція» на центральному ринку Івано-Франківська закінчилася… Так, не складно припустити, що конфлікти навколо такого «ласого шматка» з’являтимуться ще не раз. Втім, на думку обізнаних, в нинішніх «ринкових умовах» комунальним базар «за будь-яких розкладів» не буде. До франківського ринку вже давно приглядаються «різні іногородні», тож відсторонивши від оренди «Торговий сервіс», неодмінно з’явився б інший приватний орендар. І не виключено – з іншого славного міста. Зараз же важливо, щоб між підприємцями, які торгують на ринку, і орендарем ринку склалися взаємовигідні стосунки. Щоб не було «неправомірних поборів», і щоб не було «голослівних звинувачень»… Щоб ніхто не відчував себе переможцем і переможеним. Чи так воно буде?..
Ростислав ТВЕРДОХЛІБ

До теми
Засновником підприємства ТзОВ «Торговий сервіс» є депутат Івано-Франківської міської ради Ігор Халаменда.
29 квітня 2007 року в центрі Івано-Франківська на життя Ігоря Халаменди було вчинено замах. У його тіло ввійшло вісім куль. На спеціально скликаній прес-конференції цей факт колеги Ігоря Халаменди по фракції Партії регіонів у міськраді Ігор Дутка та Богдан Федьків охарактеризували як такий, що мав розчистити шлях до розірвання договору оренди ринку з ТзОВ «Торговий сервіс» та переукладення угоди з іншою фірмою.

 

Переглядів: 576 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]