Четвер, 25.04.2024, 09:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 27 » СУСПІЛЬСТВО
10:08
СУСПІЛЬСТВО
Учасники українських визвольних змагань матимуть свою палату

Днями в Івано-Франківську у денному стаціонарі поліклініки №2, що на вул. Довгій, 42, було відкрито окрему палату для обслуговування учасників українських визвольних змагань.
Цей проект став успішним завдяки співпраці двох небайдужих та відомих на теренах нашої області людей, а саме голови Всеукраїнського братства вояків ОУН-УПА Богдана Боровича та голови наглядової ради ПАТ «Івано-Франківськцемент» Миколи Круця.
Задля створення належних умов для лікування наших ветеранів зусиллями ПАТ «Івано-Франківськцемент» приміщення палати було повністю відремонтовано. В ньому влаштовано окремий санвузол, замінено на нові всі вікна та двері, встановлено кондиціонер та нове освітлення. Крім того, палата обладнана новими ліжками та меблями. Для зручності майбутніх пацієнтів в палаті встановлено телевізор, холодильник та мікрохвильова піч.


Голова Всеукраїнського братства вояків ОУН-УПА Богдан Борович та завідувач денним стаціонаром Івано-Франківської міської поліклініки №2 Ірина Явдик.

Микола Круць:


– Якось спілкуючись з паном Богданом Боровичем, ми дійшли спільного висновку, що учасники українських визвольних змагань недостатньо поціновані не тільки в Україні загалом, але, як це не дивно, і у нас на західних теренах. Наші мешканці звикли бачити їх в одностроях під час відзначення державних свят, наші політики щороку дружно вітають їх зі святом Покрови, але мало хто задумується, як живеться цим людям в проміжках між різноманітними ювілеями.
А поміж тим у минулому році ми з вами відзначили 70-річчя створення Української Повстанської Армії. Це означає, що наймолодшим учасникам тих військових подій сьогодні уже по 80 – 90 років. В такому поважному віці головною проблемою майже для кожної людини стає її здоров’я та можливість його підтримувати. Звичайно, є сім’я, діти, внуки. Вони допомагають. Але ж є і суспільство, заради якого ці люди у свій час важили своїм життям. Очевидно, що наші ветерани вправі розраховувати не тільки на грамоти та добрі слова, але і на реальну підтримку.
Так у нас з паном Богданом і народилася ідея створити в одному із медичних закладів місце, де кожен із учасників визвольних змагань зміг би у зручний для себе час пройти не тільки медичне обстеження, але і  курс необхідного лікування.
Вважаю, що ми зробили добру справу. Тепер черга за медиками та благодійниками. Особливо чекаємо на останніх, оскільки вартість ліків для кожного із наших потенційних пацієнтів коливається в межах від 100 до 150 грн. на день, а лікування без належного забезпечення ліками є, як ви розумієте, беззмістовним. Отож запрошуємо всіх небайдужих людей до співпраці на благо тих наших громадян, які воювали за Україну, а отже, заслужили на нашу з вами повагу та підтримку.

Богдан Борович:


– Перш за все хочу сказати, що питання створення окремої палати для лікування колишніх повстанців обговорювалося уже давно, але реалізувати його на практиці вдалося тільки після того, як за справу взявся Микола Круць. Ще у серпні минулого року, під час парламентської виборчої кампанії, на зустрічах з обласним та районними осередками Братства вояків ОУН-УПА Карпатського краю Микола Круць взяв на себе зобов’язання зрушити цю справу з мертвої точки і довести її до логічного завершення.  
Виконанням своєї виборчої обіцянки пан Микола вкотре довів, що він справжній український патріот і людина слова, адже виконав свою обіцянку, незважаючи на те, що на останніх парламентських виборах більшість наших громадян підтримали іншого кандидата.
Гірко про це казати, але тоді, у жовтні минулого року, ми зробили величезну помилку, бо повірили тому, хто найбільше кричав про «зрадників» і «тушок», а сьогодні сам став зрадником і тушкою.
Користуючись нагодою, хочу подякувати Миколі Круцю за його людяність та ще раз сказати про те, що справжній патріотизм повинен проявлятись у щоденних конкретних справах, а не тільки у промовах з високих трибун. Сьогоднішня подія є доказом того, що справжні патріоти в Україні ще не перевелись.

Переглядів: 725 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]