П`ятниця, 29.03.2024, 17:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 27 » СУСПІЛЬСТВО
10:06
СУСПІЛЬСТВО
Ура! Зелений популізм переміг здоровий глузд,
або Розкопки вулиці Шевченка триватимуть і після реконструкції


Кажуть, що містобудівними канонами передбачена максимальна висота дерев на міських вулицях 5-6 метрів. Здавалося б, реконструкція вулиці Т. Шевченка (давня назва – Липова) в обласному центрі дозволить замінити молодими липами старі величні «кривуляки», напівгнилі всередині, що періодично падають на голови (дахи, автомобілі) мешканців. Та не так сталось, як гадалось. Знайшлись «захисники природи», які підбурили групу людей і пішли з нібито благодійними намірами «штурмувати» міську владу. А владні мужі не довго опиралися явно популістським гаслам і припинили роботи з реконструкції зелених насаджень.

Але, на жаль, ніхто не поцікавився думкою мешканців будинків лівого боку вулиці, чиї вікна виходять на північний захід або північний схід. Чи проливатимуть вони сльози за гігантськими деревами, що закривають доступ сонячного світла до їхніх помешкань? А чи потрібно мати закордонний паспорт, аби побачити, що на вулицях міст інших держав Європи немає подібної гігантоманії? Та хіба не видно на прикладі самого Івано-Франківська, якою окрасою набережної Василя Стефаника, вулиці Незалежності, інших вулиць і площ стали зелені лінійки дерев помірної величини?
Цими днями, як завжди після більш-менш сильного вітру (який мешканці інших вулиць навіть не помітили), на даху одного з будинків опинилась стара величезна липа. А якщо врахувати, що під час заміни усіх комунікацій (як на проїжджій частині, так і на тротуарах) працює землерийна техніка, рухається важкий транспорт, то незалежно від доброї волі працюючих, значною мірою нищиться розгалужена коренева система великих старих дерев. Не важко передбачити, що відбуватиметься з реконструйованою вулицею надалі. До кожного з повалених вітром дерев (а падати вони будуть не всі водночас і, навіть, не в один рік) тепер уже оновленим покриттям рухатимуться екскаватори, крани, вантажні автомобілі. Знову розкопки!!!  А де гарантія, що під час падіння дерев не будуть пошкоджені нові комунікації?
Виникає ще одне запитання. За чий рахунок фінансуватиметься кожна така «операція»? Може, за рахунок «захисників природи»? А дзуськи! Звичайно, з міського бюджету, тобто за наші з вами внески до нього. Отакої! Так і хочеться проголосити: «Хай живуть і метушаться доблесні «захисники природи!». Лиш не у нашому місті!»
Ігор Лапінський,  м.Івано-Франківськ

Переглядів: 591 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]