Вівторок, 23.04.2024, 11:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 27 » АКЦЕНТИ
10:27
АКЦЕНТИ
«Білий дім» штурмують
Минулого тижня Івано-Франківськ охопили пікети




Невдоволені мешканці міста тричі виходили на пікети під вікна держадміністрації та мерії. Одні протестували проти «Івано-Франківськтеплокомуненерго», другі – проти встановлення вишки мобільного зв’язку, а треті – проти нового диригента.

Батареї просять тепла

Першими у четвер, 20 червня, напередодні сесії Івано-Франківської міської ради під «білий дім» прийшли іванофранківці, невдоволені роботою «Теплокомуненерго». Мовляв, підприємство навіть попри рішення суду забороняє мешканцям встановлювати автономне опалення. Із плакатами в руках протестувальники нагрянули на пленарне засідання сесії міськради. Там активісти спочатку вимагали звільнити керівника підприємства Руслана Гайду, згодом – і міського голову.
«Керівництво ДМП «Теплокомуненерго» на чолі з Гайдою та Угриновським всіляко відмовляється видавати нам технічні умови. Вони не виконують рішення суду, тому ми вимагаємо їхнього звільнення», – виголосив громадський «вирок» організатор ініціативної групи Ігор Пащенко.
Міський голова, вважають мешканці, теж завинив, бо ніяк не вплинув з цього приводу на підпорядкованих йому керівників.
Але оскільки обидва чиновники у сесійній залі були відсутні, вирішувати ситуацію взявся головуючий на засіданні секретар міськради Микола Вітенко. Аби розставити всі крапки над «і», він пообіцяв після 1-го липня організувати зустріч мешканців із керівником «Теплокомуненерго» та мером.

Проти вишки мобільного зв’язку

Того ж дня зі своїми вимогами у сесійну залу заявилися мешканці вулиць Національної Гвардії, Львівської та Коновальця. Іванофранківці вимагали перенести вишку мобільного зв'язку, яку кілька місяців тому з дозволу МВК встановили прямо над їхньою домівкою.  
За словами людей, після установки вишки стільникового зв’язку в багатьох із них різко погіршилося здоров’я. Жителі почали скаржитись на головні болі, нудоту. Згодом було навіть кілька випадків дитячих смертей від лейкемії. Городяни впевнені – все це наслідки шкідливого випромінювання.
«Нашої згоди на встановлення цієї вишки ніхто не питав. Але я не знаю, чи в цьому залі є хоч одна людина, яка б хотіла, щоб вишка з опроміненням стояла в нього під домом, щоб під тими променями бігали його діти?» – звертався до депутатів представник мешканців Микола Андріуца.  
Місцеві обранці пішли людям назустріч і своїм голосуванням скасували договір оренди між міськвиконкомом та мобільним оператором на території, де встановлена вишка. Тож невдовзі її повинні перенести. Цікаво – на чиї голови цього разу?!

Проти нового диригента

Наступного дня, у п’ятницю, під «білим домом» відбувся ще один протест – цього разу мітингував колектив симфонічного оркестру обласної філармонії. Музиканти невдоволені внутрішніми кадровими перестановками, зокрема, головним диригентом, на місце якого,  без відома оркестру і без конкурсу, адміністрація філармонії хоче призначити Сергія Хоровця. А новоспечений керівник уже оголосив колегам про свої наміри скоротити штат симфонічного оркестру.
Пікетувальники вимагали відмінити рішення дирекції філармонії про призначення Сергія Хоровця художнім керівником та провести конкурс на посаду головного диригента із залученням кваліфікованої комісії. Ще вимагали відставки директора філармонії Андрія Савки.  
Розсерджених музикантів вдалося втихомирити начальнику обласного управління культури Володимиру Федораку. Він вислухав  запитання та вимоги оркестрантів, після чого дав директору філармонії доручення розібратися в питанні разом з юристом управління культури.
«Все має бути чітко. Якщо колектив звернувся до вас (Андрія Савки – ред. ), що «ми хочемо чіткості», то зробіть наказ, щоб люди знали конкретно, що буде завтра, що вони матимуть місце праці, якісь перспективи, – правив Володимир Федорак. – Є вакантна посада – значить має бути конкурс. І щоб не було якогось суб’єктивного упередженого ставлення».
«Цей колектив в муках народжується вже п’ять років. Я особисто переживаю, щоб люди, які мають добру освіту та кваліфікацію, мали можливість працювати далі», – додав начальник обласного управління культури.  
Однак оркестранти все ж залишилися незадоволеними, і у вівторок, 25 червня, знову пікетували приміщення ОДА.
Оксана ГЛУШКЕВИЧ

Переглядів: 700 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]