П`ятниця, 29.03.2024, 12:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 27
Квартирне питання
Іванофранківці роками продовжують безнадійно чекати в черзі на житло

В Україні з покращенням ЖИТЛА вже сьогодні якось не складається. Не кожна сім’я навіть зі стажем проживає у таких умовах, які можна назвати комфортними у третьому тисячолітті. І це при тому, що Івано-Франківськ неодноразово перемагає у рейтингу населених пунктів, сприятливих для проживання.


Черга з 1974 року
Є категорія людей, яка і досі вважає, що «найбільш вірогідним шляхом покращення житлових умов» для мешканців Івано-Франківська залишається квартирний облік при міськвиконкомі. Проте, поспілкувавшись із начальником відділу обліку та розподілу житла Тетяною Курилів, ми дізналися, що, м’яко кажучи, не все так добре у житловому фонді міста. Черга як була, так і залишається, а покращення житлових умов не настало і досі.
Квартирна черга в Івано-Франківську бере свій початок ще з 1974 року. Як ... Читати далі »
Переглядів: 1039 | Додав: bond | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)

Котельні перепрограмували
Диспетчеризовані котельні відтепер автоматично відключатимуться при температурі 12оС, а не 10оС, як було досі.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. Відповідне перепрограмування котелень здійснило ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Такий крок викликаний значною кількістю скарг мешканців на холод і вологість у квартирах. До того ж, ще не всюди гріють батареї. У житлових будинках, за словами Т.Клочко, холодними залишаються ще 27 окремих стояків. 
Також збільшилася кількість скарг на відсутність гарячої води. Без неї наразі обходяться мешканці 25 будинків. А через зменшення тиску газу тепловики змушені були змінити графік гарячого водопостачання. Тепер гарячу воду містові подаватимуть з 6.00 до 9.00 та з 18.00 до 22.30.

Продовжують будувати
Наступного року розпочнеться будівництво кисневої станції Цен ... Читати далі »
Переглядів: 857 | Додав: bond | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)

Менше політики, а більше співпраці

Ігор Дутка, депутат міськради, фракція Партії регіонів


Фракція «Партії регіонів» в міській раді в складі чотирьох депутатів наполегливо працює над проблемами нашого міста та його жителів.
В офісі міської організації Партії регіонів працює громадська приймальня, де кожен день разом з депутатами працюють юристи, які готові вислухати і надати юридичну консультацію. Протягом цього року вже надано понад 400 таких консультацій, направлено майже 200 депутатських запитів і звернень. Майже 300 мешканців Івано-Франківська отримали від нас матеріальну допомогу на лікування або у зв’язку з важким матеріальним становищем.
Не залишаємо ми поза увагою і розвиток спорту на Прикарпатті. Протягом року було проведено ряд великих спортивних змагань. Наймасштабніші з них – це боксерська зустріч збірних України і Франції. Цей захід проходив під ... Читати далі »
Переглядів: 771 | Додав: bond | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)

Ода президенту і догана від голови ОДА

Відбулася чергова колегія Івано-Франківської обласної державної адміністрації, основними питаннями порядку денного якої було обговорення підсумків виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку і бюджету області за 9 місяців цього року; про підсумки забезпечення в області організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку, про соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; про стан використання ставків в області та заходи щодо покращення ситуації в галузі рибництва.

Ребрик дякував Президенту
Втім, традиційно починалася нарада з вручення нагород. На цей раз ордени, медалі та відзнаки  від Президента за значний внесок у розвиток незалежності Україні та її розбудову отримали краяни, серед яких багатолітній політв'язень і дисидент з Івано-Франківська Богдан Ребрик та український письменник, літературознавець, фо ... Читати далі »
Переглядів: 1033 | Додав: bond | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)

Міськрада не прислухалася до нардепа

Минулого четверга відбулася чергова 15-та сесія міськради, в роботі якої взяв участь народний депутат України від Партії регіонів Василь Чуднов. На пленарному засіданні депутати розглянули понад 30 питань, серед яких домінували земельні, господарські та економічні. Однак не обійшлося й без ухвалення політичних заяв та рішень.

Обмін люб’язностями
Розпочалась сесія доволі нетрадиційно. На прохання керівництва загальноосвітньої школи №13 міський голова Віктор Анушкевичус вручив групі депутатів міськради подяки за допомогу в підготовці школи до навчального року. Після цього слова попросила колишній депутат міськради, директор школи-садка №7, відома громадська діячка Марія Ільків. Від імені Всеукраїнської ліги жінок вона виголосила подяку міському голові за великодушний християнський вчинок – особисте надання Віктором Анушкевичусом матеріальної допомоги на лікування ветер ... Читати далі »
Переглядів: 957 | Додав: bond | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)

Брат-2
У міській виконавчій владі продовжуються кадрові ротації. Так новостворений департамент містобудування і архітектури, наразі у статусі «в.о. директора», очолив брат попереднього головного архітектора міста Олег Гаркот.
Начальником управління містобудування та містобудівного кадастру-головним архітектором міста прогнозовано став Володимир Гайдар. А колишній директор «Технічного центру «Сервіс-Авто» Ярослав Квас відтепер керуватиме КП «Івано-Франківськліфт». Новому керівникові міський голова Віктор Анушкевичус передовсім доручив ліквідувати борги із зарплати, оптимізувати штат працівників та розробити план заходів на перспективу.
І нарешті департамент комунального господарства, транспорту та зв’язку  спромігся оголосити конкурс на заміщення вакантної посади начальника новоутвореного відділу транспорту і телекомунікацій.

Заборонили копа ... Читати далі »
Переглядів: 858 | Додав: bond | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:
Про бульдозер і рубежі оборони


– Анатолію Степановичу, більшість відтерла решту депутатів від впливу на прийняття будь-яких рішень. Настійно веде тільки свою лінію. Що може зробити в цій ситуації опозиція, тим більше розрізнена? Як донести до влади іншу, альтернативну, думку, змусити з нею рахуватися?
 – Тобто ви хочете почути, як зупинити владу, яка вкопалася міцно в окопи? Яка діє, як бульдозер? Як застерегти її від крупних помилок? Для того, щоб зупинити бульдозер, яким, власне, є команда чинного президента. Перший — це політична опозиція в парламенті і поза ним. Наша партія «Громадянська позиція» разом із партіями В’ячеслава Кириленка, Миколи Катеринчука, Павла Жебрівського, Бориса Тарасюка, «Батьківщиною», звичайно, і багатьма іншими належить до опозиції. Але ми, на жаль, у меншості. Навіть на прийняття резонансних законопроектів, скажімо, таких, як ратифікація Харківс ... Читати далі »
Переглядів: 666 | Додав: bond | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)

Удвох на одного?

Лише тиждень протрималися на верхівці турнірної таблиці коломийські «Карпати». Розділивши в неділю очки з долинським «Нафтовиком», покутяни пропустили поперед себе не тільки франківський «Тепловик», але й тлумацьке «Придністров’я». Тлумачани за рівної кількості очок з «Карпатами» випереджають їх за кількістю перемог. Обоє, однак, не втрачають надій на «золото». У лідера попереду складні матчі…

1 ліга. 28 тур
«Нафтовик» – «Карпати» Коломия – 2:2 (Грицак, 41-п., Лаврінок, 75 – Грешта, 21, 45). Нереалізований пенальті: Грешта, 30 (К). Попереджені: Мазур, В.Олійник – Баглай, Грешта, Климус. Арбітр Семанюк. Юнаки – 1:8.
Долинський «Нафтовик» відбирає очки у «Карпат» втретє поспіль! В заключному турі попереднього чемпіонату долиняни відстояли нічию у Печеніжині (0:0), в першому колі поточного підписали «мирову» в Коломиї (1:1), а тепер скривдили опонента у рідних стінах. 2:2 – драматична нічия на ... Читати далі »
Переглядів: 913 | Додав: bond | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)

Рекорд «Говерли»

Переможна серія франківської «Говерли» триває. Завдяки домашнім перемогам над «Дніпро-Азотом» і «Кривбасбаскетом» вона сягла семи поєдинків, що стало новим рекордом клубу за часів його виступу у вітчизняній суперлізі.

Після того як один за одним на Одещині спіткнулися столичний «Будівельник» і маріупольський «Азовмаш», «Говерла» очолила турнірні перегони. На вершині табеля про ранги франківці перебуватимуть, як мінімум, до суботи. В цей день підопічні Євгена Мурзіна вийдуть на паркет найбільшої критої арени країни – столичного Палацу спорту, де відбудеться їхня зустріч з БК «Київ». За дві доби «Говерла» зіграє у Запоріжжі проти «Ферро-ЗНТУ».  
Чемпіонат України. Суперліга. 19-21 жовтня. «Будівельник» – «Черкаські Мавпи» – 81:75. «Хімік» – «Азовмаш» – 86:70. «Київ» – «Черкаські Мавпи» – 97:88. «Говерла» – «Дніпро-Азот» – 82:80. «Галичина» – «Кривбасбаскет» – 85:84. 22-23 жовтня. «Оде ... Читати далі »
Переглядів: 855 | Додав: bond | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)

«Ураган» – лідер, «Урагану» – дев’ять!

Франківський «Ураган», обігравши в черговому матчі чемпіонату харківський «Моноліт», вперше у сезоні очолив турнірні перегони. Тим самим «ураганівці» зробили дарунок до власного дня народження – у вівторок «народному» клубові виповнилося дев’ять років.
Втім, вже у ці вихідні франківці найімовірніше розпрощаються з лідерством. В наступному турі, що розпочне друге коло змагань, підопічні Сергія Гупаленка не гратимуть. А от далі для «Урагану» розпочинається дуже насичений період. Доведеться грати одразу на кілька фронтів і здебільшого на чужих майданчиках.


Чергові матчі чемпіонату франківці зіграють 5 і 10 листопада відповідно у Рівному і Харкові («Локомотив»). З 17 по 20 листопада чемпіон України перебуватиме в Італії, де відбудуться поєдинки елітного раунду Кубка УЄФА. До того ж, наприкінці місяця стартує розіграш Кубка України.
На 27-28 листопада заплановані контрольн ... Читати далі »
Переглядів: 816 | Додав: bond | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)

Жодного дня без спорту

Марку Бойчуку 12 років. Він навчається в середній школі с.Залукви Галицького району Івано-Франківської області. У школі хлопчик любить уроки малювання та історії.
У 8-річному віці Марко почав відвідувати Галицьку академію народних ремесел, де займався графікою та скульптурою. Викладачі відзначали досить непогані результати малого Марка, проте ніхто тоді навіть не уявляв, наскільки зміниться життя хлопчика вже незабаром.
Після сумнозвісної повені 2008 року академію народних ремесел затопило, певний час вона не функціонувала. Щоб якось заповнити вільний час, Марко почав займатися у спортзалі. Розпочав хлопець заняття у сільській школі, де відвідував гурток бодібілдингу. А потім, несподівано для себе і для усіх оточуючих, хлопець захопився таким непростим видом мистецтва, як тхеквондо.
Займається ним Марко Бойчук відносно нещодавно, майже рік. Він тренується у  Залуквянській ЗОШ під керівництвом тре ... Читати далі »
Переглядів: 912 | Додав: bond | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)