Середа, 17.04.2024, 00:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 20
Зимовий час не відміняється
Влада обласного центру Прикарпаття розглядала доцільність переходу Івано-Франківська на зимовий час. Про це у вівторок вранці на оперативній нараді  повідомив міський голова Віктор Анушкевичус.
«Це питання дуже важливе, хоча дехто хоче звести його до жарту. Найбільше від скасування зимового часу потерпатимуть діти. Якщо проблему не врегулюють на державному рівні, ми думатимемо над тим, як її юридично вирішити в Івано-Франківську», – повідомив мер.
Втім, того ж дня на вечірньому пленарному засіданні Верховна Рада повернула зимовий час для всієї України. За це рішення  проголосували 295 народних обранців із 349 зареєстрованих в сесійній залі. Визнавши свою ж постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України» такою, що втратила чинність, парламент запропонував Уряду в місячний термін внести проект закону щодо порядку обчислення часу на території України.
Наш кор.
Переглядів: 784 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

Рецепція розумних ідей

Сергій Адамович,
депутат облради, фракція ВО «Свобода»


13-14 жовтня 2011 р. у Києві відбулася міжнародна наукова конференція «Незалежна Україна: виклики, уроки, перспективи». Початково у заголовку конференції звучало «проблеми», але влада наполягла, що їх у нас немає, а тому з’явилися «виклики».
Однак еліта науки засвідчила, що країна насправді нагадує хвору у всіх відношеннях людину. Зокрема, Олександр Майборода (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України) зауважив, що причиною сьогоднішніх негараздів є те, що влада в Україні опинилася в руках антиукраїнського олігархату і ситуація дуже нагадує козацьку державу ХVІІ-ХVІІІ ст. Усе це сталося у зв’язку з тим, що на початку 90-х рр. ХХ ст. через загальну ейфорію від незалежності і відсутність досвіду всі процеси були віддані на відкуп ліберальної економік ... Читати далі »
Переглядів: 715 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

«Свобода» звітуватиме перед виборцями

Голова депутатської фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв та секретар міської ради Руслан Марцінків провели чергову прес-конференцію для представників ЗМІ. І знову несподіване місце для такого заходу. Цього разу депутати міськради зібрали журналістів у приміщенні Центру патріотичного виховання ім. Степана Бандери. Таке рішення Роман Онуфріїв пояснив тим, що ВО «Свобода» нестандартно підходить до життя у місті і своєї депутатської діяльності зокрема. Тому прес-конференції проводять «у тих місцях, котрі би актуалізували тему, про яку говорять».

Секретар міськради Руслан Марцінків розповів про те, яким чином відбувалося відзначення чергової річниці створення УПА. «Міліція у різний спосіб намагалася не допустити організованого виїзду людей до Києва. Працівники ДАІ знаходили в автобусах технічні вади і тиснули на перевізників, – каже пан Марцінків. – Сх ... Читати далі »
Переглядів: 852 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

Карткам не місце вдома
Івано-франківські лікарі просять мешканців міста повернути амбулаторні картки до реєстратури


Раніше усі амбулаторні карточки зберігалися в реєстраційних відділеннях поліклінічних закладів міста. Проте згодом запрацював пілотний проект, який передбачав право пацієнта зберігати амбулаторні карточки в домашніх умовах як власність кожної людини. Все це призвело до того, що у медиків немає чіткого контролю за медичними картками, а доволі часто і сама людина не стежить за своєю карточкою.
«За останні роки ми спостерігаємо тенденцію до втрати амбулаторних карточок, – розповідає головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк. – Майже 30% пацієнтів кажуть, що загубили свої медичні картки. А в такому випадку усю втрачену інформацію вкрай важко відновити, адже на комп’ютерні носії дані перенесені не були. Якщо тепер людина звертається до лікаря, усю роботу потрібно починати з чистого аркуша».
Таке прохання лікарів ... Читати далі »
Переглядів: 955 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

Микола Саєвич піде у відставку?

У вівторок ввечері директор КП «Єдиний розрахунковий центр» Вадим Войтик на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав про те, що заступник міського голови-директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Саєвич начебто йде у відставку.
Офіційно цю інформацію ніхто не підтверджує, але й не спростовує. Як,  власне, і сам пан Саєвич. Учора в телефонній розмові з нашим кореспондентом Микола Броніславович був небагатослівний. «Зараз я цю інформацію коментувати не буду. Сьогодні я ще на роботі. Буде відповідне розпорядження, можна буде про це говорити», –  зазначив він.
Як вдалося з’ясувати, у вівторок ввечері на засіданні виконавчого комітету  міськради під час розгляду питання про виконання його рішень щодо демонтажу малих архітектурних форм стався конфлікт, внаслідок якого, очевидно, під впливом емоцій, М.Саєвич начебто й вирішив подати у відставку.
Наш ко ... Читати далі »
Переглядів: 755 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

Франківськ уже з теплом
Із 702-ох будинків з центральним опаленням тепла з різних причин ще немає лише у дев’ятьох.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. За її словами, з 15 жовтня в місті запрацювали всі 36 котелень, а з вівторка відновлюється подача гарячої води.
Тепловики, за словами в.о. директора «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Руслана Гайди, планують повністю «вийти на режим» опалення до кінця тижня. Він також повідомив, що підприємству спишуть понад 70 мільйонів боргів за газ, а сплату решти 29 мільйонів реструктуризують терміном на п’ять років.
«Попри песимізм багатьох, опалювальний сезон в Івано-Франківську розпочався вчасно», – підсумував міський голова Віктор Анушкевичус й подякував всім, хто в ці дні цілодобово працював задля вчасного пуску тепла, та відзначив злагоджену роботу всіх комунальних служб.

«Золота осінь» триват ... Читати далі »
Переглядів: 757 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

З ювілеями у міста не складається

Через обмежене фінансування з держбюджету заплановані заходи з підготовки та відзначення 350-річчя Івано-Франківська зазнають суттєвих коректив.

Наступного року чергову «круглу дату» Івано-Франківська мали б відзначати на державному рівні. Уряд навіть затвердив відповідний план заходів, до якого, серед іншого, мали б увійти роботи з благоустрою міста, капремонти історичних будівель, кварталів та вулиць. Однак наразі всі ці плани не підкріплені фінансуванням. «Раз по раз місто підкоректовує запроновані обсяги робіт, які б мали фінансуватися з держбюджету, оскільки в Уряді щоразу рекомендують зменшити наші фінансові апетити, – каже перший заступник міського голови Зіновій Фітель. – Зараз на рівні Мінфіну нам визначили суму в межах 20 мільйонів гривень. Ми подали свої пропозиції на 20,5 мільйонів».
За словами першого віце-мера, основними об’єктами, де наступного року розпочнуться ... Читати далі »
Переглядів: 1075 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

Рада захистила Тимошенко

У вівторок, як і попередньо обіцяв голова облрадівської фракції БЮТ Юрій Романюк, обласна рада зібралася на позачергову сесію, аби розглянути лише одне питання – «Про політичну ситуацію в Україні». Обранці 64–ма голосами прийняли заяву до перших осіб держави, наступного змісту:


«Після президентських виборів 2010 року в Україні розпочалося згортання демократичних процесів, демонстративне порушення прав і свобод людини. Вибудовуючи модель авторитарного правління, режим В. Януковича запровадив систему переслідування своїх політичних опонентів. Її невід’ємною частиною стало застосування кримінального законодавства.
Очевидним є факт, що кримінальні переслідування стосуються виключно представників опозиційних політичних сил. Йдеться про порушені кримінальні справи проти Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших колишніх урядовців, а також проти учасників підприємницького Майдану, членів «Тризубу» ... Читати далі »
Переглядів: 682 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

«Тігіпківці» об’єднаються з «регіонами»

Політична партія «Сильна Україна» об’єднається з Партією регіонів. Щоправда, поки що одностайно таке рішення прийняли лише «тігіпківці» Прикарпаття. На всеукраїнському рівні  рішення прийматиме з’їзд «Сильної України», який має відбутися 22 жовтня у Києві.
Про це журналістам у понеділок заявив голова бюро Івано-Франківської регіональної організації політичної партії «Сильна Україна» Володимир Клюс.


За словами голови бюро Івано-Франківської регіональної організації політичної партії «Сильна Україна» Володимира Клюса, станом на сьогодні відбулися всі районні і міські партійні конференції, а в суботу, 15 жовтня, відбулася загальнообласна, яка, зокрема, прийняла рішення про об’єднання депутатських фракцій з Партією регіонів.
Володимир Клюс зазначив, що  «мова йде не про автоматичне злиття двох партій, а про персональне входження ч ... Читати далі »
Переглядів: 707 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:
Під гаслами лібералізації кілька сімей скупить всю землю


Земельну реформу можна проводити лише тоді, коли люди довіряють владі, вважає лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко.
На прес-конференції в Херсоні він заявив, що виступає категорично проти планів влади впровадити ринок землі з 1 січня 2012 року.
«Кілька сімей скуплять понад 40 млн. гектарів. Ці люди не мають жодного відношення до села, сільськогосподарського виробництва, щиро вірять, що хліб росте в супермаркеті, не знають, як живуть селяни – їм це по барабану», – вважає Гриценко.
На його думку, якщо ринок землі буде впроваджено, ділки зароблять мільярди, а країна втратить стратегічний ресурс і можливість підняти село.


У разі прийняття закону, Гриценко закликає в жодному разі не продавати землю, хоча попереджує – витримати тиск буде непросто. «По ... Читати далі »
Переглядів: 739 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

Пастка для фаворитів

Минулої неділі зіграно матч, який ще задовго до фінішу називали визначальним у боротьбі за «золото» чемпіонату області 2011 року. Є переможець, є переможений. Однак запитання залишилися.

У фаворитів сезону – коломийських «Карпат» і франківського «Тепловика» непростий календар заключних ігор. Ситуація склалася таким чином, що будь-яка осічка автоматично позбавить їх не тільки надій на «золото», але й найпевніше залишить також без «срібла». Своєрідну пастку для фаворитів підготувало тлумацьке «Придністров’я». За певних умов тлумачани можуть й самі приміряти найкоштовніший комплект нагород.
1 ліга. 27 тур
«Карпати» Коломия – «Тепловик» – 1:0 (Грешта, 32-п.). «Карпати»: Раковіца, Огаль, Климус, Кавінський, Баглай, Гусаковський, М.Ткачук (Скибінський, 89), Р.Гаврилюк, Грешта, Веретко, О.Ткачук (Бужак, 84). «Тепловик»: Вислобіцький, Шпирка, Гаврилишин, Слободян., Р.Ципердюк, Лесів (Калитка, ... Читати далі »
Переглядів: 886 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

БОГОРОДЧАНИ. 29 тур. Глибоке-Хмелівка – Підгір’я – 0:2. Іваниківка – Богородчани – +:-. Дзвиняч – Саджава – 5:2. Горохолина – Старуня – 5:2. Маркова-Бабче – Солотвин – 1:3. Гринівка-Нивочин – Грабовець – 0:1. Ст.Богородчани – Росільна – +:-. 
Становище команд
    І    О    М
Дзвиняч     27    68    83-33    Ст. Богородчани     27    58    50-21
Підгір’я    28    53    64-43
Саджава    27    50    53-42
Грабовець    27    47    49-37
Іваниківка    27    45    48-32
Горохолина    27    41    44-39
Солотвин    27    40    52-55
Богородчани& ... Читати далі »
Переглядів: 1099 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

Ще раз про   «неправдиву інформацію»

15 вересня наша газета видрукувала матеріал під назвою «Гра на мільйон», де йшлося про дивну ситуацію щодо новоутвореного ПФК «Прикарпаття», зокрема, про його стосунки з попередником – ФСК «Прикарпаття». На наш виступ відреагувала Професіональна футбольна ліга. Вона заперечила факт відсутності між клубами договору правонаступництва. Лист за підписом президента ПФЛ Мілетія Бальчоса був відтворений без жодних купюр у номері «ЗК» за 29 вересня. Здавалося б, проблему вичерпано. Але ж ні…
13 жовтня на офіційному сайті ПФЛ з’явилося «Звернення до газети «Західний кур'єр» з черговою вимогою спростувати недостовірну інформацію, що стало одним із лідерів за кількістю переглядів. Спершу подумалося: в Києві просто не встигли ознайомитися з номером від 29 вересня. Однак, вчитуючись у коментар керманича ПФЛ, дійшли висновку, що столичні функціонери про нього-таки чули. Тільки от дуже сумніва ... Читати далі »
Переглядів: 774 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (1)

Проміжний фініш

Першість України. 1 ліга. 16 тур. 15-16 жовтня. «Зірка» – «Нафтовик-Укрнафта» – 1:1. «Миколаїв» – «Олімпік» – 1:2. «Одеса» – «Геліос» – 1:3. «Буковина» – «Кримтеплиця» – 0:1. «Говерла-Закарпаття» – «Арсенал» – 5:0. «Динамо-2» – «Енергетик» – 3:1 (Мединський, 4, Кушніров, 87, Хобленко, 90+2 – Чернов, 43). «Львів» – «Титан» – 1:3. «Металург» – «Севастополь» – 1:0. Матч «Нива» – «Сталь» не відбувся.
Завтра в заключному матчі першого кола бурштинці прийматимуть ФК «Львів». До зимових вакацій команди проведуть по чотири матчі другого кола. Зокрема, «Енергетик» прийме «Одесу» і «Буковину» та вирушить у гості до «Металурга» і «Кримтеплиці». 
Становище команд
    І     В     Н     П           М       О
„Закарпаття”     16    13    2  &n ... Читати далі »
Переглядів: 834 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

«П’ятірка» на старті

До п’яти матчів зросла переможна серія «Говерли» в чемпіонаті України. Підопічні Євгена Мурзіна зі щитом повернулися з чергового виїзду, під час котрого відвідали Черкаси і Миколаїв.


Матчі були непростими. У першому поєдинку підсумкова перевага франківців вимірювалася лише двома пунктами, у другому – чотирма. Приємно, що поєдинки проходили майже при вщерть заповнених трибунах. У Черкасах за грою наживо спостерігала тисяча вболівальників, у Миколаєві – 1 700.
«Говерла» продовжує утримувати третю сходинку, поступаючись лише маріупольському «Азовмашу» і столичному «Будівельнику», котрі йдуть без втрат. Нагадаємо, що саме в стартовому матчі турніру в Маріуполі франківці зазнали наразі єдиної поразки в чемпіонаті.
Чемпіонат України. Суперліга. 14-15 жовтня. «Дніпро» – «Донецьк» – 65:69. «Черкаські Мавпи» – «Говерла» – 71:73. «Миколаїв» – «Галичина» – 89:95. «Азовмаш» – «Кривбасбаскет» – 88: ... Читати далі »
Переглядів: 783 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

Що то було?

Підсумок чергового матчу «Урагану» шокував його симпатиків. Попри те, що франківці традиційно важко грають на полі луганського ЛТК, ніхто не очікував поразки чемпіона України від аутсайдеру турнірних перегонів з рахунком 1:5.

Зауважте, луганські «телефоністи» не перемагали в національній першості понад 13 місяців, з 4 вересня 2010-го року, коли в матчі-відкритті ще попереднього чемпіонату обіграли донецький «Шахтар» (4:0). З 22-х наступних поєдинків футболісти ЛТК поступилися у 19-ти, лише тричі зігравши внічию.
Наставник «ураганівців» Сергій Гупаленко пояснив луганське фіаско втомою і травмами гравців. Фактично нині в його розпоряджені лише сім футболістів, включно з 18-річним Королишиним.
Між тим, вже цієї суботи на команду очікує домашнє випробування харківським «Монолітом» (поч. зустрічі о 15.00). Згаданий поєдинок підведе риску під першим з чотирьох кіл чемпіонату екстра-ліги.  &n ... Читати далі »
Переглядів: 729 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

Та, що живе піснями
Аліні Насадик 13 років, вона навчається в загальноосвітній школі №12 у м. Івано-Франківську. Дуже любить малювати та із задоволенням вивчає англійську мову. А також навчається в Івано-Франківській музичній школі №2 ім.Барвінського по класу фортепіано і паралельно освоює гру на гітарі.
Ще зовсім маленькою Аліна почала співати. Дівчинка брала активну участь в усіх святкових заходах, які відбувалися у дитячому садочку. Саме музичний керівник дитсадка першою помітила вокальні здібності маленької Аліни і порадила розвивати цей талант. Тому вже з 6 років дівчинка почала займатися співом професійно.
Спочатку Аліна Насадик займалася три роки у студії Бориса Данилишина в клубі обдарованих дітей «Соколята». Потім перейшла до „Вокальної студії Ірини Батюк” при міському Центрі дозвілля дітей та юнацтва, де навчалася два роки.
Зараз Аліна займається вокалом у Народному домі №1 у викладача Наталії Шевченко.
Дівчинка ду ... Читати далі »
Переглядів: 1090 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)

Франківцям показали «Мантри»
6 олійних живописів та 13 графічних робіт, виконаних гелевою ручкою на папері, презентувала авторка з Луцька Катерина Яцушек в Івано-Франківському культурно-мистецькому центрі «Є». Свої графічні роботи вона назвала «Мантри». Це вже третя персональна виставка молодої художниці.
Назву виставки жінка пояснює поєднанням людини із Всесвітом. «Я обожнюю такі композиції, які не мають ні початку, ні кінця. Якщо пофілософствувати про їх тематику, то це також зачіпає тему вічності, Космосу»,  –  зізнається художниця.
Виставлені картини, як переконана сама художниця, змусять кожного задуматися над вічними цінностями. Зараз дівчина ще навчається у Львівській національній академії мистецтв на відділенні графічного дизайну. А такому мистецькому захопленню передували роки малювання у дитячому садочку, школі, художній школі та мистецьких студіях.
Над однією роботою авторка переважно працює впродовж декільк ... Читати далі »
Переглядів: 755 | Додав: bond | Дата: 20.10.2011 | Коментарі (0)