Вівторок, 19.03.2024, 04:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 13
Михайло Вишиванюк:
Президент не боїться критики


Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк впевнений, що до 2015 року (коли мають відбутися чергові президентські вибори) Україна досягне політичної та економічної стабільності. А все тому, що Віктор Янукович «вирішив відійти від популістських  рішень, а робити реальну реформу».
Про плюси і мінуси реформування та його наслідки для держави і нашої області – в інтерв’ю Михайла Вишиванюка «Західному кур’єру», яке він дав минулого тижня, повернувшись з аудієнції у Президента.


– Михайле Васильовичу, ви повернулися з аудієнції у Президента Віктора Януковича. Які порушувалися питання? Це була планова, чи позапланова зустріч?
– Це була планова зустріч. Є графік прийому Президентом голів обласних державних адміністрацій і якраз підійшла моя черга. Я доповідав Президенту про роботу області за три квартали з розвитку е ... Читати далі »
Переглядів: 1330 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (1)

Опалювальний сезон стартував
У понеділок міський голова Віктор Анушкевичус підписав розпорядження про початок опалювального сезону в закладах освіти та охорони здоров’я.  Мер впорався зі своїм завданням дати старт опалювальному сезону, і перше  тепло до споживачів вже, так би мовити, пішло.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, першими запрацювали котельні на вулицях Медичній та Чорновола, які обігрівають геріатричний пансіонат і перинатальний центр.
У понеділок міський голова Віктор Анушкевичус підписав розпорядження про початок опалювального сезону в закладах освіти та охорони здоров’я.  Мер впорався зі своїм завданням дати старт опалювальному сезону, і перше  тепло до споживачів вже, так би мовити, пішло.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, першими запрацювали котельні на вулицях Медичній та Чорновола, які обіг ... Читати далі »
Переглядів: 827 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

А що насправді роблять депутати?

Ольга Гоянюк, депутат міськради, фракція ВО «Свобода»
Скоро добігає рік роботи міської ради нового скликання. Звичайно, термін доволі символічний і значно малий, щоб говорити про грандіозні здобутки чи серйозні втрати. Але, безумовно, мешканців цікавить результат. І цей символічний відтинок часу є показовим для оцінки роботи депутатів. А що ж насправді роблять депутати?..
З приходом в міську раду фракція ВО «Свобода» зіткнулася з дивним парадоксом. Місто перебуває на межі: господарка занедбана, комунальні підприємства банкрути, назрівають сотні конфліктних «бородатих» питань, які періодично перетягують зацікавлені особи, а влада тихенько собі вирішує. В результаті мешканці опинились в темній завісі.
Саме тому одним з першочергових завдань, які поставили собі депутати-«свободівці», було максимальне висвітлення роботи міської ради. Депута ... Читати далі »
Переглядів: 744 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

«Батьківщина» скликає раду

Щойно повернувшись із столиці, перший заступник голови обласної організації ВО «Батьківщина» Олександр Левицький та керівник фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Юрій Романюк провели прес-конференцію для представників ЗМІ, під час якої розкритикували вирок Печерського суду щодо арешту Юлії Тимошенко.
«Таким чином Янукович помстився за 2004 рік, за внесок Юлії Володимирівни у «помаранчеву революцію». Фактично вирок для неї був винесений ще у січні-лютому 2005 року. А сам судовий процес у Печерському суді засвідчив, що в нашій державі відбувається зачистка політичного поля України», – сказав Юрій Романюк.
Як свідчення того, що вирок для лідера опозиції не сприймають як в Україні, так і за кордоном, депутати обласної ради називають виступи багатьох політиків світу. «В України був реальний шанс вступити в світове співтовариство. Але тепер вона посварилася із Вашингтоном, ... Читати далі »
Переглядів: 834 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Урочиста хода і патріотична музика
15 жовтня в Івано-Франківську відбудеться урочиста хода та віче на відзначення дня загибелі Степана Бандери. О 9.30 громадськість міста збереться на Вічевому майдані, звідки буде організована хода за маршрутом: Вічевий майдан – вул. Незалежності – вул. С.Бандери – Європейська площа. Біля пам’ятника Провіднику о 10.00  буде відслужено панахиду на вшанування пам’яті Степана Бандери. По закінченні панахиди у Центрі патріотичного виховання ім. С.Бандери відбудуться урочистості «Згадаймо славу ту, що в пісню перейшла».
А в неділю, 16 жовтня, на Вічевому майдані о 17 год. за підтримки ВО «Свобода» та голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича до Дня створення УПА відбудеться концерт патріотичної музики за участю легендарного українського гурту «Кому вниз», гуртів «Цвіт кульбаби», «Патроничі» та інших.
Переглядів: 759 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

«Свободівці» пройдуть маршем слави УПА

ВО «Свобода» має намір провести 14 жовтня марш слави УПА в Києві незалежно від того, чи буде судове рішення про його заборону, заявив член політради ВО Свобода, голова київської партійної організації Андрій Іллєнко.


«Якщо заборонять, ми будемо виходити із ситуації, але акцію ми маємо намір проводити в будь-якому випадку. Заявку подано ще минулого тижня, навіть трохи раніше. Поки ніякої реакції немає. Маючи певний досвід, можна сказати, що якийсь рух в плані судової заборони акції тощо, відбувається вже в останній день – спеціально, щоб не можна було подати нову заявку або змінити щось. Я думаю, що найближчі кілька днів все буде тихо, –  зазначив Андрій Іллєнко.
За словами голови київської парторганізації, зараз між націонал-патріотичними силами здійснюється координація з організації заходів 14 жовтня. Зокрема, відбулося засідання ради національно-патріотичних органі ... Читати далі »
Переглядів: 725 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Тернистий шлях до компромісу

Міській владі та представникам приватних перевізників вдалося досягти попередньої домовленості щодо врегулювання конфлікту з безкоштовним перевезенням пільгових категорій пасажирів на постійних міських автобусних маршрутах загального користування.
Тернистий шлях до компромісу проліг через страйк перевізників, які вимагали скасування норми про безкоштовне перевезення пільговиків без обмежень з 10 до 16.00, розгляд цього питання на сесії міськради, створення спеціальної робочої групи та три її засідання. Саме на останньому з них, яке відбулося у вівторок, представникам опонуючих сторін вдалося досягти поміркованого компромісу. За умови скасування норми безкоштовного перевезення пільгових категорій пасажирів без обмежень з 10 до 16.00, перевізники погодились без компенсацій з бюджету впродовж дня в кожному з автобусів перевозити по п’ять пільговиків.


Хоча звучали й інші варіанти. Депут ... Читати далі »
Переглядів: 1006 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (1)

До зими готові
Житловий фонд міста до зими готовий на сто відсотків
Про це повідомив перший заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Василь Білик. Його слова підтверджені відповідними паспортами готовності житлових будинків. «Ми маємо письмові підтвердження, які ще будемо перевіряти. Виявлені в процесі попередньої перевірки недоліки усунуті. Якщо це й не так, то це поодинокі випадки. В основному будинки до зими готові», – заявив В.Білик.
Натомість начальник міськуправління ГУ МНС в області Василь Мацалак повідомив, що недавно проведені рятувальниками обласного центру обстеження готовності житлового фонду до зими виявили ще 23 проблемні будинки на територіях обслуговування ЖЕО №№1, 3, 4, 7, 8. Він також зазначив, що кожен будинок обов’язково повинен мати акти прочищення вентиляційно-димових каналів. «Це дуже важливо, щоб потім не було випадків отруєнь чадним газом», – наголосив В. Мацалак.
... Читати далі »
Переглядів: 872 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Грип вже на порозі
Початок епідемії грипу в Україні прогнозується на кінець листопада-початок грудня
Про це повідомив головний державний санітарний лікар Івано-Франківська Микола Недоступ і закликав населення міста до проведення щеплень. Принагідно він звернувся до міської влади з проханням закупити необхідну кількість доз вакцин для щеплень так званих організованих колективів, передовсім медиків, які безпосередньо контактуватимуть з хворими, а також дітей та престарілих громадян.
«Вакцина в місті вже є. Трьох типів. Ціна однієї дози, залежно від типу, коливається в межах від 30 до 100 гривень. Необхідно визначити ціну питання і централізовано закупити вакцину для цих категорій громадян», –  наголосив М.Недоступ.
Головний державний санітарний лікар Івано-Франківська також зауважив, що для запобігання поширенню епідемії грипу керівникам установ та організацій необхідно подбати про дотримання належних санітарних умов в своїх ... Читати далі »
Переглядів: 830 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Виправлятимуть недопрацювання
26 регуляторних актів міської влади вважаються такими, що втратили чинність


Про це повідомила начальник відділу підтримки й розвитку підприємництва управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Наталія Кобильчак. За її словами, комісія з прискореного розгляду регуляторних актів загалом перевірила на відповідність 49 нормативно-правових актів ухвалених міською радою та її виконавчим комітетом. З них повністю відповідали нормам законодавства лише вісім, 15 потребують внесення змін, а 26 вважаються такими, що втратили чинність. Не визначеною залишається й доля рішення міськвиконкому про порядок розміщення зовнішньої реклами, яке теж потребує внесення змін.
Натомість керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис наголосив, що більшість таких регуляторних актів були скасовані лише через недотримання процедури їх оприлюднення, обговорення, ухвалення відповідними органами міської влади ... Читати далі »
Переглядів: 727 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Злодіїв ловлять, а крадіжки тривають
Попри боротьбу міської міліції з розкрадачами комунальної власності, вони не покидають свого ремесла
Цими днями з вулиці Тролейбусної безслідно зникли 11 чавунних дощоприймальних решіток та три люки комунікаційних колодязів. Цей факт на вівторковій апаратній нараді в міськвиконкомі оприлюднила начальник служби оперативного реагування Тетяна Клочко.
Загалом же, за її словами, лише впродовж останнього часу невідомі поцупили 26 дощоприймальних решіток та дев’ять люків. На контролі служби наразі перебувають 35 відкритих колодязів, що, як наголошує Т.Клочко, дуже небезпечно, передовсім для дітей. Відкриті колодязі комунальники намагаються оперативно закривати, але для всіх настарчити люків не можуть.
Тим часом заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ Валентин Данилюк на тій же апаратній нараді відрапортував, що співробітники міліції затримали громадянина, який вже зізнався у вчиненні сер ... Читати далі »
Переглядів: 783 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Євросоюз сподівається на апеляцію у справі Тимошенко

Юлію Тимошенко засуджено
на 7 років з позбавленням права обіймати посади у владі на 3 роки. Такий вирок озвучив у вівторок суддя Родіон Кірєєв.


Суддя зазначив, що, враховуючи суспільно небезпечні дії Тимошенко, він не бачить підстав для пом’якшення вироку. За словами Кірєєва, докази свідчать про те, що підписання контрактів між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз" всупереч попереднім угодам Кабміну «відбулось виключно завдяки протиправним та одноосібним діям Юлі Тимошенко».
Що стосується даних Ernst & Young, що витрати "Нафтогазу" після укладання Тимошенко угод зменшилися, то суддя Кірєєв заявив, що висновки аудиторів пояснюються зменшенням спожитого Україною газу в тому році.
«Дії Тимошенко виходять за рамки її повноважень, що спричинило тяжкі наслідки", – заявив суддя».
Тимошенко відбуватиме ... Читати далі »
Переглядів: 769 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Ющенко не вважає справу Тимошенко політичною

Екс-президент Віктор Ющенко не вважає справу Юлії Тимошенко політично обумовленою. На його думку, уклавши з російським прем'єр-міністром Володимиром  Путіним у 2009 році газові угоди, вона зрадила національні інтереси, – зазначив він в інтерв’ю BBC.

При цьому пан Ющенко дистанціюється від своєї участі у підписанні контрактів, хоча і звинувачує Тимошенко в тому, що вона не координувала свої дії з ним. Також він закидає Тимошенко і її політичній силі – БЮТ – те, що українські демократичні сили роздроблені. Ющенко схвалює намагання уряду Азарова переглянути газові угоди з Росією і вважає, що Росія ніколи не відмовиться від ідеї «колоніальної України». Говорячи про справу проти Юлії Тимошенко стосовно газових контрактів 2009 року, Віктор Ющенко намагався чітко розмежувати політичну і економічну складові цього процесу.
«Чому Німеччина має базову 250, Словаччина, Авс ... Читати далі »
Переглядів: 721 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Нові правила виборчої гри – в законі

Законопроект про вибори народних депутатів за пропорційно-мажоритарною системою може бути прийнятий вже наступного сесійного тижня у першому читанні, –  повідомив нардеп-регіонал Володимир Олійник.

Він зазначив, що законопроект, зареєстрований у Верховній Раді 10 жовтня ним та ще кількома парламентарями від парламентської більшості, це той самий документ, що був розроблений робочою групою з удосконалення виборчого законодавства.
«Президент створив робочу групу. І до розробки цього законопроекту долучалися і народні депутати, в тому числі і я. І коли були попередні висновки Венеціанської комісії, вони були враховані. Документ було доопрацьовано. Доопрацьований документ було знову направлено до Венеціанської комісії. Офіційні висновки комісії ми очікуємо 14-15 жовтня. А паралельно ми внесли цей законопроект до парлам ... Читати далі »
Переглядів: 674 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:
«Програма соціально-економічного
розвитку – вершина цинізму чиновників»


Державна програма економічного і соціального розвитку на 2012 рік, яка розглядатиметься наступного тижня у парламенті, – це лише красива книжка, вважає Анатолій Гриценко. Про це лідер партії «Громадянська позиція», голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони заявив на прес-конференції у Харкові.

«Програма має відповідати на питання: хто, що, де, коли, за які гроші і з виходом на який конкретний результат має зробити у 2012 році. А в тій красивій книжці на сотні сторінок з шикарною поліграфією нема ніякої програми. Ви не знайдете там жодного заходу, жодного конкретного завдання, яке уряд Януковича планує зробити у 2012 році», – заявив Гриценко.
Адже метою Державної програми мало б бути зростання добробуту і підвищення якості життя населення за рахунок забезпечення позитивних&n ... Читати далі »
Переглядів: 759 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Кульмінація

У неділю відбудеться, можливо, вирішальний матч в боротьбі за звання чемпіона області. В Коломиї зійдуться лідери турнірних перегонів – місцеві «Карпати» і франківський «Тепловик». Перед очним поєдинком команда з обласного центру випереджає конкурента на два очки. Шанси на чемпіонський титул зберігає також тлумацьке «Придністров’я», у котрого календар заключних матчів є набагато легшим, ніж у конкурентів.


1 ліга. 26 тур
"Гвіздець" – "Карпати" Коломия – 0:2 (Гусаковський, 85, 90+1). Нереалізований пенальті: Гусаковський, 34 (К). Попереджені: Ясуник, Чабан – Бужак, Климус. Арбітр Музика. Юнаки – 0:1.
Найбільш інтригуючий матч   минулої неділі відбувся у Гвіздці. Знекровлений кадровими втратами місцевий клуб ледь не відібрав очки в одного з фаворитів сезону. Цікаво, що посеред тижня керманичі «Гвіздця» звернулися до федерації з клопотанням про відміну матчу через травми обидво ... Читати далі »
Переглядів: 959 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Де густо, а де й пусто

Несхожими вийшли чергові матчі прикарпатців в першості країни. Івано-франківське «Прикарпаття» влаштувало голеву перестрілку з одним із аутсайдерів – хмельницьким «Динамо». А в Бурштині на матчі сусідів по турнірці – місцевого «Енергетика» і вінницької «Ниви» не побачили жодного взяття воріт.


Першість України. 1 ліга. 15 тур. 10 жовтня. «Буковина» – «Говерла-Закарпаття» – 2:2. «Кримтеплиця» – «Металург» – 0:0. «Севастополь» – «Одеса» – 1:0. «Геліос» – «Львів» – 2:0. «Титан» – «Динамо-2» – 1:1. «Енергетик» – «Нива» В – 0:0. Вил.: Януш, 83 (Е).«Сталь» – «Миколаїв» – 2:2. «Олімпік» – «Зірка» – 1:1. «Нафтовик-Укрнафта» – «Арсенал» – 1:2.
Становище команд
    І     В     Н     П           М       О
„Закарпаття”     15    12 &nbs ... Читати далі »
Переглядів: 717 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

БОГОРОДЧАНИ. 28 тур. Підгір’я – Іваниківка – 2:1. Богородчани – Дзвиняч – -:+. Саджава – Горохолина – 2:3. Старуня – Маркова – 0:0. Солотвин – Гринівка-Нивочин – 1:0. Грабовець – Старі Богородчани – 4:1. Росільна – Космач – 2:3.
Становище команд
    І    О    М
Дзвиняч     26    65    78-31    Ст. Богородчани     26    55    50-21
Саджава    26    50    51-37
Підгір’я    27    50    62-43
Грабовець    26    44    48-37
Іваниківка    26    42    48-32
Горохолина    26    38    39-37
Солотвин    26    37    49-54
Богородчани    2 ... Читати далі »
Переглядів: 1003 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

«Група смерті» в Тревізо
Чемпіону України випав вояж на північ Апенін


У вівторок відбулося жеребкування елітного раунду розіграшу Кубка УЄФА з футзалу. Господарі групових турнірів були названі заздалегідь – це московське «Динамо», іспанська «Барселона», лісабонський «Спортинг» та дебютант змагань – італійська «Марка Футзал». Саме в гості до останньої і вирушать франківці наступного місяця.

Серед суперників «Урагану» буде… ще один італійський клуб – чинний володар Кубка УЄФА «Монтесільвано». Минулого року, дебютуючи у турнірі, «Монтесільвано» став першим клубом з Апенін, котрому вдалося здобути трофей. У вирішальному поєдинку («фінал чотирьох» проходив в Алмати, Казахстан), італійці переграли «Спортинг» – 5:2. Оскільки «золото» національного чемпіонату здобула «Марка Футзал», організатори надали італійцям два місця в новому Кубку УЄФА.
Відзначимо, що «Монтесільвано» увійшов до чотирьох сіяних команд (разом з ... Читати далі »
Переглядів: 793 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Під новими назвами

Цієї суботи стартує черговий сезон в західноукраїнській хокейній лізі. На старт змагань вийдуть 12 клубів з п’яти областей. Івано-Франківщину представлятимуть двоє – «Цунамі» з обласного центру і ХК «Калуш».

Прикарпатці до останнього претендували на місце у вищій лізі чемпіонату України, який цього року вийшов на значно вищий рівень. Однак виконати суворі вимоги організаторів їм так і не вдалося. Після того, як у «Цунамі» виникли проблеми з ареною (франківська не відповідає стандартам), клуб намагалися перевести у Калуш, однак і тут не склалося.
Може воно й на краще, бо лише заявковий внесок за участь в турнірі складав 300 000 доларів (з грошей клубів сформовано призовий фонд). Де обласні чиновники збиралися віднайти такі гроші і хто мав  захищати кольори чи то «Цунамі», чи «Калуша», залишилося загадкою. Свої на рівень національного чемпіонату, вочевидь, не витягують… 
Відтак ... Читати далі »
Переглядів: 844 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

«Вечірній Івано-Франківськ»: п’ять в одному

«Вечірній Івано-Франківськ-2011» увібрав у себе одразу п’ять змагань – чемпіонат України з ходьби на 50 км серед дорослих та молоді, чемпіонат країни серед команд ДЮСШ та СДЮШОР, чемпіонат Івано-Франківщини та власне кубок «Вечірній Івано-Франківськ». Загалом 15 видів програми. Наймолодшим учасникам заледве виповнилося по вісім років.
Досвідчених спортсменів приваблює насамперед можливість позмагатися у сильній компанії на найдовшій дистанції – 50 км. Приміром, угорець Лемеш планував в Івано-Франківську виконати олімпійський норматив, який би дозволив йому стартувати наступного року на Іграх в Лондоні. На жаль, надії 22-річного спортсмена не збулися – він не зумів дістатися фінішу.   
Загалом найскладнішу дистанцію здолали дванадцять із понад двох десятків спортсменів, що стартували. Найкращий час вже вкотре продемонстрував Сергій Будза з Київщини – 4 години і 2 секун ... Читати далі »
Переглядів: 752 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Прикарпаття зігріє "японська верба”

Майже десять років лише в одному господарстві області – ПП "Степан Мельничук" в селі Турка Коломийського району – ріс на полі вербовий гай. Тепер додалася Рожнятівщина, куди коломияни передали 20 тисяч живців японської верби.

Її на батьківщині ще називають «деревом смутку». За своєю енергетичною цінністю ці кущові  насадження близькі до вугілля, активно зростають на неугіддях та болотистій місцевості  до трьох-чотирьох метрів і живуть на одному місці до 25 років. Із 100 тонн такої сировини одержують 45 тонн екологічного палива.
Перевага цього виду верби – швидкорослість. Річний приріст деревини – 12 тонн на гектарі. Збирають її щотри роки, за цей час верба виростає до шести метрів. Після зрізання  відростає знов.
Такий енергетичний гай можна використовувати протягом 25-30 років з мінімальними витратами на догляд. Зрізувати вербу можна за допомогою звичайних ... Читати далі »
Переглядів: 970 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)

Mайстер гуцульських ковбас

73-річний Богдан Чукор із села Спас Коломийського району, що на Івано-Франківщині, відродив давні рецепти гуцульської ковбаси, яка може зберігатися більше року.

Смак до цієї роботи, каже знаний ковбасник, йому покійна бабуся привила. Навчила всіх тонкощів роботи. Вона роками робила найкращі на кілька сіл ковбаси.
...У кухні спаського ґазди стоїть міцний запах перцю, свіжого м’яса, карпатських трав та часнику. На великому столі десяток невеличких дощечок. На кожній з них – сіль, перець, сало і все, що потрібно для ковбаси.
 Увесь посуд глиняний. Лише миска для часнику дерев’яна.
Богдан Чукор тішить дивовижно смачною гуцульською ковбасою родину, друзів, односельців та й численних замовників уже понад 50 років. Раніше працював керівником районного дорожньо-ремонтного управління, то часу на ковбаси було не дуже багато.
 А як вийшов на пенсію, то вирішив людям за бабу ... Читати далі »
Переглядів: 1115 | Додав: bond | Дата: 13.10.2011 | Коментарі (0)