Вівторок, 19.03.2024, 03:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 27 » ГОРДІСТЬ МІСТА
11:01
ГОРДІСТЬ МІСТА
Жодного дня без спорту

Марку Бойчуку 12 років. Він навчається в середній школі с.Залукви Галицького району Івано-Франківської області. У школі хлопчик любить уроки малювання та історії.
У 8-річному віці Марко почав відвідувати Галицьку академію народних ремесел, де займався графікою та скульптурою. Викладачі відзначали досить непогані результати малого Марка, проте ніхто тоді навіть не уявляв, наскільки зміниться життя хлопчика вже незабаром.
Після сумнозвісної повені 2008 року академію народних ремесел затопило, певний час вона не функціонувала. Щоб якось заповнити вільний час, Марко почав займатися у спортзалі. Розпочав хлопець заняття у сільській школі, де відвідував гурток бодібілдингу. А потім, несподівано для себе і для усіх оточуючих, хлопець захопився таким непростим видом мистецтва, як тхеквондо.
Займається ним Марко Бойчук відносно нещодавно, майже рік. Він тренується у  Залуквянській ЗОШ під керівництвом тренера Наталії Василівни Когут.
Про свої тренування Марко розповідає з великим захопленням, йому усе подобається: і розминка, і те, як спортсмени відробляють удари і вивчають різноманітні техніки.
Марко займається тхеквондо лише рік, проте за цей час хлопець вже побував на кількох серйозних змаганнях. Так у березні 2011 року він зайняв II місце на Кубку області з кікбоксінгу. Того ж місяця Марко посів II місце на Чемпіонаті області з тхеквондо. Згодом хлопець зайняв III місце на чемпіонаті України по кікбоксінгу та III місце на чемпіонаті України з тхеквондо. А нещодавно юний спортсмен захищав честь країни на міжнародних змаганнях. І посів II місце на Міжнародному відкритому турнірі з тхеквондо.
„Мені подобається виступати за свою країну”, – каже Марко, розповідаючи про свою першу серйозну нагороду. Своїх суперників по рингу хлопець сприймає і як справжніх друзів, яких у нього тепер багато не лише в Україні, але і за її межами.
Марко мріє про поїздку на чемпіонат світу з тхеквондо, на якому хоче отримати найвищу спортивну відзнаку. І ця мрія таки стане реальністю. Адже на різноманітних змаганнях тренери відзначають унікальні здібності Марка. Адже таких результатів, яких він досягнув, рано чи пізно досягає кожна цілеспрямована дитина. Але більшості юних спортсменів для цього потрібно 4-5 років, а Марко здобув ці результати за рік. Він визнаний таким юним спортсменом, який найшвидше розвивається.
Тренер  Марка Бойчука Наталія Василівна Когут зазначає, що далеко не кожен, лише розпочавши займатися, вже через три місяці перемагає на серйозних змаганнях. „У Марка дуже серйозний рівень спортивної підготовки. Він за місяць просто перестрибнув 4 види поясів, які здобувають спортсмени”, – каже вона.
Якби хлопець мав змогу відвідувати ще якісь гуртки, то однозначно обрав би бокс. Марку подобаються чіткі правила спорту, сувора дисципліна, якої вимагає від нього тренер. Життя Марка Бойчука склалося так, що у хлопця практично немає вільного часу – у нього на тиждень по шість тренувань тривалістю 2,5 години. Але це не засмучує юного спортсмена.
„Без спорту я не можу провести жодного дня. Якщо немає тренувань, то я сам займаюся на турніку, бігаю, віддаю спорту увесь свій час. Ні дня не можу протриматися без спорту, – каже Марко. – Я ще не знаю, ким хочу стати, коли виросту. Можливо, буду тренером і займатимуся з дітьми так, як зараз займаються зі мною. Може, вибір буде іншим. Але те, що життя буде пов’язане із спортом – це однозначно”.
У сім’ї Бойчуків – троє синів. Молодші Андрій та Северин також дивують батьків та вчителів своїми здібностями. І ми ще не раз почуємо про усіх цих хлопців. Адже вони дуже стараються розвивати свої таланти. Саме за ними майбутнє нашої країни.
Любов Загоровська

Переглядів: 909 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]