П`ятниця, 19.04.2024, 06:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 27 » АКЦЕНТИ
12:23
АКЦЕНТИ
Ода президенту і догана від голови ОДА

Відбулася чергова колегія Івано-Франківської обласної державної адміністрації, основними питаннями порядку денного якої було обговорення підсумків виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку і бюджету області за 9 місяців цього року; про підсумки забезпечення в області організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку, про соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; про стан використання ставків в області та заходи щодо покращення ситуації в галузі рибництва.

Ребрик дякував Президенту
Втім, традиційно починалася нарада з вручення нагород. На цей раз ордени, медалі та відзнаки  від Президента за значний внесок у розвиток незалежності Україні та її розбудову отримали краяни, серед яких багатолітній політв'язень і дисидент з Івано-Франківська Богдан Ребрик та український письменник, літературознавець, фольклорист, журналіст, громадсько-культурний і політичний діяч, кандидат філологічних наук, професор Прикарпатського університету ім. В. Стефаника Степан Пушик.
Отримуючи орден «За заслуги ІІІ ступеню», Богдан Ребрик, зокрема, сказав:
«Нічого не буває завчасно й нічого не буває запізно. Усе своєчасно. Маю на увазі цю нагороду. Мені дуже приємно, що на 20-му році Незалежності я отримую за свій страшенно важкий труд подяку. Я дякую нормальному великому Президенту України Віктору Януковичу за те, що він робить сьогодні в державі. Бо знаю, що інакше не може. Не можна знімати подерті штани, коли не маєш інших. Не можна руйнувати стару хату, поки не збудував нової.
Я прошу вас зробити нашу державу такою, як ми хочемо її бачити. Я вірю, що ми зробимо такою Україну. Але треба працювати. Й максимально підтримати діючий Уряд і Президента. Щоб з України не сміялися сторонні люди».
Цей пафос був дещо незрозумілим для аудиторії, що викликало невеликий шумок в залі.
...Зате відомий словолюб Степан Пушик отримав нагороду мовчки, не висловивши з трибуни  жодного спітчу… 

Економіка на Прикарпатті активізувалася
За 9 місяців приріст промислової продукції склав 36%. Обсяг реалізованої промислової продукції зріс майже у 2 рази до 13,5 млрд. гривень. Збільшення обсягів виробництва до відповідного періоду попереднього року відбулось за всіма основними видами промислової діяльності, крім виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів та металургійного виробництва.
Важливим для виробничої сфери стало виведення на проектний режим нових виробництв на «Карпатнафтохімі» та ТОВ «Електролюкс-Україна», де виготовлено понад 90 тис. шт. сучасних моделей автоматичних пральних машин торгової марки «Zanussi» та «Electrolux». Збільшили виробництво продукції провідні підприємства деревообробної галузі: Брошнівське підприємство «Кроно-Україна», «Уніплит» та «ЛК Інтерплит Надвірна». На ТОВ «Гроклін Долина» відновлено роботи щодо будівництва швейної фабрики з пошиття обшивки сидінь для сучасних автомобілів. За 9 місяців забезпечено зростання обсягів виробництва продукції сільського господарства. До бюджетів усіх рівнів надійшло майже 4 млрд. 290 млн. грн., що на півтора мільярда більше минулорічного.

Амністія і догана
Не обійшлося на колегії й без чергового звільнення з посади чиновника. На цей раз під гарячу руку Михайла Вишиванюка попав начальник обласної служби у справах дітей Іван Ковалик.
Причиною сумніву голови ОДА у професіоналізмі й відповідності Ковалика займаній посаді стали діти-сироти. Власне не самі діти, а їх кількість, яку вдалося прилаштувати у сім’ї. Михайла Васильовича обурила мала, за його словами, кількість людей, що хочуть взяти дітей-сиріт до себе, адже опікуни отримують в такому випадку матеріальну допомогу в сумі майже 2800 гривень.
«Ми говоримо про бідність, безробіття, відсутність роботи... Скільки тих витрат потребує дитина? Можна і одягнути, і нагодувати, і оплатити комунальні послуги», – сказав голова Івано-Франківської ОДА.
Однак, незважаючи на такі заманливі перспективи, ентузіастів взяти дитину й «заробити» на цьому у залі  не виявилося. Натомість на захист Ковалика стала начальник обласного управління освіти Зінаїда Болюк й уповноважений Президента із прав дітей Юрій Павленко, який брав участь у роботі колегії.
Чи не вперше Михайло Васильович привселюдно відмінив своє вольове рішення. «Раз тут стільки адвокатів, оголошую амністію, але догану йому треба дати», – сказав голова ОДА.
Сьогодні на Прикарпатті із 1665 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1301 – перебуває під опікою/піклуванням. Це один із найвищих показників в Україні.

А риба мовчить
Через мовчання риби й відсутність її у торгівлі області голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк доручив керівництву управління АПК провести інвентаризацію прикарпатських ставів. Часу, щоб навчити рибу нереститися активніше, дав три місяці.
З його слів, 3,5 тисячі гектарів ставів, які налічуються сьогодні в області, використовуються вкрай безгосподарно. Від початку року на них було виловлено всього 500 тонн риби, тобто в середньому 700 кг з гектара, в той час як, за словами Михайла Васильовича, нормальний ставок «по науці» може давати 2,5 тонни риби.
Як стверджує губернатор, 1,5 тисячі гектарів ставів сьогодні взагалі не мають офіційного власника.
«Цілий ряд ставків перебуває у бозна-чиєму віданні. Бурштинський ставок тримають львівські бандюки, а кришує їх міліція. Тепер перед міліцією стоїть завдання спростувати цей наклеп», – підкреслив М. Вишиванюк.
Він зобов’язав голів райдержадміністрацій провести інвентаризацію всіх ставків та перевірити законність укладення договорів їх оренди.
В Івано-Франківській області 4,904 тис. га ставів площею водного дзеркала 3,584 тис. га. Із них в оренду та користування передано 3,261 тис. га (2,450 тис. га водного дзеркала) або 68,4% від загальної площі.
Решта – 1,643 тис. га ставків знаходиться на балансі сільських рад.
У 2010 році в області виловили 507 т риби: 60% – коропа, 22% – товстолобика, 8% – форелі, 10% – інших видів риб.
Олександра Білецька

 

Переглядів: 1039 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]