П`ятниця, 19.04.2024, 05:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 11
Переглядів: 988 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Наступ  на  владу

Будь-які вибори – це, за великим  рахунком, наступ на владу. Одні  достойники намагаються змінити у владних кабінетах інших. Останнім, тим, що на той час при владі, це, зрозуміло, не може подобатися. Конфліктні ситуації навколо результатів виборів трапляються навіть у зрілих демократіях. Найяскравіший свіжий приклад – передостанні президентські вибори у США, коли Буш переміг Гора тільки в результаті перерахунку голосів. Що вже говорити про українську демократію, яка або топчеться на місці, або ж робить «крок вперед – два кроки назад». Тому кожні вибори для України – немов остання битва. І як у кожній битві є в ній не тільки переможці й переможені, а й політично покалічені і навіть політично вбиті. А внаслідок цьогорічних виборчих баталій ще й значно змінено політичний ландшафт, особливо в Івано-Франківську та області.

... Читати далі »
Переглядів: 929 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Віктор Янукович –на Прикарпатті
Сьогодні з робочим візитом в Івано-Франківській області перебуватиме Президент України Віктор Янукович.
Глава держави в Калуші візьме участь у відкритті нових виробництв хлору і каустичної соди мембранним методом і виробництв полівінілхлориду суспензійного на нафтохімічному підприємстві «Карпатнафтохім».
У гірськолижному комплексі «Буковель» Віктор Янукович проведе розширену нараду  щодо розвитку туризму Карпатського регіону за участю керівників шести областей.

Михайло Вишиванюк – в Донецьку
Перебуваючи у Донецьку в рамках проекту „Схід – Захід” Благодійного фонду Вадима Писарєва „Творчий Олімп”, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк виступив перед ліцеїстами Донецького національного університету, повідомляє прес-служба ОДА.
„У нас одна земля і один Бог. Ми повинні жити, працювати і приносити один ... Читати далі »
Переглядів: 919 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

У п’ятницю, 5 листопада, міська виборча комісія офіційно оприлюднила офіційні результати виборів міського голови Івано-Франківська та депутатів міської ради. Згідно з протоколом міської ТВК, перемогу здобув Віктор Анушкевичус, за якого віддали свої голоси 24 тис. 145 виборців.

Головний суперник чинного міського голови, лідер  «Громадського форуму Івано-Франківська» Юрій Соловей отримав 19 тис. 950 голосів підтримки. А третім у цій короткій, але напруженій передвиборчій гонці став директор «Івано-Франківськтеплокомуенерго» Ігор Прокопів – 12 тис. 872 голоси.  
Під час короткого брифінгу для журналістів після оприлюднення результатів виборів міською виборчою комісією Віктор Анушкевичус передовсім подякував мешканцям Івано-Франківська, які проявили активність, громадянську позицію та патріотизм і «голосували не за гроші, а за ідею», а також членам своєї команди та членам виборчих комісій, яким «в умовах зміненого виборчого зако ... Читати далі »
Переглядів: 882 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Побутує думка, що створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і передача житлового фонду на обслуговування приватним структурам — найоптимальніший варіант реформування системи житлово-комунального господарства, бо тоді все відбувається з ініціативи самих мешканців, відкрито і прозоро, на конкурентних засадах. Але всім не вгодиш. А істина десь по- середині. І її пошук – справа вельми невдячна…

До редакції звернулася мешканка новобудови, що на вулиці Василя Стуса, 30, Надія Галюк. Жінка розповіла, що це двосекційний будинок, друга черга якого ще будується. В тій частині, яка вже здана, за її словами, заселені лише якихось 2-3 квартири. Будинок, як вона стверджує, без відома мешканців фірма-забудовник одноосібно передала на обслуговування ТзОВ «ЖЕО «Захід-Стиль». За 9 місяців ця фірма  виставила їй заборгованість по квартплаті на 300 гривень. «В будинку нічого не робиться. Зборів мешканців, які б мали визначити, яке ЖЕО його має обслуговувати, не ... Читати далі »
Переглядів: 954 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Цього тижня традиційна вівторкова апаратна нарада в міськвиконкомі розпочалася нетрадиційно. Керівник патронатної служби міського голови Оксана Ковальчук від імені працівників апарату міськвиконкому привітала Віктора Анушкевичуса з переобранням на другий термін, вручила букет з 15-ти темно-червоних троянд і серед теплих слів вітань та побажань новому-старому міському голові зазначила: «Ми віримо, що разом з вами побудуємо квітуче європейське місто».

А далі розпочалась рутина – доповіді про забезпечення життєдіяльності обласного центру та розгляд питань порядку денного апаратної наради. І, судячи зі сказаного, щоб побудувати квітуче європейське місто, виконавчій владі доведеться ще добряче попрацювати в поті чола.
Начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко повідомила, що в понеділок з 16.00 впродовж шести годин електропостачання чотирьох будинків на вулиці Петлюри здійснювалося в неповнофазному режимі. Кожна третя квартира цих багатопов ... Читати далі »
Переглядів: 922 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Минув місяць, відколи в Івано-Франківську запрацював Центр надання адміністравних послуг. За цей час особам, які сюди зверталися, він видав 816 документів, 354 довідки та надав 462 консультації. Такі цифри оприлюднив начальник відділу дозвільно-погоджувальних процедур міськвиконкому Руслан Панасюк.

Він зазначив, що наразі в центрі працюють представники 10 муніципальних служб, які надають населенню міста 113 адмінпослуг. Місяць діяльності  центру показав, що в його роботу необхідно внести певні корективи. За словами пана Панасюка, вже додатково налагоджена співпраця з інспекцією з енергозбереження. Також до роботи в центрі доцільно було б залучити представників Фонду молодіжного житлового будівництва та комунальних підприємств «Теплокомуненерго» і «Водоекотехпрому».
Наш кор.

Переглядів: 940 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Аукціон з продажу права оренди п’яти земельних ділянок, запланований на 19 листопада, від якого міська скарбниця могла б поповнитися 17,5 мільйонами, може не відбутися. Принаймні наразі ще ніхто не зголосився взяти в ньому участь. Про це повідомив заступник начальника управління земельних відносин міськвиконкому Дмитро Піщак.

Загалом, за словами пана Піщака, за 10 місяців управління підготувало до продажу 52 земельні ділянки на 10,9 млн. грн. Станом на 1 листопада до бюджету надійшло понад 7 млн. грн. А від плати за землю за цей період міський бюджет поповнився на 27,3 млн. грн., що на 407,9 тисячі більше від запланованого.
Втім, міський голова Віктор Анушкевичус різко розкритикував роботу управління земельних відносин. Адже за даними, які оприлюднила перший заступник начальника міської державної податкової інспекції Олена Мухіна, борг зі сплати податку на землю за цей час збільшився на два мільйони гривень і наразі складає 6,5 млн. грн. За словами пані Мухіної, ... Читати далі »
Переглядів: 934 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Біржа і кадри
Основним показником для кожного міста, який характеризує рівень інноваційної та зовнішньо-економічної діяльності, залучення інвестицій, є створення нових робочих місць. За 9 місяців поточного року на підприємствах міста створено 5487 нових робочих місць і станом на 1 жовтня ц. р. на обліку в міському центрі зайнятості перебувало 1898 незайнятих громадян, що на 28% менше, ніж на відповідну дату 2009 року. Навантаження на одну вільну вакансію становило 7 осіб і порівняно з минулим роком зменшилося майже втричі. Разом з цими позитивними зрушеннями залишається проблема наявності кваліфікованих кадрів, особливо для підприємств машинобудування.

Туризм по-франківськи
Туристична галузь міста демонструє певну стабілізацію та збільшення деяких економічних показників, зокрема обсяги надання послуг становлять майже 9 млн. грн., а бюджетні надходження за 9 місяців 2010 року складають майже 500 тис. грн.
За цей час в Івано-Франківську діяли та прозвітув ... Читати далі »
Переглядів: 971 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Безголева серія «Урагану» сягнула 100 хвилин

«Ви заб’єте нам скільки зможете, а ми вам – скільки захочемо» – цей крилатий вислів з’явився півстоліття тому у часи домінування бразильського футболу на світовій арені. Франківський «Ураган» немов поставив собі за мету його спростувати: завербувавши під свої знамена трьох бразильців, франківська команда… забула шлях до воріт суперника. 


Дебют тріо бразильських  легіонерів в Івано-Франківську відзначився двома безголевими матчами нашої команди. Спершу, змарнувавши купу голевих моментів, франківці випустили «сухим» харківський «Локомотив», а минулої п’ятниці з мінімальним рахунком поступилися у Львові чинному чемпіону – «Тайму».
Власне, голеві проблеми у нашої команди стали простежуватися ще до появи легіонерів, у грі з посереднім «Монолітом», яку франківці програли з рахунком 1:2. З урахуванням цього поєдинку безголева серія при ... Читати далі »
Переглядів: 985 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

На початку сезону одна серія у франківської «Говерли» змінює іншу. Розпочала команда з п’яти перемог. Потім була чорна смуга – чотири поспіль поразки. Тепер от знову команда виграла три матчі…

Наприкінці минулого тижня підопічні Сергія Мурзіна тріумфували у виїзних поєдинках з «Києвом» і «Миколаєвом». Причому в Миколаєві франківці обірвали шестиматчеву переможну ходу господарів! Цієї суботи на «Говерлу» очікує дербі з львівською «Галичиною». 
Чемпіонат України. Суперліга. 3-9 листопада. «Азовмаш» – «Дніпро» – 80:88. «Кривбасбаскет» – «Хімік» – 76:62. «Будівельник» – «Галичина» – 85:61. «Київ» – «Говерла» – 75:79. «Ферро» – «Хімік» – 90:78. «Дніпро» – «Одеса» – 81:86. «Донецьк» – «Азот» – 91:65. «Будівельник» «Азовмаш» – 70:73. «Миколаїв» – «Говерла» – 70:76. «Ферро» – «Одеса» – 79:64. «Азот» – «Кривбасбаскет» – 62:69. «Дніпро» – «Хімік» – 73:68. «Київ» – «Азовмаш» – 68:72.
Становище команд
    І     В     ... Читати далі »
Переглядів: 939 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Співавтором унікального досягнення мимоволі стали минулої суботи футболісти бурштинського «Енергетика». Другий тайм виїзного поєдинку бурштинців з чернівецькою «Буковиною» тривав майже годину! Саме в доданий арбітром час господарі вирвали перемогу – 2:1.

Коли збігли визначені правилами 90 хвилин гри, рахунок в матчі «Буковина» – «Енергетик» був 1:0 на користь… гостей. Арбітр додав п’ять хвилин, але насправді команди провели на полі вдвічі більше часу. Його вистачило на два голи господарів (на 2 і 7 хвилинах), а також вилучення «енергетика» Долотка (на третій). Фантастика, від якої у бурштинців залишився гіркий присмак.
«Прикарпаття» в цьому ж турі вдома практично без бою поступилося алчевській «Сталі» – 0:3. Попри високе місце у турнірній таблиці, алчевці також потерпають від фінансових негараздів. Вони навіть погрожували бойкотувати вчорашній кубковий поєдинок з київським «Динамо». Ось так… Прикарпатці вчора також проводили матч з «Динамо-2», який мав відбутис ... Читати далі »
Переглядів: 971 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

В неділю у Тлумачі відбувся додатковий матч за звання чемпіона області з футболу. У ньому зійшлися одна з найстабільніших аматорських команд краю – франківський «Тепловик» та новачок елітного дивізіону – печеніжинські «Карпати». Це була вже третя чемпіонська гра в турнірі за останні чотири роки.

Власне, правило «золотого матчу» й було введено в регламент змагань після того, як два лідери фінішували з однаковим очковим доробком. У 2005-му «Дельта» з Гвіздця і той таки «Тепловик» розподілили перше-друге місця лише за різницею забитих і пропущених м’ячів. На дистанції у 30 матчів представник Коломийщини досяг мікроскопічної переваги у три голи. Тоді-то й вирішили, що справедливіше буде визначати чемпіона у додатковій грі. Нововведення знадобилося вже за два роки. У 2007-му, а потім ще й у 2008-му учасниками «золотого матчу» ставали яремчанські «Карпати» і «Цементник». Обидва рази перемагали яремчанці.
Втім, «золотий матч» аж ніяк не є ноу-хау ХХІ сторіччя. Приміром ... Читати далі »
Переглядів: 1141 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)

Цими вихідні фінішує груповий етап Кубка чемпіонів міст і районів Івано-Франківщини. Будуть зіграні заключні матчі у групах А і Б. Решта команд турнір уже завершило. Чвертьфінали, в яких зійдуться по дві кращі команди з груп, відбудуться вже навесні.
Група А. Вигода (Долинський р-н) – Тужилів (Калуський) – 2:1. Вигода – Цінева (Рожнятівський) – 1:0. Становище команд: Вигода – 6 очок (3 матчі), Тужилів – 3 (2), Цінева – 3 (3).
Група Б. Тисменичани (Надвірнянський) – Рогатин – 3:1. Братківці (Тисменицький) – Рогатин – 3:0. Становище команд (по 4 гри): Братківці – 10, Тисменичани – 7, Галич – 6, Рогатин – 0.
Група В. Підвербці (Тлумацький) – Вільхівці (Городенківський) – 1:1. Вільхівці – Дзвиняч (Богородчанський) – 2:3. Підсумкове становище: Дзвиняч – 7, Вільхівці – 5, Підвербці – 4.
Група Г. Верх. Вербіж (Коломийський) – Пістинь (Косівський) – 1:3. Верх. Вербіж – Ільці (Верховинський) – +:-. Пістинь – Видинів (Снятинський) – 1:1. Ільці – Пістинь – 1:8. Видинів – Верх. Вербі ... Читати далі »
Переглядів: 995 | Додав: bond | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)