Четвер, 18.04.2024, 19:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 11 » АКЦЕНТИ
10:29
АКЦЕНТИ
Віктор Янукович –на Прикарпатті
Сьогодні з робочим візитом в Івано-Франківській області перебуватиме Президент України Віктор Янукович.
Глава держави в Калуші візьме участь у відкритті нових виробництв хлору і каустичної соди мембранним методом і виробництв полівінілхлориду суспензійного на нафтохімічному підприємстві «Карпатнафтохім».
У гірськолижному комплексі «Буковель» Віктор Янукович проведе розширену нараду  щодо розвитку туризму Карпатського регіону за участю керівників шести областей.

Михайло Вишиванюк – в Донецьку
Перебуваючи у Донецьку в рамках проекту „Схід – Захід” Благодійного фонду Вадима Писарєва „Творчий Олімп”, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк виступив перед ліцеїстами Донецького національного університету, повідомляє прес-служба ОДА.
„У нас одна земля і один Бог. Ми повинні жити, працювати і приносити один одному радість. А об’єднати нас може мистецтво. У моєму розумінні немає західної чи східної культури, бо мистецтво без кордонів”, – зазначив Михайло Вишиванюк.
Повідомляючи, що 19 грудня відкривається хореографічна школа Вадима Писарєва в Івано-Франківську, Михайло Вишиванюк запевнив, що обмін творчими колективами двох областей буде продовжено. Крім того, керівник Івано-Франківщини виношує плани спорудити оздоровницю для дітей із усієї України: „Чому не може бути такого „Артеку” в Карпатах? Це лише початок нашої спільної роботи”, – зазначив Михайло Вишиванюк.
За його словами, у грудні буде запущено новий залізничний маршрут Донецьк – Ворохта, що «дасть можливість мешканцям Сходу України відпочити на гірськолижних курортах Прикарпаття та ближче познайомитися з традиціями святкування Різдва у Карпатах».
Народний артист України, художній керівник Донецького національного академічного театру опери та балету імені А.Солов’яненка Вадим Писарєв назвав виступ Івано-Франківської обласної державної філармонії у рамках мистецького проекту «Схід-Захід» „тріумфом української культури”.
„Ідея проекту „Схід – Захід” – одна із найзатребуваніших у країні, – відзначив заступник голови правління Благодійного фонду Вадима Писарєва „Творчий Олімп” Владислав Дрегер. – Ми надто далеко зайшли у пошуках розбіжностей між частинами України. І давно вже пора займатися тим, що шукати не розбіжності, а спільне. Кращої ідеї, ніж ідея спільного мистецтва, важко придумати. Адже мистецтво близьке і зрозуміле кожному з нас”.
„Так, як зближує музика, навіть політики не можуть зблизити, – наголосив художній керівник камерного оркестру „Harmonia Nobile” з Івано-Франківської обласної філармонії Олег Герета. – Зізнаюся, я вперше приїхав до Донецька, хоча десятки разів був в Італії, Польщі, Німеччині. Упевнений в абсолютному успіху таких проектів, як „Схід – Захід”. Єдність будується на людських стосунках. Вражені, наскільки щирі і теплі почуття висловлювали жителі ваших міст. Гадаю, від сьогодні і назавжди ми – разом”.
Переглядів: 919 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]