Вівторок, 19.03.2024, 12:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 10
Перемога над «свинством»,
чи Затишшя перед бурею?


…Лікувальні заклади Івано-Франківська  переповнені. Пацієнти з ГРВІ, симптомами грипу та ускладненнями зайняли не лише всі вільні місця в інфекційних та терапевтичних відділеннях, а й «змусили» адміністрацію встановити додаткові. Центральна міська лікарня практично перепрофільована в інфекційний госпіталь… Катастрофічна нестача медикаментів, паніка… Інформаційні повідомлення, наче зведення з фронтів…
Саме таку картину можна було спостерігати два роки тому, коли в Україну несподівано увірвався вірус А (H1N1) Каліфорнія-2009 – страшний пандемічний грип. Нетипові пневмонії стрімко розвивалися, а жодні ліки не допомагали. Зараз моторошно згадувати порожні вулиці, переляк і паніку, черги в аптеках, увімкнені канали новин, з яких чекали хоч якоїсь обнадійливої інформації. 
І ось уже два роки про «свинячу» епідемі ... Читати далі »
Переглядів: 1120 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Навіщо видумувати велосипед?
Замість ухвалення нових програм розвитку комунального транспорту краще виконувати існуючі


Після вересневого страйку приватних перевізників міська рада доручила управлінню економічного та інтеграційного розвитку спільно з ДКП «Електроавтотранс» до 1 листопада розробити програму розвитку комунального транспорту. Здавалось би, логічний крок. Страйкуючи, перевізники на шість годин зупинили всі автобуси, які обслуговували міські маршрути. І щоб місто в подальшому від них не дуже залежало, настав час подумати про розвиток комунального електро- і автотранспорту. Однак, навіщо розробляти нову програму розвитку, якщо не виконуються вже ухвалені міські й державна програми розвитку ДКП «Електроавтотранс»?



Інвестиції  в тролейбус

Член створеної міським головою робочої групи з розроблення нової програми розвитку комунальн ... Читати далі »
Переглядів: 821 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Попереду ще дуже багато роботи!
Микола Зелінський, депутат облради,  фракція «Батьківщина»

Депутатська діяльність не завершується участю в роботі сесії обласної ради. При добросовісному виконанні своїх обов’язків – це клопітка праця та зусилля, які направлені на покращення добробуту громади, соціально-економічний та культурний розвиток краю. Завдяки активній роботі депутатської фракції «ВО«Батьківщина» в обласній раді  та налагодженій спільній праці з партнерами по коаліції вдалося зрушити з місця низку проблемних питань, які фінансуватимуться за рахунок обласного бюджету.
Серед досягнень, про які уже можна говорити, – побудова сільського стадіону в с. Микитинці, реконструкція адмінбудинку під міську лікарню на 30 ліжок в селищі Єзупіль Тисменицького району, влаштування систем опалення будинків культури, заміна дерев’яних вікон на енергозберігаючі, капітальн ... Читати далі »
Переглядів: 705 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Сміття виставлять на конкурс

У зв’язку з реформуванням житлово-комунального господарства в грудні в місті відбудеться конкурс на вивезення твердих побутових відходів.

Про це повідомив перший заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Василь Білик. За його словами, проблема своєчасного вивезення сміття особливої актуальності набула саме зараз, коли контейнерні майданчики «обростають» купами опалого листя, зрізаного гілля та іншими негабаритними відходами. А фірми-вивізники сміття відмовляються його забирати, бо ці послуги, мовляв, не включені в структуру тарифу на вивезення ТПВ.
Як не дивно, найбільше нарікань викликає робота колишнього комунального «АТП-0928», яке зараз є відкритим акціонерним товариством. «З «АТП-0928» дуже важко розмовляти, – каже В.Білик. – Хоча 51% його майна є комунальним, це відкрите акціонерне товариство, яке працює як хоче. Якщо вони не покращать р ... Читати далі »
Переглядів: 709 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (1)

Світлофори нового покоління

З’явились на перехресті вулиць Вовчинецької та Івасюка. Монтаж новітнього світлофорного об’єкта виробництва фірми «СЕА Електронікс» з світлодіодними лінзами завершили в п’ятницю працівники ДП «Міськсвітло». За словами його директора Юрія Волошанського, це перший такий світлофор в нашому місті. Його особливсість в тому, що за допомогою JPS-зв’язку інформація про роботу світлофора передаватиметься на центральний пульт керування і відбуватиметься візуалізація цього об’єкта. Він також буде повністю готовий до роботи в єдиній системі керування світлофорними об’єктами, яку згодом планують створити в Івано-Франківську.

Переглядів: 832 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (1)

Траншеї засипатимуть снігом?
За минулий тиждень муніципальна інспекція з благоустрою видала 13 аварійних ордерів на проведення земляних робіт. Загалом в місті наразі налічується 57 розкопок з невідновленим асфальтним покриттям, – повідомив керівник інспекції Степан Кукула.
Найбільше невідновлених розкопок на рахунку «Теплокомуненерго», міського району електромереж та міського управління з експлуатації газового господарства. Два останні з відновленням асфальтного покриття зволікають впродовж кількох тижнів. Особливе занепокоєння викликає аварійна розкопка магістрального газогону на проїжджій частині вулиці Бандери, поблизу «Автоколони 2222». Вона щодня збільшується, бо газовики там шукають місце витоку блакитного палива.
З огляду на погіршення погодних умов, перший заступник міського голови Зіновій Фітель доручив пришвидшити темпи ремонтних робіт з наступним відновленням покриття, щоб згодом траншеї не довелось засипати вже снігом. ... Читати далі »
Переглядів: 890 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Води позбавив забудовник?
Мешканці новобудови на вулиці Хіміків, 22 скаржаться на відсутність води на верхніх поверхах будинку.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, це вина забудовника. За її словами, спершу цей будинок планувався дев’ятиповерховим, але забудовник спорудив його 11-поверховим. Тому на верхні поверхи вода й не доходить.   
Заступник генерального директора КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Микола Калайда каже, що для вирішення проблеми із забезпеченням верхніх поверхів холодним водопостачанням забудовник повинен встановити будинкову насосну станцію.
Наш кор.
Переглядів: 780 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Тепло вже є, гаряча вода буде
Весь житловий фонд міськради вже обігрівається.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. Вона зазначила, що холодними в будинках залишаються ще чотири стояки опалення. Для подачі теплоносія необхідно виконати зварювальні роботи, що комунальники зроблять найближчим часом.
Трохи гірша ситуація з гарячим водопостачанням. Без гарячої води змушені обходититсь мешканці шести будинків. У трьох з них – через пошкодження на трасі, а в інших трьох – через проблеми з будинковими системами. Всі необхідні ремонти, за словами Т.Клочко, тепловики планують завершити до 15 листопада.
Наш кор.
Переглядів: 725 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Камінь під перинатальний центр

В Івано-Франківську поблизу обласної клінічної лікарні в мікрорайоні «Пасічна» урочисто заклали камінь під будівництво перинатального центру.

«Президент України минулого року був в нашій області і дав доручення побудувати сучасний, оснащений за останнім словом медичної техніки, перинатальний центр, з урахуванням передового досвіду світу, – наголосив присутнім на урочистостях голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. – Будівництво перинатальних центрів є національною програмою України. Це ідея Президента Віктора Януковича. Цього року у державі побудовано три таких центри, наступного року планується звести ще п'ять».
Вітаючи зібрання з подією зародження потрібного Прикарпаттю і прикарпатцям сучасного перинатального центру, голова обласної ради Олександр Сич запевнив медиків, що очолювана ним обласна рада також підкладе своє плече.
Обласний перинатальний центр в Івано-Фран ... Читати далі »
Переглядів: 798 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:
«Українська армія не готова до зовнішніх викликів»


2010 і 2011 роки втрачені з точки зору розвитку армії, вважає голова парламентського Комітету з питань нацбезпеки та оборони Анатолій Гриценко.

Обговорюючи проблеми безпеки у прямому ефірі програми «Велика політика» на телеканалі «Інтер», Гриценко зауважив, що базовий документ – Стратегія національної безпеки – лежить без підпису вже цілий рік.
«Нема кому його затвердити. Це означає, що пропущений цілий рік з точки зору планування і розвитку. За півтора року правління Януковича не з’явилося жодного програмного документа, який би визначав перспективи розвитку армії не те, що на 10 або 5 років, а хоча б на рік вперед. Такого ніколи не було за 20 років», – заявив голова профільного Комітету.
Зараз немає ні програми розвитку армії, ні програми розвитку озброєнь, ні програми розвитку оборонно-промислового комп ... Читати далі »
Переглядів: 774 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (1)

Готуй гаманець влітку, щоб вдягнутися взимку
Зимові обновки обійдуться франківській сім’ї як мінімум у 6-7 тисяч гривень


Якщо синоптикам поки що важко спрогнозувати, наскільки морозною буде цьогорічна зима, то всю суворість ціни на зимовий одяг можна відчути вже сьогодні. Кілька сотень, а то й тисяч гривень доведеться викласти з гаманця, щоб оновити теплий гардероб.

Зустрічають по одежі…

На жаль, саме цей критерій сьогодні є чи не основним для визначення соціального статусу. Сучасний одяг давно вже втратив свою основну функцію зігрівати тіло. Перш за все, речі повинні тішити око. Тенденції, фасони, кольори, аксесуари – від цього різноманіття очі розбігаються. І плаче гаманець.
Хутро – це той товар, ціни на який не мають верхньої межі. Але ми не заглиблюватимемось у забаганки «козирних» дамочок, а спробуємо підрахувати, скільки потрібно витратити пересічній франківчанці, щоб оновити зимовий гардероб. < ... Читати далі »
Переглядів: 1507 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Василь Рущак:
«Ми зробили все, щоб місто було з теплом»


Попри всі песимістичні прогнози, опалювальний сезон в Івано-Франківську  розпочався вчасно. Як цього вдалося досягти, чи теплопостачання буде стабільним і які перспективи чекають на комунальну теплоенергетику розповідає заступник головного інженера  державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак.


– Василю Степановичу, з якими технічними проблемами довелося стикнутися під час підготовки до опалювального сезону?
– Найбільша проблема – це зношеність наших мереж більш як на 70%. Під час гідравлічних випробувань ми виявили 180 пошкоджень, більшість з яких – на мережах від котельні на вулиці Індустріальній. На жаль, з кожним роком кількість пошкоджень лише зростає, бо мережі старішають. Але ми зробили все, щоб місто було з теплом.
За літній період ми замінили понад чотири кілометри теплотрас. Інтенсивно працювал ... Читати далі »
Переглядів: 842 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Краще ремонтують

Рішення про передачу функцій замовника на виконання капітального ремонту доріг та міжбудинкових проїздів від управління житлово-комунального господарства до управління капітального будівництва було вірним і себе виправдало, – вважає перший заступник міського голови Зіновій Фітель.
«Зараз на всі об’єкти виготовляються проекти. Вони проходять експертизу. Ми вже розуміємо, які мережі треба міняти, що робити. І навіть креслення є, – пояснює З.Фітель. – Як це все робилося досі, мені важко сказати, бо я цим не займався. Але те, що інженерна підготовка майбутніх робіт стала кращою і якіснішою – це факт. Всі передбачені кошти на капремонти доріг і будинкових територій цього року будуть освоєні», – запевнив перший віце-мер.
Принагідно він повідомив, що розпочинаються роботи з розширення перехрестя вулиць Галицької-Тролейбусної-Пасічної. «Є проектна документація. Передбачена заміна всіх комунікацій. Ми розширимо перехрест ... Читати далі »
Переглядів: 821 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Тринадцятого о тринадцятій...
Вчетверте за п’ять років чемпіона області назве «золотий матч»


Дещо перефразувавши героїв нетлінної «Іронії долі…», можемо сказати: є у нас традиція – наприкінці кожного сезону проводити «золотий матч». Починаючи з 2007 року, без його допомоги визначити найсильнішу команду краю вдалося лише одного разу. Ось і тепер 30-матчевого турнірного марафону знову забракло…

Та якщо у попередні роки боротьбу за нагороди змагань вели по два клуби, то тепер їх виявилося троє. До учасників «золотого матчу-2010» – коломийських (торік – печеніжинських) «Карпат» і франківського «Тепловика» несподівано приєдналося тлумацьке «Придністров’я». Зрештою, саме воно зійдеться у битві за найвищу сходинку з коломиянами. Матч відбудеться в обласному центрі на стадіоні «Наука» цієї неділі, 13 листопада, і розпочнеться о 13-й годині. Забобонним тут не місце…
Якщо автор цих рядків не помиляється, то недільний ... Читати далі »
Переглядів: 716 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Кубок чемпіонів
Група А. 3 тур. Черче – Цінева – 1:1. Оболоня – Тужилів – 0:5. 4 тур. Черче – Оболоня – 3:1. Тужилів – Цінева – 3:1. 5 тур. Оболоня – Цінева – 1:0. Черче – Тужилів – 1:1. 6 тур. Цінева – Черче – 3:1. Тужилів – Оболоня – 3:4. Становище команд: Тужилів – 13 очок, Оболоня – 9, Цінева – 7, Черче – 5.
Група Б. 3 тур. Перерісль – Павлівка – 3:2. 4 тур. Бовшів – Павлівка – 0:4. 5 тур. Перерісль – Бовшів – +:-. 6 тур. Павлівка – Перерісль – +:-. Становище команд: Перерісль – 9, Павлівка – 6, Бовшів – 3.
Група В. 3 тур. Дзвиняч – Прибилів – 5:1. 4 тур. Дзвиняч – Вільхівці – 1:1. 5 тур. Вільхівці – Прибилів – +:-. 6 тур. Прибилів – Дзвиняч – 2:3. Становище команд:  Вільхівці – 8, Дзвиняч – 7, Прибилів – 1.
Група Г. 3 тур. Видинів – Пістинь – 2:5. 4 тур. Струпків – Видинів – 1:1. 5 тур. Струпків – Пістинь – -:+. 6 тур. Пістинь – Видинів – +:-. Становище команд: Пістинь – 12, Видинів – 4, Струпків – 1.
12-13 листо ... Читати далі »
Переглядів: 908 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Важка осінь «Енергетика»

Бурштинський «Енергетик» продовжує важкі бої за збереження прописки у першому дивізіоні. Останні матчі залікових пунктів команді не додали. Вона поступилася «Одесі» і запорізькому «Металургу». Турнір триває...

Чемпіонат України. 1 ліга. 18 тур. 28-30 жовтня. «Енергетик» – «Одеса» – 0:1 (Косирін, 35). Вил.: Лазорик, 31 (Е), Гребинський, 86 (Е). «Говерла-Закарпаття» – «Зірка» – 2:0. «Севастополь» – «Кримтеплиця» – 1:1. «Сталь» – «Львів» – 2:0. «Олімпік» – «Динамо-2» – 1:0. «Нафтовик-Укрнафта» – «Нива» В – 0:4. «Арсенал» – «Миколаїв» – 5:0. «Геліос» – «Буковина» – 0:2. «Титан» – «Металург» – 0:2. 19 тур. 5-6 листопада. «Миколаїв» – «Зірка» – 3:1. «Нива» В – «Арсенал» – 0:2. «Динамо-2» -«Нафтовик-Укрнафта» – 1:0. «Одеса» – «Сталь» – 1:2. «Металург» – «Енергетик» – 4:0 (Годой, 53, Рудика, 76, Сидорчук, 81, Джеферсон, 90+3). Вил.: Юрченко, 90+3 (Е). «Буковина» – «Титан» – 3:1. «Кримтеплиця» – «Г ... Читати далі »
Переглядів: 701 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Вакації довжиною у п’ять місяців

Завершився осінній відтинок змагань у команд другої ліги. Турнір поновиться лише за п’ять місяців, на початку квітня! Навесні команди зіграють по десять матчів.

Франківське «Прикарпаття» пішло на зимові вакації шостим. Пішло в цілковитій тиші – жодних коментарів від керманичів колективу так ніхто і не дочекався. Залишається тільки гадати, що на меті у прикарпатців.
Першість України. 2 ліга. Група А. 15 тур. 30-31 жовтня. «Украгроком» – «Скала» – 1:0. «Єдність» – «Динамо» – 4:1. «Енергія» – «Чорноморець-2» – 1:1. «Славутич» – «Кристал» – 1:0. СКАД-«Ялпуг» – «Десна» – 0:4. «Реал Фарм» – «Прикарпаття» – 1:0 (Рудий, 65). «Суми» – «Нива» Т – +:-. 16 тур. 5 литопада. «Десна» – «Реал Фарм» – 2:0. «Нива» Т – СКАД-«Ялпуг» – 1:1. «Кристал» – «Суми» – 1:2. «Чорноморець-2» – «Славутич» – 2:3. «Динамо» – «Енергія» – 0:1. «Прикарпаття» – «Украгроком» – 3:0 (Андрєєв, 9, Івашко, 32, Гурський, ... Читати далі »
Переглядів: 863 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Чеський бар’єр
«Говерла» дебютувала на євроарені


Старт «Говерли» в єврокубках припав на не надто вдалий для франківців період. Після вдалої серії ігор в національному чемпіонаті команда в останніх матчах зазнала трьох поразок, відкотившись з першої на п’яту позицію. Поразкою для прикарпатців завершився й дебютний поєдинок в Єврочеленджі.

Першим суперником «Говерли» у новому турнірі став чеський «Простейов» з однойменного 45-тисячного містечка. В національному чемпіонаті цей колектив наразі йде другим, поступаючись… ще одному учаснику групи С – «Пардубіце». До Івано-Франківська простейовці добиралися автобусом, здолавши майже 800 км.
Варто відзначити великий досвід виступів цієї команди на євроарені. Лише в минулому сезоні «Простейов» зіграв у Єврочеленджі 14 матчів, увійшовши до числа 16-ти кращих команд турніру. Втім, здолати чехів «Говерлі» було цілком до снаги. Для перемоги прикарпатцям забракло якоїсь м ... Читати далі »
Переглядів: 849 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

«Ураган» відкрив офіс

Минулого четверга до дев’ятої річниці свого утворення НФК «Ураган» відкрив офіс. Він розмістився у приміщенні по вул. Чорновола, 7. З-поміж іншого, тут знайшли притулок головні трофеї клубу – кубок чемпіонів України, суперкубок  та багато інших цікавих речей.
А вже за дві доби «ураганівці» гостювали у Рівному, де переграли місцевий «Кардинал» – 4:2. Цікаво, що всі голи були забиті до перерви. Варто відзначити перший успіх вихованця клубу 18-річного Тараса Королишина.


Сьогодні «Ураган» протистоятиме одному з своїх головних конкурентів – харківському «Локомотиву» на його майданчику. Виїзну серію нашої команди продовжить елітний раунд Кубка УЄФА, матчі якого відбудуться в італійській Падуї з 17 по 20 листопада.   
Чемпіонат України. Екстра-ліга. 8 тур. 29-30 жовтня. «Енергія» – «Кардинал-Рівне» – 3:2. «Єнакієвець» – ЛТК – 2:3. «Локомотив» – «Моноліт» – 2:1. 9 тур. 5 л ... Читати далі »
Переглядів: 808 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (1)

На зламі епох
Два десятиліття «срібному» успіху «Прикарпаття»


Цими днями виповнюється 20 років з моменту завершення останнього чемпіонату СРСР. За його підсумками івано-франківське «Прикарпаття» вибороло срібні нагороди в українській зоні другої ліги і увійшло у т.зв. буферну лігу, де в західній зоні, окрім українців, змагалися команди з Білорусі, Молдови та Закавказзя. Однак остаточний розпад радянської імперії, що був оформлений за кілька тижнів, вивів нашу команду у вищу лігу чемпіонату України. 

Команду 20-річної давності зібрали місцеві фахівці у складі випускника вищої школи тренерів у Москві Івана Краснецького, Михайла Гнатишина і Тараса Белея. Всі свого часу разом захищали кольори місцевого «Спартака». Краснецький став біля керма команди в розпал попереднього сезону, замінивши Бориса Стрельцова. Під орудою Стрельцова «Прикарпаття» вибороло «бронзу» у надзвичайно сильному за складом учасників чемпі ... Читати далі »
Переглядів: 727 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Маленький талант Івано-Франківська

Марині Стефанів 9 років. Вона учениця 4 класу Івано-Франківської гімназії №3.
Крім того, з 6 років дівчинка навчається у музичній школі №1 по класу фортепіано. Змалку Марина мріяла грати саме на цьому музичному інструменті. Хоча любов до мистецтва проявилася у дівчинки значно раніше.


Ще з чотирирічного віку Марина Стефанів почала відвідувати студію „Ритм-Престиж” при  Івано-Франківському Центрі дитячої творчості. Тут з дівчинкою займається Віталій Богданович Микицей, який за час своєї роботи виховав не одне покоління талановитих, обдарованих дітей.
Крім того, змалку дівчинка почала займатися вокалом. Її першою вчителькою стала відома композитор і співачка Оксана Шинкарук, яка при Центрі дитячої творчості займалася з дітьми на студії „Ксена”. А згодом Марина розпочала навчання у „Вокальній студії Ірини Батюк” при міському Центрі дозвілля дітей та юнацтва. Марині дуже по ... Читати далі »
Переглядів: 1003 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)

Оновлений басейн готовий до роботи

У понеділок відбулася презентація оновленого басейну у міській поліклініці №2. Для  капітальної реконструкції басейну міська рада з  бюджету міста  виділила  42 тис. гривень, а ще  25 тис. грн. (для заміни у басейні вікон та дверей)  виділили з свого  депутатського фонду депутати з фракції ВО «Свобода».

Басейн буде обслуговувати пацієнтів, мешканців мікрорайону та усіх бажаючих. Хворі, за призначенням лікарів, безкоштовно з лікувальною метою займаються плаванням до 15-ї години щодня, крім вихідних. Всі інші, бажаючі оздоровитися чи навчитися плавати, мають змогу це зробити з 15-ї до 20-ї години. Варто зазначити, що також сформовані дитячі групи, які займаються плаванням під керівництвом професійних тренерів.
Оскільки витрати на підігрів води та інші комунальні послуги не передбачені в бюджеті, басей, щоб бути самоокупним, вимушений працювати ... Читати далі »
Переглядів: 700 | Додав: bond | Дата: 10.11.2011 | Коментарі (0)