Вівторок, 19.03.2024, 06:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 24
Дмитро ШЛЕМКО:
«Сьогодні той дух Майдану в суспільстві не витає»



22 листопада 2011 року. День Свободи. Це свято було встановлено Президентом Віктором Ющенком на честь початку Помаранчевої революції у 2004 році «з метою затвердження в Україні ідеалів свободи і демократії». Помаранчева революція через сім років для багатьох українців стала періодом розчарувань, для декого – приводом із ностальгією згадати про події осені 2004-го.
У вівторок гостем редакції «Західного кур’єра» був народний депутат фракції БЮТ-«Батьківщина» Дмитро Шлемко. Лідер прикарпатських «бютівців» висловив свою думку про причини поразки лідерів Помаранчевої революції, а також розкрив деякі карти майбутньої боротьби опозиції з владою на виборах-2012 до Верховної Ради України по мажоритарних округах Івано-Франківщини.


– Дмитре Васильовичу, якщо н ... Читати далі »
Переглядів: 1147 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Протистояння із забудовником


Віталій БУРКО,

депутат міськради, фракція ВО «Свобода»

 
Перебуваючи нещодавно в службовому відрядженні в Києві, я мав можливість  спостерігати за життям міста. Зокрема, серед іншого, впало в око те, що в різних мікрорайонах та в центрі зводяться нові багатоповерхові житлові будинки. Звичайно,  запримітив ряд порушень вимог чинного законодавства в галузі будівництва – багатоповерхівки зводяться в парках, скверах, в природоохоронній зоні річки Дніпра тощо. Але здивувало мене не це – подібне відбувається по всій державі. Подив викликало те, що  незважаючи на дорожнечу землі в Києві, все ж знаходиться місце для добротних дитячих майданчиків. Практично у всіх дворах, де  вдалося ... Читати далі »
Переглядів: 771 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Чия земля?
Розмови про ринок землі голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк вважає не більше, ніж простими політичними спекуляціями. Про це він повідомив під час засідання колегії ОДА. На разі всю роботу щодо проведення земельної реформи вирішили звести до інформаційних повідомлень та роз’яснень мети такої реформи.

Після інформації в.о. начальника головного управління Держкомзему в області Володимира Боднарчука про підготовку до земельної реформи і широку інформаційну кампанію з цього приводу Михайло Васильович дав доручення управлінню земельних відносин розписати по роках усі кроки. Найперше потрібно зайнятися питанням розмежування земель державної та комунальної власності, встановлення меж між населеними пунктами та врегулювати процес отримання населенням державних актів на землю.
«Ми маємо визначитися з паями: скільки коштів виділяє обласний бюджет, скільки районні бюджети, а скільки ми маємо просити грошей у держав ... Читати далі »
Переглядів: 798 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Комунальні слухання: 100 годин, 300 звернень
Вперше громадські слухання з доведення інформації про нові комунальні тарифи були реальним діалогом з громадою. Таку думку одностайно підтримали учасники круглого столу, який відбувся у міській раді 18 листопада.
З 21 жовтня по 8 листопада 2011 року в Івано-Франківську відбулись 26 громадських слухань, що проводились комунальним підприємством «Єдиний розрахунковий центр» на виконання розпорядження міського голови.
Слухання відвідали приблизно 1500 чоловік, тобто понад 1% мешканців багатоквартирних будинків. Майже 100 годин тривало обговорення. За підсумками організатор отримав близько 300 письмових звернень.
«Комунальна реформа у місті Івано-Франківську триває, і сьогодні міська влада системно рухається у напрямку її успішної реалізації. Звичайно, часом виникають труднощі, проте головне завдання, яке поставлено, – це максимальна відкритість процесу та врахування думки г ... Читати далі »
Переглядів: 983 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ приймає Міжнародний форум
Сьогодні та завтра в Івано-Франківську відбуватиметься  Міжнародний інвестиційний економічний форум «Партнерство та перспектива». В рамках форуму планується підписання ряду важливих документів. 
А саме Генеральний договір між NEFCO (через банк „Львів”) та Івано-Франківською міською радою про отримання цільового пільгового кредиту на впровадження енергозберігаючих заходів на об’єктах соціальної сфери міста Івано-Франківська; «Угода мерів щодо сталого енергетичного розвитку і захисту клімату»; меморандум про взаєморозуміння між проектом „Реформа міського теплозабезпечення в Україні” (РМТ) та Івано-Франківською міською радою щодо співробітництва в рамках технічної допомоги для розвитку фінансово життєздатної та стабільної галузі міського теплозабезпечення; меморандум про наміри між групою іспанських інвесторів та  Івано-Франківською міською радою про реалізацію інвестиційного про ... Читати далі »
Переглядів: 820 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

«Проект ЄС»:
нові контейнери для зберігання твердих побутових відходів
Управлінням економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради 21 листопада 2011 року підписано договір про закупівлю для міста контейнерів для зберігання твердих побутових відходів. Постачальником контейнерів стало  Товариство з обмеженою відповідальністю «АФТ ГРУП» (м.Київ), яке надало найвигіднішу цінову пропозицію під час проведення міжнародного конкурсу відкритих торгів, в якому брали участь чотири учасники.
 Джерело фінансування закупівлі – кошти міського бюджету та кошти проекту Європейського Союзу. Досягнуто домовленості з постачальником про те, що на кожному контейнері має бути зроблене тисненням маркування «ПРОЕКТ ЄС».
Підписання договору про закупівлю контейнерів для зберігання ТПВ стало логічним продовженням розпочатої ... Читати далі »
Переглядів: 805 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Вулиця без автобусів, зупинка – без пасажирів
Мешканці вулиці Богдана Хмельницького, керівництво і студенти коледжу електронних приладів та працівники і відвідувачі ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» нарікають на відсутність прямого автобусного сполучення.

Ця проблема з довгою «бородою». Вулицею Хмельницького мав пролягати автобусний маршрут №63 «вул. Б.Хмельницького – АС-3». Було кілька спроб налагодити роботу цього маршруту. Один із підприємців, поруч магазинчика, навіть спорудив павільйончик автобусної зупинки. Однак трохи поїздивши, перевізники відмовлялись обслуговувати маршрут №63, пояснючи це збитковістю перевезень.
Проблему відсутності автобусного сполучення неодноразово намагались вирішити всі колишні керівники «Теплокомуненерго». Однак їм це не вдалось. Зараз, кажуть, на підприємстві, ведеться мова про те, щоб вулицею Хмельницького  ... Читати далі »
Переглядів: 910 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Уроки Майдану з позиції регіоналів
Ось уже кілька років 22 листопада в Україні встановлено День свободи, визначений указом Президента Віктора Ющенка у 2005 році. І кожного року ця дата викликає дискусії в суспільстві, – мовиться у розповсюдженій заяві Партії регіонів. – Кожного разу знаходяться політики, які вважають, що вони мають монопольне право на свободу і на День свободи. В результаті замість того, щоб свято згуртовувало людей, воно їх продовжує ділити. І причина в тому, що в саму ідеологію указу було закладено домінування однієї частини України над іншою.
22 листопада – початок помаранчевих подій – для одних було піднесенням, надією. Для інших, які від початку не вірили у щирість слів та намірів помаранчевих лідерів, цей день означав розчарування і змарновані сподівання. Прикро, що роки минули, а цей поділ, узаконений тоді президентом Ющенком, не перестав різнити людей. І ставлення до цього дня досі викликає неодно ... Читати далі »
Переглядів: 765 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Виборча кістка без м'яса
Підтримка нинішньою парламентською опозицією у складі фракцій БЮТ та НУ-НС закону про вибори народних депутатів свідчить про те, що вона фактично припинила своє існування. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.
Зокрема, Олег Тягнибок зазначив, що чинна опозиція у Верховній Раді є "недієздатна та імпотентна". "Учорашнє прийняття закону – це така собі кістка, навіть без м'яса, просто гола кістка, кинута зі столу Януковича парламентській опозиції. Опозиція ж схопила ту кістку і тішиться. Таким чином, з вчорашнього дня опозиції у ВР фактично вже не існує. Її голосування за цей закон стало дуже серйозним укріпленням влади президента", – упевнений націоналіст.
Він припустив, що існували певні "таємні домовленості" між БЮТ, НУ-НС та ПР, про які "Свободі" було нічого не відомо.
Окрім того, за словами Тягнибока, очевидним є те, що ні для представників парламентської оп ... Читати далі »
Переглядів: 740 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Договірний матч на користь Януковича

Чому я проголосував «проти» законопроекту Банкової про вибори народних депутатів України?

Чому вчинити так само переконував усіх, хто називає себе опозиціонером?
Чому результат «366 – за» вважаю не консенсусом, а скоріше змовою – між Банковою і вождями опозиції в Раді?
Банкова (за підтримки опозиції) прийняла концептуально свій закон, розроблений без опозиції і спрямований проти опозиції, аби Янукович отримав більше шансів контролювати наступний парламент.
Рейтинг Партії регіонів стрімко падає, тож їх надія – насамперед на 225 мажоритарників, які тепер є (закон дозволив) і які будуть (закон дозволив) «незалежними самовисуванцями»: нібито не від ПР, а по суті – приховані «тушки».
Опозиціонери, делеговані до складу ТСК (тимчасової спеціальної комісії), в перший же день здали позиції – щодо збереження нинішнього закону (який не залишає ПР ша ... Читати далі »
Переглядів: 761 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Світовий Банк готовий інвестувати інфраструктурні проекти

В Івано-Франківську група Світового Банку представляла Стратегію партнерства з Україною на 2012-2016 роки


Минулого тижня Івано-Франківськ відвідали представники Групи Світового Банку, які презентували Стратегію партнерства з Україною на 2012-2016 роки. Цільові зустрічі відбулися з представниками громадських організацій та бізнесових кіл обласного центру Прикарпаття.


За словами Дмитра Деркача, керівника служби зовнішніх зв’язків Світового Банку, такі відкриті консультації щодо Стратегії мають на меті вивчити погляди  громадянського суспільства, представленого  різноманітними неурядовими організаціями, аналітичними центрами, академічними установами та звичайними громадянами. Результати таких консультацій планується відтворити у кінцевому варіанті Стратегії, тож представники СБ уважно розглядають пропозиці ... Читати далі »
Переглядів: 818 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

«Іменем Моїм виганятимете злих духів…»
Написати статтю на таку, м’яко кажучи, оригінальну тему мене змусила пригода, котра трапилася два роки тому з моєю родичкою і так чи інакше вплинула на кожного члена нашої сім'ї. Той випадок не просто залишив глибокий слід у душах причетних до нього людей: ми по-іншому стали дивитися на життя, не перейматися дрібницями і по-справжньому цінувати час, проведений у любові та спокої.
Страшні видіння
Люба – моя двоюрідна сестра –  росла допитливою, жвавою та енергійною. Закінчила філологічний факультет Прикарпатського університету ім. Стефаника, влаштувалася на роботу вчителем в одну із загальноосвітніх шкіл міста. Згодом вийшла заміж, народила двоє дітей. Із чоловіком стосунки складалися пречудово, та й батьки допомагали усім, чим могли. Одним словом – радій та насолоджуйся життям.
Але з деяких пір із Любою почало коїтися щось дивовижне: в ... Читати далі »
Переглядів: 1199 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Врятувати честь мундира
За інформацією СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області минулого тижня працівники відділу внутрішньої безпеки в Івано-Франківській області ДВБ МВС України спільно з працівниками УСБУ в Івано-Франківській області провели заходи щодо документування протиправних дій працівників міліції. Так в одному з сіл Надвірнянського району були затримані два дільничних інспектори міліції місцевого райвідділу, які, зловживаючи своїм службовим становищем та переслідуючи корисливі мотиви, протягом 15-17 листопада вимагали та отримали від жителя Надвірнянського району грошові кошти в сумі 2000 гривень за позитивне прийняття рішення по матеріалах, пов’язаних з фактом спричинення ним тілесних ушкоджень громадянину.
Матеріали за даним фактом скеровані у прокуратуру Надвірнянського району для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Не все золото, що блищить

Як в ... Читати далі »
Переглядів: 664 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Втрачене покоління?
Їх ніхто не відштовхує, з ними не ворогують, їх навіть не вважають за якусь банду чи угруповання злочинців, проте за переконаннями і у власній свідомості ці молоді люди вважають себе особливими – не такими, як усі інші члени суспільства. А свої  манери та звички вони ладні демонструвати не тільки поведінкою, котра, на перший погляд, здається неадекватною, але одягом та макіяжем темного кольору. Мова йде про так звані молодіжні субкультурні угруповання – готи, панки, емо. Існування таких субкультур варто розглядати як соціальну проблему.
Вступити в секту
Студентка інституту філології Марта не вважає себе прихильницею жодної із цих груп, проте каже, що її знайомі та родичі часто думають цілком навпаки. Вся проблема дівчини полягає у любові до чорного кольору. В цьому і вся суть, запевняє вона. Втім, як не дивно, але її смаки цілком перегукуються із смаками са ... Читати далі »
Переглядів: 1283 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

«25 дм в квадраті»
21 листопада у малесенькій галереї-рамарні „Цмок”, що біля філармонії, відкрилась малесенька виставка. Це, властиво, лише один стенд, на якому розміщено майже тридцяти зображень дерев. Таку акцію вирішив організувати івано-франківський художник Мирослав Яремак до 25-річчя виставкової діяльності. Яремак завжди малював дерева, то бачимо картини різних років. Хоч зображено все наче дуже просто, легко, але зроблено майстром, тому у кожного дерева – свій настрій і характер. Виставка триватиме до 25 грудня. Якщо знайдете „своє” дерево, то його можна придбати, і чим скоріше – тим дешевше. І „пересадити” у свою кімнату. Хай росте...
Анна КИРПАН
Переглядів: 723 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Історії любові і самотності
Нещодавно побачила світ поетична збірка журналістки, поетеси, автора пісенних текстів Любові Загоровської «Назустріч вітру», яку авторка презентуватиме лише наступного тижня. Це перша книга поетеси, де щемна і ніжна лірика переплітається із філософсько-медитативною поезією. Сама книжка складається із трьох розділів: «Ретроспектива ніжності», «Лабіринти пам’яті», «Наспіви». Збірка поезій Любові Загоровської побачила світ завдяки коштам, які виділив Івано-Франківський міськвиконком.
Як зізнається авторка, практично всі твори, які увійшли до збірки, писалися протягом останнього року, і тільки два вірші були створені ще у студентські роки. Є й зовсім свіжі, бо поки рукопис перебував у друкарні, то з-під пера виходили нові рядки, котрі Люба вважала за доцільне помістити у збірку.
З перших сторінок книжка заворожує світлою інтимною лірикою, подекуди навіть дуже простою, але із вдало підібраними ха ... Читати далі »
Переглядів: 737 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Хрестини книжки
У Центрі патріотичного виховання ім. Степана Бандери відбувся унікальний за своєю духовною наповненістю захід – хрестини книжки.
З нагоди 80-ліття з дня народження українського письменника Ярослава Дорошенка в місті вже проведено ряд ювілейних заходів. Але освячення книжки, благословення її на щасливу і довгу дорогу до людських сердець – таке відбувалось вперше. З ініціативи обласної організації Національної спілки письменників України за кошти Івано-Франківської міської ради у видавничо-поліграфічному товаристві «Вік» вийшли в світ спогади про поета «Летять у спомини літа», а також його сонетарій «На толоці одвічних таємниць».
Окрім високого смислового і художнього наповнення, ці книжки випромінюють енергетику добра, мудрості, світла.  І так захотілось привітати їх появу у нашому часі, захистити від тотального українського бездоріжжя, допомогти здійснити покладену на них місію, що народилася ідея ... Читати далі »
Переглядів: 869 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (1)

У ляльковому театрі грають «живу» драму
22  листопада в Івано-Франківському академічному театрі ляльок імені М. Підгірянки відбулася прем’єра «живої» драми – презентували великий шедевр Гофмана за п’єсою Ярослава Стельмаха «Крихітка Цахес».
Чесно признаюся, що й гадки не мала, що нова вистава обласного театру ляльок, на прем’єру якої йшла, мене здивує. А коли б зайшла туди ненароком, була б переконана, що до Івано-Франківська завітала якась дуже пристойна драматична трупа.
З першої хвилини глядач  потрапляє у незвичний світ маленької держави князя Деметрія. На глядача чекає гротескна історія про маленьку потвору, про побут і звичаї карликових князівств, які ще мали місце в Німеччині.
…На сцені ледь починає розвиднюватися, а глядач моторошно зіщулюється від надривного голосу.
«Цахесе, хлопчику мій! Любий Цахесе! Де ти?» — бачимо маленьку, притовчену життям зігнену жінку з вінком цибулі.». Вона поглядає ... Читати далі »
Переглядів: 957 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (1)

Спортовців відправляють на Чукалівку
Епопея з вибором місця для будівництва Палацу спорту в Івано-Франківську триває. Нещодавно обласні чиновники назвали нову адресу, за якою може розміститися довгоочікуваний об’єкт. Це приміське село Чукалівка, що належить до Тисменицького району.
Як відомо, спершу Палац спорту хотіли звести на території 63-го котельно-зварювального заводу з виходом на вулицю Микитинецьку. Там є чотири гектари вільної від забудови землі. Проте домовитися з підприємством про відчуження ділянки не вдалося, оскільки те перебуває у стадії перепідпорядкування.
Іншої вільної площі достатніх розмірів в місті не знайшли. Відтак було кинуто клич сільським радам, що входять до складу обласного центру. Загалом їх п’ять, однак бажання поділитися територією висловив тільки Вовчинець. В районі сільського стадіону на березі Бистриці є потрібна ділянка. Правда, берег тут неукріплений, а роботи із зведення захисної дамби суттєво пі ... Читати далі »
Переглядів: 801 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (1)

Стандартний результат
Івано-франківський «Ураган» завершив виступи в Європі
Івано-франківський «Ураган» завершив виступи у розіграші Кубка УЄФА. У груповому турнірі елітного раунду змагань український чемпіон посів звичне для останніх розіграшів третє місце. В неофіційному заліку змагань прикарпатці фінішували дев’ятими.
Свій виступ на Апенінах «Ураган» розпочав з міні-сенсації, поділивши очки з чинним володарем призу – італійським «Монтесільвано». Українці цілком могли відсвяткувати перемогу, якби за 54 секунди (!) до фінальної сирени Валентин Цвєлих реалізував 10-метровий. Однак переграти голкіпера кращий бомбардир франківського клубу не зумів.
Зауважимо, «Монтесільвано» сьогодні – це вже не той клуб, який на початку травня здобув звання найсильнішого на континенті (в італійській першості володарі Кубка УЄФА йдуть лише сьомими). Це підтвердив матч другого туру, в якому чемпіони Євро ... Читати далі »
Переглядів: 721 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Нічия перед вакаціями
Бурштинський «Енергетик» завершив осінню частину змагань на мажорній ноті. Прикарпатці вибороли нічию на полі «Кримтеплиці», котра на той момент йшла у турнірі третьою.
Домашня арена «тепличників» вважається щасливою для «енергетиків». Із восьми матчів у першостях країни прикарпатці поступилися тут лише двічі і стільки ж разів перемогли. Цього разу втримати переможний рахунок їм не вдалося.
На зимові вакації «Енергетик» пішов 16-м з незначним відставанням від тих, хто попереду. Якщо ж навесні бурштинці не зможуть покращити своє становище, місце у першому дивізіоні знову доведеться відстоювати у перехідній грі.
Зимова перерва триватиме чотири місяці. Перший весняний тур призначений на 23 березня. «Енергетик» прийматиме ПФК «Севастополь».
Першість України. 21 тур. 16-20 листопада. «Геліос» – «Говерла-Закарпаття» – 2:3. «Одеса» – «Нафтовик-Укрнафта» – 1:1. «Севастополь» – «Титан» – 2:0. «Нива» В – ... Читати далі »
Переглядів: 945 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Результативний «Калуш»
Хокейний клуб «Калуш» захопив лідерство у чемпіонаті Західноукраїнської хокейної ліги. Представники міста нафтохіміків виграли усі стартові матчі, продемонструвавши при цьому завидну результативність. Втім, головні матчі у лідера ще попереду. Франківське «Цунамі» посідає п’яту сходинку.
ЗУХЛ. Матчі за участю прикарпатців. «Калуш» – «ВІМ-Беркут» Львів – 18:1. «Цунамі» – «Експрес» Львів – 5:10. «Калуш» – «Любарт» Луцьк – 8:1. «Явір» Яворів – «Цунамі» – 2:5. «Цунамі» – «Калуш» – 2:6. «Калуш» – «Червоноград» – 9:1.
Становище команд
                  І     В     П          Ш    О
"Калуш”    5     5    0     54-10    15
"Експрес”    6& ... Читати далі »
Переглядів: 877 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Здолали сусідів
Франківська «Говерла» перервала власну смугу невдач, здолавши у черговому матчі національного чемпіонату львівську «Галичину» – 80:75. Цим поєдинком прикарпатці завершили перше коло змагань.
Вже цієї суботи матчем з тими ж таки галичанами підопічні Євгена Мурзіна мали розпочати другу частину чемпіонату. Однак директорат суперліги зважив на прохання «Говерли» про перенесення зустрічі. Клопотання франківців було зумовлено календарем міжнародних ігор, за яким їм належить зіграти два поспіль матчі Єврочеленджу у Чехії: вчора вони зустрічалися з «Пардубіце», а у вівторок вдруге зіграють з «Простейовом».
Чемпіонат України. 16-18 листопада. «Дніпро» – «Азовмаш» – 82:79. «Дніпро-Азот» – «Черкаські Мавпи» – 71:96. «Миколаїв» – «Хімік» – 80:85. «Дніпро» – «Черкаські Мавпи» – 84:54. «Ферро-ЗНТУ» – «Будівельник» – 70:78. 19-21 листопада. «Кривбасбаскет» – «Київ» – 86:80. «Донецьк» – «Будівельник» – 72:64. «Говерла ... Читати далі »
Переглядів: 822 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Зустрічайте новачка!
Після річної перерви івано-франківські волейболісти повернулися на всеукраїнську арену. Місце згаслого «Факела» зайняв ВК «Станіславів». Команда заявилася у найнижчий дивізіон – першу лігу.
Волейбольний клуб "Станіславів" утворений цього року на базі чемпіона області – "Буфало". З ініціативи гравців та за підтримки міської влади прийнято рішення про виступи у національній першості. Очолив команду екс-гравець «Факела» Роман Козак (тренер – Олег Запорожець), а домівкою «Станіславова» став добре знайомий шанувальникам волейболу спорткомплекс НТУНГУ.
Боротьбу за першість у третьому за ліком дивізіоні ведуть десять команд, що розділені на дві групи. Суперниками франківців на першому етапі є львівський «Барком», «Новатор-2-Прикордонник» Хмельницький, «Поділля-ТНПУ-Динамо» Тернопіль і СДЮСШ-ВНАУ-2 Вінниця. В іншому квінтеті – клуби з Чернігова, Сум, Харкова і Луганщини. По дві кращі команди зустрінуться у фіналі.
С ... Читати далі »
Переглядів: 1132 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)

Із мрією про чемпіонат світу


Миколі Волощуку 20 років. Він родом із Закарпаття. Навчався у Мукачівській школі-інтернаті для слабозорих дітей. Але доля закинула цього неймовірно обдарованого хлопця до Івано-Франківська, де він навчався і де цього року закінчив Івано-Франківський коледж фізичного виховання.
Змалку у Миколи було два великі захоплення: він дуже любив фізкультуру і музику. Ще з 6-літнього віку хлопчик захопився бойовими мистецтвами. Почав займатися карате, але через хворобу на декілька років залишив спорт і зайнявся грою на фортепіано.
Проте любов до спорту перемогла, і вже з 10-річного віку хлопець повернувся до занять карате. У цьому виді спорту Миколу просто зачарувала культура боротьби, філософія цього виду спорту, яка пропагує сувору дисципліну та повагу до свого суперника.
Микола займався спортом у Мукачівському клубі „Синай” під керівництвом тренера Романа Михайловича ... Читати далі »
Переглядів: 1265 | Додав: bond | Дата: 24.11.2011 | Коментарі (0)