Вівторок, 19.03.2024, 07:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 03
Тест на батьківство:
обміну та поверненню підлягають?



«Діти – це квіти життя!», «Діти – це наше майбутнє» , «Все найкраще – дітям!»… Ці заїжджені, немов стара платівка, висловлювання гарно виглядають на плакатах і у передвиборних кампаніях політичних ігрищ, але в реальному житті вже практи чно не несуть ніякої усвідомленої інформації.
Чому ж у нас так багато покинутих дітей, чому наші закони далеко не завжди захищають їх, чому в Інтернеті можна спокійно знайти сайти з дитячою порнографією?
Чому тема всиновлення дітей є однією з найулюбленіших сюжетних ліній сучасних серіалів та мильних програм. Кульмінаційний момент – дитина дізнається, що вона нерідна, що її обманювали все життя, кидається шукати справжніх батьків… Наше суспільство сприймає всиновлення як героїчний, неординарний вчинок, гідний медалі.  ... Читати далі »
Переглядів: 887 | Додав: bond | Дата: 03.11.2011 | Коментарі (0)

Олег ГАРКОТ:
«Людям має бути комфортно жити в цьому місті»


Після дещо несподіваної ліквідації міськрадою управління архітектури й містобудування та створення департаменту містобудування і архітектури доволі довго зберігалась інтрига, хто ж його очолить. Кандидатур називали чимало, але час минав, а на посаду головного архітектора міста нікого не призначали. І лише недавно до виконання обов’язків директора департаменту містобудування й архітектури приступив Олег Гаркот, який перше інтерв’ю дав «Західному кур’єру».

– Олеже  Теодоровичу, як сталося, що ви очолили структуру, яку донедавна очолював ваш брат?
– Мій брат має великий досвід як проектант. Але він має і досвід роботи в структурах, існування яких, в тому вигляді, якими вони були, команда ВО «Свобода» не сприймає. Займаючись передвиборчою компанією «Свободи», я не думав про кар’єру. Але коли команда зрозуміла, що виграл ... Читати далі »
Переглядів: 903 | Додав: bond | Дата: 03.11.2011 | Коментарі (0)

Молодеча енергія і незламна віра в добре діло – запорука успіху

Мар’ян Вагилевич, депутат міськради, фракція ВО «Свобода»


Про те, що нинішній склад міської ради доволі помолодів, порівняно з минулими скликаннями, говорилося доволі багато. Вік новообраних депутатів викликав жваве обговорення і чималі дискусії. Хтось стверджував, що «молодняк» не готовий до такої серйозної роботи, мотивуючи позицію недостатнім досвідом, хтось впевнено заявляв, що молодість – це не недолік, а досягнення. Одним словом, усе як завжди: є ті, що вірять в успіх, а є ті, хто навіть не допускає думки про позитив. Безумовно, досвід – це добре. Але мене завжди турбувало питання, таке собі співвідношення молодість-досвід. Чи завжди досвід прямо пропорційний віку? Питання риторичне… В кожної людини зокрема є свій багаж знань, набутих у різних ситуаціях. Але й люди є різні.
Що стосується м ... Читати далі »
Переглядів: 751 | Додав: bond | Дата: 03.11.2011 | Коментарі (0)

Земля на продаж

Міська влада планує продати з аукціону шість вільних земельних ділянок під будівництво.


Відповідне рішення міська рада ухвалила на 15-й сесії. До п’яти запропонованих міськвиконкомом ділянок депутати вирішили долучити ще одну, яку планувалось віддати під спорудження соціального житла. Мовляв, якщо хтось за неї заплатить, то краще її продати. А під соціальне житло віддадуть ту ділянку, на яку покупців не знайдеться.
«Ми відійшли від ідеї продажу великих ділянок четвертого мікрорайону, як панацеї, і запропонували на аукціон менші, але більш інвестиційно привабливі ділянки в різних мікрорайонах міста», – каже перший заступник міського голови Зіновій Фітель. За його словами, більшість з них призначені не під житлову забудову, а для комерційної діяльності – будівництва торгово-офісних приміщень на два-три поверхи. Такі, зокрема, можуть незабаром з’явитися на вулицях Дорошенка, набережній Стефаника, Х ... Читати далі »
Переглядів: 845 | Додав: bond | Дата: 03.11.2011 | Коментарі (0)

ЖЕО таки подали на банкрутство
У місті чергове банкрутство низки комунальних підприємств.
Івано-Франківська міськрада надала згоду на початок застосування процедури банкрутства та відновлення платоспроможності боржника стосовно житлово-експлуатаційних організацій №№2, 3, 4, 7, 8, 9. Підтримали таке рішення 39 депутатів.
За словами заступника міського голови-директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Миколи Саєвича, процедуру банкрутства застосують для того, щоб реструктуризувати і списати борги цих комунальних підприємств. Водночас М.Саєвич поінформував, що до проведення відповідного конкурсу Єдиний розрахунковий центр укладатиме з ЖЕО угоди на надання ними послуг з утримання будинків і прибудинкових територій.
Нагадаємо, що свого часу міськрада відмовилась від надання згоди на порушення процедури банкрутства комунальних ЖЕО до передачі ними свого житлового фонду на баланс Єдиного розрахункового центр ... Читати далі »
Переглядів: 967 | Додав: bond | Дата: 03.11.2011 | Коментарі (1)

Володимир СТАСЮК:
«Прагнемо досягнути кращого результату із меншими фінансовими затратами»


Чому в Івано-Франківську досі не відкрито жодної муніципальної аптеки, наскільки якісним на сьогодні є кадровий потенціал медичної галузі, що першочергово потрібно зробити на шляху реформування охорони здоров’я? Про це розмовляємо з директором Івано-Франківського базового медичного коледжу, екс-керівником обласного управління охорони здоров’я, депутатом  Івано-Франківської міської ради п’яти скликань Володимиром Стасюком.

– Володимире Васильовичу, нещодавно ви написали відкритого листа міністру охорони здоров’я Олександру Аніщенку, в котрому висловили своє бачення реформування медичної галузі. Розкажіть, будь ласка, про суть цього листа. Чого ви намагалися добитися?
– У відкритому листі, який надрукований у фаховому часописі «Ваше здоров’я» 7 жовтня ц.р., я н ... Читати далі »
Переглядів: 1202 | Додав: bond | Дата: 03.11.2011 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:
«Усвідомлення, що ця влада несе зло, має прийти до кожного громадянина»


«Заклики Яценюка бойкотувати вибори у разі ухвалення «нетакого» виборчого закону – це або політтехнологія, або свідома провокація, спрямована на те, щоб розхолодити людей: нехай сидять собі у хатах скраю, опозиція не братиме участі у виборах, а результатом буде Янукович – назавжди», – заявив в інтерв’ю «Високому замку» голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.


На його переконання, це – питання . Як можна здатися без бою? Опозиція повинна боротися на кожному квадратному міліметрі. Просто підняти руки і сказати: ми не підемо на вибори, якщо буде поганий закон, неприпустимо. Такий експеримент вже проводили в Білорусі. І де зараз Білорусь, якщо говорити про стандарти демократії?
Щодо заяви Яценюка та самого лідера «Фронту змін» – кожен робить свої висновки.
«Люди запиту ... Читати далі »
Переглядів: 831 | Додав: bond | Дата: 03.11.2011 | Коментарі (0)

Весільна гарячка під знаком «11»

Для всіх закоханих пар, які цього року вирішили одружитися, наближається магічна дата –11.11.2011. Як показує практика, до такої дати пари готуються за кілька місяців і шикуються в черги, щоб подати заявки на реєстрацію шлюбу.


«Кількість пар цьогоріч справді вражає, особливо, якщо порівнювати з минулим роком. Можливо, це пов’язано з тим, що наступний рік – високосний, а галичани – люди досить забобонні», – коментує весільну «епідемію» начальник міського відділу РАГСу Уляна Середжук. – Станом на 1 листопада вже зареєстрували шлюб майже 2000 пар. Зокрема, на 11 листопада 2011 року написали заяви 13 пар».
Деякі молодята жаліються, що у них не прийняли відразу заяву, а сказали прийти пізніше. Уляна Леонідівна пояснює це так: «Реєстрація шлюбу відбувається через місяць після написання нареченими заяви. Церемонія реєстрації шлюбу триває приблизно 20 хв. І якщо на той день уже заплан ... Читати далі »
Переглядів: 1053 | Додав: bond | Дата: 03.11.2011 | Коментарі (0)

Локомотиворемонтний: вчора, сьогодні, завтра

Серед багатьох підприємств Прикарпаття осібно стоїть Івано-Франківський локомотиворемонтний завод. Він один з найстаріших у нашому краї – йому вже 145! Однак пройшовши за час свого існування усі стадії технічного розвитку — від гужового транспорту і трансмісії до сучасних верстатів, зумів стати лідером у випуску продукції, необхідної не лише вузькій галузі залізничного транспорту, а й поширив поле своєї діяльності на галузь машинобудування в цілому.


Ще в 1866 році в колишньому Станіславі почали працювати головні машинні майстерні Львівсько-Чернівецької залізниці, на якій з 1 вересня того ж року почався регулярний рух потягів. Вже через чотири роки підприємство стало найбільшим у Галичині. До прикладу, у 1912 році на ньому працювало 1000 осіб.
Звертаючись до історії підприємства, варто сказати, що у 1977 році завод пережив своє друге народження: був відремонтований ... Читати далі »
Переглядів: 924 | Додав: bond | Дата: 03.11.2011 | Коментарі (0)

Прикарпатська «Даруся» змусила плакати українську Америку

Філадельфія, Клівленд, Чикаго, Нью-Джерсі, Нью-Йорк – цими містами протягом двох тижнів  гастролював театральний колектив Івано-Франківського облмуздрамтеатру. У США вони презентували «Солодку Дарусю».
 Разом з акторами в поїздці була і сама авторка, письменниця, лауреат премії імені Т. Шевченка Марія Матіос. Серед численних глядачів було багато діаспорців, які колись самі пережили події, описані в «Солодкій Дарусі». В знак подяки актори отримали схвальні відгуки про виставу.


11 найсильніших вражень від гастролей режисера театру Ростислава Держипільського:
- Америка визнала нас європейським театром, який  репрезентує сучасну Україну, такою яка вона є насправді, а не провінційним театром, як дехто говорить тут, вдома..
- Ми виступали не на церковних подвір’ях, як усі попередні творчі колективи з-за океану, а на великих проф ... Читати далі »
Переглядів: 1069 | Додав: bond | Дата: 03.11.2011 | Коментарі (0)

«Золотий дракон» таеквондо

За підтримки Івано-Франківської міської організації Партії регіонів та міської молодіжної громадської організації «Молоді регіони» два дні, у суботу та неділю, 22-23 жовтня, в Івано-Франківську відбувався VII всеукраїнський турнір клубу «Золотий дракон» з таеквондо ВТФ.
Цього разу на Прикарпаття з’їхалися майже 200 спортсменів. Вперше у змаганнях взяли участь представники з-за кордону – ними стали гості з Молдови.


«На цьогорічний турнір до нас приїхали спортсмени з Молдови, а також зі Львова, Чернігова та усіх спортклубів Прикарпаття, де культивують таеквондо ВТФ, – підкреслив тренер вищої категорії Ігор Йосипів. – Приємно відзначити, що цього року команда клубу «Золотий дракон» продовжила добру традицію і знову взяла перше командне місце на турнірі, як і на шістьох таких змаганнях попередніх років».
Активісти міської молодіжної громадської організації «Молоді регіони» разом з її ... Читати далі »
Переглядів: 929 | Додав: bond | Дата: 03.11.2011 | Коментарі (0)

Глина у позі

В рамках відзначення сторіччя від дня народження видатного скульптора Григорія Крука в Івано-Франківському обласному художньому музеї відкрилася виставка його робіт. Щоправда, робіт представлено не так багато, бо всі вони в основному перебувають як не в персональних колекціях, то за кордоном, переважно у Мюнхені.
Допомогу музею у створенні експозиції надали музеї з Надвірної та Львова. А в архівах нашого музею дотепер була тільки невеличка фігурка – «Дівчина, яка читає». Працівники музею люб’язно називають її «Вчителька». Але  з нагоди 100-річчя від дня народження скульптора фонди музею поповнилися ще двома експонатами. Глиняні горщики, які, найімовірніше, виготовив Григорій Крук або навіть його батько, передав директор музею імені Крука Петро Боднарчук, що в родинному селі майстра – Братишів Тлумацького району.
Крім декількох скульптур, на виставці представлено малюнки робіт майстра. З першого погляду складаєт ... Читати далі »
Переглядів: 770 | Додав: bond | Дата: 03.11.2011 | Коментарі (0)