Четвер, 18.04.2024, 10:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 10 » НА КОНЯ
13:49
НА КОНЯ
Оновлений басейн готовий до роботи

У понеділок відбулася презентація оновленого басейну у міській поліклініці №2. Для  капітальної реконструкції басейну міська рада з  бюджету міста  виділила  42 тис. гривень, а ще  25 тис. грн. (для заміни у басейні вікон та дверей)  виділили з свого  депутатського фонду депутати з фракції ВО «Свобода».

Басейн буде обслуговувати пацієнтів, мешканців мікрорайону та усіх бажаючих. Хворі, за призначенням лікарів, безкоштовно з лікувальною метою займаються плаванням до 15-ї години щодня, крім вихідних. Всі інші, бажаючі оздоровитися чи навчитися плавати, мають змогу це зробити з 15-ї до 20-ї години. Варто зазначити, що також сформовані дитячі групи, які займаються плаванням під керівництвом професійних тренерів.
Оскільки витрати на підігрів води та інші комунальні послуги не передбачені в бюджеті, басей, щоб бути самоокупним, вимушений працювати як госпрозрахункова структура. Отож, всі, хто займаються плаванням не за призначенням лікаря, а за власною ініціативою, зобов’язані за це платити.
Нагадаємо, що раніше басейн орендував приватний підприємець, який через суд намагався приватизувати його приміщення. Суд залишив басейн у комунальній власності, а договір оренди з підприємцем було розірвано.
Проведення капітальної реконструкції в найкоротші терміни ініціював «свободівець», голова профільної депутатської комісії з питань охорони здоров’я і соціального захисту населення Сергій Стефанко. Для того, щоб відновити роботу басейну, міська рада виділила 42 тис. гривень. Ці кошти депутати спрямували на установку для прокачування, підігріву, очищення та знезараження води шляхом озонування. Саме механізм озонування, а не хлорування дозволяє уникнути алергічних реакцій та досягти повноцінного знезараження.
Як з’ясували депутати, в басейні від вологи і старості зносилися  та прогнили вікна та двері. Отож, за кошти депутатів міської ради від ВО «Свобода» було замінено на металопластикові 7 вікон та 3 дверей, що коштує 25 тисяч гривень. Крім того, поліклініці депутати передали «Солярій» вартістю 15 тис. грн.
Як зазначає секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків: «Місто вкрай потребує новітніх медичних закладів, де буде сучасна техніка, обладнання, басейни. Ця поліклініка складається з 8 відділів, налічує велику кількість персоналу, а за рік обслуговує понад 120 тис. хворих. Тому належний стан цього медичного закладу, повернення і реконструкція басейну – просто необхідність».
Переглядів: 707 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]