Четвер, 25.04.2024, 17:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 26
Щоб у новому році бути на коні

Новий 2014 рік підступає обережно, і ніби вагаючись, соромливо стукає у двері. Він, як розгублений гість, що прийшов не зовсім вчасно, почувається нерішуче. Певно, навіть трохи сердиться: нестихаюча політична круговерть відсунула очікування його приходу на другий план. Проте, за щільною заслоною політичних емоцій, де-не-де видніються вже запалені на деяких ялинках грайливі новорічні вогники. Незважаючи ні на що, країна потроху поринає в особливий хвойно-мандариново-шоколадний аромат свята, а зелені ялинки в домівках та офісах жваво тремтять під барвистими прикрасами. І, як сніг на голову, звалюється усвідомлення - через якихось п’ять днів Новий рік!

Триматися «в сідлі»
31 січня рік, що минає – рік чорної водяної Змії, передасть естафету наступнику, яким, відповідно до східної астрології, стане рік ... Читати далі »
Переглядів: 951 | Додав: bond | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)

Новий рік: з ялинкою і без бюджету

Минулого тижня міський  голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус побував у Польщі, де взяв участь у зустрічі із депутатами Європарламенту.

Разом із нашим міським головою у Люблінському замку були також очільники Рівного, Тернополя, Львова та Луцька. Депутати із Польщі пообіцяли відстоювати інтереси Євромайдану у Європейському парламенті, адже вони дуже добре володіють ситуацією в Україні. Про це Віктор Анушкевичус повідомив під час прес-конференції. «Польські колеги запевнили нас, що співпраця буде продовжуватися і поглиблюватися», – наголосив мер.
У той же час, за словами міського голови,  ректор Люблінського університету запевнив українську сторону, що поляки люб’язно нададуть можливість навчатися у їхньому університеті тим студентам, котрих можуть відрахувати через ... Читати далі »
Переглядів: 700 | Додав: bond | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)

Вичерпані резерви

На діючих автобусних маршрутах Івано-Франківська фактично бракує 20 одиниць рухомого складу, а дев’ять маршрутів не функціонують взагалі.

У 2007 році міськвиконком затвердив розроблену фахівцями Львівської політехніки автобусну маршрутну мережу із 52-х маршрутів на 250 одиниць рухомого складу. Зважаючи на внесені зміни і доповнення, зараз вона б мала налічувати 56 маршрутів, які мали б обслуговувати 296 автобусів. Однак, дев’ять маршрутів не функціонують уже давно, бо перевізники відмовляються їх обслуговувати через збитковість та нерентабельність.
Конкурси на обслуговування автобусних маршрутів, які періодично оголошує міськвиконком, або не відбуваються взагалі, або у них беруть участь лише двоє-троє учасників, які  пропонують на конкурс один-три автобуси. Фактично резерв перевізників і їхніх автобусів для обслуговування міських маршрутів виче ... Читати далі »
Переглядів: 699 | Додав: bond | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)

Відкрили нову вулицю

У понеділок для руху транспорту відкрили нову вулицю Проектну. Вона з’єднала вулицю Гетьмана Мазепи з Південним бульваром та вулицею Короля Данила, що дасть змогу суттєво розвантажити від транспорту проблемні перехрестя вулиць Січових стрільців-Мазепи-Пилипа Орлика та Мазепи-Короля Данила і центральну частину міста загалом.

Роботи з будівництва нової вулиці розпочалися ще два роки тому. За цей час тут проклали нові дощову та фекальну каналізації, а цього року встановили два світлофорні об’єкти, змонтували зовнішнє освітлення, облаштували заїзні кишені та місця для паркування автотранспорту, встановили перильні огородження для забезпечення безпеки пішоходів, настелили нижній шар асфальту. Тепер це чорнове покриття проходитиме так звану обкатку, щоб можна було виявити його дефекти. Наступного року на проїжджу частину вулиц ... Читати далі »
Переглядів: 575 | Додав: bond | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)

Опозиційне п’ятиголосся



Рівно за тиждень до того, як у країні ввімкнеться лічильник нового 2014 року, а отже і нового політичного сезону, прикарпатські нардепи –члени фракції «Батьківщина» у Верховній Раді зібрались на підсумкову прес-конференцію. Політики востаннє у 2013 році «широко» вийшли до преси, проте вперше в форматі «п’ятірки». Дмитро Шлемко, Володимир Шкварилюк, Василь Гладій, Анатолій Дирів та Ольга Сікора спільно підвели риску в подіях поточного року, розповіли про подальші кроки та вимоги української опозиції до влади, долю Майдану та державного бюджету на 2014 рік.


Головною подією минаючого року нардепи одноголосно визнали Євромайдан.
«Сьогодні вже можемо робити перші висновки з того, що відбувається, – почав Дмитро Шлемко. – Майдан є, буде існувати і він буде тою платформою, яка тиснутиме на владу».
На з ... Читати далі »
Переглядів: 714 | Додав: bond | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)

Сергій  Адамович,депутат Івано-Франківської облради

Український день захисника Вітчизни
Революція гідності, що розпочалася зі студентських креативних і оптимістичних акцій на підтримку євроінтеграції, переросла у виступ українців на захист своєї честі та гідності після кривавої розправи «беркутянської гвардії» над студентською молоддю вночі 30 листопада. Виріс Майдан, що ввібрав у себе сотні тисяч українців, які готові «душу й тіло» положити «за нашу свободу». Незважаючи на те, що українські політики виявилися не цілком спроможними очолити рух нації до визволення від остогидлої всім влади, українці на весь світ продемонстрували здатність до масштабного мирного спротиву за свої права і свободи.
Мені зустрічалися на Майдані суворі обличчя охоронців «території Свободи», зосереджені медики-волонтери, кухарі, що ... Читати далі »
Переглядів: 632 | Додав: bond | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)

Сердечна мрія

На Прикарпатті хочуть створити кардіологічний центр. Він має об’єднати зусилля найкращих кардіологів і кардіохірургів. Про це йшлося під час зустрічі голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василя Чуднова із медиками краю.

Поки що медична братія області обмежилася проведенням наради і обговоренням потреби та доцільності такого закладу на теренах області. І вже цього тижня спеціально утворена робоча група має опрацювати варіанти створення кардіоцентру. Голова облдержадміністрації Василь Чуднов вже кілька років поспіль виношує ідею створення потужного сучасного кардіоцентру на Івано-Франківщині. Як розповів Василь Михайлович, ідея створення такої структури виникла у нього під час спілкування з українським кардіохірургом, засновником і керівником Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології і кардіохірургії Іллею Ємцем.
Втім, моделі нового об’єкта поки що нем ... Читати далі »
Переглядів: 674 | Додав: bond | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)

Попрацювали з вогником



Вифлеємський вогонь миру надихнув депутатів міськради на плідну роботу без перерви на обід і за чотири з половиною години вони розглянули понад чотири десятки питань порядку денного останньої у цьому році сесії.

У вівторок відбулася 40-а сесія Івано-Франківської міськради. Перед початком засідання пластуни внесли до сесійної зали Вифлеємський вогонь миру – символ добра, любові та справедливості. Також депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих у війні в Афганістані. Після цього приступили до формування порядку денного. Загалом до нього планували включити 51 питання. Однак, за підсумками засідання погоджувальної ради, що відбулась напередодні, секретар міськради Микола Вітенко 18 питань запропонував вилучити, а натомість включити п’ять нових. Інші депутати до порядку денного вн ... Читати далі »
Переглядів: 625 | Додав: bond | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)

Поворот до Москви чи нова хвиля євроінтеграції?

21 листопада Уряд призупинив підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Це викликало хвилю протестів в Україні. Чи дійсно євроінтеграційний процес  в Україні зупинився, і куди далі варто рухатися?

Нові кроки у напрямку євроінтеграції
На засіданні Уряду 18 грудня Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що є «зелене світло» для підписання п'яти угод між Урядом України і ЄС. Серед них:
- Рамкова угода про підтримку угод між Україною та ЄС, спрямованих на запровадження інституційних реформ у рамках програми «Східне партнерство»;
- програма «Місцевий розвиток», орієнтована на громадськість;
- програма підтримки України щодо управління міграційними процесами та надання притулку, в межах якого буде реалізовано три проекти, спрямовані на посилення інституційної спроможності та ефективності роботи Держа ... Читати далі »
Переглядів: 590 | Додав: bond | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)

Майдан згортається?

У понеділок зранку, 23 грудня, на майдані Незалежності все спокійно. Барикади ще стоять, а от людей біля них далеко не стільки, як раніше. Чи означає це, що і сам Майдан згортається? Останню крапку в місячну протестну епопею поставила значно менша кількість людей на недільному мітингу 22 грудня, ніж було тиждень тому. Вся вина, безумовно, лежить на організаторах, які своїми інтригами та політиканством не зуміли зберегти той дух братерства, який панував тут спочатку.
Розмитість гасел, які виголошувалися зі сцени, сягнула свого апогею. Гасла гаслами, але ніхто не каже, в який саме спосіб їх втілювати в життя. Якщо лаконічніше, то наразі людям просто пропонували викрикувати гасла як мантру. На жаль, від самого викрикування краще і тепліше на холодному зимовому асфальті нікому не стане. Якщо в перші дні мітингу на сцену ще могли пробитися громадські активісти чи про ... Читати далі »
Переглядів: 567 | Додав: bond | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)

«Пухнастий» фестиваль
Призери дитячого благодійного фестивалю отримали у подарунок 11 шубок


Минулого тижня в Івано-Франківську відбувся вже шостий традиційний благодійний фестиваль «Мистецький храм». Цього року вперше він відбувся у статусі міжнародного. Серед сорока учасників фестивалю з усієї України та з-за кордону журі обрало переможців у двох номінаціях: вокалісти та інструменталісти. Зважаючи на велику кількість конкурсантів, дітей-співаків довелося розділити на дві вікові категорії.

Учасниками фестивалю були діти-сироти, діти із неповних і неблагополучних сімей, вихованці дитячих будинків та інтернатних закладів, діти із багатодітних і малозабезпечених сімей, діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків.
«Дуже багато дітей бажали стати учасниками «Мистецького храму». Це означає тільки одне – щороку фестиваль стає все популярнішим. Усі регіони України мають добрі ... Читати далі »
Переглядів: 519 | Додав: bond | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)