П`ятниця, 26.04.2024, 08:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 26 » АКЦЕНТИ
10:57
АКЦЕНТИ
Сердечна мрія

На Прикарпатті хочуть створити кардіологічний центр. Він має об’єднати зусилля найкращих кардіологів і кардіохірургів. Про це йшлося під час зустрічі голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василя Чуднова із медиками краю.

Поки що медична братія області обмежилася проведенням наради і обговоренням потреби та доцільності такого закладу на теренах області. І вже цього тижня спеціально утворена робоча група має опрацювати варіанти створення кардіоцентру. Голова облдержадміністрації Василь Чуднов вже кілька років поспіль виношує ідею створення потужного сучасного кардіоцентру на Івано-Франківщині. Як розповів Василь Михайлович, ідея створення такої структури виникла у нього під час спілкування з українським кардіохірургом, засновником і керівником Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології і кардіохірургії Іллею Ємцем.
Втім, моделі нового об’єкта поки що немає. Не виключено, що кардіоцентр базуватиметься на тих відділеннях, котрі сьогодні ефективно працюють на території Центральної міської клінічної лікарні, Обласної клінічної лікарні, а також кардіодиспансеру. У повсякденній роботі вони вже встигли довести свою спроможність надавати якісну медичну допомогу.
Проте, за словами Іллі Ємця, така роздільність відділень створює певні незручності. Цілком імовірно, що медики Прикарпаття зможуть дійти згоди і об’єднати зусилля у створенні єдиного центру.
За інформацією Департаменту охорони здоров’я, переважна більшість усіх летальних випадків стається, на жаль, через серцево-судинні захворювання.
А позитивом відзначили те, що тепер на Прикарпатті є можливість проводити малоінвазивні операції, що дає можливість зекономити і час на доставку хворого, і кошти. Тим більше, що саме в Івано-Франківську є чимало спеціалістів, котрі можуть надавати медичну допомогу таким хворим.
Ілля Ємець  пропонує поєднати кардіологію та кардіохірургію, створити для пацієнтів умови для повноцінної реабілітації. Допомогу різного профілю хворим на серцеві недуги можуть надавати в обласному кардіологічному диспансері, міській та обласній клінічній лікарні. Однак лікарі  констатують, що зазвичай пацієнти потребують комплексного обстеження і догляду.
Під час наради медики наголосили на тому, що Прикарпаття має неабиякі можливості для створення повноцінного процесу лікування та реабілітації хворих-сердечників, оскільки гірський клімат це дозволяє. Уже переглядаються можливі варіанти щодо створення у Карпатах санаторію для реабілітації таких хворих. Як повідомив ректор медичного університету Микола Рожко, такий санаторій цілком реально створити на базі відпочинку «Арніка» у Яремче.
Голова ОДА Василь Чуднов переконаний, що такий кардіореабілітаційний центр має усі шанси на створення. За його словами, уже є попередня домовленість із керівництвом компанії «Шеврон», котра готова закупити апаратуру для кардіоцентру.
Володимир БОДАК

Переглядів: 675 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]