П`ятниця, 26.04.2024, 02:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 26 » НАСАМПЕРЕД
11:08
НАСАМПЕРЕД
Новий рік: з ялинкою і без бюджету

Минулого тижня міський  голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус побував у Польщі, де взяв участь у зустрічі із депутатами Європарламенту.

Разом із нашим міським головою у Люблінському замку були також очільники Рівного, Тернополя, Львова та Луцька. Депутати із Польщі пообіцяли відстоювати інтереси Євромайдану у Європейському парламенті, адже вони дуже добре володіють ситуацією в Україні. Про це Віктор Анушкевичус повідомив під час прес-конференції. «Польські колеги запевнили нас, що співпраця буде продовжуватися і поглиблюватися», – наголосив мер.
У той же час, за словами міського голови,  ректор Люблінського університету запевнив українську сторону, що поляки люб’язно нададуть можливість навчатися у їхньому університеті тим студентам, котрих можуть відрахувати через участь у Євромайдані.
Одразу після повернення із Польщі міський голова також побував на столичному Євромайдані. Там він відвідав палац Свободи (колишній Жовтневий), а також побував на барикадах та виступив зі сцени перед учасниками Євромайдану. За словами міського голови, іванофранківці в основному збираються біля «йолки». «Мені було цікаво побачити Майдан зсередини, відчути його дух, перейнятися тим, чим живе Майдан щодня», – зауважив Віктор Андрюсович.
Щодо встановлення новорічної ялинки в Івано-Франківську, то Віктор Анушкевичус приймав рішення, зважаючи на думку мешканців міста. Для цього було проведено інтернет-опитування. У результаті – цієї неділі ялинку таки відкриють.
«Я цікавився у своїх колег – міських голів обласних центрів Західної України, яка ситуація у них. Усі сказали, що будуть встановлювати новорічні ялинки. Політичні пристрасті вляжуться. А діти потім спитають: де ялинка? Тому ми поставимо новорічну ялинку – не для влади, а для дітей. Я почув людей, тому моє рішення базується на думці громади», – запевнив міський голова. За його словами, новорічна ялинка, як і уся центральна частина міста, будуть прикрашені у кольори національної символіки. Усюди переважатимуть синьо-жовті банти. Одночасно Віктор Анушкевичус закликав мешканців та гостей міста не зривати з дерев прикрас для особистих потреб.
Зважаючи на кінець року, традиційно прозвучало запитання до міського голови про бюджет на наступний рік. На що Віктор Анушкевичус відповів лаконічно: «Нічого сказати не можу. Немає державного бюджету, тому ми не знаємо параметрів, які доведуть до нашого відома. Коли буде прийнято державний бюджет, тоді можна буде говорити і про міський», – наголосив мер. На думку міського голови, це буде «бюджет виживання». При цьому вкотре керівник міста акцентував увагу на проблемі затримки виплат через казначейство. Пріоритетом наступного року міський голова називає вже традиційні для Івано-Франківська проблеми – дитячі садки та дороги.
Про усі здобутки та недопрацювання року, що минає, Віктор Анушкевичус пообіцяв прозвітувати уже в січні 2014 року. Наразі нерозв’язаною проблемою залишається ремонт вулиці Шевченка, проте Віктор Андрюсович запевнив, що при нормальному фінансуванні вулиця має бути готовою до 8 березня. «Там на 95 відсотків усі роботи виконані, хоча на перший погляд виглядає так, ніби там ще дуже багато роботи. Залишилося тільки викласти плитку», – констатував міський голова.
Володимир БОДАК

Переглядів: 701 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]