Четвер, 25.04.2024, 09:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 16
«Антиготівкова» кампанія



Скоро українцям, аби розплатитися за дорогий «шопінг», доведеться добровільно-примусово витягати «паперові» гроші з-під матраців та нести їх у банк
Буквально кілька тижнів тому український парламент у першому читанні прийняв  поправки Нацбанку щодо удосконалення роботи платіжних систем в Україні та розширення мережі безготівкових рахунків. Інновацією номер один новоспеченого правового акта є надання Центробанку України права самостійно встановлювати  максимальну суму готівкового платежу за придбання товару чи послуги. Тобто, простіше кажучи, українські покупці більше не зможуть за дорогі речі розплачуватися «паперовими» грошима. У проекті закону найбільша сума готівки, якою можна буде розрахуватися за покупку, – 20 тисяч гривень. Вище цієї цифри оплата здійснюватиметься виключно за допо ... Читати далі »
Переглядів: 1326 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

Бізнес «на нервах»,
або Як співпрацювати з проблемними клієнтами?


«Клієнт завжди правий» — ці слова вперше вимовив Гаррі Ґордон Селфридж, засновник легендарного лондонського універмагу «Selfridges». Довший час вони були незаперечною аксіомою у світі бізнесу, проте останнім часом у діловій пресі та літературі цей постулат усе частіше піддають сумніву. Всім людям властиво помилятися, а отже, й клієнт може бути неправий.
Більше того, деякі клієнти можуть створювати серйозні проблеми для вашого бізнесу. Як же налагодити відносини з проблемними клієнтами і зрозуміти, чи варто продовжувати з ними співпрацю? Ознайомившись із працями психологів, бізнес-тренерів та думками представників місцевого бізнесу, ми спробуємо знайти відповідь на це запитання. Психологи розрізняють п’ять основних типів проблемних клієнтів. Впізнай їх в обличчя.


Всезнайко
Педантичний, в’їдливий, одразу дає зро ... Читати далі »
Переглядів: 1177 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

Медаль під завісу Ігор
Її здобула для Прикарпаття франківська спринтерка Христина Стуй


Олімпіада в Лондоні для української збірної була п’ятою за ліком. Вп’яте свою міні-делегацію випроваджувала на Ігри й наша область.
В олімпійській збірній нараховувалося шестеро прикарпатських  спортсменів, двоє з яких – борці Роман Гонтюк та Василь Федоришин вже спізнали смак олімпійських нагород. Ми мали всі підстави розраховувати на продовження медальної історії… 


Романа Гонтюка визначили прапороносцем олімпійської збірної України. Чотири роки тому у Пекіні саме надвірнянець розімкнув коло невдач «жовто-синіх», відкривши лік нашим медалям. В Лондоні 28-річний дзюдоїст також змагався одним з перших. Проте цього разу нашого земляка очікувало фіаско. Він поступився вже у стартовій сутичці.
Зауважимо, що в міжолімпійський цикл Гонтюк перейшов у важчу категорію. До того ж пережив складну ... Читати далі »
Переглядів: 804 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

Перша відремонтована

Минулого тижня ТзОВ «Івано-Франківськавтодор» приступило до вибіркових капітальних ремонтів міських доріг.

Першою впродовж 8-10 серпня нове асфальтне покриття одержала вулиця Гординського, попередній капітальний ремонт якої ОШРБУ-1 проводило ще у 1991 році, та її перехрестя з вулицею Гетьмана Мазепи. А  минулих вихідних новий асфальт настелили на вулиці Пулюя. Зараз шляховики там піднімають люки комунікаційних колодязів до рівня нового покриття.
Як повідомив керівник «Івано-Франківськавтодору» Андрій Шуневич, надалі новий верхній шар асфальту укладатимуть на частині вулиці Тролейбусної, на Південному бульварі,  вулиці Володимира Великого та частині вулиці Вовчинецької – від вул. Василіянок до вул. Привокзальної. Останній об’єкт, за словами А.Шуневича, є найпроблемнішим. Це пов’язано зі значними дефектами існуючого покриття, інтенсивним ... Читати далі »
Переглядів: 743 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

Світлофори працюють по-новому

В Івано-Франківську змінили режим роботи світлофорів.
Про це повідомив директор державного підприємства «Міськсвітло» Юрій Волошанський. За його словами, із 39 наявних у місті світлофорних об’єктів дев’ять працюватимуть у цілодобовому режимі. Зокрема, це стосуватиметься світлофорів на перехрестях вулиць Івасюка-Миколайчука, Незалежності-Микитинецької, Незалежності-Сеченова, на вулицях Тролейбусній (біля школи №18), Незалежності (біля школи №15), Довгій (біля школи №1) та Петлюри (біля підприємства сліпих і автозаправки «ОККО»).
Решта світлофорних об’єктів Івано-Франківська працюватимуть у так званому економному режимі – з 6.00 до 22.00. А після 22.00 – лише у режимі миготіння жовтого сигналу.
Наш кор.
Переглядів: 734 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

Подарунки від «Електроавтотрансу»

На 13-й автобусний маршрут виїхав відремонтований автобус.
Напередодні Дня незалежності державне комунальне підприємство «Електроавтотранс» зробило пасажирам подарунок. На лінію виїхав відремонтований на виробничій базі підприємства автобус великого класу марки «Кароса».
За словами директора «Електроавтотрансу» Леоніда Яковця, остаточну вартість ремонту ще не підрахували, але  орієнтовно він обійшовся щонайменше у 17-18 тисяч гривень. Відремонтовані шасі, рамні конструкції, замінена і пофарбована обшивка машини. Зазнав оновленння  пасажирський салон. Підлогу встелили новим ковроліном, відремонтували і частково замінили пасажирські сидіння, які дістали нову оббивку. Відремонтований автобус уже працює на 13-му маршруті.
А тим часом в депо завершуються поточні ремонти трьох зчленованих тролейбусів надвеликого класу «ЮМЗ-Т1». З початком верес ... Читати далі »
Переглядів: 873 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (1)

Ольга БАБІЙ,
депутат обласної ради,  фракція «Наша Україна»



Нова загроза


Мабуть, я б не писала цієї статті, якби не десятки дзвінків із питанням, чи не залишила я фракцію "Нашої України” в обласній раді.  Відповім одразу: ні. Була і залишаюся в "Нашій Україні”, а  в газеті "Західний  кур”єр” за 9 серпня трапилася просто прикра помилка.
У фракцію "Свободи” я не переходила.
 Хоча  у своїх політичних поглядах "Наша Україна” і "Свобода”, як на мене, дуже близькі.  
А загрози, що стали перед українством, вимагають спільних політичних  дій, незалежно від виборчого процесу.
Закон Ківалова-Колєсніченка, підписано. Він вступив у дію. Тепер,   кажуть юристи, достатньо провести  перепис населення. Як у нас такі речі відбуваються, відомо. Порахували, як наказали, і вже не Україна, а Мало ... Читати далі »
Переглядів: 747 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

До Дня незалежності проведуть толоку?
Щоб допомогти комунальникам до Дня незалежності навести у місті лад, треба провести передсвяткову толоку.
З такою ініціативою виступив   Володимир Ротару, директор
    Центрального міського парку культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка. Вона продиктована тим, що до Дня незалежності у міському парку треба виконати чималий обсяг робіт з прибирання та впорядкування його території, з чим працівники парку самотужки не впораються.
«У парку відбуватиметься вручення містові відзнаки Ради Європи. Прибудуть серйозні делегації, серйозні люди, а у нас все таке страшненьке, – пояснив В.Ротару. – Нам треба заасфальтувати територію, відремонтувати адмінбудинок, літню естраду, на якій відбуватиметься вручення, замінити там старі, ще радянські, лавочки».
Заступник міського голови з питань економіки Любомир Слободян доручив керівництву ... Читати далі »
Переглядів: 825 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

Стихійна торгівля непоборна?

Приписи про припинення стихійної торгівлі, видані муніципальною інспекцією з благоустрою, торговців не лякають, і вони продовжують торгувати у невстановлених місцях.
Про це на вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі заявив керівник інспекції Степан Кукула. За його словами, через реконструкцію центрального універмагу «Прикарпаття» на вулицях Галицькій та Дністровській збільшилась кількість випадків торгівлі у невстановлених місцях.
«Ми проводимо спеціальні рейди, складаємо на порушників правил торгівлі протоколи, вручаємо приписи, але їх це не лякає, – каже С.Кукула. – На другий день вони знову там торгують». Тому керівник муніципальної інспекції з благоустрою запропонував правоохоронним органам та відповідним підрозділам міськвиконкому розробити механізм вилучення товару у порушників правил торгівлі, який би став дієвим засобом боротьби зі стихійною т ... Читати далі »
Переглядів: 751 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

Акція «білих халатів»

«Бережіть своє здоров’я» – під такою назвою вже другий місяць поспіль у Івано-Франківську триває акція, яка проходить за ініціативи головного лікаря міста Тараса Масляка та при підтримці міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса і депутатського корпусу міста.

Протягом вихідних у різних мікрорайонах облцентру працювали виїзні медичні бригади.
Для проведення акції було організовано  мобільний медичний пункт, на якому працювали дільничні терапевти та медичні сестри поліклінічних закладів міста. Вони проводили вимірювання артеріального тиску, маси тіла та росту жителів міста. Тут також можна було зробити флюорографічне обстеження, пройти анонімне тестування на ВІЛ швидкими тестами. Досвідчені лікарі давали поради відвідувачам щодо запобігання захворювань, пояснювали доцільність проходження щорічних профілактичних оглядів. Лікарі ... Читати далі »
Переглядів: 657 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

Чиновники ігнорують доручення мера?
Керівники структурних підрозділів міськвиконкому не в повному обсязі виконують протокольні доручення міського голови.
Про це у вівторок заявив головуючий на апаратній нараді у міськвиконкомі заступник міського голови Михайло Верес. За його словами, значна частина із 39 минулотижневих протокольних доручень виконана не повністю.
Зокрема, на контролі у міськвиконкомі  залишаються вісім скарг від мешканців на затоплення підвалів, три скарги на відсутність холодної води, 13 скарг на протікання дахів і несправність водозливних елементів, чотири скарги на відсутність електроенергії, 22 звернення з приводу повалених дерев і 21 звернення щодо зрізання аварійних дерев.
Наш кор.
Переглядів: 925 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

...по селу Ямниця розгулює чупакабра?

Чупакабра – це міфічна істота-вампір, легенда про яку виникла у 50-х роках в  Пуерто-Ріко. В Україні перша звістка про чупакабру з’явилася  у 2003 році. Тоді незнану раніше тварину з іспанської легенди начебто бачили на Тернопільщині. Але справді «знаменитою» загадкова чупакабра стала вже у 2009-2010 роках. Тоді про закордонного  вампіра в українських ЗМІ одна за одною почали з’являтися сотні публікацій. Чупакабру начебто бачили вже в різних регіонах України, і усюди вона сіяла страх і паніку серед місцевих жителів, бо ж нападала на беззахисних свійських тварин.   
Підозри про те, що в селі Ямниця начебто розгулює «якась тварюка», почали поширюватися минулого місяця, коли в одного з сільських господарів Миколи Телюка за одну ніч невідома тварина передушила одразу 28 курей та 22 нутрії, висмоктавши у всіх кров. Також на подвір’ї ґазди було знайдено ... Читати далі »
Переглядів: 915 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

«Стиль – це є така «не кльова» штука...»

Учасники гурту «Патроничі» уже два роки успішно розвивають свою діяльність, при тому, що у жодного з них за плечима немає музичної освіти. Для тих, хто ставить перед собою ціль і наполегливо йде до неї, практично немає нездоланних перешкод. У тих, хто не просто мріє, але й докладає чималих зусиль до здійснення цих мрій, можна тільки повчитися. Молодий музичний гурт «Патроничі» із села Крихівці, передмістя Івано-Франківська, неодноразово демонстрував свою цілеспрямованість і завзятість. Започаткувавши у 2010 році спільну справу, талановиті юнаки повністю присвятили себе музиці. Склад колективу з часу свого заснування змінювався. Його покинув клавішник Михайло Яцків, а також керівник і засновник гурту Іван Петрович Малик, який, варто зауважити, чимало зробив для майбутнього «Патроничів». Сьогодні до гурту належать вокаліст та бас-гітарист Андрій Г ... Читати далі »
Переглядів: 1140 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

Остання крапка – «язик»
Ми стоїмо на порозі 21-ї річниці Незалежності України.  А починалась незалежність, дякуючи Богові, без крові, але з Товариства української мови ім. Т.Шевченка. Мені, українці, яка з перших днів незалежності України активно брала участь у всіх процесах будівництва, душа болить. Особливо в останні роки, коли все українське, національне, територіальне, патріотичне нищиться у нашій молодій Україні.
Останньою крапкою стало підписання Президентом України такого собі  «закону про державну російську мову», хоча в статті 10 Конституції України зазначено, що державною мовою є українська мова.
Складається враження, що два невігласи Ківалов і Колесніченко мають таку велику силу, що у 46-мільйонній Україні спромоглися утвердити російську мову державною, а голова Верховної Ради В.Литвин і Президент держави Україна В.Янукович поставили свої підписи.
Серце обливаєтьс ... Читати далі »
Переглядів: 788 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

Дощ змив інтригу!
Лідер чемпіонату здобуває дев’яту перемогу поспіль


Минулої неділі відбувся один з ключових матчів чемпіонату Івано-Франківщини 2012 року. У Брошневі зійшлися команди, що посідали два чільні рядки турнірної таблиці, – місцеві «Кроно-Карпати» приймали «одноклубників» з Яремче.

Яремчанці прибули на Рожнятівщину, маючи в своєму активі серію з 19-ти матчів чемпіонату та кубку області без поразок (16 перемог). Натомість, брошнівці залишалися єдиними, хто в поточному чемпіонаті не втратив жодного очка у рідних стінах (кубкову невдачу з «Галичиною-Вапном» до уваги не беремо). Окрім того, господарі повинні були реваншуватися за дошкульну поразку у першому колі (0:4).
Гра, що проходила, під невпинним дощем, відзначалася неабиякою впертістю. Брошнівці на правах господарів виявляли більшу активність. Гості ж чекали свого шансу. Гадаємо, нічийний підсумок їх також би не розчарував ... Читати далі »
Переглядів: 900 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

Під вежею Ейфеля

Сучасні Олімпійські ігри ведуть свій відлік з 1896 року. Коли і де у них дебютували прикарпатці, достеменно невідомо. Вперше на слід спортсменів, пов’язаних з нашим краєм, натрапляємо на восьмих Іграх, що відбулися в Парижі далекого вже 1924 року…


На той час Галичина входила до складу Польщі. Олімпіада в столиці Франції була дебютною для «біло-червоних». Підготовку до світового форуму вони розпочали заздалегідь, організувавши спеціальні курси. До числа потенційних «олімпійчиків» потрапив Казимир Суський, який проходив військову службу в 6-му полку уланів, що квартирував у нашому Станиславові.
Казимир Роство-Суський народився 1891 року на Волині. Закінчив школу в Кракові, після чого здобув фах агронома в рільничій академії у чеському містечку Табор. Однак застосувати свої знання на практиці Суський не встиг. Майже одразу вибухнула світова війна, по зав ... Читати далі »
Переглядів: 726 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

Мехіко – Мюнхен – Монреаль

Нова сторінка в олімпійській літописі Прикарпаття відкрилася лише на рубежі 1960-70 рр. Її творцями стали легкоатлет з Калуша Євген Аржанов та майстер ручного м’яча з Коломиї Валерій Гассій.  
Аржанов дебютував на Олімпіаді-1968 у Мехіко, хоча за кілька років цього й гадки не мав, що прославиться на весь світ. «Королева спорту» увійшла в життя калуського підлітка зовсім несподівано. На уроці фізкультури у місцевому хіміко-технологічному технікумі юнак настільки швидко здолав 1 000 метрів, що викладач запідозрив учня в обмані. Мовляв, «зрізав» частину дистанції… 


Не переставав дивувати Аржанов й надалі. Його коронкою була дистанція 800 метрів, де він встановив рекорд СРСР, що протримався одинадцять років! Апогеєм його кар’єри стала Олімпіада в Мюнхені 1972 року. Вірно вибравши тактику бігу, 24-річний Аржанов на фінішній прямій «вті ... Читати далі »
Переглядів: 859 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)

Про Божу муху, мило, квас і Медовий Спас 



Медовий Спас у Коломиї цього річ був дощовий, але це не зашкодило проведенню фестивалю меду і не зіпсувало гарного настрою його гостям та учасникам.

«Медовий Спас – 2012» відбувся втретє і вперше він проходив в статусі відкритого обласного фестивалю. Зініційований директором Музею історії міста Коломия Михайлом Арсаком у 2010 році фестиваль меду зміцнів, розширилася географія його учасників та збільшилася площа його проведення. Якщо перше і друге свято проходило біля музею, то третє вирішили провести з розмахом – у парку імені Кирила Трильовського. Там і місця усім виробникам меду мало вистачити, і концертну програму планували протягом цілого дня на сцені літнього кінотеатру, і людям було б комфортно прогулюватись та відпочивати. Сталось не так, як гадалось, погода внесла свої корективи ... Читати далі »
Переглядів: 964 | Додав: bond | Дата: 16.08.2012 | Коментарі (0)