П`ятниця, 26.04.2024, 16:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 29
Олександр СИЧ:

«Націоналізм – це не дідько з копитами і рогами, а конструктивна сила в розбудові власної держави»

Голова Івано-Фран-ківської обласної ради і голова обласної організації ВО „Свобода” Олександр СИЧ – про владу зсередини, майбутні парламентські вибори та націоналізм на сучасному етапі.


– Пане Олександре, читачі „Західного кур’єра” ще пам’ятають ваші доволі різкі колонки на адресу тодішньої кучмівської влади, що друкувалися під рубрикою „Думки без дозволу”, хоча з тих пір минуло вже понад 10 років. За цей час неодноразово змінювалися керівні персоналії як у державі, так і в області, мабуть, змінилися і ви. Що помінялося у вашому світогляді з приходом на посаду голови облради? Як дивитеся на владу тепер, коли бач ... Читати далі »

Переглядів: 794 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Змагання з бездоріжжям

Влада в Івано-Франківську змінюється, а невідремонтовані дороги залишаються

Одвічна проблема ремонту доріг постає перед обласним центром Прикарпаття щороку. Її інтенсивно «експлуатують» різні політичні сили у надії на підтримку електорату на чергових виборах. А виборці все ще вірять, що з приходом чи то нового мера, чи то нових депутатів міськради ситуація з міськими дорогами нарешті зміниться на краще. Так
і зараз: опозиція, котра хоче стати владою, «критикує
і обіцяє», влада ж – знає своє… 

У селі дороги кращі?
Минулої п’ятниці на площі перед адмінбудинком можна було спостерігати незвичну картину. Разом з дорогими іномарками та позашляховиками, якими обласні депутати і чиновники з районів якраз з’їжджалися на чергову сесію облради, під стіни місцевого «білого буди ... Читати далі »
Переглядів: 1164 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (3)

«Свобода» веде перед

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися у березні ц. р., то перемогу в Івано-Франківську здобула б партія „Свобода”, а серед мажоритарників депутатом українського парламенту став би голова обласної ради і голова облорганізації ВО „Свобода” Олександр Сич.


Згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою „Рейтинг” з 2 по 16 березня, націоналістична партія здобула б 25,7% голосів виборців, а її обласний лідер – 30,4%.
За „Батьківщину” в столиці Прикарпаття на сьогодні готові голосувати 21,9%, за „Фронт змін” – 14,5%, за партію „УДАР” – 8,2%, за „Громадянську позицію” – 4,8%, за Партію регіонів – 3,5%, за „Нашу Україну” – 2,6% виборців. Серед гіпотетичних мажоритарників на другому місці був би чинний міський голова, голова облорганізації УНП Віктор Анушкевичус (16,1%), а на третьому – представник партії „У ... Читати далі »

Переглядів: 829 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (1)

Пожежі б’ють рекорди

За минулий тиждень в Івано-Франківську зафіксовано рекордну кількість виїздів пожежно-рятувальної служби. Пожежні машини навіть не встигали заїжджати в депо, а з однієї пожежі одразу їхали на гасіння іншої і за добу витрачали по 250 літрів пального, – повідомив начальник міського управління ГУ МНС в Івано-Франківській області Василь Мацалак.


За інформацією начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяни Клочко, за цей час в місті сталося 52 пожежі, 39 з яких – через підпал сухої трави. На жаль, у вогні загинула одна людина. Обгоріле тіло чоловіка, особа якого наразі встановлюється, рятувальники виявили під час гасіння пожежі у дачному будинку на вулиці Хоткевича.
За словами Т.Клочко, найбільше пожеж виникло у районі сіл Микитинці та Хриплин, куди рятувальники виїздили 19 разів. Там загорівся один дачний будинок і згоріл ... Читати далі »

Переглядів: 811 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську новий начальник юстиції

Ним, відповідно до наказу міністра Олександра Лавриновича, став Михайло Євчук.

Нового начальника міського управління юстиції на оперативній нараді у міськвиконкомі представив начальник головного управління юстиції в області Володимир Кавацюк.

Михайло Євчук тривалий час працював у правоохоронних органах, очолював слідчий відділ податкової міліції ДПА в області, останній рік працював у відділі з питань банкрутства обласного управління юстиції.


Поярмаркуємо

З 24 березня в Івано-Франківську щосуботи відбуватимуться ярмарки «Весна-2012».
Як поінформував заступник начальника міського управління торгівлі Віктор Рараговський, для ярмаркової торгівлі виділені місця на ринках на вулицях Тролейбусній, Стуса, Хоткевича та Короля ... Читати далі »

Переглядів: 664 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

У суботу – толока

За останній тиждень санітарний стан Івано-Франківська покращився, але працювати ще є над чим.
Так вважає начальник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. За його словами, в місті є ще чимало місць, де й досі залишились гори невивезеного сміття й так званих негабаритних відходів, а на контейнерних майданчиках і окремих вулицях утворилося накопичення обрізаного мешканцями приватного сектора і комунальниками гілля дерев.
Як поінформував перший заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Василь Білик, цієї суботи в місті відбудеться толока. За словами секретаря міської ради Руслана Марцінківа, в ній візьмуть участь не лише працівники комунальних підприємств та бюджетних установ, а й депутати міськради, які закликають долучитися до наведення порядку в місті і його мешканців. Найперше волонтери і кому ... Читати далі »

Переглядів: 704 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Бібліотека отримала 10 тисяч книг

27 березня за підтримки голови Івано-Франківської обласної ради, очільника обласної організації ВО «Свобода» Олександра Сича та депутатів-«свободівців» міської ради в обласну універсальну наукову бібліотеку ім. Івана Франка завезено нову літературу.


«Свободівці» надали транспорт для перевезення літератури зі столиці. Як запевняють працівники бібліотеки, часто проблема стоїть із доставкою книг. «Для того, щоб завести друковану продукцію, доводиться замовляти транспорт. Зараз склалася ситуація, що коштів на замовлення транспортних перевезень у нас немає. Література нібито є, але привезти нема змоги. Замовлені книжки можуть чекати на доставку дуже довго, допоки не з’являться кошти на оплату їх транспортування. Насправді перевезення книг – це дуже дорого. До прикладу, за перевезення одного кілограма друкованої продукції треба зап ... Читати далі »

Переглядів: 691 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Архітектори подбали про благоустрій

До 350-річчя Івано-Франківська в місті впорядкують сквери і облаштують нові клумби.
Про це повідомив заступник директора департаменту містобудування і архітектури – начальник управління генерального плану та містобудівного кадастру (головний архітектор міста) Володимир Гайдар.
За його словами, фахівці департаменту вже виготовили проект реконструкції так званого Привокзального скверу в межах Привокзальної площі та вулиці Гаркуші. Завершується робота над проектом впорядкування скверу у межах площі Ринок та вулиць Страчених націоналістів і Вірменської. Колись тут розташовувалася перша в Станиславові українська церква і до Дня міста у впорядкованому сквері встановлять пам’ятний знак, який буде про це нагадувати.
Головний архітектор міста також додав, що триває робота над проектом облаштування скверу в межах вулиць Коновальця та Військової. ... Читати далі »

Переглядів: 736 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

ЯрославТКАЧІВСЬКИЙ,

депутат обласної ради, фракція ВО «Свобода»


Бо такі ми є...
Навіть не відаю, чому нині порушую тему словоблудства чи лихослів’я. Але ж, як знаємо, нічого випадкового не буває. Здається, саме в час Великого посту таки доречно буде поговорити про це й нагадати читачам слова Істини: «Не те, що входить в уста, осквернює людину, але те, що виходить з уст…» (МТ. 15:11). Боронь Боже, комусь подумати, що ще один праведник знайшовся й моралізувати захотів. Я лише декілька прикладів наведу з нашого грішного життя, а ви собі що хочете думайте.
…У свій час троє відомих побратимів домовилися не казати на людях чогось поганого один про одного, а тільки хороше мовити. Один з тих чоловіків, зі власної волі про свого колегу навіть у звіті добре слово мовив, а вже назавтра привселюдно ледь не відрікся від сказаного, боячись ... Читати далі »
Переглядів: 731 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Ратушу – на баланс міста 

До відзначення 350-ї річниці Івано-Франківська залишилося менше двох місяців, а місто не одержало призначені, відповідно до доручення президента і постанови Кабміну, 20,4 млн. грн. для здійснення першочергових заходів, – проінформував депутатів на сесії обласної ради міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.
Крім цього, місто не отримало на ремонт доріг 11,6 млн. грн., закладених в бюджеті на 2012 рік. Аби виправити ситуацію, міський голова попросив втручання депутатів обласної ради.
Міський голова також проінформував, що «частина заходів святкування Дня міста відбуватиметься всередині та поблизу ратуші, котра потребує ремонту та реконструкції». Тож Віктор Анушкевичус попрохав на наступне засідання сесії облради винести питання про передачу ратуші на баланс міста.

До Івано-Франківська зав ... Читати далі »

Переглядів: 739 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Оцінку роботи виставляли пайовики

Впродовж лютого-березня у кооперативних організаціях області проведено звітні збори органів управління і контролю.


Особливістю цьогорічних зборів є те, що вони проводилися у рік, який Генеральною Асамблеєю Організацій Об’єднаних Націй проголошено Міжнародним роком кооперативів. З першого січня цього року Центральна спілка споживчих товариств України (Укоопспілка) стала повноправним членом Європейського співтовариства споживчих кооперативів.
Звітні збори яскраво продемонстрували розвиток внутрікооперативної демократії, реалізацію кооперативних ідей, цінностей і принципів споживчої кооперації, підтримку новаторського курсу керівництва Укооп-спілки, основних засад подальшого реформування споживчої кооперації та значення для майбутнього її розвитку позачергового 21-го з’їзду.
Кооператори області мали про що зві ... Читати далі »

Переглядів: 1439 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Молодь і вибір професії

Усі професії потрібні та важливі — пам'ятаємо з дитинства. Але ж як із величезної кількості професій вибрати ту, що підходить найбільше? Якщо молода людина має схильність до кількох шкільних предметів (фізики, літератури, географії), починаються вагання, сумніви, іноді досить глибокі переживання. Щоб прийняти правильне рішення, необхідно враховувати низку факторів, а саме: власні побажання, психологічні особливості та можливості. У цьому випадку варто обговорити свої міркування із друзями, батьками, вчителями, психологом, профконсультантом, доречною буде і порада лікаря. 

Варто також звернутися за порадами до спеціалістів служби зайнятості, які добре орієнтуються на ринку праці. Саме спеціалісти Івано-Франківського міського центру зайнятості допомагають учнівській молоді з вибором професії, проводячи різноманітні заходи: ... Читати далі »

Переглядів: 854 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Бути аграрієм – почесно і актуально

Для Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету День відкритих дверей – подія особлива і урочиста щороку. Ось і цього разу актовий зал вщерть був заповнений майбутніми студентами та їхніми батьками. Непідкупна увага до навчання в цьому коледжі в нинішніх умовах набуває особливої ваги. Адже, за словами директора цього закладу, заслуженого працівника сільського господарства України Богдана Костюка, ті реформи в агропромисловому комплексі, які відбуваються в країні, дають усі підстави стверджувати, що саме спеціальності, пов’язані з веденням сільського господарства, вирощуванням врожаїв, розвитком тваринницької бази, будуть чи не найактуальнішими в найближчі роки і в перспективі. А глобальна продовольча проблема, яка у світі стала проблемою №1, відкриває якнайширші можливості саме Україні стати одним з лідерів у забе ... Читати далі »

Переглядів: 1009 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Я – за український вибір!

У 1991 році українські громадяни обрали свій власний шлях, майже одноголосно проголосувавши за незалежність України. Люди тоді були впевнені, що це єдино правильний вибір, і ми, українці, здатні і повинні самі керувати своєю суверенною країною.
Як і народи ще 14 колишніх радянських республік, нас переповнювало відчуття того, що розкол величезної держави дасть нові можливості, зробить всіх багатшими.

Але ніхто в той час не думав, що буде з загальною економікою, наукою, культурою. Ми хотіли будувати все нове!

І були заворожені новими ідеями ринку, конверсії, лібералізації, приватизації, і не знали про те, що в світі вже ніде немає такого дикого капіталізму. Нам було не відомо, що ... Читати далі »

Переглядів: 749 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Громадські лідери подають приклад опозиції

Об'єднавшись і йдучи на вибори спільно

Поки політична опозиція загрузла в з'ясуванні відносин, закулісних інтригах і скандалах, громадянське суспільство об'єднується. На відміну від опозиції громадянські активісти продемонстрували – заради інтересів суспільства готові переступити через особисті амбіції і об'єднати свої сили.


У середу, 21 березня, в Києві пройшов Громадянський форум «Нові лідери – нова країна», що зібрав громадських активістів з усіх куточків України. Для участі в об'єднавчому форумі до Києва з'їхалися майже 500 громадських лідерів, які представляють різні громадські організації та соціальні групи. Підприємця на трибуні Форуму змінював правозахисник, фермера – чорнобилець, пенсіонера – представник «дітей війни». Правозахисник Дмитро Співак говорив про ... Читати далі »

Переглядів: 674 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Час не на боці опозиції

Відомий політолог Кость Бондаренко вважає, що опозиційні сили швидше розсваряться, ніж об’єднаються для спільної участі в парламентських виборах восени цього року.

Пан Бондаренко констатує, що сьогодні є дуже багато опозиціонерів і є великий попит на опозицію, але при цьому немає єдиного лідера опозиції і об’єднуючого начала для цієї опозиції. „В опозиції є одна дуже велика вада, – каже він. – Це амбіційність лідерів і бажання, будемо називати речі своїми іменами, не тільки об’єднати опозицію, а ще й заробити на цьому”.
На думку політолога, злагодженій роботі опозиції заважають питання, хто буде сидіти на касі, хто буде продавати вступні квитки у список, як провести тих чи інших людей, як поповнити цю касу тощо. «Думаю, що саме ці питання будуть визначальними при об’єднавчих процесах», – вважає він.
Ще одним факторо ... Читати далі »
Переглядів: 752 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:

«Владі вистачає не знань,  а політичної волі це робити»


Нам не варто зациклюватися на тих питаннях, які насправді абсолютно зрозумілі. Що робити, щоб була нормальна система правосуддя, система виборів, що робити, щоб працювала чесна митниця, як боротися з корупцією – написано і розписано навіть в підручниках. Немає іншого – не знань, що потрібно робити, а політичної волі це робити, – вважає лідер партії «Громадянська позіція» Анатолій Гріценко.

Держава не може виконати ті зобов`язання, які зафіксовані в законах, не може збалансувати бюджет, роками живе в борг, і обсяг цього боргу накопичується. Цього року тільки на обслуговування ... Читати далі »
Переглядів: 670 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Календар чемпіонату Івано-Франківщини-2012. І коло

«Карпати» Коломия
«Придністров'я» Тлумач
«Тепловик» Ів.-Франківськ
«Кроно-Карпати» Брошнів-Осада
«Пробій» Городенка
«Газовик» Богородчани
ФК «Снятин»
«Нафтовик» Долина
ФК «Битків-Бескид» На-двірна
«Яспіль» Ясенів-Пільний
«Галичина-Вапно» Галич
«Прут» Делятин
«Сокіл» Угринів
«Гуцульщина» Косів
ФК «Калуш»
«Карпати» Яремче

1 тур. 1 квітня (нд)
«Придністров’я» - «Кроно-Карпати»
«Тепловик» - «Гуцульщина»
«Прут» - «Газовик»
«Калуш» - «Галичина-Вапно»
«Снятин» - «Пробій»
«Яспіль» - «Нафтовик»
«Карпати» К - «Битків-Бескид»
«Сокіл» - «Карпати» Я
2 тур. 8 квітня (нд)
«Сокіл» - «Карпати» К
«Битків-Бескид» - «Яспіль»
«Нафтовик» - «Снятин»
«Пробій» - «Калуш»
«Галичина-Вапно» - «Прут»
«Газовик» - «Тепловик»
«Гуцульщ ... Читати далі »

Переглядів: 781 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Від матчу до матчу

Бурштинський «Енергетик» у стартовому поєдинку весняної частини першості країни зазнав дошкульної домашньої поразки від ПФК «Севастополь» – 1:5. Проте результат матчу відійшов на другий план. Як з’ясувалося, до початку першості клуб так і не отримав фінансування, через що кожна наступна гра може поставити крапку в професійній кар’єрі «енергетиків».

Напередоні у відставку подав головний тренер команди Володимир Ковалюк, що працював у Бурштині заледве місяць. Причиною такого кроку було названо саме відсутність у «Енергетика» коштів для існування. Та навряд чи Ковалюк наважився б на таке, якби не почав подавати ознаки життя його попередній клуб – франківське «Прикарпаття».
За деякою інформацією, саме 40-річний екс-гравець команди мав би повести її далі. Кілька днів тому залишки «Прикарпаття» розпочали тренування. Вчора відбув ... Читати далі »
Переглядів: 786 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Сумувати ніколи
Стартує чемпіонат Івано-Франківщини

На фоні перманентних проблем в стані професійних клубів області прийдешній чемпіонат регіону очікується з неабияким зацікавленням. В боротьбу за нагороди змагань готова вступити чи не половина учасників турніру. Такого в нас давненько не було…

Наразі триває заявкова кампанія команд. Як і торік, її проводить Федерація футболу України. Період реєстрації футболістів-аматорів визначений до 15 травня. Та слід пам’ятати, що впродовж сезону (він розпочався 1 липня 2011-го) гравцям дозволяється зіграти в складі лише двох клубів. Наступні переходи відбуватимуться у період з 1 по 31 серпня.
Як ми вже повідомляли, після річної перерви до числа учасників змагань повернулися «Карпати» з Яремче і ФК «Калуш». Вони заповнили вакантні місця, що утворилися внаслідок відмови від виступів в еліті двох представн ... Читати далі »
Переглядів: 756 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Цікаві результати
Відбулися матчі-відповіді 1/8 фіналу розіграшу футзального Кубка України. За сумою двох матчів путівки до наступного раунду вибороли по три представники Екстра-ліги ("Енергія", "Ураган", "Кардинал-Рівне") і першого дивізіону (АРПІ, "Титан-Зоря", "Ресурс"). Нагадаємо, що без боротьби до чвертьфіналу потрапили харківський «Локомотив» і аматорський «Епіцентр К3» з Києва.
Кубок України. 1/8 фіналу. Матчі-відповіді. 23-24 березня. «Шанс-Авто» – «Ураган» – 7:7 (Луців, 1, Романчук, 11, 18, 33, Портянко, 18, 35, Радько, 28 – Цвєлих, 2, 24, Колток, 7, Сімка, 14, 21, Карліньос, 26, Королишин, 26). Перша гра – 3:11. «Меркурій» Чернівці – «Енергія» – 6:5 (перша гра – 1:3). АРПІ Донецьк – «СумДУ» – 3:4 (5:1)«Титан-Зоря» Покровське – «Єнакієвець» – 7:4 (4:4). «Спортлідер+» Хмельницький – «Ресурс» Донецьк – 4:6 (1:2). ЛТК – «Кардинал-Рівне» – 6:5 (1:4).
Матчі наступного раунду ... Читати далі »
Переглядів: 714 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)

Важлива перемо

Вкрай важливу для себе перемогу здобули позавчора баскетболісти франківської «Говерли». У рідних стінах вони здолали одного з лідерів змагань – маріупольский «Азовмаш» – 71:69.

Таким чином, «ведмеді» продовжують упевнено лідирувати у статистичних категоріях «важкі ігри» (16) і «важкі перемоги» (12) – мова про ті матчі чемпіонату, що завершилися з різницею в п’ять і менше очок.
Підопічні Євгена Мурзіна й далі ведуть боротьбу за місце в серії плей-офф чемпіонату з дніпропетровським «Дніпром» та БК «Київ». Дніпряни завтра завітають до Івано-Франківська (поч. матчу о 19.00). Для обох колективів це буде своєрідний «матч смерті».
Після цього «Говерла» вирушить у гості до БК «Донецьк» і «Черкаських мавп», а наостанок прийме вдома львівську «Галичину». Щодо конкурентів, то «Дніпро» зіграє у Львові, Маріуполі та прийме «Хімік». Нат ... Читати далі »
Переглядів: 796 | Додав: bond | Дата: 29.03.2012 | Коментарі (0)