П`ятниця, 26.04.2024, 09:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 29 » НАСАМПЕРЕД
10:53
НАСАМПЕРЕД

Архітектори подбали про благоустрій

До 350-річчя Івано-Франківська в місті впорядкують сквери і облаштують нові клумби.
Про це повідомив заступник директора департаменту містобудування і архітектури – начальник управління генерального плану та містобудівного кадастру (головний архітектор міста) Володимир Гайдар.
За його словами, фахівці департаменту вже виготовили проект реконструкції так званого Привокзального скверу в межах Привокзальної площі та вулиці Гаркуші. Завершується робота над проектом впорядкування скверу у межах площі Ринок та вулиць Страчених націоналістів і Вірменської. Колись тут розташовувалася перша в Станиславові українська церква і до Дня міста у впорядкованому сквері встановлять пам’ятний знак, який буде про це нагадувати.
Головний архітектор міста також додав, що триває робота над проектом облаштування скверу в межах вулиць Коновальця та Військової. Тепер саме там пропонують встановити погруддя провідникові ОУН Євгену Коновальцю. Нагадаємо, що спершу це планували зробити поблизу будинку №56 на вулиці Січових стрільців, де свого часу вже навіть заклали і освятили відповідний символічний камінь.
А ось приватним підприємцям, які торгують квітами і зголосилися облаштувати в місті нові клумби, департамент містобудування і архітектури пропонує це зробити у визначених ним місцях на Вічевому майдані, в меморіальному сквері на вул. Степана Бандери та у сквері на вулиці Низовій.
Наш кор.

Літні майданчики виставлять на аукціон
Цього року право на розміщення в Івано-Франківську літніх торгових майданчиків приватні підприємці вперше виборюватимуть на аукціоні, який відбудеться 30 квітня.
Про це повідомив заступник начальника міського управління торгівлі Віктор Рараговський. За його словами, на аукціон, який, за результатами відповідного конкурсу, проводитиме Прикарпатська універсальна товарна біржа, місто виставить 44 лоти загальною стартовою вартістю 132 тисячі гривень.
Як зазначив В.Рараговський, міськвиконком також чітко регламентував види діяльності, якими зможуть займатися підприємці. Це встановлення літніх торгових майданчиків, організація так званої виносної торгівлі та надання послуг у сфері розваг. Останнім видом діяльності вони зможуть займатися виключно на території центрального міського парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка й підпорядкованого йому центрального міського озера на вул. Гетьмана Мазепи.
Наш кор.

Переглядів: 735 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]