П`ятниця, 19.04.2024, 19:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 29 » СПОРТ
10:13
СПОРТ

Сумувати ніколи
Стартує чемпіонат Івано-Франківщини

На фоні перманентних проблем в стані професійних клубів області прийдешній чемпіонат регіону очікується з неабияким зацікавленням. В боротьбу за нагороди змагань готова вступити чи не половина учасників турніру. Такого в нас давненько не було…

Наразі триває заявкова кампанія команд. Як і торік, її проводить Федерація футболу України. Період реєстрації футболістів-аматорів визначений до 15 травня. Та слід пам’ятати, що впродовж сезону (він розпочався 1 липня 2011-го) гравцям дозволяється зіграти в складі лише двох клубів. Наступні переходи відбуватимуться у період з 1 по 31 серпня.
Як ми вже повідомляли, після річної перерви до числа учасників змагань повернулися «Карпати» з Яремче і ФК «Калуш». Вони заповнили вакантні місця, що утворилися внаслідок відмови від виступів в еліті двох представників Коломийщини – ФК «Гвіздець» і п’ядицького «Колоса». Яремчанці, нагадаємо, пропустили минулий сезон, а калушани фінішували восьмими у другому дивізіоні. Підвищився також у класі переможець 2 ліги – косівська «Гуцульщина» (востаннє виступала в еліті у 2008-му).
Кого ж відносимо ди числа фаворитів? Насамперед, це клуби, котрі ввійшли до чільної п’ятірки за підсумками минулого сезону – «Карпати» Коломия, «Придністров’я», «Тепловик», «Кроно-Карпати» та «Газовик», а також «Пробій» та «Карпати» з Яремче. До складу городенківської команди влилися провідні гравці «Ясполя» з сусіднього Ясенова-Пільного на чолі з тренером Ігорем Мельничуком, а склад яремчанців знову рясніє відомими прізвищами. Відзначимо, що коломияни планують паралельно виступати в аматорській першості країни, а яремчанці – у розіграшу кубка, володарями якого вони стали у 2009-му. Зауважимо, що в Яремче проводитиме свої домашні матчі й делятинський «Прут», оскільки його арена не відповідає вимогам.
Навряд чи змиряться з роллю статистів й інші учасники змагань. Достатньо згадати долинський «Нафтовик», котрий став переможцем «Кубка Підгір’я», чи ФК «Калуш»… За лічені дні до старту турніру владнав свої проблеми надвірнянський «Бескид», об’єднавшись з ФК «Битків», що готувався до старту у другій обласній лізі. Власне, за відсутності домашньої арени битківці й так планували виступати у райцентрі.
Об’єднана команда виступатиме під назвою ФК «Битків-Бескид» Надвірна. Підкоригували імена ще два клуби: «Гал-Вапно» з Галича став «Галичиною-Вапном», а ФК «Снятин-Євромодуль» – просто «Снятином».
Відзначимо, що ФК «Битків» став переможцем передсезонного Кубка Федерації ім. М.Думанського, обігравши «Газовик», «Прут», братковецький «Колос» і СДЮШОР «Прикарпаття» із загальним рахунком 10:0.
Переглядів: 755 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]