Субота, 20.04.2024, 02:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 29 » ОСВІТА
10:34
ОСВІТА

Бути аграрієм – почесно і актуально

Для Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету День відкритих дверей – подія особлива і урочиста щороку. Ось і цього разу актовий зал вщерть був заповнений майбутніми студентами та їхніми батьками. Непідкупна увага до навчання в цьому коледжі в нинішніх умовах набуває особливої ваги. Адже, за словами директора цього закладу, заслуженого працівника сільського господарства України Богдана Костюка, ті реформи в агропромисловому комплексі, які відбуваються в країні, дають усі підстави стверджувати, що саме спеціальності, пов’язані з веденням сільського господарства, вирощуванням врожаїв, розвитком тваринницької бази, будуть чи не найактуальнішими в найближчі роки і в перспективі. А глобальна продовольча проблема, яка у світі стала проблемою №1, відкриває якнайширші можливості саме Україні стати одним з лідерів у забезпеченні продуктів харчування, без яких неможливий цивілізований розвиток.
Тож готуючи спеціалістів, керівництво та викладацький склад аграрного коледжу головну увагу приділяють якості навчання та перспективі здобуття подальшої вищої освіти, а також працевлаштуванню своїх вихованців.
Сьогодні коледж готує висококваліфікованих спеціалістів: фахівців з організації і технології ведення фермерського та садово-паркового господарства, фахівців у сфері управління, техніків-технологів, екологів, а також юристів та фінансистів. Щорічно тут навчається понад 1000 студентів денної та заочної форми навчання. Глибокі знання їм дають 77 досвідчених викладачів, серед яких 23 – вищої категорії, 8 кандидатів наук, два «Відмінники освіти України», заслужений працівник освіти та заслужений працівник сільського господарства. Важливо, що разом з одержанням глибоких спеціальних знань тут приділяють увагу набуттю студентами і робітничих професій.
Підготовка спеціалістів проходить у 44 лабораторіях та 42 навчальних кабінетах, є чудова бібліотека, навчально-виробнича майстерня, цех з переробки плодів та овочів, колекційно-дослідне та виробниче поля. Виробничу технологічну та переддипломну практику студенти мають можливість проходити у кращих агрогосподарствах Прикарпаття, а також Тернопільської та Львівської областей А для тих, хто бажає продовжити навчання, є можливості вступити на третій курс Львівського НАУ, Тернопільського національного економічного університету, Тернопільського державного технічного університету ім. І. Пулюя, Уманського ДАУ, Одеської національної юридичної академії, «Львівської політехніки», Одеського університету ім. І. Мечнікова, з якими коледж має укладені угоди.
До послуг студентів коледжу – гуртожиток на 200 місць, їдальня і буфети, медпункт, спортивний майданчик, спортивний та актовий зали.
Зусилля адміністрації та викладацького складу спрямовані на те, щоб прищепити ґрунтовні знання та виховати високопрофесійних майбутніх спеціалістів агропромислового комплексу. Це забезпечило коледжу місце в кращій десятці серед 124 подібних навчальних закладів України.

Адреса коледжу:
м. Івано-Франківськ,
вул. Юності, 11,
тел. (0342) 55-47-14,
т/ф (0342) 55-48-97,
e-mail: ifagrarncol@freemail.ru
www.ifagrarcol.at.ua


Ігор МАКАРУК:
«Творимо історію коледжу сьогодні»

За порівняно коротку історію навчального закладу Івано-Франківський муніципальний коледж вже став популярним навчальним закладом серед івано-франківської молоді. Відповідно до угоди між навчальним закладом та виконкомом Івано-Франківської міської ради 20 відсотків від фактичного набору абітурієнтів навчаються безкоштовно. А це сироти, напівсироти, діти із багатодітних та малозабезпечених сімей.


Зважаючи на те, що коледж ще зовсім молодий, тільки наступного року він матиме перших випускників. Проте вже сьогодні напрацьована низка партнерських угод із вищими навчальними закладами, де випускники коледжу зможуть продовжувати навчання.
«Основне наше завдання – творити історію коледжу сьогодні, – каже директор коледжу Ігор Макарук. – Нещодавно в рамках проведення Дня відкритих дверей ми презентували програму міжнародної співпраці Івано-Франківського муніципального коледжу з Болгарським коледжем туризму із міста Благоєвград. Ця програма надає можливість студентам Івано-Франківського муніципального коледжу отримати, паралельно з кваліфікованою вітчизняною освітою, європейський кваліфікаційний рівень бакалавра».
Керівництво навчального закладу переконує, що намагається зробити так, щоби студентське життя було цікавим, насиченим. Тут прекрасно розуміють, що на освітньому ринку зараз дуже важко виживати і втриматися, бо багато коледжів пропонують свої послуги. Студенти Івано-Франківського муніципального коледжу мають унікальну можливість проходити практику за кордоном у країнах Середземномор’я, зокрема у Греції та Македонії.
«Головне, щоби наші випускники після закінчення коледжу не поповнювали ряди безробітних чи працівників ринку, а були конкурентоспроможними працівниками та знаходили свою нішу у професійному виборі», – зауважує директор коледжу.

Івано-франківський муніципальний коледж
готує молодших спеціалістів на базі дев’яти класів за спеціальностями:

ьОрганізація виробництва (термін навчання 3,5 року)
Кваліфікація – фахівець з виробничого менеджменту:
– помічник керівника малого підприємства;
– інспектор з основної діяльності;
– агент з постачання;
– організатор з персоналу та ін.
ьОрганізація туристичного обслуговування (термін навчання 3,5 року)
Кваліфікація – фахівець з туристичного обслуговування:
– помічник менеджера з внутрішнього туризму;
– помічник менеджера з міжнародного туризму та ін.
ьМаркетингова діяльність (термін навчання 3 роки)
Кваліфікація – агент маркетингових послуг:
– дилер;
– технік відділу маркетингу;
– організатор зі збуту;
– торговельний представник та ін.

Адреса коледжу:
м. Івано-Франківськ, вул. Г. Хоткевича, 56, тел.: 72-13-73, 72-13-63.
Ліцензія МОНУ, молоді та спорту № 498598 від 13.11.2009 р.

Переглядів: 1009 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]