П`ятниця, 29.03.2024, 01:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 13 » МІСТО
11:15
МІСТО
Тернистий шлях до компромісу

Міській владі та представникам приватних перевізників вдалося досягти попередньої домовленості щодо врегулювання конфлікту з безкоштовним перевезенням пільгових категорій пасажирів на постійних міських автобусних маршрутах загального користування.
Тернистий шлях до компромісу проліг через страйк перевізників, які вимагали скасування норми про безкоштовне перевезення пільговиків без обмежень з 10 до 16.00, розгляд цього питання на сесії міськради, створення спеціальної робочої групи та три її засідання. Саме на останньому з них, яке відбулося у вівторок, представникам опонуючих сторін вдалося досягти поміркованого компромісу. За умови скасування норми безкоштовного перевезення пільгових категорій пасажирів без обмежень з 10 до 16.00, перевізники погодились без компенсацій з бюджету впродовж дня в кожному з автобусів перевозити по п’ять пільговиків.


Хоча звучали й інші варіанти. Депутат міськради від «Фронту змін» Сергій Борзов пропонував доручити бюджетній комісії міськради при формуванні бюджету на 2012 рік вишукати кошти на компенсацію перевізникам пільгових перевезень, а член міськвиконкому за квотою ВО «Свобода» Руслан Руско наголошував, що скасування пільгового перевезення з 10 до 16.00 і впровадження норми про п’ять пільгових місць в автобусі жодного економічного ефекту для перевізників не дасть, а лише погіршить забезпечення потреб пільговиків у перевезеннях на міських автобусних маршрутах.
Представники робочої групи від міської влади піддали сумніву твердження перевізників про збитковість більшості автобусних маршрутів, обґрунтувавши це вибірковими обстеженнями пасажиропотоків. Зокрема, розрахунки, які оприлюднив спеціаліст відділу транспорту і зв’язку Олександр Лісовий, показують, що один автобус найгіршого, за словами перевізників, маршруту №67 «АС-3-вул. Максимовича» за день перевіз 364 так званих платних пасажирів і лише 47 пільговиків, заробивши при цьому 728 гривень.
Підбиваючи підсумки, заступник міського голови–директор департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Микола Саєвич зазначив, що бізнес перевізників, як і будь-який інший, таїть в собі приховані ризики, і закликав всіх реально дивитися на речі. «В міському бюджеті нема коштів на компенсацію пільгових перевезень. Про досягнутий компроміс я доповім міському голові. Він проведе останнє засідання робочої групи і, якщо інших пропозицій не надійде, остаточне рішення щодо цього проблемного питання прийматимуть члени міськвиконкому на черговому засіданні», – наголосив М. Саєвич.
Хвалимир ВЛАДІВ    

ДО РЕЧІ
На Прикарпатті з наступного року запровадять адресну допомогу пільговикам на проїзд у транспорті, – повідомив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк. «З наступного року всім пільговикам буде нарахована і виплачена живими коштами адресна допомога. А ти хочеш їдь, хочеш – не їдь», – сказав губернатор на зустрічі з ветеранами афганцями.

Переглядів: 1010 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Петро  
0
Та хто з перевізників дбає за пільговиків, їм би тільки кішені набити. Більше того постійно хамлять пільговикам, таке враження, що ми їдемо за їх власні кошти. Треба давно вже їх приструнити.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]