П`ятниця, 19.04.2024, 01:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 17
З настанням весни зграї бездомних псів заполоняють місто

Про безпритульних тварин Івано-Франківська написано стільки матеріалів, що впору укладати окрему книгу. Проте настає весна, пригріває сонечко і знову виникає та сама проблема – явне нашестя на міських вулицях бродячих псів. Часто вони збираються у великі зграї і тоді ходити містом страшно. Міська влада роками намагається вирішити цю  проблему, проте собак на вулицях не меншає.

Зачистку замінили виклики
Відловлюванням безпритульних тварин в Івано-Франківську займається комунальне підприємство «Полігон». На його базі створено дві бригади, які складаються з водія і ловця. Ці бригади працюють в основному з 5-ї години ранку до 5-ї вечора.
Якщо раніше відбувалися регулярні об’їзди по місту, які називалися „плановими зачистками мікрорайонів”, то після появи закону щодо жорстокого поводження з тваринами такі зачистки стали неможливими. Тепер бриг ... Читати далі »
Переглядів: 1299 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

У результаті закордонного відрядження Віктора Анушкевичуса Івано-Франківськ отримав
місто-побратим за океаном – Арлінгтон


«У всі відрядження, в тому числі й закордонні, я їжджу за власний кошт. І це моя принципова позиція», – заявив вчора на прес-конференції за підсумками офіційного візиту до американського Арлінгтона міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

Він повідомив, що під час 55-ї конференції Асоціації міст-побратимів Арлінтона відбулося підписання Декларації про партнерство між Івано-Франківськом та округом Арлінгтон. Вона передбачає започаткування та розвиток співпраці в гуманітарній сфері, охороні довкілля, місцевого самоврядування, досліджень і технологій та  економічної діяльності. Також заплановані обміни молодіжними студентськими делегаціями, щоб, як висловився мер, «багато знаючи про Америку, молоді люди могли її побачити і поспілкуватися з однолітками». 
«Американці ... Читати далі »
Переглядів: 983 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Сергій Стефанко, депутат міськради, фракція «Свобода»

В Криму етнічні росіяни - більшість (58,3%), через це регіону надано особливий статус, тут російська мова домінує. Логічно, що мова більшості повинна домінувати. Але якийсь дивний цей принцип – «принцип домінування більшості», він діє якось вибірково, і тільки на користь російськомовних.
Беремо для розгляду Донецьку і Луганську області, відповідно етнічні українці складають – 56,9% і - 58,0%. Логічно, що тут мала б переважати українська мова, бо українці тут становлять більшість, причому приблизно таку ж, як етнічні росіяни в Криму. Та реальне життя нам демонструє зовсім іншу картину, українська тут майже не вживається.
Цікаво, що в Росії російська вживається всюди, навіть якщо етнічні росіяни в цій адміністративно-територіальній одиниці становлять 20-30%.
Пригадується, у постголодоморні, післявоєнні 50-80 роки ХХ століття для швидшої русифікації українців відправляли на будови століття, освоєння цілини, на ... Читати далі »
Переглядів: 993 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Влада закликає громаду долучитися до наведення належного санітарного стану в місті після зими.

«Зима закінчилася. Тому наводьте порядок. У всьому місті. Це стосується не лише комунальників, але й керівників всіх бюджетних установ», – наголосив на вівторковій апаратній нараді міський голова Віктор Анушкевичус. Він також повідомив, що у четвер  об’їжджатиме й оглядатиме місто і при неналежному санітарному стані видасть розпорядження про проведення в суботу толоки. Щоправда, начальник ДРЕУ Володимир Юсипів, через професійне свято – День комунальника,  яке відзначатиметься в неділю, попросив мера толоку відкласти.
За словами керівника муніципальної інспекції з благоустрою Степана Кукули, слід ретельніше прибирати дворові та прибудинкові території. «Робота з прибирання ведеться щоденно і багато вже зроблено, але вона повинна бути більш якісною», – зазначив він. А ось за результатами обстеження міста депутатами міськради від ВО «Свобода», в найгіршому стані ... Читати далі »
Переглядів: 796 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Є нагальніші проблеми, ніж пам’ятник
Хочеться висловити свою думку про так звану необхідність споруджувати нові пам’ятники у місті Івано-Франківську. Не маю нічого проти видатного поета Т.Г. Шевченка, сама шаную і люблю його творчість. Розумію, що дуже хочеться мати нарешті і в Івано-Франківську пам’ятник Шевченку. Але вважаю, що спочатку потрібно проаналізувати нагальніші потреби міста і його мешканців. Адже в час, коли уряд здійснює економічні реформи, спрямовані на економію бюджетних коштів, ці самі кошти потрібно використовувати добре подумавши.
Думаю, що Шевченку, якби він був живий, було б приємніше дивитися на усміхнені і щасливі обличчя людей, які не думають про те, як прожити за 941 грн. в місяць, чи куди себе подіти після скорочення. Думаю, краще такі обмежені бюджетні кошти спрямувати на створення нових робочих місць, на розвиток бізнесу, який забезпечить добробут населення міста через максимально повну зайнятість. А на осн ... Читати далі »
Переглядів: 807 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

З огляду на підвищення середньодобової температури до 17 градусів тепла, ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» з 10 до 16 години зупиняє роботу котелень.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. Вона наголосила, що диспетчеризовані котельні автоматично вмикаються лише тоді, коли температура повітря не перевищує 10 градусів, і виходять на режим подачі тепла аж після 21.00, що викликає чимало скарг, переважно від літніх людей.
Начальник служби оперативного реагування також поінформувала, що минулого тижня зафіксовано три аварійні відключення електроенергії тривалістю від 40 хв. до 2,5 год., під час яких не працювали світлофори на перехрестях вул. Незалежності-Лепкого, що створювало незручності пішоходам і водіям автотранспорту.
Чимало скарг надходило й на затоплення талими водами дворових та прибудинкових територій. Щоб оперативно вирішувати такі проблеми, з понеділка додатково почав працювати так званий трактор-МОК – механізм для ... Читати далі »
Переглядів: 940 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

На Прикарпатті зберігаються позитивні тенденції до зменшення кількості тяжких та особливо тяжких злочинів. За два місяці поточного року удвічі менше скоєно навмисних вбивств, на третину скоротилася кількість фактів заподіяння тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, на 18 відсотків зменшилася кількість пограбувань, вшестеро менше стало  розбійних нападів.

Про це повідомив минулого четверга на зустрічі з журналістами начальник обласного УМВС Василь Варцаба. За його словами, міліція розкрила всі навмисні вбивства і розбійні напади, а з 1066 кримінальних проявів, зареєстрованих за цей період, найбільшу питому вагу становлять злочини проти власності – 40 відсотків.
Цьогоріч різко почастішали крадіжки виробів з металу (зареєстровано 332 випадки за два місяці), що, на думку В.Варцаби, пов’язано з підвищенням ціни на металобрухт. Крадуть навіть двері, хвіртки, паркани цілими секціями.  Правоохоронці почали відпрацьовувати сферу обігу металобрухт ... Читати далі »
Переглядів: 868 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Відтепер в Івано-Франківську можна харчуватися якісними та свіжими продуктами, причому за ними не потрібно навіть виходити з дому. Принаймні так стверджують працівники ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат». На його базі з початку цього року було створено службу доставки продуктів харчування «Здорова їжа».

За два місяці існування служби доставки нею вже скористалися понад триста клієнтів. Щоправда, керівництво птахокомбінату стверджує, що це тільки початок, бо у планах – збільшення кількості робочих місць, розширення асортименту продукції.
Метою створення проекту є постачання мешканцям Івано-Франківська продуктів харчування від місцевих виробників. Для цього достатньо тільки зателефонувати за номером 50-10-59 та узгодити продуктовий набір і час доставки. В середньому вартість продуктів на 10 відсотків нижча, аніж у супермаркетах.
«Створивши такий проект, ми зрозуміли, що тут важливу роль відіграє і соціальний момент. Бо є такі категорії людей, котрі не можуть ... Читати далі »
Переглядів: 1008 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Посилити роботу з перевірок пунктів приймання металобрухту щодо виявлення викраденого комунального майна зажадав від правоохоронців на вівторковій апаратній нараді міський голова Віктор Анушкевичус і пригрозив призупиненням фінансування міської міліції з міського бюджету.

«Жодної копійки з міського бюджету ви не отримаєте, поки не наведете з цим порядок, – заявив мер заступнику начальника МВ УМВС Андрію Прусаку. – Це не мільйонне місто, тут всі все знають. Якби пункти металобрухту все це не приймали, то нічого б і не крали».
Обурення міського голови викликало те, що недавно на вул. Юності викрали 26 дощоприймальних решіток, а хто це зробив і куди вони поділися, міліція ще не з’ясувала. Хоча, як запевнив А.Прусак, «певні напрацювання щодо встановлення особи викрадача» в правоохоронців вже є. Водночас він поінформував, що минулого тижня міліціонери затримали двох мешканців обласного центру, які викрали електрокабель на вул. Тарнавського та елементи верстатів із за ... Читати далі »
Переглядів: 879 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

У минулому році прокуратура області направила до суду 68 кримінальних справ про злочини з ознаками корупції, до кримінальної відповідальності за вчинення корупційних дій притягнуто 75 осіб. Майже третина з них стосується земельних питань.

Зокрема, 22 кримінальні справи були порушені щодо депутатів, сільських та селищних голів за отримання хабарів, зловживання владою, особливо в земельних питаннях. 20 кримінальних справ пов’язані з незаконним наданням у власність та користування земельних ділянок. Крім того, до суду передано 11 кримінальних справ щодо працівників міліції та сім справ щодо 10-ти працівників ДАІ.   
Про це повідомив на прес-конференції минулого четверга заступник прокурора області Іван Витрикуш. За його словами, Івано-Франківщина за розкриттям корупційних злочинів – у першій п’ятірці областей.
Заступник прокурора наголосив, що найнебезпечнішими формами корупції є розкрадання бюджетних коштів і хабарництво – один із найбільш сусп ... Читати далі »
Переглядів: 887 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Ямковий ремонт головних магістральних і радіальних доріг так званим холодним асфальтом з Чернівців за сприятливих погодних умов шляховики розпочнуть вже найближчим часом. Подальший темп і обсяг робіт з ямкового і поточного ремонту проїжджих частин міських вулиць залежатиме від того, коли запрацює міський асфальтний завод. Нараду з цього питання в міськвиконкомі планують провести ще цього тижня.

За словами головного інженера міськжитлокомунгоспу Миколи Ковальчука, найближчим часом також мають відремонтувати гравійні дороги до садово-городних товариств за колишнім домобудівним комбінатом та в урочищі Дем’янів лаз, куди з квітня мають пролягти спеціальні автобусні рейси.
На капремонт доріг в загальному фонді міського бюджету передбачено 4 млн. грн. Зараз, за словами М.Ковальчука, готуються документи на оголошення тендерів на капремонт вулиць Дудаєва та Бельведерської, переглядається кошторис ремонту вул. Промислової та виготовляється проект на капремонт вул. Угор ... Читати далі »
Переглядів: 1128 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

У теплицях «Зеленого господарства» вирощують 120 тисяч одиниць розсади різноманітних квітів, які до Великодня та Дня міста висаджуватимуть на клумбах обласного центру. До свят вазонними рослинами також заквітчають ліхтарі зовнішнього освітлення на Вічевому майдані, вулицях Бачинського, Вітовського та пішохідній частині вул. Незалежності.

Голова правління ВАТ «Зелене господарство» Василь Федів розповів, що зараз працівники підприємства наводять лад у міських скверах і прибирають клумби, де ростуть т. зв. цибулинні квіти. Також у планах реконструкція газонів на площах Ринок та Івана Франка (перед драмтеатром і готелем «Надія») і скверу на вул. Вірменській. «Там часто проводять різноманітні заходи, концерти, і люди витоптують газони, – пояснює В.Федів, – тому ми б хотіли зробити там так звані килимові рулонні газони, які мають основу, на яку висівається міцна трава. Вони зносостійкі і гарно виглядають».
Керівник «Зеленого господарства» також зазначив, що цьогоріч н ... Читати далі »
Переглядів: 911 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Найвищі обласні нагороди в галузі театрального мистецтва імені В. Смоляка, а також образотворчого і народного мистецтва, архітектури і дизайну імені Я. Лукавецького будуть вручені вже наприкінці березня.

Як повідомили в обласному управлінні культури, цьогорічними лауреатами премії імені Віталія Смоляка стали одразу двоє – творчий колектив вистави Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. М. Підгірянки «Егле – королева Вужів» та артистка Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. І. Франка Галина Баранкевич за роль Марусі Чурай в однойменній виставі.
Премію імені Ярослава Лукавецького в номінації «архітектура і дизайн» отримають архітектор Роман Глушкевич та автор ідеї Василь Луцак за спорудження готельно-відпочинкового комплексу «Бистриця» у селі Раковець Богородчанського району, а також художник Василь Люлька. А в номінації «образотворче і народне мистецтво» переможцями визнано скульптора Володими ... Читати далі »
Переглядів: 859 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

21 березня в багатьох країнах відзначають Всесвітній день сну. За статистикою, від безсоння потерпає майже десята чистина всього населення. В основному причинами безсоння є неврівноважений ритм життя, нервові стреси та збільшення психічних і фізичних навантажень. Для нормального відновлення сил людському організму потрібно спати вісім годин на добу. Це для дорослого, а в дитячому віці тривалість сну має становити 12 годин. Але чи комфортно ми проводимо третину власного життя?
Серед важливих чинників, котрі впливають на сон людини, є також і постіль, оскільки саме від комфортності ліжка залежить фізичне відновлення сил. Якщо вам м’яко, тепло, а головне – нічого «не кусає», то ви маєте всі шанси здорово поспати. Зовсім інша справа, якщо ви стали заручником неякісної постільної білизни. Вона може втратити і форму, і колір. А ще містити шкідливі хімічні речовини. Як приклад, наводимо лист нашої читачки.
«Доброго дня, шановна редакціє «Західного кур’єра». Прочитала у вашій газеті стат ... Читати далі »
Переглядів: 857 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

«Прикарпаття» далі залишається без спонсора

Процес утворення ТзОВ «Професійний футбольний клуб «Прикарпаття», рішення про яке Івано-Франківська міськрада ухвалила ще 29 липня минулого року, все більше нагадує мильний серіал. І коли закінчиться ця футбольна «Санта-Барбара», наразі ніхто сказати не може.
Очікується, що чергова сесія міськради (вона розпочне свою роботу сьогодні) нарешті розгляне і затвердить договір про заснування ТзОВ ПФК «Прикарпаття». Лише після цього зможуть розпочатися процедури зі створення нового клубу. Старий, той, що ФСК «Прикарпаття», – незалежно чи буде створена нова структура, чи ні – схоже за все, доживає свої останні дні. У клубній казні вже давно гуляє вітер. Восьмий місяць команда тільки й живе очікуваннями на прихід інвестора.  


Через те, що процес затягується, фактично зірвано підготовку до сезону. Нині «Прикарпаття» поступається своїм конкурентам за всіма показникам ... Читати далі »
Переглядів: 1069 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

«Дербі» заплановано на 25-те

У березні команди першої ліги проведуть три тури. «Енергетик» розпочне весняний відтинок дистанції завтра виїзним матчем з одеським «Чорноморцем». В першому колі у Бурштині «моряки» заледве врятували нічию (1:1). Чи здатні «енергетики» на ще один сюрприз?

«Прикарпаття» мало б стартувати у понеділок домашнім поєдинком з іншим представником Одещини – овідіопольським «Дністром». Овідіопольці – найнезручніший суперник прикарпатців. На рівні першого дивізіону команди провели сім матчів, і у всіх перемогли дністровці! Щодо цього матчу маємо як мінімум дві інтриги: чи відбудеться він взагалі, а якщо відбудеться, то чи зможе «Прикарпаття» перервати невдалу серію?
Відтак 25 березня, у п’ятницю, «Енергетик» і «Прикарпаття» мали б зустрітися між собою у Бурштині. Підіб’є підсумок під березневими поєдинками 23 тур: на 30 березня запланована гра «Фенікс-Іллічівець» – «Енергетик», на 31-ше – «П ... Читати далі »
Переглядів: 860 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

порівнянО з «Прикарпаттям», ситуація у стані ще одного представника Івано-Франківщини у першому дивізіоні є більш прогнозованою. Втім, і в Бурштині проблем вистачає. А зміна власників у «Західенерго», якому належить місцева ТЕС, вочевидь не сприяє їх вирішенню.

Вперше за багато років «Енергетик» відмовився від традиційного тренувального збору на відпочинковій базі ТЕС у Дорі. Підготовчий період команда провела на стадіонах Бурштина, Галича та клубній базі у Соколі.
Підопічні Сергія Пташника зіграли 12 матчів, п’ять з них у Кубку Підгір’я («Енергетик» здобув головний трофей). Цікавим є такий факт: у чотирьох матчах з суперниками по першому дивізіону бурштинці відзначилися лише одного разу («Буковина» – 0:0 і 1:1, «Зірка» – 0:2, «Нива» В – 0:0). Очевидно, гра у нападі й буде ахілесовою п’ятою команди.    
Склад «Енергетика» поповнили вісім гравців: Яневич, І. Ципердюк і Олійник («Карпати» Я), Р. Гаврилюк («Карпати» П), Чевінський і Маковій ... Читати далі »
Переглядів: 897 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Невдало розпочала івано-франківська «Говерла» триматчеве турне півднем та центром України. Підопічні Євгена Мурзіна зазнали поразки у перенесеному матчі з МБК «Миколаїв».

Долю матчу вже звично вирішували його заключні миттєвості. Поступаючись супернику одним пунктом, франківці зробили ставку на дальній кидок і прогадали. Неточними були в їх виконанні й два штрафних кидка. Та й взагалі результативністю у матчі наша команда не потішила, здобувши 58 очок. Менше було лише в лютневому поєдинку з «Будівельником» – 56. Відтак «Говерла» знову віддала третю позицію маріупольському «Азовмашу».     
Чемпіонат України. Суперліга. Матчі з участю «Говерли». 6 березня. «Галичина» – «Говерла» – 88:93 (Г: Зіммерман – 17 очок + 10 підбирань). 10 березня. «Говерла» – «Київ» – 67:47 (Г: Колмен – 15 очок). 12 березня. «Говерла» – «Будівельник» – 71:79 (Г: Колмен і Ульянко – по 15). 15 березня. «Миколаїв» – «Говерла» – 60:58 (Г: Колмен – 14).  &nbs ... Читати далі »
Переглядів: 813 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Останні матчі чемпіонату франківський «Ураган» проводить напрочуд результативно. У гостьовому поєдинку з «Єнакієвцем» та в домашній грі з «Монолітом» суперникам дісталося по сім голів. Правда, в Єнакієвому цього вистачило лише для нічиєї.

Той матч взагалі претендує на статус найбільш інтригуючого в чемпіонаті. Франківці постійно наздоганяли суперника, який вів перед у три голи. Вирівняти становище вдалося на останній хвилині. «Ураган» на цьому не зупинився і навіть спробував вирвати перемогу, та забракло часу. Цікаво, що для обох команд надрезультативна нічия стала першою в сезоні.
Цієї суботи ураганівці будуть гостями харківського «Локомотива», котрий донедавно очолював турнірну таблицю. «Залізничники» можуть повернути лідерство, якщо обіграють прикарпатців. Наших земляків, натомість, може влаштувати й нічия. Нагадаємо, що в матчі першого кола «Ураган» поступився «Локомотиву» з рахунком 0:3.
Чемпіонат України. 17 тур. 4 березня. «Єнакієвець» – «Ураган» – 7 ... Читати далі »
Переглядів: 944 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Мати вигляд на всі сто. Бути на виду. Реалізувати себе в житті. Швидше досягти того, на що іншим, можливо, і життя не вистачить – визнання, популярності, добробуту. Це ті можливості, які й спонукають молодих дівчат боротись за титули на різних конкурсах краси. Таку популярність модельного бізнесу можна порівняти з мрією хлопчаків у 60-х роках стати космонавтами. Показ високої моди на подіумах, сяюча усмішка на обкладинках журналів, зйомки в рекламних роликах, посилена увага преси і глядачів... Не життя, а свято.

15 березня в Івано-Франківську відбувся черговий конкурс краси «Міс Прикарпаття-2011». Організатори конкурсу запевняють, що найважчим було відібрати 20 конкурсанток із 86-ти бажаючих. За три місяці провели 4 кастинги, тому шанс вийти на сцену отримали найстійкіші. А боротися справді було за що. Переможниця конкурсу представлятиме нашу область на конкурсі «Міс Україна».
Краса – вбивча сила. Особливо коли подіумом крокує 20 чарівних дівчат. Конкурс об'єд ... Читати далі »
Переглядів: 1233 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Марії Галицькій 15 років. Після закінчення Івано-Франківської ЗОШ №13 дівчинка вступила до ЦПТО №1, де здобуває професію перукаря. Вже четвертий рік поспіль Марія займається в гуртку художньої вишивки «Казкові візерунки». У гурток дівчину привела подруга. Мистецтво вишивки одразу захопило Марійку. Найбільше їй подобається вишивати бісером, атласними стрічками, лічильною гладдю, мережкою. У своїх роботах любить поєднувати різні техніки, виготовляє об'ємні вироби з бісеру (квіти, дерева, писанки, новорічні іграшки).
За роки навчання у гуртку Марія неодноразово брала участь у різноманітних виставках, конкурсах, майстер-класах.
На виставці-конкурсі «Дивосвіт різдвяного затишку» у 2008 р. Марія була нагороджена грамотою за 2-ге місце, на конкурсі «Стрітенська свіча» отримала 2-ге місце у 2008 р. та 1-ше – у 2009 р. На конкурсі «Карпатський дивосвіт» цього ж року дівчинка зайняла 1-ше місце за індивідуальну роботу та 2-ге – за колективну. На обласному конкурсі народних ремесел, який пр ... Читати далі »
Переглядів: 1510 | Додав: bond | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)