Субота, 20.04.2024, 18:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 17 » Відкриття Америки
11:16
Відкриття Америки
У результаті закордонного відрядження Віктора Анушкевичуса Івано-Франківськ отримав
місто-побратим за океаном – Арлінгтон


«У всі відрядження, в тому числі й закордонні, я їжджу за власний кошт. І це моя принципова позиція», – заявив вчора на прес-конференції за підсумками офіційного візиту до американського Арлінгтона міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

Він повідомив, що під час 55-ї конференції Асоціації міст-побратимів Арлінтона відбулося підписання Декларації про партнерство між Івано-Франківськом та округом Арлінгтон. Вона передбачає започаткування та розвиток співпраці в гуманітарній сфері, охороні довкілля, місцевого самоврядування, досліджень і технологій та  економічної діяльності. Також заплановані обміни молодіжними студентськими делегаціями, щоб, як висловився мер, «багато знаючи про Америку, молоді люди могли її побачити і поспілкуватися з однолітками». 
«Американці дуже зважено підходять до підписання таких угод. Досі Арлінгтон мав лише четверо міст-партнерів. Івано-Франківськ став п’ятим. В Арлінгтоні знають здобутки Івано-Франківська.
Зокрема, щодо міжнародного співробітництва», – наголосив мер. І додав, що згадана асоціація окремою спеціальною грамотою відзначила мешканців Івано-Франківська за активну участь у міжнародному співробітництві.
«У закордонні відрядження я їжджу не горілку пити, а максимально, як губка, всотувати досвід у всіх сферах, – заявив В.Анушкевичус. – Я мав чотиригодинну розмову з головою уряду Арлінгтона Крістофером Цимерманом, в ході якої йшлося про напрямки майбутньої співпраці. Мене особливо цікавили кращі практики місцевого управління, які застосовує Арлінгтон».
Міський голова також зазначив, що в рамках офіційного візиту відбулася презентація Івано-Франківська від історії заснування міста до теперішнього його потенціалу, яка викликала широке зацікавлення, і повідомив, що незабаром відбудеться візит-відповідь офіційної делегації Арлінгтона та представників діаспори до Івано-Франківська.
Левко КУТИНСЬКИЙ
Переглядів: 984 | Додав: bond | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]