Вівторок, 19.03.2024, 10:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 22
Тринадцята зарплата…

Добігає до кінця останній місяць року. Час підбивати підсумки роботи за минулий рік. Для багатьох Новий рік асоціюється із здійсненням бажань. А ще з немалими фінансовими витратами. То що може стати кращим «подарунком» до свят, ніж тринадцята зарплата або передноворічна премія? Ми спробували дізнатись, які передноворічні винагороди отримують зараз працівники і як заохочують їх роботодавці.


Труднощі відвикання
Несподіване щастя у вигляді додаткової зарплати звалилось на радянських трудящих ще у 1968 році. Його «ковалем» став тодішній Голова Ради Міністрів СРСР Олексій Косигін, який запровадив в економіці відомі «косигінські» реформи. Мабуть, Косигін був хорошим знавцем делікатної душі радянського пролетаря – здогадався, що для покращення результатів праці потрібен не лише батіг, а й пряник. Надихнути робочий клас вирішили другим ... Читати далі »
Переглядів: 1300 | Додав: bond | Дата: 22.12.2011 | Коментарі (0)

Василь Чуднов:
«Є межі поступливості навіть перед партійними канонами»


Цього тижня з'явилася «майже офіційна» інформація, що в ході переговорів з Російською федерацією, на яких Україна намагається домогтися зниження ціни на імпортований російський газ, росіяни обговорють варіант створення двох СП – «Газпрому» і «Нафтогазу», одне з яких отримало б контроль над газотранспортною системою (ГТС), друге – над внутрішніми українськими газорозподільними мережами. Микола Азаров відмовляється підписувати цю угоду, а тому й заявив про готовність України платити $400 за тисячу кубометрів російського газу у випадку, якщо не вдасться домовитися про вигідніші умови.
Чи стане провал у газових переговорах причиною відставки уряду Миколи Азарова? Де регіонали навічно?  А також про владу, «яка не замовчує проблеми», про рейдерів у П’ємонті та майбутні вибори до па ... Читати далі »
Переглядів: 1120 | Додав: bond | Дата: 22.12.2011 | Коментарі (0)

Відкрили храм культури

У неділю в селі Вовчинець Івано-Франківської міськради урочисто відкрили новозбудований Будинок культури, на який сільська громада чекала довгих 40 років.


Як розповів сільський голова Вовчинця Михайло Назар, перша спроба розпочати будівництво Будинку культури була здійснена ще в 90-х роках минулого століття, однак тоді вона успіхом так і не увінчалася. А вже з 2002 року це будівництво стало основним завданням сільської влади і клопотом для влади міської. «Роблячи в 2002 році другу спробу, ми розуміли, що третьої не буде. Кошторис будівництва у три мільйони для дотаційного сільського бюджету тоді був фантастичним, – каже М Назар. –  Довгих вісім років ми робили необхідні кроки і долали існуючі проблеми, щоб завершити будівництво, і зараз я дякую всім, хто доклав до цього своїх зусиль».
З вітальним словом з  нагоди відкритт ... Читати далі »
Переглядів: 875 | Додав: bond | Дата: 22.12.2011 | Коментарі (0)

Цинізм влади чи терпець громади?..
Що урветься швидше?..


Олександр Левицький,
депутат облради, фракція ВО «Батьківщина»

Ось уже майже два роки, як нами керує «проффесорсько-понятлива» купка можновладних чинуш. Ми усвідомлюємо, що нереальні прожекти як на національному, так і на обласному рівні покликані лише тішити безпідставно завищену самооцінку їх авторів, більшість з яких не знають навіть ціни хліба в магазині. Однак чому ми, громада, терпимо їх брехню? Як би цікаво та привабливо не звучали бутафорні обіцянки, вони є лише відволікаючим маневром для нас з вами від безрезультатної, але «бурхливої» діяльності виконавчої влади на всіх рівнях.
 Хіба хтось вірить в Олімпіаду-2022 на Прикарпатті (хоча й хотілось би дуже-дуже)? Хтось може сказати, скільки за угодою між областю та урядом нам надано коштів з державного бюджету?  Скільки коштів на ліквідац ... Читати далі »
Переглядів: 743 | Додав: bond | Дата: 22.12.2011 | Коментарі (1)

Стежитимуть за порядком
Під час проведення 35 новорічно-різдвяних святкових заходів на майданах Івано-Франківська за порядком стежитимуть 325 співробітників міліції, – повідомив  в.о. заступника начальника міськвідділу внутрішніх справ майор міліції Ігор Наливайко.
За його словами, у заходах орієнтовно братиме участь 60 тисяч мешканців і гостей міста. Лише у новорічну ніч поблизу головної ялинки правоохоронці очікують 10 тисяч осіб, чий спокій охоронятимуть і пильнуватимуть за правопорядком 240 співробітників міліції. Він зазначив, що в часі святкувань в місті планують провести 30 культурних, чотири спортивні та один релігійний захід з масовим перебуванням людей. Як повідомив начальник управління культури міськвиконкому Мирослав Петрик, святкування розпочнеться розважальною шоу-програмою «Новорічна ніч 2012» на Вічевому майдані 31 грудня, а 24 січня продовжиться конкурсами вертепів і Маланок та концертом «Новорічний калейдоскоп» ... Читати далі »
Переглядів: 865 | Додав: bond | Дата: 22.12.2011 | Коментарі (0)

Новий поворот

У день святого Миколая в Івано-Франківську урочисто відкрили нову вітку тролейбусної лінії.


Тролейбусний рух вулицею Симоненка планувався давно, однак через брак коштів розширення її проїжджої частини не здійснювалося. Після відносно недавно проведеного капремонту цієї вулиці стало зрозуміло, що її реконструкція під тролейбусний рух знову відкладається на невизначений термін. Але тролейбусники вирішили більше на це не чекати і у вересні розпочали прокладання одношляхової лінії контактної мережі.
Відтепер тролейбуси маршруту №3 «Вокзал-АТ «Родон» вже не розвертатимуться на Вовчинецькій вулиці, а повертатимуть на вул. Симоненка і вулицями Миколайчука та Стуса прямуватимуть до вул. Івасюка, забезпечивши таким чином пряме сполучення мікрорайонів «Позитрон» та «Каскад» із залізничним вокзалом. Прокладення 880-ти метрів нової лінії контактної мережі обійшлося у понад 800 тисяч гривень. Змінений тролейб ... Читати далі »
Переглядів: 750 | Додав: bond | Дата: 22.12.2011 | Коментарі (0)

Паспортний стіл  не ліквідують

Нещодавно містом поширилися розмови про ліквідацію Відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС в Івано-Франківській області. Аби прояснити ситуацію, кореспондент «ЗК» подався на вул. Гнатюка, 29, де власне розташований, як прийнято говорити в народі, паспортний стіл. Нічого такого, щоб свідчило про ліквідацію служби,  ми не побачили. Робота – у звичному режимі. Так буде ще принаймні наступний квартал, а то й весь 2012 рік.


Як поінформував «ЗК» начальник Відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб в області Сергій Саїв, справді, згідно з Указом Президента України від 6 квітня 2011 року, ВГІРФО мали ліквідувати до кінця цього року, а його функції передати новоствореній Державній міграційній службі України. Проте наразі нормативних документів, які б регламентували роботу підрозділів нової структури,  немає. Тож повноваження з оформл ... Читати далі »
Переглядів: 1432 | Додав: bond | Дата: 22.12.2011 | Коментарі (0)

Кожному своя казка
Одразу двома новими виставами потішили франківських театралів майстри сцени. Минулих вихідних в облмуздрамтеатрі показали музичну казку для дітей «Малюк і Карлсон» та виставу, «казку для дорослих» про долю українських заробітчан «Заробітчанки, або Мамо, повернись…».
«Наша нова казка «Малюк і Карлсон» має присмак суму, адже її режисером був Станіслав Якубовський, який декілька тижнів тому пішов із життя, – каже директор драмтеатру Ростислав Держипільський. – Практично щороку за рахунок внеску цього митця поповнювався дитячий репертуар нашого театру».
Інший новий твір артистів театру має на меті звернути увагу суспільства на проблему соціального сирітства, яке виникло внаслідок хвилі трудової еміграції українців. Сім новел із книги Надії Семенкович «На паперті колізею» знайшли своє відображення на малій сцені театру. У кожній новелі зображена доля однієї жінки. Авторка протягом року працювала в Італії, а тому не з р ... Читати далі »
Переглядів: 874 | Додав: bond | Дата: 22.12.2011 | Коментарі (0)

БЮТ потребує нових лідерів?

Свого часу створення Комітету опору диктатурі обіцяло стати серйозним явищем у політичному житті країни, здатним реально об'єднати українських опозиціонерів перед обличчям спільної загрози. Суд, а слідом і арешт Тимошенко показали, що влада не налаштована на діалог з опозицією та готова піти на будь-які кроки, щоб нейтралізувати політичних конкурентів. Але, на жаль, за час, що минув, засновники Комітету не тільки не навчилися ефективно координувати свої дії, а й показали, що, як і раніше, воліють займатися виключно вирішенням власних партійних завдань.

Амбітні «об'єднавчі» плани учасників Комітету реалізовуються хіба що в спробах знайти компроміс щодо спільного списку кандидатів від опозиції у мажоритарних округах.
Безумовно, існування Комітету в першу чергу залежить від лінії поведінки найрейтинговіших його учасників – Блоку Юлії Тимошенко та «Фронту зм ... Читати далі »
Переглядів: 837 | Додав: bond | Дата: 22.12.2011 | Коментарі (1)

Анатолій Гриценко:
«Вулиця – законний метод протесту»


Швидкого вирішення політичних проблем ні в Росії, ні в Україні не буде.  У цьому впевнений лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. Він прокоментував ситуацію, яка склалася в Росії з приводу виборів й мітингів протесту.


 «У людини має бути власна позиція і готовність поруч з однодумцями відстоювати свої права законними методами. А вулиця – законний метод протесту, прописаний в Конституції. Він ефективний і здатний дати результат», – вважає лідер «Громадянської позиції».  Необхідно налаштовуватися на стаєрську дистанцію, люди повинні навчитися захищати свої права. Сьогодні в Росії масової готовності до таких форм протесту ще немає.  Піднімаються лише ті, хто не може мовчати. Але їх стало більше, голос – чутно. Він проривається через непідконтрольні владі засоби масової інформації, через Інт ... Читати далі »
Переглядів: 765 | Додав: bond | Дата: 22.12.2011 | Коментарі (0)

Вільний вибір мови виховання?

Основне завдання законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про дошкільну освіту" – усунути визначальну і всеохопну українську національну складову виховання та освіти, що фундаментально закладається саме у дошкільному віці. Про це заявила 20 грудня на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО "Свобода" Ірина Фаріон.

У заяві депутата йдеться:
"Кабінет Міністрів вніс на розгляд Верховної Ради проєкт Закону "Про внесення змін до Закону України "Про дошкільну освіту", який розробило Міністерство освіти, науки, молоді та спорту України. Чинний закон запропоновано доповнити нормою про те, що батьки можуть вільно вибирати мову виховання їхньої дитини у дошкільному закладі. А також заплановано, що у разі потреби у дошкільних навчальних закладах можуть створювати окремі групи, де виховання здійснюватиметься іншою мовою, н ... Читати далі »
Переглядів: 755 | Додав: bond | Дата: 22.12.2011 | Коментарі (0)