П`ятниця, 29.03.2024, 09:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 22 » АКЦЕНТИ
12:11
АКЦЕНТИ
Відкрили храм культури

У неділю в селі Вовчинець Івано-Франківської міськради урочисто відкрили новозбудований Будинок культури, на який сільська громада чекала довгих 40 років.


Як розповів сільський голова Вовчинця Михайло Назар, перша спроба розпочати будівництво Будинку культури була здійснена ще в 90-х роках минулого століття, однак тоді вона успіхом так і не увінчалася. А вже з 2002 року це будівництво стало основним завданням сільської влади і клопотом для влади міської. «Роблячи в 2002 році другу спробу, ми розуміли, що третьої не буде. Кошторис будівництва у три мільйони для дотаційного сільського бюджету тоді був фантастичним, – каже М Назар. –  Довгих вісім років ми робили необхідні кроки і долали існуючі проблеми, щоб завершити будівництво, і зараз я дякую всім, хто доклав до цього своїх зусиль».
З вітальним словом з  нагоди відкриття Вовчинецького будинку культури до святочної громади звернулися представники духовенства, обласної та міської влади, які прийшли на свято не з порожніми руками. «Відкриття Будинку культури – це один із найбільших подарунків, – наголосив начальник управління культури ОДА Володимир Федорак. – Тепер тут буде пісня, буде танець, розвиватиметься творчість». Від імені облдержадміністрації та облради В.Федорак подарував новому закладу книги на істричну, краєзнавчу та методичну тематику, які знадобляться в роботі працівникам клубу та будуть цікавими для  відвідувачів бібліотеки, і запевнив, що «це тільки початок, а продовження буде згодом».
Заступник міського голови з гуманітарних питань Михайло Верес та начальник управління культури міськвиконкому Мирослав Петрик подарували Будинку культури сучасний персональний комп’ютер. «На жаль, ми є свідками того, що відкриваються ресторани і комп’ютерні клуби, а книжкові магазини і бібліотеки закриваються. Тому відкриття нового Будинку культури – це велике свято для села і міста, – зазначив М.Верес. – «Лиш храм збудуй, а люди до нього прийдуть», – казала Ліна Костенко. І сьогодні ми бачимо, що навіть у проходах цієї зали стоять люди. Тож нехай ця споруда стане храмом мудрості, культури і пісні», – побажав він. «Нехай тут витає здоровий мистецький дух, а Вовчинецький будинок культури займе почесне місце серед клубних закладів культури міста», – додав М.Петрик.
«Я дуже тішуся, що сьогодні у Вовчинці ми вікриваємо новий Народний дім і маю нагоду вручити сільському голові диплом другого обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування за проект створення сільського спортивного майданчика зі штучним покриттям, який наступного року буде встановлений біля школи, і діти отримають спортивну споруду для міні-футболу», – повідомив на урочистостях секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків.
А незабаром у Вовчинці відбудеться ще одна знаменна подія – завершення реконструкції 100-літньої сільської школи, яка стане першою на території міськради, де на 95% виконані заходи з енергозбереження. Швидкими темпами в селі зводиться новий дитячий садок.
«За останні роки Вовчинець стрімко змінює свій вигляд. Я дякую громаді та сільській владі, які вірно обрали пріоритети розвитку і спільно роблять те, що необхідно селу», – зазначив М.Верес. «Цього року в приміських селах вдалося відкрити багато нових об’єктів. І ця робота продовжуватиметься. У Крихівцях будемо відкривати спортзал, а в Микитинцях – стадіон», – повідомив Р.Марцінків.
Левко КУТИНСЬКИЙ
Переглядів: 878 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]