Вівторок, 19.03.2024, 09:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 02
Ігор Зварич:
Є намагання думати про Гондурас…
А давайте думати про нашу область

Після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах доводилося чути думку, що початку наступної революції слід очікувати зі Сходу України. Мовляв, український народ не любить будь-яку владу, незалежно від кольорів, а схід – це базовий регіон нинішньої влади. Останні події на Донбасі (акції протесту чорнобильців, штурм Донецької ОДА людьми, озброєних вилами) свідчать про те, що прогнози збуваються?
На це та інші запитання цього тижня в редакції «Західного кур’єра» відповідав народний депутат фракції Партії регіонів, почесний заступник голови ІФОДА з економічних питань Ігор Зварич.


– Ігоре Теодоровичу, як оцінюєте акції протесту, що зараз відбуваються в Донецьку?
– Реформування відносин у суспільстві, яке вимагається, зокрема, і нашими кроками до Євросоюзу, зразу говорилося, буде н ... Читати далі »
Переглядів: 1103 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Вулицю відремонтує громада

Вулицю імені отця Блавацького в мікрорайоні «Опришівці» ремонтуватимуть всією громадою.
Ремонту однієї з центральних вулиць мікрорайону опришівчани домагаються вже давно. З ініціативи місцевого депутата міськради Василя Ревчука до цього мали б долучитися розташовані на ній підприємства та приватні підприємці, які ведуть свій бізнес.
Нещодавно перший заступник міського голови Зіновій Фітель провів з ними нараду. Керівник «Автобази «Турист» та приватний підприємець Аннюк запевнили, що готові долучитися до ремонту вулиці, якщо міська влада забезпечить виготовлення проекту і прокладе дощову каналізацію. «Один проект на 668 тисяч гривень ми зробили, а «Водоекотехпром» завершує проект дощової каналізації. Найближчим часом ми проведемо ще одну нараду і приймемо остаточне рішення», – запевнив З.Фітель.
А міський голова Віктор Анушкевичус вважає, що до ремонту вулиці мають долучитися і мешканці мікр ... Читати далі »
Переглядів: 785 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

В’їзд до центру буде платним?
Міська влада обмежила в’їзд до Івано-Франківська транзитного транспорту, а в’їзд до центру міста буде платним.
Про це під час чергової сесії міськради заявив міський голова Віктор Анушкевичус. На його переконання, Івано-Франківську давно треба перейняти досвід інших європейських та українських міст і за в’їзд до центральної частини міста брати з водіїв платню. Такий крок, по-перше, призвів би до зменшення загазованості та «корків» на вулицях, а по-друге, поповнив би міську скарбницю.
Варто зазначити, що ідея не нова. Платний в’їзд до центру Івано-Франківська мав намір запровадити попередній міський голова Зіновій Шкутяк. Міськвиконком навіть розглядав і ухвалив відповідне рішення. Однак жодного дня воно так і не виконувалось. (Тоді також пропонувалось у  вихідні та святкові дні перекривати рух транспорту вулицею Січових стрільців, однак від цього зразу відмовились).  Не прижились в місті й&nb ... Читати далі »
Переглядів: 993 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (2)

Під покров Божої Матері віддаємо своїх дітей

Роман Харук,
депутат міськради фракція ВО «Свобода»

Минув  рік після місцевих виборів. Підсумовуючи зроблене, хочу саме зупинитись на встановленні дитячих майданчиків депутатами фракції  ВО «Свобода» у міській раді. На сьогоднішній день їх відкрито уже 15 в різних дворах міста.
Маючи велике бажання створити належні умови для відпочинку та дозвілля своїх дітей, мешканці будинку №70-Б, що на вул. Федьковича, на початку вересня звернулися до мене як до депутата свого виборчого округу з проханням надати фінансову та організаційну допомогу в питанні закупівлі необхідних елементів дитячого ігрового комплексу. Ми разом об’їздили багато майданчиків міста, все вибирали, вибирали… Батьки дуже хотіли, щоби їхній був найкращий. Вважаю, задум вдався. Одне те, що облаштування відбулося спільним фінансуванням  батьків ... Читати далі »
Переглядів: 699 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

«Кусаноне» в Івано-Франківську

Уряд Японії надав фінансову допомогу на суму 95 тисяч 903 долари США для проекту покращення медичного обладнання в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні, а також 98 тисяч 157 доларів США для проекту покращення медичного обладнання в Івано-Франківській міській дитячій клінічній лікарні.


З цією матою в Івано-Франківську з офіційним візитом побували представники делегації посольства Японії в Україні. Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Тоічі Саката вручив керівникам двох лікувальних установ документи на нове обладнання, а згодом завітав до цих лікарень, щоби переконатися, наскільки медична апаратура потрібна місту і яку користь вона може принести мешканцям Івано-Франківська.
«Від імені медицини міста і від імені мешканців Івано-Франківська кажу слова подяки за те, що Івано-Франківськ був обраний учасником проекту «Кусан ... Читати далі »
Переглядів: 666 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Соціальний розвиток без алкоголю

Міськрада розглянула проект програми економічного та соціального розвитку міста на наступний рік та ухвалила рішення про впорядкування торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями в Івано-Франківську.

У вівторок розпочала свою роботу 17-та сесія міськради. Розгляд понад тридцяти питань порядку денного депутати вирішили розділити на два пленарні засідання. Друге відбудеться наступного четверга, коли сесія й завершить свою роботу.
Першим каменем спотикання у злагодженій роботі сесії став розгляд проекту програми економічного та соціального розвитку Івано-Франківська на 2012 рік. До доповідача, начальника управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдана Білика, у депутатів було чимало претензій. Найвагоміша та, що доволі об’ємний проект програми, виданий окремою брошурою, окремим депутатам роздали лише перед початком засід ... Читати далі »
Переглядів: 780 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Чекали снігу, а падав дощ
Попри заяви комунальників про готовність до зими та цілодобове чергування бригад дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління на випадок снігопадів, минулої п’ятниці місто потерпало від ожеледиці. Комунальники чекали снігу, а падав дощ. Приморозок одразу перетворював його на лід.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, гідрометцентр передав попередження про ожеледицю о 7.45, а тролейбуси, які не могли безпечно спускатися вулицею Хіміків та виїхати на міст на вул. Незалежності, зупинились ще о сьомій ранку. Чотири пріскорозкидачі ДРЕУ на свої маршрути виїхали, але ситуацію це не врятувало. Лише офіційно у той день ДАІ зафіксувала дев’ять ДТП через ожеледицю.
Ще гірше, за словами в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степана Кукули, почувалися пішоходи. Адже ні прибудинкові території, ні тротуари піщано-соляною сумішшю вчасно ніхто не посипав. Д ... Читати далі »
Переглядів: 831 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:
Народ не повинен ставати перед владою на коліна

«Я не є прихильником імпульсивних революцій»

«Багато спілкуюся з людьми і бачу, як поза парламентом до цієї бульдозерної влади зріє набагато ширша і набагато серйозніша опозиція серед десятків мільйонів людей», –  заявив Анатолій Гриценко, лідер «Громадянської позиції» в інтерв’ю сайту «Главком».
Політика, яку проводить команда Януковича, може завершитися відносно спокійно під час виборів, а може й по-іншому, так як у Лівії, Тунісі чи Румунії свого часу.
Гриценко не є прихильником імпульсивних революцій, які не є усвідомленими, а просто «підпалені сірником на фоні розлитого бензину». На хвилі такої революції догори може піднятися далеко не краще, відповідальніше чи моральніше – може піднятися піна. Така революція може завершитися ще гіршим – популізмом, безладом і новими розчаруваннями мільйонів.
Опозиція має не лиш ... Читати далі »
Переглядів: 767 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Досягли партнерства, намітили перспективи
В Івано-Франківську з успіхом пройшов Міжнародний інвестиційно-економічний форум


Минулого тижня Івано-Франківськ у черговий раз приймав Міжнародний інвестиційно-економічний форум «Партнерство і Перспектива». Форум зібрав понад 200 учасників, з них іноземних – більш як три десятка. Про високий рівень цього важливого економічного заходу свідчить те, що він зібрав представників ділових, наукових, дипломатичних і владних кіл з України, Румунії, Австрії, ФРН, Іспанії, Словаччини, Польщі, Білорусі, Молдови, Грузії, які мали можливість конструктивно обговорити перспективи розвитку інвестиційного, зовнішньоекономічного та науково-технічного співробітництва з провідними промисловими підприємствами, науково-дослідними установами та органами місцевого самоврядування Івано-Франківська та області загалом. 


Вчергове Івано-Франківськ говорив перед чи ... Читати далі »
Переглядів: 918 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Під контроль Бахматюка

Олег Бахматюк отримав офіційний дозвіл взяти під контроль VAB Банк.
АМКУ дав дозвіл компанії Quickcom limited (Кіпр) на придбання акцій VAB Банку, що забезпечує перевагу 50% голосів у вищому органі управління емітента.
На фінансовому ринку України VAB Банк працює з 1992 року. Згідно з даними Національного банку України, банк входить в групу великих фінансових установ. Станом на 1 жовтня 2011 року регулятивний капітал банку склав 1,35 млрд. грн., об’єм чистих активів – 8,7 млрд. грн.
100% акцій Quickcom limited належить нашому земляку, власнику аграрного холдингу  «Ukrlandfarming» (Кіпр) Олегу Бахматюку.
Переглядів: 912 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Ахметов придбав острів

Ріната Ахметова визнали покупцем 45,103% акцій «Західенерго», компанії, до складу якої  входить Бурштинська ТЕС, або як її ще називають інакше – Бурштинський енергоострів.


Таким чином, після завершення деяких формальностей частка Ахметова в «Західенерго», куди, окрім Бурштинської ТЕС, входять Ладижинська і Добротвірська ТЕС, зросте до 70% з урахуванням вже належних йому акцій. Зауважимо, енергогенеруюча компанія  «Західенерго» займає приблизно 14,2% ринку електрогенерації країни.
Стартова ціна пакету акцій компанії становила 1,932 млрд. гривень, проте ДТЕК (компанія Ріната Ахметова), оскільки був єдиним учасником конкурсу, запропонував лише на 100 тисяч гривень більше.
Фахівці на ринку вважають, що відсутність конкуренції на конкурсі з приватизації "Західенерго" пов'язана, перш за все, з ризиками виникнення постійних к ... Читати далі »
Переглядів: 932 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Найспокусливіша красуня Карпат

Є на Прикарпатті риба, яку називають царською, красунею Карпат. Увага до неї особлива. Це форель, або, як називають її гуцули, пструг. Царською рибу називають, мабуть, не лише через витончений смак, але, очевидно, і через високу ціну. Кілограм риби коштує 60-150 гривень. А то й більше.


Одним з піонерів розведення райдужної форелі на Прикарпатті був митрополит Андрей Шептицький. У монастирських лісових угіддях біля Осмолоди Рожнятівського району з цією метою було збудовано розплідник і ставки. Кажуть, зберігся власноруч зроблений митрополитом Андреєм припис із вказанням кількості пстругів, яку можна спожити церковникам під час посту.
Сьогодні на промислову основу вирощування форелі поставили на рибдільниці ПРАТ «Більшівці риба» у селі Набережна Галицького району, де керівником Володимир Януш. Це форельне господарство єдине в районі. У спеціально обладнаних водоймищах кілька десятків тонн риби. Різниця між короповими ... Читати далі »
Переглядів: 977 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Помер, упавши «з висоти власного росту»

В Івано-Франківську минулого тижня похоронили 32-річного Ярослава Склепового. Він помер в Івано-Франківському наркодиспансері вранці у понеділок.


Батьки переконані – сина звели зі світу у міліції. І хоча Ярослава вже не повернеш батько Анатолій Склеповий готовий до тривалої боротьби, щоб відстояти чесне ім’я сина.
Про смерть сина батько розповідає, стримуючи сльози. Каже, у чоловіка в четвер правоохоронці нібито знайшли наркотичну речовину. Це і стало приводом для рішення суду про ув’язнення його на два місяці у СІЗО.
У неділю ввечері Ярославу стало погано і його відправили до наркодиспансеру. За словами заступника головного лікаря диспансеру Жанни Удовик, у пацієнта було виявлено гематоми в області грудної клітки, правого та лівого ліктьових суглобів. Численні синці були на гомілках. Усе це черговий медик описав в історії хвороби.
У свідоцтві про смерть Ярослава Ск ... Читати далі »
Переглядів: 807 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Театри оновлюються
27 листопада під час засідання колегії Міністерства культури України начальник Івано-Франківського обласного управління культури Володимир Федорак доповів «про нагальні питання діяльності галузі театрального мистецтва», розповів про перспективи розвитку галузі, про реальне відродження в краї національно-культурного мистецтва та пожвавлення міжнародних творчих зв'язків між театральними колективами.
Як повідомив Володимир Васильович, цього року творчі роботи театрів Івано-Франківщини – облмуздрамтеатру ім. Івана Франка, обласного академічного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки, Коломийського академічного театру ім. Івана Озаркевича – побачили у 7 країнах світу від Європи до Північної Америки. Також в області відбулося три фестивалі, один з яких міжнародний – «Обереги» обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки за участю театрів із семи країн.
«У галузі театрального мистецтва відбувається якісне оновлення нац ... Читати далі »
Переглядів: 807 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Сезон, прожитий по-новому

Сезон-2011 ми прожили по-новому. На його початку, нагадаємо, Федерація футболу України ввела єдині правила реєстрації гравців-аматорів, ідентичні до тих, що діють у професіоналів. Як і профі, аматорам відтепер дозволяється змінити за рік лише два клуби, а переходи відбуваються тільки у визначені періоди. Ера багатоверстатників завершилася… Нижче ми спробуємо проаналізувати висліди чемпіонату Івано-Франківщини-2011 і перекинемо місточок у сезон прийдешній. Почнемо з чемпіонів…

Коломия
Після 20-річної перерви столиця Покуття знову святкує перемогу в обласному чемпіонаті. Золоті медалі «Карпати» поклали в кубок області. На хвилі ейфорії в місті над Прутом завели мову про повернення на всеукраїнську арену. Нині клуб активно цікавиться вимогами до професійних колективів. Нагадаємо, що Коломия була представлена у другому дивізіоні національної першості у 1996-98 рр. В рік дебюту «Поку ... Читати далі »
Переглядів: 875 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Чеські «бублики»

Двома матчами у Чехії «Говерла» вичерпала програму виїзних матчів Єврочеленджу. Зазнавши поразок у Пардубіце і Простейові, франківці втратили будь-які шанси вийти у наступне коло змагань.

Як ми вже повідомляли, керманичі «Говерли» вирішили об’єднати два чеські поєдинки в одному турне. Через це довелося на добу змістити матч у Пардубіце і перенести на наступний рік виїзд у Львів.
До місця зустрічі франківці добиралися довго, майже 15 годин автобусом. Можливо через це вони провалили першу десятихвилинку гри супроти «Пардубіце». В другій половині гості кинулися навздогін, однак фінальна сирена зафіксувала перевагу чехів у три очки.
Перед зустріччю у Простейові «Говерла» мала вдосталь часу, щоб перепочити. Але… Неймовірна кількість втрат, низька реалізація кидків призвела до болючої поразки з різницею в 14 пунктів. Гості не спромоглися виграти жодної з чотирьох чвертей поєдинку.
Отож, з шанс ... Читати далі »
Переглядів: 759 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Домашні справи «Урагану»

Після єврокубкових баталій франківці повертаються до домашніх справ. Вже цієї суботи на команду очікує чергове протистояння з заклятими суперниками з львівської «Енергії». Це буде перша поява «ураганівців» у Львові з моменту здобуття ними звання чемпіонів країни.

Цього сезону сусіди зустрінуться вже втретє. Два попередні поєдинки відбулися на майданчику франківського коледжу фізвиховання. У матчі за суперкубок, нагадаємо, «Ураган» переміг з рахунком 4:3, а матч чемпіонату приніс нічию – 4:4. Відзначимо, що «енергетики» ще не спізнали гіркоти невдач в національній першості.
Після матчів 11-го туру настане тритижнева перерва. В цей час збірна України проведе черговий раунд відбору до чемпіонату світу-2012. Він відбудеться 14-19 грудня в Баку, де за дві путівки у фінал, окрім госпопарів і українців, сперечатимуться хорвати і македонці. Склад збірної наразі не оголошено.
На 21 грудня при ... Читати далі »
Переглядів: 796 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

ВОЛЕЙБОЛ. Першість України. 1 ліга. Підгрупа А. 3 тур. 26-27 листопада. "Поділля-ТНПУ-Динамо" Тернопіль – "Барком" Львів – 0:3 і 0:3. ВК "Станіславів" Івано-Франківськ – СДЮСШ-ВНАУ-2 Вінниця – 2:3 і 3:2.
Становище команд
    І     В          П           СП    О
„Барком”    4     4         0     12:0       12
„Поділля-ТНПУ-
Динамо”     6     3          3(1)     11:11       10
„Новато-2-Прикор-
донник”    4     2          2     6:6     6
„Станіславів”     4    2(2)    2(1)    8:10 ... Читати далі »
Переглядів: 866 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)

Перша поразка «Калуша»

В чемпіонаті західноукраїнської хокейної ліги надійшла пора зустрічей між фаворитами. В одному з таких поєдинків зійшлися «Явір» з Яворова і ХК «Калуш». Калушани зазнали першої поразки в сезоні. Цієї суботи «Калуш» прийматиме львівський «Експрес».

А от франківське «Цунамі» в черговому поєдинку встановило рекорд результативності сезону, перегравши луцький «Любарт» з рахунком 19:3. Цієї неділі франківцям протистоятиме Львів. 
Чемпіонат ЗУХЛ. 26-27 листопада. «Явір» – «Калуш» – 2:1. «Червоноград» – «Ведмеді» Ужгород – 6:5. «Львів» – «Експрес» – 1:7. «ВІМ-Беркут» Львів – «Ведмеді» – 2:8. «Цунамі» – «Любарт» – 19:3.

Становище команд
    І     В     П          Ш    О
"Експрес”    7    5    2     43-20  &n ... Читати далі »
Переглядів: 711 | Додав: bond | Дата: 02.12.2011 | Коментарі (0)