Четвер, 25.04.2024, 13:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 22 » РЕЗОНАНС
12:01
РЕЗОНАНС
Паспортний стіл  не ліквідують

Нещодавно містом поширилися розмови про ліквідацію Відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС в Івано-Франківській області. Аби прояснити ситуацію, кореспондент «ЗК» подався на вул. Гнатюка, 29, де власне розташований, як прийнято говорити в народі, паспортний стіл. Нічого такого, щоб свідчило про ліквідацію служби,  ми не побачили. Робота – у звичному режимі. Так буде ще принаймні наступний квартал, а то й весь 2012 рік.


Як поінформував «ЗК» начальник Відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб в області Сергій Саїв, справді, згідно з Указом Президента України від 6 квітня 2011 року, ВГІРФО мали ліквідувати до кінця цього року, а його функції передати новоствореній Державній міграційній службі України. Проте наразі нормативних документів, які б регламентували роботу підрозділів нової структури,  немає. Тож повноваження з оформлення та видачі закордонних паспортів наразі залишилися за територіальними органами та підрозділами у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб, які діють у складі органів внутрішніх справ. Передусім це  пов’язано із необхідністю завершення формування Державної міграційної служби  України та внесення змін до Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України», яким вказані функції покладено на органи внутрішніх справ. 
Після завершення цієї роботи територіальні органи та підрозділи у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб будуть ліквідовані, а повноваження з оформлення, виготовлення та видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон перейдуть до Державної міграційної служби.
Втім, коли ця реформа реалізується на практиці, досі невідомо.
– Це вимога часу, вимога Європи, щоб, дійсно, функціонувала така служба, – каже Сергій Саїв. – Багато доводиться працювати з іноземцями. За період цього року ми виявили 180 нелегальних мігрантів. В наступному році в Україні проходитиме Євро-2012. Ліквідувати діючу структуру і натомість не створити нову – звичайно неправильно.  Міграційна служба наразі створена, можна сказати, формально. Вона не може функціонувати, поки немає фінансів. В проекті Держбюджету на наступний рік фінансування заплановано, але як воно буде в остаточно прийнятому бюджеті – ще невідомо. Тому буквально кілька днів тому прийнято рішення про продовження терміну функціонування нашої служби мінімум на квартал, а то й на рік. До врегулювання на законодавчому рівні, – підкреслює Сергій Саїв.
Зауважимо, на сьогодні Івано-Франківщина займає п’яте місце в Україні за кількістю виданих закордонних паспортів. У цьому році їх – майже 48 тисяч. Вартість виготовлення іноземного паспорта за три дні становить – 1408 грн. 38 коп., до 10 робочих днів – 1170 грн. 88 коп., до 30 днів – 585 грн. 28 коп. Від роботи Відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС в Івано-Франківській області Державний бюджет отримав понад 9 млн. грн. держмита.
Роман ТИХИЙ
Переглядів: 1436 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]