П`ятниця, 29.03.2024, 12:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 22 » ПОЛІТИКА
11:46
ПОЛІТИКА
Анатолій Гриценко:
«Вулиця – законний метод протесту»


Швидкого вирішення політичних проблем ні в Росії, ні в Україні не буде.  У цьому впевнений лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. Він прокоментував ситуацію, яка склалася в Росії з приводу виборів й мітингів протесту.


 «У людини має бути власна позиція і готовність поруч з однодумцями відстоювати свої права законними методами. А вулиця – законний метод протесту, прописаний в Конституції. Він ефективний і здатний дати результат», – вважає лідер «Громадянської позиції».  Необхідно налаштовуватися на стаєрську дистанцію, люди повинні навчитися захищати свої права. Сьогодні в Росії масової готовності до таких форм протесту ще немає.  Піднімаються лише ті, хто не може мовчати. Але їх стало більше, голос – чутно. Він проривається через непідконтрольні владі засоби масової інформації, через Інтернет.
«По натурі — сам максималіст і хотів би іншого темпу: ситуацію виправляти негайно, в тому напрямку, який вважаю правильним. Але є об’єктивні обмеження… , – коментує голова парламентського Комітету ВР із питань національної безпеки й оборони. – Тому, звичайно, треба мітингами демонструвати владі, що не все так гладко після виборів, як їй здається». Звичайно ж, велику роль тут відіграє інформаційна робота.
Повинна скластися критична маса людей, які пасивно, шляхом чесного голосування мають намір затвердити власний вибір. «І якщо десята частина з них захоче вийти і солідарно захищати цей вибір – ось тоді, напевно, можна говорити про призив на вулиці і координації зусиль», – переконаний Гриценко. Демонструвати людям здатність чітко формулювати свої права і всіма доступними засобами захищати їх. Максимум уваги приділити інформуванню країни – не знаю, яким способом це зроблять в Росії... Півтора століття тому був рух народництва, коли ті, хто мав моральну позицію, знання і сміливість, брали на себе роботу просвітителів. На загальному фоні розчарування, зневіри і страху будь-який формат варто спробувати.
Голова ІФ ОО
ПП «Громадянська позиція»
Микола ЛАДОВСЬКИЙ
Переглядів: 769 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]