Субота, 20.04.2024, 09:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 22 » ПОЛІТИКА
11:41
ПОЛІТИКА
Вільний вибір мови виховання?

Основне завдання законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про дошкільну освіту" – усунути визначальну і всеохопну українську національну складову виховання та освіти, що фундаментально закладається саме у дошкільному віці. Про це заявила 20 грудня на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО "Свобода" Ірина Фаріон.

У заяві депутата йдеться:
"Кабінет Міністрів вніс на розгляд Верховної Ради проєкт Закону "Про внесення змін до Закону України "Про дошкільну освіту", який розробило Міністерство освіти, науки, молоді та спорту України. Чинний закон запропоновано доповнити нормою про те, що батьки можуть вільно вибирати мову виховання їхньої дитини у дошкільному закладі. А також заплановано, що у разі потреби у дошкільних навчальних закладах можуть створювати окремі групи, де виховання здійснюватиметься іншою мовою, ніж у закладі в цілому.
Основний припис цього законопроєкту "вільний вибір мови виховання" виразно асоціюється з добровільно-примусовим правом відмовлятися від вивчення української мови, відповідно до совєтської постанови 1958 року. Насправді цей законопроєкт має демонстративне антиукраїнське спрямування з хибним констатуванням багатонаціональности нашої держави, де насправді проживає абсолютна більшість українців – 77.8%, що через голодомор, репресії та терор були позбавлені елементарного права виховувати дітей українською мовою. Основне завдання законопроєкту – усунути визначальну і всеохопну українську національну складову виховання та освіти, що фундаментально закладається саме у дошкільному віці. Крім того, право вибору мови у державній дошкільній установі абсолютно суперечить державному статусові української мови.
Такий законопроєкт – закономірне явище в умовах повернення України до колоніяльної моделі розвитку у системі виховання та освіти. Теперішній міністр освіти, науки, молоді та спорту, як відсортований продукт совєтського менталітету, не здатний мислити вільно. Раби породжують лише рабські закони.
Цей законопроєкт, по-перше, запрограмовує українських дітей на роздвоєну підсвідомість та світогляд, що неминуче створюватиме проблеми при їхньому подальшому навчанні; по-друге, породжує виняткові матеріяльні затрати (і то в умовах перманентної всебічної кризи) з підготовки кадрів російщення українців, як це було започатковано у часи російсько-німецької імператриці Єкатєріни Второй і послідовно втілювано в часи СРСР.
Вимагаємо не допустити до розгляду зазначений документ і надалі врахувати неприпустимість ухвалення будь-яких законопроєктів, що намагатимуться обмежити державний статус української мови", – заявила Ірина Фаріон.
Переглядів: 760 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]