Середа, 24.04.2024, 22:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 2 » КРИМІНАЛ
10:42
КРИМІНАЛ
Помер, упавши «з висоти власного росту»

В Івано-Франківську минулого тижня похоронили 32-річного Ярослава Склепового. Він помер в Івано-Франківському наркодиспансері вранці у понеділок.


Батьки переконані – сина звели зі світу у міліції. І хоча Ярослава вже не повернеш батько Анатолій Склеповий готовий до тривалої боротьби, щоб відстояти чесне ім’я сина.
Про смерть сина батько розповідає, стримуючи сльози. Каже, у чоловіка в четвер правоохоронці нібито знайшли наркотичну речовину. Це і стало приводом для рішення суду про ув’язнення його на два місяці у СІЗО.
У неділю ввечері Ярославу стало погано і його відправили до наркодиспансеру. За словами заступника головного лікаря диспансеру Жанни Удовик, у пацієнта було виявлено гематоми в області грудної клітки, правого та лівого ліктьових суглобів. Численні синці були на гомілках. Усе це черговий медик описав в історії хвороби.
У свідоцтві про смерть Ярослава Склепового, яку судмедекспертиза видала батькам, зокрема записано: «причина смерті – набряк та набухання головного мозку; переломи кісток та основи склепіння черепа; закрита черепно-мозгова травма, крововиливи…».
Прокуратура області не забарилася із спростуванням. Зокрема, там йдеться, що «Ярослава ніхто в Івано-Франківському слідчому ізоляторі не бив».
Із пояснень засуджених, з якими він відбував покарання в камері, встановлено, що тілесні ушкодження Ярослав отримав внаслідок падіння з висоти власного росту під час епілептичних нападів».
– Чомусь стає нормою, що здорові, міцні хлопці, які з невідомих причин потрапляють в поле зору міліції, у СІЗО чи тюрмі падуть з ліжка, табурети чи падають «з висоти власного росту» і від цього помирають. Мені все це нагадує недавню історію студента Індила, який у травні 2010 року вночі був доставлений до Шевченківського райуправління і на наступний ранок був знайдений мертвим у камері через закриту черепно-мозкову травму, яку він отримав нібито після падіння з ліжка через сильне алкогольне сп'яніння, – говорить пан Анатолій.
Каже, син з відзнакою закінчив Харківську юридичну академію МВСУ, юрист з десятирічним стажем. Чекав на іспит у Вищій раді юстиції, щоб отримати звання судді. Останній запис у трудовій книжці – працівник судової адміністрації Донецької області. Тепер усе це в минулому….
Наразі слідчим відділом Івано-Франківського МВ УМВС України в області проводиться перевірка в порядку ст. 97 КПК України по факту смерті Склепового Ярослава та законності дій працівників Івано-Франківського слідчого ізолятора та обласного наркологічного диспансеру.
Олександр Чорний
Переглядів: 813 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]