П`ятниця, 29.03.2024, 02:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 2 » АКЦЕНТИ
11:11
АКЦЕНТИ
«Кусаноне» в Івано-Франківську

Уряд Японії надав фінансову допомогу на суму 95 тисяч 903 долари США для проекту покращення медичного обладнання в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні, а також 98 тисяч 157 доларів США для проекту покращення медичного обладнання в Івано-Франківській міській дитячій клінічній лікарні.


З цією матою в Івано-Франківську з офіційним візитом побували представники делегації посольства Японії в Україні. Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Тоічі Саката вручив керівникам двох лікувальних установ документи на нове обладнання, а згодом завітав до цих лікарень, щоби переконатися, наскільки медична апаратура потрібна місту і яку користь вона може принести мешканцям Івано-Франківська.
«Від імені медицини міста і від імені мешканців Івано-Франківська кажу слова подяки за те, що Івано-Франківськ був обраний учасником проекту «Кусаноне» (безоплатна програма японського уряду). За останні роки ми зробили багато серйозних кроків у сфері медицини. І це теж допомогло нам стати учасниками проекту», – сказав під час урочистої зустрічі міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.
За кошти ґранту Івано-Франківська центральна міська клінічна  лікарня отримала гастрофіброскоп, колонофіброскоп, відео-центр для ендоскопів, резектгоскоп та ректоскоп, а  для міської дитячої клінічної лікарні було придбано фіброгастроскоп з відеокамерою та УЗІ. Це якісне та ефективне обладнання уже встановлене і працює. Медичний персонал стверджує, що апаратура значно поліпшує якість діагностичного обстеження пацієнтів Івано-Франківська.
«Ні державний, ні обласний, ні міський бюджет не може задовільнити усіх проблем у сфері охорони здоров’я. Проте є дуже багато можливостей залучення позабюджетних коштів у сферу охорони здоров’я. Тішить те, що серед 14 областей України, які брали участь у конкурсі, саме ми перемогли і отримали цей грант», – зауважує головний лікар міста Тарас Масляк.
На пам'ять про візит до нашого міста Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні та його дружина отримали справжні українські сувеніри – вишиванки, а також запевнення міського голови, що до наступної зустрічі Віктор Анушкевичус зможе вивчити по-японськи бодай декілька слів привітання.
Володимир БОДАК
Переглядів: 668 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]