П`ятниця, 03.05.2024, 06:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Старт чергового чемпіонату Івано-Франківщини заплановано на 11 квітня. Сьогодні виконком обласної федерації футболу має затвердити його персональний склад та регламент змагань. Головною новацією 2010 року безперечно стане вимога про обов’язкове проведення відеозапису матчів. Невсипне око відеокамер, як очікується, дисциплінуватиме учасників та дозволить більш об’єктивно розбирати скандальні ситуації.

У турнірі, що незабаром стартує, не буде однієї з найстабільніших команд останнього десятиліття – «Дельти» з Гвіздця. Через фінансові негаразди клуб відмовився від участі в чемпіонаті. Подібна доля спіткала ще одного представника Коломийщини – «Княгинин» з Підгайчиків. Дамоклів меч завис і над ФК «Тужилів». Чи гратиме ця команда наразі невідомо?
За підсумками чемпіонату-2009 місце у провідному дивізіоні, як відомо, втратили долинський «Нафтовик» та «Хутровик» з Тисмениці. Водночас право підвищення у класі вибороли «Юніор» з Лисця і кутські «Карпати». Та вже вкотре п ... Читати далі »
Переглядів: 1117 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Як ми вже повідомляли, переможцем змагань на Кубок Підгір’я стали яремчанські «Карпати». На шляху до тріумфу вони зуміли здолати обидва професійні колективи Івано-Франківщини. Перемогти у турнірі яремчанцям вдалося лише з шостої спроби, а загалом турнір проводився в 17-те.

Кубок Підгір’я-2010
(21 лютого – 7 березня)
Група А. «Прикарпаття» – «Бескид» Надвірна – 6:0 (Микуляк, 7, 30, 50, 70, Романчук, 15, Вірстюк, 81). «Чорногора-Ніка» – «Княгинин» Підгайчики – 0:1 (Марук, 43). «Карпати» Яремче – «Бескид» – 3:1 (Василів, 13, 50, Веприк, 24 – Касянчук, 87). «Прикарпаття» – «Чорногора-Ніка» – 2:1 (Микуляк, 14, Вірстюк, 84 – Конопада, 48-п.). «Княгинин» – «Прикарпаття» – 1:2 (Кравців, 66 – Микуляк, 29-п., 45-п.). Вил.: Бандура – Мельничук, Романчук. «Карпати» – «Чорногора-Ніка» – 1:0 (Василів, 14). «Бескид» – «Чорногора-Ніка» – 0:0. «Карпати» – «Княгинин» – 1:1 (Василів, 45+1 – Вовчак, 32-авт.). «Княгинин» – «Бескид» – 2:2 (Урбанович, 58, 78 – Ларін, 48, Насадик, ... Читати далі »
Переглядів: 1046 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Заявки прикарпатського дуету на друге коло сезону-2009/10 рясніють новими прізвищами. Однак знайомих там шукати годі. Хіба хтось дуже добре знається на юнацькому футболі – саме звідти більшість дебютантів.

Насамперед це стосується «Прикарпаття». Франківці поповнили свій склад не тільки вихованцями місцевих спортшкіл. Одразу три футболісти приїхали до обласного центру з дубля київського «Арсенала», з яким взимку налагодили контакт керівники клубу. А ще в складі команди дебютував гравець з грузинським прізвищем, але з українським паспортом Акакі Цкарозія.
Натомість «Прикарпаття» розтратило майже весь свій «золотий фонд». Зокрема, не побачать глядачі солодкої парочки Худоб’як-Щеглюк. Перший разом з «Севастополем» боротиметься за вихід до Прем’єр-ліги, другий – виступатиме в одній з регіональних ліг Польщі, у клубі, котрий тренує добре знаний нами Богдан Блавацький. Ще один старожил колективу – Гребинський влаштувався в бурштинському «Енергетику». Як і слід було оч ... Читати далі »
Переглядів: 1341 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Підходить до завершення чемпіонат Івано-Франківщини з футзалу. Програму змагань вже вичерпали команди першої ліги, у другій – залишився один тур, у вищій – один матч.
Чемпіоном області вдруге поспіль стали футболісти Прикарпатського торгового дому (до цього вони тричі фінішували другими), «срібло» дісталося «Зорям Карпат» з Микуличина, а от хто буде третім вирішувалося вчора у поєдинку «Ельдорадо» і КФВ.


У першому дивізіоні перемогла «Баварія-РП». Вона ж здобула кубок області, обігравши у фіналі чинного чемпіона – 5:2. Втім, у ПТД є шанс на реабілітацію – наступного тижня відбудеться матч за суперкубок. А ще – перехідні поєдинки між командами різних ліг. 
Становище команд
    І     В     Н     П         М     О
ПТД    12     10     1     1     46-16     3 ... Читати далі »
Переглядів: 1107 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Через всім відомі обставини перевірку лідером чемпіонату – львівським «Таймом» ураганівці проходять пізніше від решти учасників турніру. Відібрати очки у «таймівців» наразі спромігся лише донецький «Шахтар», ще в 6-му турі. Надалі львів’яни тільки перемагали. Суботній матч з франківцями виявився 14-м у цій серії.

Перемога лідеру, однак, далася непросто. Поступаючись супернику одним забитим м’ячем, гості наприкінці зустрічі вдалися до випробуваної тактики з п’ятим польовим гравцем. «Таймівці» вистояли, хоча, за словами свого наставника Станіслава Гончаренка, й переживають нині ігровий спад. Скористатися цією обставиною «Ураган» зможе наступного тижня, коли лідер завітає до Івано-Франківська (перенесений матч першого кола). А до того у неділю, 21 березня, франківці мусять розколоти харківський «Моноліт» (поч. о 16.30).
Та навіть перемоги у двох заключних матчах першого етапу навряд чи допоможуть «Урагану» потіснити з третьої сходинки львівську «Енергію», котра при ... Читати далі »
Переглядів: 995 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

10 лютого виповнилося 70 років з дня народження одного з кращих оборонців в історії західноукраїнського футболу Петра Данильчука. Уродженець села Підвисоке Снятинського району свої зіркові часи провів у львівських «Карпатах». Зокрема, був причетний до історичного походу львів’ян за Кубком СРСР у 1969 році.

На долю Данильчука змалку випало чимало випробовувань. Як і багато його однолітків у післявоєнну пору, він ріс сиротою. Виховувався у дитбудинку. Звідти його скерували на навчання у фабрично-заводське училище в Станіславі, де він опановував не зовсім чоловічу спеціальність – швачки. Опісля на швейній фабриці юний Петро прасував щойно зшиті штани.
У футбольну школу Данильчук потрапив під впливом друзів, з якими чи не щодня ганяв м’яча на військовому стадіоні, який розміщувався у районі технічного університету (поруч стояла зенітна частина) – Панька, Валіонти, Голея… Це вони привели талановитого юнака до тренера «Спартака» Володимира Гури.
В складі станісл ... Читати далі »
Переглядів: 1128 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Про те, що сьогодні на фінансування культури не вистачає коштів, відомо, мабуть, не лише працівникам цієї сфери діяльності. Наша культура завжди була бідною, а у нинішній час фінансової кризи – особливо.

Тому під час свого візиту до ДПІ в м.Івано-Франківськ юна та талановита співачка Світлана Весна звернулася з закликом до жителів м.Івано-Франківська задекларувати свої доходи, отримані протягом 2009 року, та висловила сподівання, що кошти, які надійдуть до міського бюджету внаслідок деклараційної кампанії-2010, будуть спрямовані також на розвиток культури. Вона зауважила: «Зараз найбільша біда з будинками культури, які нині практично занепадають. Молодь через відсутність культурних заходів та можливість реалізувати себе творчо починає зловживати алкоголем, деградує. То ж хочу звернути увагу громадян на цю проблему у нашому суспільстві, адже надходження коштів від добровільного декларування власних доходів може частково допомогти у вирішенні цього злободенного пита ... Читати далі »
Переглядів: 1455 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (1)

У зв’язку з похолоданням комунальники ще не приступали до  ямкових ремонтів проїжджих частин міських вулиць холодним асфальтом, як це планувалося, — повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. Водночас вона зауважила, що зараз щодо цього «дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління проводить організаційну роботу».

А проблем на дорогах дедалі більше. Зокрема, як зазначила Тетяна Миколаївна, на перехресті вулиць Вовчинецької та Деповської провалився асфальт, а на проїжджій частині вулиці імені Андрія Мельника періодично «перевертається» кришка люка комунікаційного колодязя, що належить «Теплокомуненерго».
З тим, що дорожні полотна більшості міських вулиць зараз перебувають в жахливому стані, погоджуються всі. Нагадаємо, що минулого тижня міський голова доручив комунальникам терміново залатати всі так звані «гострі ями» на магістральних вулицях, але цьому завадила погода.
Тим часом дорожні полотна вулиць продовжують руй ... Читати далі »
Переглядів: 1065 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Черговий раз чиновницька братія пішла походом до пам’ятників Шевченкові. Кожне плем’я має свої ритуали. Чиновницьке плем’я – галасування під ногами Кобзаря.

Віктор Янукович з цієї нагоди відвідав Канів, де вже сім років ремонтують Шевченківський музей. От ремонтують і ремонтують, ніби задоволення отримують. З одного боку підфарбують, з іншого – валиться. І навіть Ющенко з його національною риторикою не здолав «любов» ремонтників до музею. Тільки він, стражденний наш Тарас, з неба знає, скільки там мільйонів вже вкрадено.
Вкрадено – вкрадено, тому треба проводити кампанію з економії. І новообраний президент тут же видав розпорядження про скорочення шевченківських премій на 40 тисяч гривень. Було 160 тисяч, хотіли просити, щоб підвищив до 200, а він раз – і скоротив. А чого ж? Собі зарплату врізав на 50%? Врізав, то чого ці письменники мають жирувати? Ганна Герман потвердила: у час кризи творці мають бути скромними. Мовляв, Шевченко жив у бідності й нужді, то неха ... Читати далі »
Переглядів: 1084 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Прихід весни Івано-Франківськ зустрів аж двома конкурсами краси: «Містер Івано-Франківська» та «Пані Прикарпаття». 4 березня відбувся конкурс для чоловіків, в якому взяли участь 10 юнаків-студентів навчальних закладів міста. Гучні нестримні овації та переповнена зала захоплених дівчат та жінок засвідчили, що свято удалось на повну. Екстравагантні, сексуальні, романтичні, іронічні, винахідливі, артистичні, інтелектуальні, стильні, мужні… Це все наші прикарпатські хлопці, які удостоїлись звань «містерів» кожен тієї чесноти, яку йому приписали журі.

Для знайомства з глядачами франківські джентльмени впевнено і граційно вийшли у ділових костюмах. Свої таланти та винахідливість учасники продемонстрували, виконуючи домашнє завдання. Кожен із юнаків дивував своїми вміннями: спортивні і бальні танці, виконання пісень та гра на гітарі,  театральні сцени, силові трюки, кумедні фокуси... Найбільше глядачів здивував своєю силою та сміливістю Тарнавський Микола, який розб ... Читати далі »
Переглядів: 1051 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 388 389 390 391 392 ... 395 396 »